icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
11. mar 2014

@sufik teda ten flees se sakra změnil. Ale pro mě má pořád spousty předností. Špína se vypere, rychle schne, hřeje...škoda že to je umělina😉

jieff
11. mar 2014

😀 😀 😀
@mooncaa

katka82
11. mar 2014

@mooncaa 😀 😀 😀

jancasoch
11. mar 2014

po delší době to tady trochu zaplevelím.
Pár triček pro juniora, dala mi docela zabrat, protože pořád mi ta ruka po úraze neslouží tak jak by měla, hodně bolí a třeba se s ní vůbec nedá párat 😝 😝
A konečně MŮJ šicí koutek, který mi manžel udělal 🙂

katka82
11. mar 2014

@jancasoch trička krásnýýýýýý 😵 a koutek úplně super 😵 😵 😵 😵

sinala
11. mar 2014

@crawler já nevím, zda je to materiálem, na dadce mi drží a na bambusu ze ŠD se mi trochu odlepuje, ale tam si myslím, zda to není mé špatné nažehlení

crawler
11. mar 2014

@jancasoch a jaký je kolem koutku čisto a uklizeno 😲 🤐 😵

crawler
11. mar 2014

@sinala já jich tu právě mám asi10abojímseje použít, protože před cca 1,5rokem jsem jednu nažehlila na mikču a odlepuje se a bojím se, že když to pošlu ven, tak bude reklamace 😅

katka82
11. mar 2014

@crawler když tě tu tak vidím tak se hlásím o ten patent 😉 😀 😀

crawler
11. mar 2014

@katka82 ááá šmankoté - prosím Tě - hned mi písni FA údaje do IP,protože já zkysnu vždycky tím, že se mi je nechce dohledávat, hned zítra pošlu balíček- ještě jsem do něj nestřihla, takže plné množství 😀a moc se omlouvám☹

jancasoch
11. mar 2014

@crawler to bylo "před akcí" 😀 😀 😀

crawler
11. mar 2014

@jancasoch u mě před při i po je to stejné - pořád bordel 🙄 😅

katka82
11. mar 2014

@crawler hele to je v pohodě 😉 už píšu,stačí jméno a adresa že jo? 🙂

caramilla
11. mar 2014

Vlňáčky. Barevně jsou takové sytější tyrkysovo smaragdové, vůbec to nejde nafotit 😠

crawler
11. mar 2014

@katka82 mě jo,ale tobě do tvého podnikání bys měla mít fakturu vč. svého ič,ale pokud to máš jen pro svou potřebu,tak mi ič psát nemusíš 😉

crawler
11. mar 2014

@caramilla jéééé 😵 😵 😵

caramilla
11. mar 2014

@jancasoch Máš krásnej šicí stroj 😵 😀 😀 😀 😀 😀 😀

jancasoch
11. mar 2014

@caramilla 😀 😀 😀

stassy
11. mar 2014

@terezita Koukla jsem ted do strihu a tu balonovou sukni tu mam, takze ta, co mas u sebe, bude Tvoje. 🙂 Bundu mam Izzy, takovy kabatek do acka se zipem sikmo. No a miminci balicek tu mam taky. 🙂 takze bychon se mely domluvit na predani, at Ti to nebrzdim vecne 😀

katka82
11. mar 2014

@caramilla krásný 😵
@crawler O.K. 🙂

kuna
11. mar 2014

@caramilla @koki_melo @zuzkasim díky za radu s plátnem, takže nezbývá, než zkoušet, doufat 😀

A mám další dotaz, kde kupujete gumu? Myslím do pasu. Já v takové galantérce tady u nás, ale kvalita nic moc, hrozně se vytahává. Máte někdo tip na gumu, která má i po půl roce pořád stejný obvod?

mamata
11. mar 2014

@kuna 1x za rok VTC, ale já šiju jen pro dceru a pro sebe

crawler
11. mar 2014

@kuna já jsem moc spokojená s dětskou z VTC,ale nedávno jsem musela zákaznici předělávat, protože jim v kamaších praskla,když jsem vypárala otvor a vytáhla nataženou gumu, tak jsem se zhrozila -v některých místech byla vetchá,skoro průhledná...nechápu čím to,sama ji používám na své děti a v pohodě,ale vzpomínám si, že tu někdo kdysi řešil, že mu taky zlobí ...tak nevím 😕

crawler
11. mar 2014

@kuna jinak kdybys ji chtěla,tak jsem omylem koupila před pár týdny 2kotouče místo1,tak tu mám 25metrů navíc a můžu odstřihnout a poslat 😉

martinkah
11. mar 2014

@crawler to ja som sa na ňu nedávno sťažovala.. takto sa mi gumičky z nej vyťahujú vo všetkom, trošku pomáha len to, že ju odstrihnem dlhšiu a tak sa mi v mieste zošitia prekrýva na väčšej dĺžke, napr. 8-10 cm, takže kým sa gumičky vyťahajú, trvá to dlhšie.. píšem ako hotentot, snáď chápeš.. zatiaľ som minule len 1 kotúč, vtedy sme si ju v hromádke objednávali viaceré z SK a nikto sa nesťažuje, len mňa zlostí.. mám tu ďalší kotúč ešte nerozbalený, kúpený nedávno, ale asi to bude to isté..

mamata
11. mar 2014

@martinkah není to napnelismem?? já ji teda nedávám na těsno, to nikdo nemá rád, spíš tak 1-2 cm navíc a drží suprově, dokonce jsem jednu použila i dvakrát

martinkah
11. mar 2014

@mamata myslím, že nie, na pyžamká dávam voľnejšiu, aby v noci netlačila a na tepláky a pod. musím takú dĺžku, aby držali tam kde majú a nepadali 🙂

martinkah
11. mar 2014

@mamata a iná z VTC, ktorú mám, taká tenšia, čo majú v 50 m baleniach a uvádzajú ťažnosť 160%, tá mi toto nerobí nikdy

sufik1
11. mar 2014

hele a jakou ve vtc berete? já teď brala tuhle http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/53042/pruzenka-plo... a přijde mi měkká.
@kuna když písneš do 1, mám tu tak přebytek 2 cm široké, můžu přibalit a pak jdu na poštu i s tím tvým balíkem.

kuna
11. mar 2014

@crawler a jak je ta tvoje široká? Tu 2cm jsem si vzala od sufika, ale hodila by se mi i širší.