icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
11. mar 2014

@kuna, já mám taktéž 20mm😉
@martinkah ...no mě spíš ta guma vypadala jako by ji paní vyvařila 😅 ale vzhledem k tomu, že to byly merino kamaše, tak kdyby fakt prala na vyšší teplotu, tak bych to asi na látce poznala...nic mě nenapadá..a v čem pereš? nemůže být nějaký prací prostředek příliš agresivní ke gumě? Celý kotouč25m jsem vyšila na zakázky(z toho pro nás 2-3 tepláky) a žádná reklamace, naše taky drží jen tahle 1paní - psala,že kamaše tahaj pořád, že jsou často prané...tak nevím... 😅

lillyzelvicka
11. mar 2014

@sislik2010 no já ekzém mám a na obličeji jsem flekatá červena to by se hodilo.
@anfei taky myslím že je to tahle

vondandy
11. mar 2014

@argo1 , ja mam na doporuceni na leceni koznich problemu tuhle mast http://www.lekarna.cz/skin-cap-50ml-krem/. Je draha, ale spotreba je mala, kdyz se aplikuje jen na postizena mista.

sufik1
11. mar 2014

@vondandy tu jsme taky řešili, ale jednak mně skin scap pálí jak sviňa a pak jsou v tom prý kortikoidy...

vondandy
11. mar 2014

@sufik1 , aha, tak to jsem to tu asi jeste necetla... v tom odkazu pisou, ze tam kortikoidy nejsou a nekdy pali, to je fakt....treba jsem ji mazala pod nosem pri ryme a to bylo peklo.. ale na drsnou kuzi to je prima a holky maji na obliceji obcas lisej, ten s tim take lecime...

anastazieb
11. mar 2014

@crawler já mám některý tepláky už rok a půl a praný jsou strašně moc (taky podle toho vypadají, některý), ale guma mi nepraskla... Zkusím se schválně na nějaké staré gumy podívat...

sinala
11. mar 2014

@hankkas napiš přímo prodejci a zeptej se

anastazieb
11. mar 2014

Holky prosím o radu - když mám na živnosťáku napsanou adresu trvalého bydliště (i jako místo podnikání), musím jí mít i na fakturách (faktury od prodejců pro mně)? Asi jo co...

crawler
11. mar 2014

@anastazieb já myslím,že ano,že pokud něco kupuješ do podnikání je potřeba,aby faktura byla vystavena s údaji,které máš pod podnikáním vč. ičo/dič a samozřejmě správná adresa...

Já ještě nemám DAP 😅 o víkendu by mělo být hotové. Prosím vás @laeela @caramilla a jiní- kam všude jít a CO tam donést?

1.Fú - donést DAP
2.OSSZ
????a dál? a je nutné osobně nebo stačí poslat drahého? 😅

betelgeuzz
11. mar 2014

@vondandy taky jsem slyšela, že v tom jsou kortikoidy. Výrobce tvrdí, že ne, ale někdo si nechal udělat rozbor. Prý všechno, co je tak zázračně účinný, je podezřelý 😝

terezita
11. mar 2014

@stassy jako faakt? ja si ji neobjednavala.. to je divny.. 😅 tu nazehlovajdu myslis tuhle, ne?
@crawler mne ty nazehlovacky zatim drzi na vsem, zkousela jsem i flis, diftyn, softshell, pleteniny.. musis to nazehlovat ne na zehlicim prkne, ale na necem tvrdem (ja nazehluju na velkem drevenem kuchynskem prkynku..). musis to poradne silou pritlacit (nehybat zehlickou) a pak to drzet bude. a kdyz se jim to nahodou nedejboze odlepi, tak pomaha prezehlit 😉 ono se to zase prichyti. ale treba je fakt, ze mi prijde, ze drzi lip ty od @animal nez ty z nemecka..
@crawler a jeste zdravotni pojistovna. tyhle tri papiry. na financak das danove priznani a potvrzeni od zamestnavatele o zdanitelnych prijmech (i kdyz mas nulu..), na socialce chtej nekdy od zamestnavatele potvrzeni o tom, ze jsi na materske - formular na to je ke stazeni na jejich strankach a na zdravotni pojistovne nastesti chtej jen ten jeden papir.. 😀

terezita
11. mar 2014

@crawler a muzes poslat draheho. ja byla osobne jen na pojistovne, bo tu jsem mela postou. zbytek davas na podatelnach, tam je jim jedno, kdo to donese. vytiskni si to rovnou dvakrat, jednou ti to potvrdi a budes mit kopii toho, co jsi odevzdala 😉

caramilla
11. mar 2014

@sislik2010 no jo, takze kdyz sedim furt na zadku doma, tak mam smulu 😀 Manzel jezdi na sluzebky do Plzne, Kolina a maximalne do Trencina 😀
@lillyzelvicka Já ho pouzivam prave na ekzemy, hlavne ty svedive... Jsem ted osypana od hlavy az k pate, furt jsem se drbala, vcera vecer mi prisel ten Cicaplast a od te doby jsem mazala asi 3x telo a 5x bricho a je to fakt o hodne moc lepsi, mene se skrabu 😀 a je to mene cervene. Ale zase nechci tomu delat nejak reklamu. Hlavne je dobre, ze to nepali, moc prijemne, pry to je testovane i na vicka a rty 😉

caramilla
11. mar 2014

@anastazieb určitě tam musí být tvé jméno a adresa podnikání, IČ je povinnost u faktur nad 10 tisíc.

