icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
10. mar 2014

@zuzkasim Zuzko, na jejich webu píšou tohle "Výrobky Gmini jsou výsledkem práce českých designérek a návrhářek." Takže holky asi začaly v roce 1992 hezky česky...a pak zjistily, že pokud do procesu nezapojí čonga, tak holt nebudou moci zásobovat spary a tesca a nevím, koho ještě...a vydělávat.

koki_melo
10. mar 2014

Po mě chtěla kámoška zas nedávno ušít nějaké oblečení pro zaměstnance...když jsem jí vypočítala materiál, tak mi poslala odkaz na Bonprix, že tam to maj za dvě kilča, tak jak to, že já nemám za dvě kilča hotovo i s prací??? Neposlala jsem ji do pr....ale do Bonprixu 😀.

semy.cz
10. mar 2014

Ahoj holky- budu teď kupovat softsheell na bundu pro prcka a chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s tímto tenkým z batany?
http://www.batani.cz/batani/eshop/0/0/5/1012
jak moc je tenký, zas aby nebyl moc, jestli není vyloženě jako letní, to zas nechci. ale ráda bych takový ten měkký soft, jestli chápete co myslím. Jestlui třeba znáte oblečení co prodává Octopus.
Jinak pak krom tohodle jsme koukala na Bibu.cz

saaralota
10. mar 2014

@bury a ještě jeden, dva metříky pro mě...já jsem s tím tady začala, ne ? Tak aby se na mě nezapomnělo... 🙂. A @caramilla si tam přidá nějaký zisk a nakonec z toho bude príííma obchod 🙂. No nic no, zkusila jsem to... 🙂 V praxi asi vezmu za vděk softshellem a nějakou šusťákovkou z druhé ruky.

caramilla
10. mar 2014

@saaralota a přesně takhle naskakuje těch 100 m 😀 Já bych ale 100 nestříhala ani za zlatý prase 😝

caramilla
10. mar 2014

@semy.cz přesně o tom píšu na předchozí straně nebo o stranu před tím, zkus to dohledat. Mě neoslovil. To je ten, jak pak píšu, že má hezké barvy.

terezita
10. mar 2014

@caramilla no ja ho tu mam furt ten pulmetrik a rikala jsem si, ze z toho udelam neco ala sustku podsitou bavlnenym upletem.. jen jak poznam, ktera strana je horni a ktera dolni? 😅

stassy
10. mar 2014

zeny, nemela byste nektera k odprodeji velurovou nazehlovacku z uplne prvni objednavky, tu velkou cervenou muchomurku? usila jsem Kacce satky a Baruska pry nutne potrebuje taky, jenze nazehlovacka byla jedna.. 🙂

@terezita Jestli je rec o tom cernem sustaku, co z nej Caramilla sije, tak ten ma z licu kosticky a z rubu puntiky 🙂 a tusim, ze rub je i jakoby matny a lehce chlupaty

michamicha
10. mar 2014

tak jdu přispět něčím do chlubírny 😀 Ježci a kaťata se srdíčky jsou pro Elišku, druhá kaťata s růžovými náplety původně taky pro Elí, ale neodhadla jsem velikost, tak je dostala darem neteř 🙂

terezita
10. mar 2014

@stassy nene, ten tenky softshell..
a muchomurku nejakou cervenou mozna doma mam, ale muzu kouknout nejdriv v nedeli.

marketa11112
10. mar 2014

ahoj, prosim o radu. kdepak se da najit striha na kalhotky pro mensi mimi na plenku? tusim, ze se jim říká prdelacky. mají takovy ten vsity dil na prdelce pro rozsireni. moc dekuji marketa

emilly9
10. mar 2014

Holky, můžu vás poprosit... poradíte, z jaké látky se šije trench coat?

caramilla
10. mar 2014

@terezita no, prave, to jsem vubec, ale vubec na te latce nepochopila, ze je oboustranna a z obou stran debilni 😀

petkasv
11. mar 2014

@stassy muchomůrku doma mám, myslíš tu velkou? jeslti spěcháš, můžu poslat jinak chápu že Terezu máš blíž 😉

mamata
11. mar 2014

@petkasv a bibu už tu muchomůrku nabízet nebude??

semy.cz
11. mar 2014

@caramilla jé no vidíš, to je souhra, že jsi o něm zrovna psala. tak moc díky, aspoň pak nebudu zklamaná.
Koiupímtemn ten z bibu, tam k tomu maj aspon i všecko ostatní.

sinala
11. mar 2014

@caramilla no tak zrovna mě ten bambus dělá chloupek dost. Mám zatím jedny boxerky pro Andreje a jsem zklamaná, nevím, zda mám nějakou divnou várku, ale po půl roce používání nic moc. Ono oblečené vypadají stejně, ale když se podívám z blízka tak se mi nelíbí🙂

petkasv
11. mar 2014

@mamata to netuším 😀 mám tu dvě a je to dost veliký a tak nevím co s tím 😀
@sinala myslíš bambus od medvídka? a jakou barvu?

sufik1
11. mar 2014

no mochomůrku bych taky čebovala, mám zelenou, potřebuju červenou
@mamata bibu nabízet nebude, bo to nebyl její výrobek, ale objednávaný ze zahraničí... teď už má svoje a moooc hezké. Takže Eli, udělej mochomůrky....

sinala
11. mar 2014

@petkasv ne, ze šijemdetem a ten krémový

mamata
11. mar 2014

@petkasv pokud by ses jich chtěla zbavit, dej vědět, Eva bude vděčná

sufik1
11. mar 2014

normálně tak ty úža mochomůrky už nemá ani prodejce 😖 😖 😖 😖

stassy
11. mar 2014

@petkasv Terka je sice bliz, ale ocividne nevi jiste, jestli ji ma a nedele daleko.. 🙂 Muchomurky rada adoptuju obe, jestli se Ti nehodi. 😀

petkasv
11. mar 2014

@stassy jsou to tyhle?

jieff
11. mar 2014

@koki_melo ty ses tu objevila dobře, co příspěvek to perla🙂 a díky za pochvalu🙂

jieff
11. mar 2014

Ušila jsem kapsu pro kamarádky ještě nenarozený mrně. Je z plédu z Ikey, ale nevešla se tam celá, půlka vnitřku je nastavovaná. Kristý už jí otestovala. Sova má reflexní kukuč🙂

stassy
11. mar 2014

@petkasv Tak tyhle jsou jine, tu co shanim je na vysoke nozce a po stranach kloboucku ma spiralky. pockam teda do nedele na @terezita a kdyby nemela tu, kterou hledam, vzala bych si tyhle. 😉 dekuju moc obema!

caramilla
11. mar 2014

@sinala Teď jsem projela svoje spoďáry a máš pravdu, bílej má chloupky, navíc je mám zaprané, jak je neperu v bělícím prášku, tak jsou fakt ee. Ale hnědý chloupek nedělá 😵
@jieff to je krása 😵

crawler
11. mar 2014

holky a káply jste na nějaký matroš,na který ty nažehlovajdy od @animal nedrží?

mooncaa
11. mar 2014

@jieff Kapsa krásná, sova taky. Měla bych se naučit číst, čtu, že má sova refluxní kukuč, tak tu zkoumám tu sovu, jestli vypadá nebo jestli nevypadá, že bude blejt nebo ne. 😀