Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 mám teď Philippu nastříhanou pro Elí, ona má teď vel. 80, tak jsem stříhala vel. 86/92 bez přídavků a ty rukávy jsou fakt hodně dlouhý, tak je asi zkrátím 🙂
aby bylo vidět, že jen nekecám, ale že i něco dělám.
Inspirována od @caramilla, jsem musela vyzkoušet to černé pozadí neb já mám černou strašně ráda 🙂 Triko pro Davídka - využití vikingů opravdu do posledního kousku. Zbylo mi už akorát na rukávy 😀 A první pokus o malování na textil. Ale furt mi to příjde takové nudné, eště by to asi něco chtělo.
Pyžamo z froté pro Gabru. To jsem od prvního střihnutí zmastila jak se dalo. Nejdřív jsem si dala opačně střih,takže jsem měla průramky uprostřed spojené a výstřih po stranách. Pak jsem udělala velký přídavek na kalhotech v pase, přesto, že jsem chtěla náplet a tím mi vyšly kratší nohavice.... No,na štěstí to sedí tak akorát.
a ještě jedna starší záležitost, rukavičky ze zbytků softu.
@macin73 @michamicha Já šila Philippu 86/92 loni v zimě Báře, byly jí dva a byla jí přes tělo tip ťop, že nacpat pod to flísovou nebo lama mikinu bylo nemožné. teď jí nosí Markéta (rok a půl) a je jí akorát. A to nosí vel. 74/80. Jen ty rukávy má teda zkrácené. 🙂
Ahoj,mel by nekdo zajem o odstrizky latek,ruzne materialy,prevazne viscoza,elastan.Cenu za 1kg pripadnym zajemcum dodam. 😉
@macin73 ja ji sila na em, velikost jsem vzala podle veku, ne podle vysky. a sedela mi v pohode, jen ty rukavy byly dooost dlouhe. ale doporucuju nezkracovat, bo jak je delsi (sij urcite ten kabatek, ne tu zkracenou verzi), tak dlouho vydrzi. em. vydrzela tak 1,5 roku. a teda ona neni drobek, ale ji se pod to mikina vesla.
Holky, budu prodávat nasyslené lemgumky, až budu schopná je nafotit a popsat. Dneska jsem s nimi poprvé šila a zjistila jsem, že si asi nějak moc nerozumíme... 😔
@jitu22 moc krásnej!!
@jitu22 😲 no tak ten tedy je 😲 fakt náááádhernej 😵
jinak se neflákám 😉 takže počinky za minulý týden 🙂 trička pro kamarádky holčičiku pak tedy vyšlo najevo že jsme se špatně domluvily a měli to být bodíčka 🙄 takže jsem je pak předělávala 😝 pak tičko/tunika pro mě,ale je taková hodně volná skoro jako těhotenská 😅 a pak celovíkendové veledílo....kosmická softka pro Honzíka 😎 z ní mam fakt radost 😵
Holky díky 😉 ještě mam v plánku k tomu ladící kalhoty 😉

@veronik77 ta je paradni, moc se mi libi 😅