icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
10. mar 2014

@koki_melo No, letním softem se nazývá kdeco. Já mám na mysli spíš takový jarní soft bych řekla používáním, v létě je na něj teplo 😀 Je to ten žíhaný, co má dole ty kostičky, úplet. Ten bez ničeho jsem měla vzorky v ruce a vůbec jsem ho nepochopila, k čemu je dobrý, protože mě to shora i zespoda navlhalo, Jako ono to možná neproteče, ale člověk bude mokrý zevnitř od potu a zvenku od deště, protože to nasáká, tak jsem ho ani nekupovala, ale barvy mají fakt hezké 😠

nappa
10. mar 2014

Kdyz by mel nekdo zajem o odstrizky latek od ceskeho vyrobce kontaktujte me.Krasny mix materialku vhodnych jak na detske obleceni tak na dospele,opravdu je z ceho vybirat a cena je taky pekna.Kdo sije na deti vybere si i z mensich ustrizku.Sama odebiram z tehle firmy a jsem maximalne spokojena s materialy zkratka pro firmu je MTX 😵

saaralota
10. mar 2014

@caramilla no já jsem si myslela, že Kent nebude to pravé... to je škoda, že se něco funkčního tak blbě shání, myslela jsem, že dneska už se dá sehnat všechno... no, kdybys si to rozmyslela a ten zdroj chtěla prozradit, nebo mi odprodat pár metříků... 🙂. Já totiž softshell moc nemusím (tedy na sobě, přijdu si v tom celkem spařená...), radši šusťák. Ale právě metráž mě spíš sklamala, fungujou jen kupované bundy... no, tak asi na jaro nějakou bundu koupím a nebudu to řešit.

ucitelka70
10. mar 2014

@eriqe ahoj, pekná profilovka.....

a_lexa
10. mar 2014

@koki_melo Hehe prej drbny - v polovině tvého elaborátu jsem se ztratila musela jsem číst znovu 😀 😀 Nehleně na to, že jsme se musela vracet k obázkům abych byla v obraze co hodnotíš. 😉 😀 😀 😀

laeela
10. mar 2014

@nappa já úplně nechápu, co se tu rozjelo za reklamu, z mtx nakupuje odstřižky kdekdo, není třeba aby to tu někdo tajemně nabízel.

mamata
10. mar 2014

a zkoušela některá z vás šusťák odsud?? http://www.duha-jilemnice.cz/

sufik1
10. mar 2014

@nappa no souhlas s
@laeela MTX tu nás zná 99% a většina z nás tam normálně objednává. A nejen tam.... a bez prostředníka.

jinak se hlásím do klubu těch, co nemají na dítě oblečení. Letní softky mu budou snad ještě z podzimu, dělala jsem prodlužovací, ale vláčková softka ani omylem. Má jen zuřivou oranžovou popelářskou bundu, co mu koupila babička 😝 loni... tak se budu muset hecnout, bo je fakt strašná

koki_melo
10. mar 2014

@caramilla Tak s tím šusťákem jsi mě nepotěšila, ale tak nějak jsem tušila, že je oba dva zkritizuješ. Proč se sakryš nedá normálně koupit kus slušného hadru za klidně dražší peníz? Mě v poslední době docela zklamaly jendolíce z Batani, na to, že to má být stejná látka, tak jedna drsná jak rašple, druhá v pohodě, po pár vypráních barva nic moc, chlupy...no jasně, co chci za dvě stovky, tenká džínovina po jednom padnutí na kolena vydřená barva.
Ten tenký soft jsem vloni "omylem" koupila, používáme ty kalhoty jako šusťáky - ráno, když je rosa, tak na tepláky, ale mít to na tělo, no nevím nevím.