caramilla
11. mar 2014

@crawler nemusíš nikde osobně, na OSSZ mě teda nechávají podepisovat papír, co vyjedou, ale podle mě ho může podepsat "zmocněnec". Na FÚ určitě nemusíš osobně a na zdravotní stačí dokonce snad poštou nebo on-line.
A jak pise Terka, vse mej dvakrat, at mas orazitkovanou kopii o prijeti, ver, ze se to hodi, uz jsem to pouzila 😉
@terezita stitky doma, napis mejl c.u. a castku nebo to prorodime a zapomeneme 😀

laeela
11. mar 2014

@crawler na fú s dap, pak do 8 dnů doplatit zdravotní i sociální pojištění dle výkazů - ty se vyhotoví na základě daňového přiznání a výkazy odevzdat. Můžeš s tím poslat manžela, jde jen o podání, já ossz i zp občas posílám i poštou, když není čas. A to doporučeně.

crawler
11. mar 2014

@laeela takže na ossz + zp ty výkazy z finančáku-ty mě vyjedou tedy na té podatelně? a daň ze zisku musí být na účtě fú dokonce března?

sislik2010
11. mar 2014

@caramilla ale zase je porad doma a Jasmina si ho uzije. Pomuze s miminkem, pohlida Jasmi. My jsme vetsinou sami, prijede, Veru a psi na nej koukaji jak na poloboha. Jeste ze mame vedle tchyni 🙂

laeela
11. mar 2014

@crawler ne, výkazy si musíš vyplnit, nebo ti je někdo vyplní, ossz má svůj a zdravotní pojišťovna, nevím kterou máš, má každá taky svůj.
Na finančáku ti maximálně orazí kopii DP, když je požádáš.
A nech si kopii orazit, ono se to fakt někdy pak hodí, navíc když chceš kopii od nich, musíš si jí pak zaplatit.

laeela
11. mar 2014

@crawler jo daň doplatit stejně jako termín DP, letos to vychází na 2. dubna.

argo1
11. mar 2014

@macin73 @sislik2010 @caramilla @vondandy Holky díky za tipy a reference. Kouknu se na ně a jestli to bude aspoň trochu v mých finančních možnostech, tak vyzkouším. Upřímně, čekala jsem nějakou radu za pár korun 😎 Třeba vykoupat v měsíčku s olivovým olejem 😀 😀 😀 .... No, nejlepší by bylo mít geneticky danou hebkou a vláčnou pokožku na celém těle a ne ruce jako struhadlo 😀

@kamishek No. já jsem skončila u heřmánkový masti, páč se mi zdálo, že je u ní nejlepší poměr cena/výkon 😀

crawler
11. mar 2014

@laeela šmande, tak já asi nevím,co jsou výkazy 😅 😀 výkazy,přehledy,mi jde hlava kolem 😲

laeela
11. mar 2014

@crawler výkaz a přehled je to samé. 🙂

laeela
11. mar 2014

@crawler a první rok máš nárok.
zeptej se účetní, jestli ti je udělá, když tak můžu já. 😉

crawler
11. mar 2014

@laeela á,hned je mi to jasnější 😉 díky!

crawler
11. mar 2014

@laeela to jsi moc hodná,ale budu prudit ségru,Tobě už přidělávám práci stupidními dotazy,ale jsem nepolíbená v celém tomto směru a možná si i sedím na vedení......takže ještě nějaký blbotaz čekej 😅 díky 😵

jitule23
11. mar 2014

@zuzkasim Mám také Veritasku z roku 1983 a chtěla bych na ní kráčející patku. Můžete mi doporučit, která Vám sedí a funguje. Jinak je velmi spolehlivá, šije soft, džínovinu a jiné. Dříve jsem na ní šila i bundy s vatelínem. Tak bych ji teď ještě chtěla vylepšit, abych mohla šít i úplety.

laeela
11. mar 2014

@crawler budu se asi opakovat, ale myslím si, že máš víc jasno než mnozí jiní, co už podnikají delší dobu. 😉

mooncaa
11. mar 2014

@crawler Co vím, tak kdysi gumy doslova požíral Ariel. Já v něm neperu,ale prala mamka kdysi, když jsem s rodičema bydlela. Takže to klidně může být i práškem.

crawler
11. mar 2014

@laeela okolo DAP ale fakt ne a co vím ohledně dph, tak to zase gratuluj i sama sobě,protože umíš výborně polopaticky vysvětlovat😉😵 a ještě když tu Tě mám😀 jedna zákaznice mi omylem poslala skoro o 300kč víc - budu jí tedy vracet přeplatek jaký doklad mám vystavit ? 😅 napadlo mě vystavit nově na tu plusovou částku jakože zálohová faktura a pak fakturu,která tedy vyjde se znaménkem mínus - tím jejím přeplatkem... 😕