Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sislik2010 no já ekzém mám a na obličeji jsem flekatá červena to by se hodilo.
@anfei taky myslím že je to tahle
@argo1 , ja mam na doporuceni na leceni koznich problemu tuhle mast http://www.lekarna.cz/skin-cap-50ml-krem/. Je draha, ale spotreba je mala, kdyz se aplikuje jen na postizena mista.
@crawler já mám některý tepláky už rok a půl a praný jsou strašně moc (taky podle toho vypadají, některý), ale guma mi nepraskla... Zkusím se schválně na nějaké staré gumy podívat...
Holky prosím o radu - když mám na živnosťáku napsanou adresu trvalého bydliště (i jako místo podnikání), musím jí mít i na fakturách (faktury od prodejců pro mně)? Asi jo co...
@anastazieb já myslím,že ano,že pokud něco kupuješ do podnikání je potřeba,aby faktura byla vystavena s údaji,které máš pod podnikáním vč. ičo/dič a samozřejmě správná adresa...
Já ještě nemám DAP 😅 o víkendu by mělo být hotové. Prosím vás @laeela @caramilla a jiní- kam všude jít a CO tam donést?
1.Fú - donést DAP
2.OSSZ
????a dál? a je nutné osobně nebo stačí poslat drahého? 😅
@vondandy taky jsem slyšela, že v tom jsou kortikoidy. Výrobce tvrdí, že ne, ale někdo si nechal udělat rozbor. Prý všechno, co je tak zázračně účinný, je podezřelý 😝
@stassy jako faakt? ja si ji neobjednavala.. to je divny.. 😅 tu nazehlovajdu myslis tuhle, ne?
@crawler mne ty nazehlovacky zatim drzi na vsem, zkousela jsem i flis, diftyn, softshell, pleteniny.. musis to nazehlovat ne na zehlicim prkne, ale na necem tvrdem (ja nazehluju na velkem drevenem kuchynskem prkynku..). musis to poradne silou pritlacit (nehybat zehlickou) a pak to drzet bude. a kdyz se jim to nahodou nedejboze odlepi, tak pomaha prezehlit 😉 ono se to zase prichyti. ale treba je fakt, ze mi prijde, ze drzi lip ty od @animal nez ty z nemecka..
@crawler a jeste zdravotni pojistovna. tyhle tri papiry. na financak das danove priznani a potvrzeni od zamestnavatele o zdanitelnych prijmech (i kdyz mas nulu..), na socialce chtej nekdy od zamestnavatele potvrzeni o tom, ze jsi na materske - formular na to je ke stazeni na jejich strankach a na zdravotni pojistovne nastesti chtej jen ten jeden papir.. 😀
@sislik2010 no jo, takze kdyz sedim furt na zadku doma, tak mam smulu 😀 Manzel jezdi na sluzebky do Plzne, Kolina a maximalne do Trencina 😀
@lillyzelvicka Já ho pouzivam prave na ekzemy, hlavne ty svedive... Jsem ted osypana od hlavy az k pate, furt jsem se drbala, vcera vecer mi prisel ten Cicaplast a od te doby jsem mazala asi 3x telo a 5x bricho a je to fakt o hodne moc lepsi, mene se skrabu 😀 a je to mene cervene. Ale zase nechci tomu delat nejak reklamu. Hlavne je dobre, ze to nepali, moc prijemne, pry to je testovane i na vicka a rty 😉
@anastazieb určitě tam musí být tvé jméno a adresa podnikání, IČ je povinnost u faktur nad 10 tisíc.
@crawler nemusíš nikde osobně, na OSSZ mě teda nechávají podepisovat papír, co vyjedou, ale podle mě ho může podepsat "zmocněnec". Na FÚ určitě nemusíš osobně a na zdravotní stačí dokonce snad poštou nebo on-line.
A jak pise Terka, vse mej dvakrat, at mas orazitkovanou kopii o prijeti, ver, ze se to hodi, uz jsem to pouzila 😉
@terezita stitky doma, napis mejl c.u. a castku nebo to prorodime a zapomeneme 😀
@caramilla ale zase je porad doma a Jasmina si ho uzije. Pomuze s miminkem, pohlida Jasmi. My jsme vetsinou sami, prijede, Veru a psi na nej koukaji jak na poloboha. Jeste ze mame vedle tchyni 🙂
@crawler ne, výkazy si musíš vyplnit, nebo ti je někdo vyplní, ossz má svůj a zdravotní pojišťovna, nevím kterou máš, má každá taky svůj.
Na finančáku ti maximálně orazí kopii DP, když je požádáš.
A nech si kopii orazit, ono se to fakt někdy pak hodí, navíc když chceš kopii od nich, musíš si jí pak zaplatit.
@macin73 @sislik2010 @caramilla @vondandy Holky díky za tipy a reference. Kouknu se na ně a jestli to bude aspoň trochu v mých finančních možnostech, tak vyzkouším. Upřímně, čekala jsem nějakou radu za pár korun 😎 Třeba vykoupat v měsíčku s olivovým olejem 😀 😀 😀 .... No, nejlepší by bylo mít geneticky danou hebkou a vláčnou pokožku na celém těle a ne ruce jako struhadlo 😀
@kamishek No. já jsem skončila u heřmánkový masti, páč se mi zdálo, že je u ní nejlepší poměr cena/výkon 😀
@zuzkasim Mám také Veritasku z roku 1983 a chtěla bych na ní kráčející patku. Můžete mi doporučit, která Vám sedí a funguje. Jinak je velmi spolehlivá, šije soft, džínovinu a jiné. Dříve jsem na ní šila i bundy s vatelínem. Tak bych ji teď ještě chtěla vylepšit, abych mohla šít i úplety.
@laeela okolo DAP ale fakt ne a co vím ohledně dph, tak to zase gratuluj i sama sobě,protože umíš výborně polopaticky vysvětlovat😉😵 a ještě když tu Tě mám😀 jedna zákaznice mi omylem poslala skoro o 300kč víc - budu jí tedy vracet přeplatek jaký doklad mám vystavit ? 😅 napadlo mě vystavit nově na tu plusovou částku jakože zálohová faktura a pak fakturu,která tedy vyjde se znaménkem mínus - tím jejím přeplatkem... 😕

@kuna, já mám taktéž 20mm😉
@martinkah ...no mě spíš ta guma vypadala jako by ji paní vyvařila 😅 ale vzhledem k tomu, že to byly merino kamaše, tak kdyby fakt prala na vyšší teplotu, tak bych to asi na látce poznala...nic mě nenapadá..a v čem pereš? nemůže být nějaký prací prostředek příliš agresivní ke gumě? Celý kotouč25m jsem vyšila na zakázky(z toho pro nás 2-3 tepláky) a žádná reklamace, naše taky drží jen tahle 1paní - psala,že kamaše tahaj pořád, že jsou často prané...tak nevím... 😅