Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@maryol úžasné, úžasné, úžasné!!!! To muselo teda opravdu dát zabrat! K tomu bych se asi nedonutila...
Holky, sice moc nestíhám šít, a když jo, tak fotky zůstávají u milého ve foťáku, ale diskusi o manželech jsem zaznamenat stihla 🙂 a musím se tedy obecně mužů zastat, i když podle vašich zkušeností mám doma velmi světlou výjimku. O naší Kláru se můj manžel bezvadně postará a často mám pocit, že i svědomitěji než já. Má tedy dobrý trénink, hned z mateřské jsem se začala postupně vracet do práce, takže nebylo zbytí a musel se postarat i o malé mimino. A když jí hlídá, tak nejenom že je najedená a dostatečně oblečená (že jí tričko s kalhotami neladí tedy neřeším), ale doma je i naklizeno. Dlužno dodat, že pravidelně má "službu" jedno odpoledne s večerem v týdnu a občas víkend, takže zas tak vytížený není 🙂
@maryol Dokonalé, prekrásne, famózne dielo.
vy mě bavíte🙂 ted jsem se nasmála. Musím se tedy přidat k @petule55 mám to doma podobně. Jirka by rád šel i na mateřskou, ale má tu smůlu, že vydělá víc. A já tedy štěstí, protože i když je to náročný, pořád jsem za tu možnost rodičovský dovolený našemu státu vděčná! Kdy jindy bych se naučila šít 😉?
babulky, ďakujem všetkým za obrovské povzbudenie - to mi doma občas chýba 😒
Holky, vy snad chlastáte ne?? 🙂 Nejdříve začne @stassy s MDH/MHD fajn, to jsem ještě ustála, ale pak
@terezita s "baby blbe" ...a @koki_melo s beranem, dle @caramilla s rohama a nohama a že se pobleje v pračce - už byl vrchol, nejen že jsem se málem počůrala, ale ještě jsem si vzbudila prcka jak se tu chechtám. Proboha co to berete? A kde se to dá koupit?? 😀 😀

@sinala no dnes mi predavacka v metrovom tiez vravela-...a mimochodom nebudu mat take rucha na sebe?Ja som na ňu pozerala o com toci a ona ze ved to zato zavadzaju v kostole nech su deticky rovnako odete a nie kazde inak!!!Dufam,ze to tak nebude aj v reale...