icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
10. mar 2014

@katka82 jsem se uklikla, vím, že je tvoje, sorry. Tak ještě pochvala pro tebe speciálně "Katko, softka je boží" 😵 😵 😵 😀 😀 😀

katka82
10. mar 2014

@caramilla 😀 😀 mi dala tolik práce že si ji nedám upřít 😎 😀 😀 😀 a děkuji za speciální pochvalu 😉

petkasv
10. mar 2014

@katka82 wauuuu ta je hustá, ty si hustá, softka je dokonalá 😵 😵 😵

kristyna80
10. mar 2014

Jdu po dlouhé době a rovnou s dotazem 😔 .... Látkové vložky... - jedná se mi o noční. šil jste někdo? Mám v hlavě, chtěla bych asi nějak rozkládací, něco už se mi rýsuje, ale ještě se s tím peru.... tak by mi asi pomohl každý nápad. Díky...
A ještě něco z poslední doby 🙂

bury
10. mar 2014

@katka82 - bunda je dokonalá!! 😉

sinala
10. mar 2014

@katka82 softka super a dort od @jitu22 taky 🙂

koki_melo
10. mar 2014

Drbny jste a ne švadleny! 😝 Chvíli člověk vypadne mimo civilizaci a takových stránek.
@eriqe krásná panenka!
@caramilla Beran a lvice doma budou moc prima, hlavně na tvoje nervy...a po té diskuzi o beranovi bys prostě berana mít měla, o tom žádná 😀. Melírovaný svetřík je krásný! Motýlková látka není můj šálek, kytičkovaná je krásná, moc ti sluší a krom toho, že ti ji závidím, tak ti závidím i to, že nemusíš pandírko zatahovat, ale pěkně ho můžeš ukázat! A nepříjde mi nijak velký! @terezita @caramilla @macin73 já rodila jako dokonalý kvádr 100-100-100...akorát je blbé, že mi z toho kvádru dost zůstalo na břuchu ☹ Ale objevila jsem prima tankini na čongawebu, takže pajáda!
@kuna Krásné capáčky! Ad látky a gramáž...někdy se dá odhadnout, co je to zač, někdy moc né...ještě větší loterie jsou barvy, někteří prodejci jsou jako můj chlap, kterého když se ptám, kde má ty šedé kalhoty, tak mi odpoví, že pokud myslím ty zelené, tak že neví...jednou jsem vedla zábavnou diskuzi po telefonu s paní prodejkyní na téma sytě růžová-tmavý cyklámen-korálová, paní jim říkala "ani ne červená ani ne fialová" 🙂.
@jieff taky se těším, až se přestěhujeme a budu si šperkovat byt polštářky a detaily a až děti a táta nebudou tolik prasit, abych mohla ušít podobné prostírání, ty barevné okraje jsou prima nápad!
@terezita @kamishek @palosek já mám COL slíbený, ale trochu se bojím, že mi to hodně nepůjde a budu s ním bojovat. Krom toho jsem si vysnila COL s tím řetízkovým stehem a to je peněz jako želez a vím, že jej nevyužiju, ale prostě bych je táááák chtěla. Chjó...takže asi nekoupm nakonec nic. Ale vratí mí hromadu daní, tak to zas ve mně hlodá 😀
@betelgeuzz obyč softky se vůbec neboj sem dávat. Mě tu nejvíc lajkujou upečený chleba nebo ohryzenou pračku a stále se nevzdávám a stále to tu tapetuju svými výtvory. Však počkejte, až střihnu do toho berana 😝.
@kaculev hezká mikča
@macin73 ad Philippa, podepisuju co už bylo řečeno, je fakt hooodně ouzká a to mám hubené děcko, rukávy superúzké. Z fleecu bych ji nešila, on se ti ten matroš bude stejně chovat jinak než nepružný soft, tak bys tím moc nezískala. Já na 95cm vysoké dítko stříhala 110/116 a tlustý svetr pod ní nenarvem, snad vydrží do podzimu.
@arlette máš to moc hezké a nápadité, obdivuju talent všech tady něco vymyslet, zkombinovat, nakreslit...já na to vždy koukám jak husa do flašky a jsem schopný dát leda k cervenošedý prouhatý teplákovině červenej náplet (ale vím, že jsou i tací, co by tam dali oranžový a mysleli by si, že to ladí, tak se uklidňuju, že zas takový nevkusák bez nápadu nejsem 😉.
@jitu22 krásný dort, úžasný manžel!
@katka82 softka krásná!!!
@sufik1 já už z toho důvodu z fleecu skoro nic nešiju, protože je sice levný, ale po pár vypráních prostě nepěknej, anti neanti pilling.

