icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

argo1
7. mar 2014

tak co, která z vás založí "textilní manufakturu" : 😀 😀 😀 adeptek je tu více než dosti a to myslím v tom nejlepším slova smyslu 🙂
http://finance.idnes.cz/kamila-jahodova-a-jeji-...

jieff
8. mar 2014

@argo1 mě přijde, že už jí tu některé mají a teď pozor aby se tu nezačly houfně nakupovat profi mašiny😉

jieff
8. mar 2014

je to takové jednoduché rovné šití, ale mě udělalo radost🙂 nové prostírání lemované podle návodu na http://rrukodelka.blogspot.cz/2013/11/trinitny-...

sinala
8. mar 2014

@jieff takto dělám všechny ubrusy a je to super, rychlé ( jakože nemsím zahýbat) a když to dobře říznu, tak i rovné🙂

terezita
8. mar 2014

@kamishek @palosek tak ja doma oznamila, ze si COL koupim, jestli mi vrati fakt ty dane, co jsem si napocitala. chlap mi na to sdelil, ze me odstehuje 😅 😀 (deli si se mnou pracovni stul a se tretim strojem by se tam uz nevesel.. 😀)

caramilla
8. mar 2014

@jieff je to krásné 😵

betelgeuzz
8. mar 2014

Tak jsem dokončila softshellky, skoro se to sem bojím dávat, protože jsou úplně jednoduchý. Příště to musím víc promyslet, nakombinovat barvy, přidat aplikaci.
Hodně tady používáte overlocky, dá se šít i bez něho? Mám stroj brother, 60 stehů.
A ještě jeden dotaz, přestalo mi na stroji fungovat navíjení na cívku. Namotávat to ručně je docela opruz 😒 Nevíte, v čem může být chyba, nebo rovnou do opravny? Ve stroji to hučí, ale cívka se netočí. ☹

terezita
8. mar 2014

@betelgeuzz urcite se bez OL obejdes, driv se taky silo bez nich.. ale kdyz sijes z upletu, je to o dost snazsi.. a rychlejsi..triko na nem mas do pul hodky hotove. na normos stroji jsem se s tim pachtila pomalu dve hodiny. jestli na nej peniz a misto mas a na ditka vic sijes, tak se podle me rozhodne vyplati.

bubulakovo
8. mar 2014

ahojte kočky. cez víkend oslavujeme MDŽ🙂 A poriadne aj s novými úpletmi🙂

a_lexa
8. mar 2014

@argo1 jsem na ní koukala už na Fleru http://www.fler.cz/shop/petite-fraise

caramilla
8. mar 2014

Dvě kojotrika a megapupek 😀

macin73
8. mar 2014

@caramilla ten tyrkysovy uplet je nádherný! prozradis zdroj?

terezita
8. mar 2014

@caramilla takovy pupek mam ted.. 😝 si me zrovna vcera v praci dobirali, jestli si sem jista, ze rodim az za tri mesice..

crawler
8. mar 2014

@zuzkasim mě se toto stalo několikrát - a takové dýžko mi zkomplikovalo život tím,že jsem musela vystavovat fakturu novou :p...jsem plátce,ale i kdybych plátce nebyla, tak bych v tom raději udělala pořádek...

zabza40
8. mar 2014

@caramilla trika krásná, proč se Mínka tak šklebí?

zabza40
8. mar 2014

Ta fraise začala šít turky chvilku po mě, taky jsem si v sobě dost řešila zda mě kopčí, pak jsem si řekla že to stejně neovlivním a své zákazníky mám stále.

evaon
8. mar 2014

Taka bundicka, nieco podobne chystam aj pre svoje baby...su v poradi 😉

talina
8. mar 2014

měla bych prosbu o tip, kde sháníte látky s pul zátěrem, chtěla bych zkusit ušít bryndáky nebo tak... díky 🙂

petkasv
8. mar 2014

@macin73 lillestoff 😉
@caramilla krásný 🙂 a pupek je fakt níž 😉 ty motýly líp prostě vyniknou s tmavou doplňující látkou, ale i tak krásné a sedmikrásky jsou fakt krásný 😉

petkasv
8. mar 2014

@talina unuodesing.cz, sijemdetem.cz

medvi11
8. mar 2014
medvi11
8. mar 2014

@petkasv jsi rychlejsi 😀

talina
8. mar 2014

@petkasv a @medvi11 díky moc, ani jsem netušila, že takové stánky existují 🙂

jitavlad
8. mar 2014

Po dlouuuhé době jsem zasedla ke stroji. Bunda a čapka pro synovce....

zuzkaasd
Odpoveď bola odstránená
caramilla
8. mar 2014

@macin73 lille 😀
@zabza40 No, dost prudce svítilo sluníčko, tak asi proto
@terezita Výjimečně mi přijde, že fotky ubírají, pupek je fakt hrozně velkej, ale v těch obyč nenařasených tričkách a asi i z tohohle úhlu vypadá i "unesitelně", ale moc unesitelnej už neni 😝

caramilla
8. mar 2014

@zabza40 Tady se tvari lip 😀

zojec
8. mar 2014

@caramilla to kvetinkove tricko je naozaj nadherne :D :D niezeby motyle neboli, ale ta modra ti svedci viac 😉 a brusino mi tiez nepride ako predporodne :D take som mala hadam v 25tt 😀

bury
8. mar 2014

@crawler - super profilovka 😉 vůbec bych tě nepoznala 🙂

petkasv
8. mar 2014

@caramilla krásný kukuč 😉 😵