icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
11. mar 2014

@jancasoch tríča krásný a koutek závidím!

Já se tak těším, až jednou budu mít svůj koutek taky 😀 Ale je to v dohlednu, Lomikare, do roka a do dne 😀 😀 😀 😀

mamata
11. mar 2014

@martinkah já beru č. 53076 15 mm

sinala
11. mar 2014

@kuna já mám ze stoklasy 3mm, brala jsem celý kotouč a zatím drží http://www.stoklasa.cz/pruzenka-hladka-sire-30m...

sinala
11. mar 2014

@crawler to máš asi ty větší. Větší jsem nažehlovala na jednolíc z MTX a drží, jen nejsou tak často prané

zuzkasim
11. mar 2014

@kuna Mám taky z VTC, protože oblečení nešiju na kšeft, mám ji jen pro nás a zatím držela výborně. Kluci po sobě dědí, takže věci jsou v provozu dost dlouho.

sufik1
11. mar 2014

@crawler drží, ale žehli na tvrdým

anastazieb
11. mar 2014

@kuna já taky beru z VTC, ale nevím, která přesně to je, má 2cm. Teď mám nový kotouč a ta je taková měkčí, víc se vytahuje. Já se v těch gumách nevyznám, potřebovala bych nějaký vzorník 😠

Holky nemáte náhodou některá hnědý patent nazbyt? Upotřebím jakékoli množství... Nebo nechystáte se někdo objednávat v MTX, vzala bych celé kilo, ale nechce se mi platit poštovné...

anastazieb
11. mar 2014

@caramilla vlňáčky nádherné, tyhle barvy miluju 😉

mikulka45
11. mar 2014

@caramilla nádherné vlniačiky, to je už originál taká farebná vlna, či farbená?

mikulka45
11. mar 2014

@jancasoch kútik super a tričká tiež 🙂 najviac sa mi páči to oranžové, nemá chybu!

caramilla
11. mar 2014

@mikulka45 Ne, Decida barví na přání a toto bylo vysloveně na mé zadání, ale ve skutečnosti ty barvy jsou mnohem hezčí, sytější, jasnější, tyrkys a smaragd, to jsou barvy, co se nedají vůbec vyfotit, ještě to zkusím pak úplně venku na jiném podkladu, ale myslím, že stejně bez úspěchu 😝

sufik1
11. mar 2014

@anastazieb ta z vtc je ještě jedna, jmenuje se líčková a je o dost pevnější. Ale mají baleno po 100m....

jancasoch
11. mar 2014

@kuna ten byl dlouho v plánu, ale nějak na něj nebylo pořád nikde místo. Až jsme zrušili malému herní koutek v obýváku tak jsem se tam nastěhovala místo něj. Až přijde návštěva tak stroje schovám a bude.
@mikulka45 to oranžové je také můj favorit

hankkas
11. mar 2014

Chtěla bych se zeptat zda máte některá zkušensti s výměnu držáku patky u staré Veritasky (konkrétně mám šicí stroj Veritas Famula cca 20 let starý). Snažila jsem se najít nějaký rychloupínací držák, který by mi umožňoval použít univerzální patky, které se dnes prodávají a které na tento typ stoje s originálním držákem použít nemůžu. Díky

macin73
11. mar 2014

@crawler mně moc nedrží právě na tom sportovním bambusu ze ŠD... nažehlovala jsem ale malé vlastnoručně vyražené obrázky na kalhotky, tak možná bude problém v tom, že nejsou stále na rovné ploše... nevím... teda drží tam, ale permantně jsou napůl odchlípnuté

macin73
11. mar 2014

@caramilla týjo, ta barva je i takto dokonalá... přesně moje barvičky 😵

argo1
11. mar 2014

Holky tady se vi vsechno - poradite mi nejaky krem ci mast na praskliny na rukou ? Delaji se mi ted casteji, hlavne na palci a ukazovaku a jsou pomerne hluboke. Boli to jak cert. Uz ani nadobi nemyju bez rukavic, ale stejne mam stokrat denne mokre ruce a samozrejme voda, mydlo, myci prostredky to zhorsujou. Mam hermankovou mast, ale tu si nedavam pres den, protoze bych vsechno zmastila, jen na noc.