Tak jsem vás pochválila, vykecala se a jdu taky něco dělat! Hmm, tak to čtu po sobě a kdo je tady drbna, že? 😀

eriqe
10. mar 2014

@jitu22 super torta, musela potesit 🙂

@katka82 super softka

eriqe
10. mar 2014

@caramilla obe tricka su luxusne ;) mne sa pacia aj tie motyle, aj ked kvietky su neporovnatelne krajsie 😀 a tebe to proste sekne, krasna tehulka.

betelgeuzz
10. mar 2014

Pustila jsem se do čtení článků o patkách a zjišťuju, že některé patky, co mám ke stroji, ani nepoužívám, ani spoustu stehů nevím, k čemu jsou. Budu to muset pořádně nastudovat. Mám Brother BC 2500 s 60 stehy, je asi 8 let starý. Nemáte někdo?

eriqe
10. mar 2014

@jitu22 upravovala si neskor strih na viacvrstvovky? Ci teraz pouzivate tvarovane plienky? Lebo Tobik teraz riadne pribral, za mesiac 2 kilo 😕 a tie viacvrstvovky ho uz neobidu :D sa teraz neviem rozhodnut ake nasit

jitu22
10. mar 2014

@eriqe jak je starý? Můžeš ušít vícevrstvé větší, dávat ty, co máš, na rovno do svrchních kalhotek nebo do kapsových AIO... Já na synka používám kalhotkovky (má už jen na spaní a na ven), na malou kalhotkovky (na spaní, n aven) a vícevrstvé S na rovno do kapsovek (na doma).

palosek
10. mar 2014

@sufik1 no s tím flísem...to je škoda....on je bez praní tak skvělý 😉 Jsem se těšila, až do něj střihnu, ale když vidím ty žmolky...tak to zas bude jen na zahradu 😝 : 😒

palosek
10. mar 2014

@katka82 týjo...meziplanetární softka 😵 😵 😵 😵 Je fakt hvězdná 😉 😀 😀 😀 Skvělá 😉

caramilla
10. mar 2014

Novorozenecké AIO k doktorovi a na výlety a jedny testovací lille spoďáry pro Jasmínku s cedulkou vepředu, aby si je taky uměla obléct sama 😝

@terezita Asi jsem přišla na záhadu, proč mě u šití teď záda vůbec nebolí a je to lepší než to bylo před pár měsíci. Protože jí to břicho mám tak velký, že ho mám položený na nohách a tím pádem není tak namáhaná ta páteř v tom "našem místě" 😀 Tak si musíš počkat do 9. měsíce, pak to rozjedeš 😀 😀 😀

caramilla
10. mar 2014

@koki_melo 😀 Neboj ono to zatahování velmi velmi brzo přijde a bude už jediný lék a to otěhotnět 😀

To motýlové triko možná půjde z domu, protože se v něm prostě necítím jako ve své kůži, asi si radši našiju nějaké jiné.

zabza40
10. mar 2014

Děvčata mohu poprosit ,kdo jste dělal aplikaci traktoru o fotku , malý soused si přeje traktor, potřebuji inspiraci ,moooc děkuji 😀 😀 😀

koki_melo
10. mar 2014

@caramilla to mě pos.... já si tu Lillouše syslím, jak nějakou vzácnost a paninka z nich šije prděnky!
A teď vážně, není to moc tlusté na spoďárky?
Triko pošli dál 😉

petkasv
10. mar 2014

@caramilla spodky jsou krásný 😀 jestli se nevytahají, našiju tak 😀 tak pak dej vědět 🙂 jo masáž nic moc, mám záda v super stavu 😀

caramilla
10. mar 2014

@petkasv to si myslím, že se nevytahají, spíš se bojím kroucení 😝 Ale Jasmí nadšená.
@koki_melo Takovej zbytek na takový pidikalhotky 😀 😀 😀 😀 Tlusté mi to nepřijde, záleží asi na co jste zvyklé. Mě přijde látka tak akorát.

