Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
je to takové jednoduché rovné šití, ale mě udělalo radost🙂 nové prostírání lemované podle návodu na http://rrukodelka.blogspot.cz/2013/11/trinitny-...
Tak jsem dokončila softshellky, skoro se to sem bojím dávat, protože jsou úplně jednoduchý. Příště to musím víc promyslet, nakombinovat barvy, přidat aplikaci.
Hodně tady používáte overlocky, dá se šít i bez něho? Mám stroj brother, 60 stehů.
A ještě jeden dotaz, přestalo mi na stroji fungovat navíjení na cívku. Namotávat to ručně je docela opruz 😒 Nevíte, v čem může být chyba, nebo rovnou do opravny? Ve stroji to hučí, ale cívka se netočí. ☹
@betelgeuzz urcite se bez OL obejdes, driv se taky silo bez nich.. ale kdyz sijes z upletu, je to o dost snazsi.. a rychlejsi..triko na nem mas do pul hodky hotove. na normos stroji jsem se s tim pachtila pomalu dve hodiny. jestli na nej peniz a misto mas a na ditka vic sijes, tak se podle me rozhodne vyplati.
ahojte kočky. cez víkend oslavujeme MDŽ🙂 A poriadne aj s novými úpletmi🙂
@argo1 jsem na ní koukala už na Fleru http://www.fler.cz/shop/petite-fraise
Ta fraise začala šít turky chvilku po mě, taky jsem si v sobě dost řešila zda mě kopčí, pak jsem si řekla že to stejně neovlivním a své zákazníky mám stále.
měla bych prosbu o tip, kde sháníte látky s pul zátěrem, chtěla bych zkusit ušít bryndáky nebo tak... díky 🙂
@talina treba na www.unuodesign.cz nebo www.sijemdetem.cz

tak co, která z vás založí "textilní manufakturu" : 😀 😀 😀 adeptek je tu více než dosti a to myslím v tom nejlepším slova smyslu 🙂
http://finance.idnes.cz/kamila-jahodova-a-jeji-...