Když tady čtu ty inzeráty, tak už si tu připadám, jak když omylem vlezu na mimibazar...tam je to taky samé tričenko a nextíček, tady zas materiálek... 😎 .

arlette
10. mar 2014

@caramilla já minule využila i takové malé kolečka, co mi zbyly když jsem vyloupala kola u mašinky 🙂 Plenky i prděnky jsou krásné. A jak ty kalhotky drží, nepadá to?
@sufik1 no to teda čumím, že se to tak zežmolilo. A i ty autíčka? Jak půjdu do mtx, tak jim to tam povím.
@koki_melo děkuju, ale taky se učím 🙂 Ještě nedávno jsem dělala hrůzné kombinace 😀 Postupem času už se mi aj něco podaří 😀

když tu zmiňujete ten šusťák, já jsem nedávno splašila takový obyčejný šusťák už starší výroby, určitě je český, v barvě červené a žluté, ale s takovým dooost divokým potiskem. asi kdyby se to ještě s něčím skombinovalo, tak by to možná nebylo tak hrozné. Já vám tu pak hodím fotku, jak to vypadá. jsem si říkala, že bych z toho ušila něco na dvorek pro naši mladou.

laeela
10. mar 2014

@koki_melo materiálek a šitíčko. 😀

koki_melo
10. mar 2014

@laeela ...a pak už jen blitíčko...😀

sufik1
10. mar 2014

@arlette jo autíčka taky. Jestli chceš, pošlu ti fotku do mailu a nebo to bude na blogu ve středu ráno.
Teda nečekala jsem zázraky, ale že to zničí tak hrozně rychle...

caramilla
10. mar 2014

@arlette jsou testovací, takže zatím nevím. Myslím si, že držet budou, ale bojím se, aby se hodně nekroutily...

@koki_melo Já jsem s jednolícema z Batani spokojená. Ale je pravda, že barvy za čas opravdu vyblednou a chloupeček je 😀 😀 😀 Jasmínka z toho má spoďárky a jsou takové bledší a mají maličko chloupek, ale peru už asi 2 roky fakt furt dokola. Drží skvěle, zvládnou sušičku, nešetřím je. Mě to přijde prostě odpovídající kvalita té ceně. Lille je kvalitnější, ale taky ne úplně každý vzor, jeden mi taky dělá chloupek. Barvy jsou hezké, ale chloupek to kazí, ale zatím jen jeden vzor, taky záhada 😀

caramilla
10. mar 2014

@koki_melo ony tvoje prděnky jsou podle mě taky z kategorie tričenek 😀 😀 😀 😀 😀
A na MMB je ještě taky hitovka úúúúžáááááááásnéééééééééé, bombičkové a tak, to vžycky rovnou zavírám 😀 A taky tu hrozně málo používáme smajlíky 🙂 ☹ 😠 😖 😢 😝 😅 🙄 🤐 😉 😒 😎 😲 😀 😔 😕 😨 😵 🙂 ☹ 😠 😖 😢 😝 😅 🙄 🤐 😉 😒 😎 😲 😀 😔 😕 😨 😵 🙂 ☹ 😠 😖 😢 😝 😅 🙄 🤐 😉 😒 😎 😲 😀 😔 😕 😨 😵 🙂 ☹ 😠 😖 😢 😝 😅 🙄 🤐 😉 😒 😎 😲 😀 😔 😕 😨 😵 🙂 ☹ 😠 😖 😢 😝 😅 🙄 🤐 😉 😒 😎 😲 😀 😔 😕 😨 😵 🙂 ☹ 😠 😖 😢 😝 😅 🙄 🤐 😉 😒 😎 😲 😀 😔 😕 😨 😵 🙂 ☹ 😠 😖 😢 😝 😅 🙄 🤐 😉 😒 😎 😲 😀 😔 😕 😨 😵

koki_melo
10. mar 2014

@caramilla simtě, prděnky jsou úplně jiná liga 😝.
Tak já měla nějakou levou ruku na ten jeden batani úplet, pravda ale je, že jsem jich zas nezkoušela hodně. No prostě, tmavě růžovej byl blbej a zrovna na tričko pro mně. Kdyby to odnesly děti, tak je to jedno, ale černej Petr vyšel na mámu 😎 . Ale je to tak, cena/výkon oukej.