zuzkasim
11. mar 2014

@hankkas S tim zkušenost nemám, moje 50 let stará Veritaska měla v příslušenství hromadu patek. Navíc i k Veritasce jdou dokoupit některé speciální, např. kráčející nebo na všívání skrytých zipů.

kamishek
11. mar 2014

@argo1 jsem zvědavá, co holky poradí, mamka už zkoušela kdeco a vždycky skončí u modré indulony, která jí jako jediná opravdu pomáhá 🤐

ucitelka70
11. mar 2014

@hankkas ja mám 30 ročnú veritasku.... a viem aj klasické patky čo som dostala od svokry použiť, len odšroubujem rychlupínaciu patku a prišrobujem inú patku.... ide to bez problémov, ostane holá tyč..... a rýchlopínacie držiaky sa dajú v pohode kúpiť

macin73
11. mar 2014

@argo1 @kamishek Já nedávno objevila toto http://www.kosmetika-francie.cz/la-roche-podraz..., už jsem to sem jednou dávala. Nemohla jsem ani ohnout prsty, aniž by mi nepraskala kůže na nich, tohle mi jako zázrakem pomohlo.

sislik2010
11. mar 2014

@argo1 i ja mam cicaplast. Ale urcite se vyplati koupit jinde nez v čr. Mam ho uz dlouho na doporuceni kozni doktorky.

caramilla
11. mar 2014

@sislik2010 ten jsem objevila včera na doporučení tady holek, je to zázrak. Ale ta cena. Kde ho kupuješ, prosím!!!!

@argo1 TEn Cicaplast od La roche posay není mastný a hezky se vstřebá, alespoň ten, co mám já.

@hankkas Ano, na Veritasku koupíš rychloupínač patek a pak používáš patky na rychloupínací systém, ke své Veritasce jsem si ho taky pořídila a je to dokonalá vychytávka. Jen dělají dva rychloupínače jeden nízký a jeden vysoký typ a já nevím, který jsem koupila, asi ten nízký, ale nejsem si jistá. JInak te to ten typ, co patří na stroje Brother.

sislik2010
11. mar 2014

@caramilla uz vim ze zatim uplne nejlevnejsi je v rumunsku. Manzel cestuje po evrope a tam vysel na polovinu co v čr. A je toi vetsi baleni. Ale levneji vysel i v nemecku .

lillyzelvicka
11. mar 2014

@caramilla a je to i na ekzém ?

koki_melo
11. mar 2014

Když se tu řeší gumy, k čemu je přesně tato guma?

kamishek
11. mar 2014

@macin73 a no jo, jsem to ale trubka, já si dokonce i vzpomínám 😅 a navíc o tom teď psala car, no nic, asi už jsem vážně přepracovaná 😝 díky za odkaz, koupím jí to jako dárek a uvidíme, jestli pomůže i jí 🙂

lillyzelvicka
11. mar 2014

@koki_melo používá se na vnitřní stranu pásku kalhot aby z ní nevyklouzla košile. Je z jedné strany hladká z druhé vystupujou ty jednotlivé gumičky ?

anfei
11. mar 2014

@koki_melo Teda podobnou gumu mám v dolním lemuna cyklo dresu a na nohavicích, aby se nevyhrnovala - jakoby protiskluzová, ale nevím.

sislik2010
11. mar 2014

@lillyzelvicka cicaplast je i na oblicej na zacervenalou kuzi- v lekarne maji i letacky a na exem je super od LR Lipikar bazme AP je to na exemy a je to i pro miminka - použivala jsem to uz na veru na promazavani je bez parfemace a bez parabenu. Na sebe pouzivam take a stridam s excipialem kdyz neni exem rozlezlej a v bolavem stadiu.