caramilla
10. mar 2014

Mína jde zítra na celodenní výlet do lesa a já jsem s hrůzou zjistila, že by na jaro potřebovala do školky jarní soupravu z letního softu. Fakt zrovna úplně debilní období, člověk neví, co má šít dřív 😝 Hlavně jestli jaro půjde tímhle tempem, tak dřív než došiju letní soft, tak to bude na šusťák. A fakt nevím, co teda mám šít... věšteckou kouli? 😝

katka82
10. mar 2014

@caramilla no jestli se bude oteplovat tímhle tempem tak střihni rovnou na plavky 😉 😀 😀

petkasv
10. mar 2014

@caramilla no jako do lesa je asi dobrý letní soft, ale my dnes byli s holkama venku a Bětka na sobě měla ten goretex 😀 a pod ním jenom bavlněný svetr, prostě bylo teplo 😀

saaralota
10. mar 2014

@caramilla z jakého šusťáku šiješ bundy? Chtěla bych něco trošku odolného, ale prodyšného...máš nějaký tip? Narazila jsem na něco na batani http://www.batani.cz/batani/eshop/14-1-SUSTAKOV... , nebo tady http://eshop.mechulka.cz/mechulka/eshop/29-1-So... , ale nemám s tím žádnou zkušenost...aby se v tom pak mládě nepařilo nebo tak...

zuzkasim
10. mar 2014

@zabza40 Tady na doplňkových fotkách mám traktor (zelené podsedáky) http://www.fler.cz/zbozi/podsedaky-na-ikea-dets..., fotky mám uložené na externím disku, který teď není doma, proto tak blbě vkládám odkaz na zboží. Musel mi ho tehdy předkreslit manžel a já jen zjednodušila🙂

mahafi
10. mar 2014

@koki_melo prděnky... to je skvělý výraz.. to slyším prvně 😀 😀 😀

zuzkasim
10. mar 2014

@caramilla Ani nemluv, staršímu bych měla rychle dodělat softku ze zimního, tu užije, rána jsou chladná, ale oba by asi potřebovali ještě kalhoty z letního softu. Krom toho jsem se přihlásila na velikonoční jarmark a nemám žádné jarní zboží...

zabza40
10. mar 2014

@zuzkasim děkuju 🙂

koki_melo
10. mar 2014

@petkasv @caramilla Letní soft je ten bez spodní vrstvy? Mě se z něj teda pekelně šilo na rovnostehu. Jakmile se šlo "přes" vlákna, tak vynechával steh, děsný, tak se bojím ho koupit zas. Ale je pravda, že ten jarní není v tak hezkých barvách a za chvíli na něj bude teplo. Jste mi zas nasadily brouka do hlavy. Nestíííhááám. Ale mám nápad, co z berana, to bude veledílo 😀. Ale asi až na podzim.

caramilla
10. mar 2014

@zuzkasim No, mě do toho všeho jakosi ještě zasahuje porod a předporodní únava 😀 Moje PA mi furt říká "hlavně odpočívej"... ha ha ha... My na jaro máme prostě jen gumovou bundu z Lidlu, která jaksi v tomto suchu postrádá smyslu. Na podzim byla v kurzu, ale teď by bylo třeba něco méně plášťěnkoidního 😝
@petkasv No, ono je to teď takové blbé, že ráno mrzne a kolem poledne se griluješ. Jasmí jde na celý den, takže obléknout vlastně nejde 😝
@saaralota No, já mám svůj zdroj šusťáku, který má membránu a dýchá a nepromokne, ale jaksi ten zdroj používám pro své komerční účely a nehodlám ho prozrazovat... Ten Kent jsem zkoušela před 2 roky na tyto účely a je úplně na hov... protože se ten šusťák velmi brzo ošoupe, odrbe a proteče. Rozhodně to není nepromokavé. Je dobrý na lítačku, kde ti nevadí, že je to odrbané (shora to dělá takové chlupy na zadku a kolenou) a pokud to nechceš do deště. Jako lehká větrovka na léto je to fajn.
Ty dva odkazy, co jsi posílala, je to samé.