Jo a teda já myslela, že jsi se chlubila nejen prototypem, ale taky polotovarem :D. Že ty gaťky aspoň olemuješ gumou :D :D :D

caramilla
10. mar 2014

@koki_melo no dobře, tak tam by spadaly prděnečky, ať nežeru 😀

Ono který úplet po praní nedělá vůbec chloupky, těch je fakt hrozně málo. Dobrý je z lille, ale že by byl stále jako nový, to taky není pravda a pak je bezkonkurenční šijemdětem bambusový sportovní, ten fakt chloupek nedělá a nesepírá se, ale zase je to bambusová viskosa, mám ji ráda, ale bavlna je bavlna... Bavlnu, co nechlupatí vůbec, tak neznám.

bury
10. mar 2014

@caramilla - že nechceš prozradit šusťákovej zdroj chápu, ale my potřebujeme nějaký úúúúžasný šusťáčky na naše milášky 😵 😵 😵 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 takže porod neporod budeš muset udělat hromádku... stačí mi metr 😉 😀 (chybí mi tu hejbací a tleskací smajlové ..... ☹ a taky blicí....)

koki_melo
10. mar 2014

@bury Počkej, až bude mít mimíska ven z pupíčku, třeba změkne. Daj s manžou tuleníčko...ale teda až 21. 3., aby to byl ten beránek 😎 .

bury
10. mar 2014

@koki_melo - 😀 😀
hele pro mě za mě ať si neměkne, zdroj vědět nepotřebuju, stačí mi ten metřík 😀 😀
abychom se ženy ještě nedivily a ještě nám ten bílý zázrak nenapadl... já mám pořád obavu, že zima nekončí 😒

caramilla
10. mar 2014

@bury minule se hromada, kdy se každý přidal s pár metříků zvrhla na 100 m 😝
Třeba tě alespoň uklidní, že šusťák, který jsem měla minulé jaro, došel a nová várka je hodně tuhá a prý i méně kvalitní jak ta minulá, zatím jsem ten nový netestovala, třeba bude úplně k ničemu a pak jsme na tom všechny stejně.... 😝

bury
10. mar 2014

@caramilla - nejsem klidnější.... 😝 😀

caramilla
10. mar 2014

@bury Ne, prý zima fakt letos už nebude, prý nás ovlivňuje proud ze španělska nebo co, že tu je klima jako tam, prostě v létě fíky a kokosy, mňam 😀

@koki_melo Já určitě nebudu dělat hromadu na šusťák, minule byla za obrat 500 tisíc a zisk nula prd, abych kvůli vašim beránčím očím stříhala 100m a musela jako bonus platit a papírovat DPH, tak na to se můžu z vysoka.

Jsem sobecká a zlá, teď to víte 😀

bury
10. mar 2014

@caramilla - néééé, nemusíš brát 100 m. stačí 3 - jeden pro mě a dva pro @koki_melo 😉 😀

koki_melo
10. mar 2014

@caramilla a to ti lajknu, protože bejt zlej a sobeckej v tvém podání je prostě na lajk 😎 . Kdyby byli všichni lidi tak hnusný jako ty, joj, to by se žilo hned líp! 🙂

bury
10. mar 2014

@caramilla - hele na podzim taky předpovídali dlouhou a krutou zimu .... 😝 doufám, že už zima nepřijde. doufám, ale nevěřím 😒 😉

a_lexa
10. mar 2014

@bury ha ha ha. Ty jsi teda. 😉 😀 soukromník

bury
10. mar 2014

@a_lexa - oukej, tak 4 metry - jeden pro tebe 😉 ale víc ani ň 🙂

zabza40
10. mar 2014

Téééda tady je dnes rozjeto 🙂 🙂
@caramilla ty a zlá a sobecká tak to už fakt nevím 😀 😀 😀 😀 Jseš dobrota sama ty kecko 🙂

caramilla
10. mar 2014

@koki_melo 😀 Díky, ale podnikání mě učí někdy být opravdu sobecká...

zuzkasim
10. mar 2014

Na starší děti jsem měla docela dost mimioblečků od české firmy G-mini. Dnes jsem narazila na jejich bodýčko v Intersparu, říkám si super, i velké obchody podporují naše značky, líbilo se mi, peníz nebyl až tak velký, koupila jsem. Teď chci stříhat cedulku, že ho dám vyprat, všude velkým písmem "česká značka" "splňují nenáročnější kritéria"... no a pod pracími symboly drobounkým písmem "vyrobeno v číně"!!! Jsem naštvaná, znechucená. Nevím, jestli i před těmi 8 lety šili v číně☹ No nic, potřebovala jsem se vypovídat, jsem poučená, nevěřím už ničemu a raději si budu maximum šít sama.