icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
11. mar 2014

@mooncaa pane jo,tak to je moc zajímavé,co mi píšeš- schválně paní napíšu, v čem pere - díky!

laeela
11. mar 2014

v daňové evidenci na to doklad vystavovat ani nemusíš. Bude to zřejmé z faktury - poslala omylem víc, rozdíl si jí vrátila.
S fakturami si to nekomplikuj, musela bys tam mít DPH. Omylem uhrazená částka není zdanitelným plněním.

crawler
11. mar 2014

@laeela tak to jsem ráda,bála jsem se,že mi tahle chyba opět zkomplikuje účetní život 😀 takže šutrák ze srdce spadl... 😀

koki_melo
11. mar 2014

@argo1 Jestli si dobře pamatuju, tak heřmánek vysušuje a není vhodný na suchou pokožku a ekzémy.

zdeann
11. mar 2014

Holky, asi si budu potřebovat objednat hnědý softshell, ale neupotřebím 10m, nechcete některá?

arlette
11. mar 2014

@sufik1 dnes jsem byla s kámoškou a její děcko mělo na sobě zrovna mikinu z autíčkového fleesu, tak jsem se jí jhned ptala a koumala, jestli jí to taky tak žmolí, ale vypadlo to v pohodě. Ptala jsem se jí, kolikrát to prala a pravila, že 3x-4x. Suší teda v sušičce, tak nevím, jestli je to tím, ale její mikina vypadala pořád v pohodě.
@jancasoch krásné trika a teda takový pořádek bych na stole taky chtěla mít 😀

terezita
11. mar 2014

@crawler tady mas kdyztak ty odkazy na formulare, at nemusis hledat..
http://www.mesec.cz/dane/dan-z-prijmu/pruvodce/...

crawler
11. mar 2014

@terezita jé,děkuji😵 ušetřila jsi mi práci - díky moc 😵

stassy
11. mar 2014

@terezita Houbu myslím tuhle

a Odilie fakt bude Tvoje. Možná, že se Ti tenkrát po ušití líbila tak moc, že sis střih pořídila vlastní, abys mohla časem Em ušít větší. 😀

terezita
11. mar 2014

@stassy tu bych mohla mit.. prijde mi povedoma 😀 jsem ty nazehlovajdy prolizala ted pred dofcou 😅
myslis? ja si naopak po usiti rikala, ze to bude posledni, co siju.. jako spotreba 1,5 metru latky na trilete dite mi prisla trosku moc.. 😀 😀 😀
@crawler jo a pokud by se ti ty online formulare k vyplneni nepodarily otevrit (me to v pc teda blblo jak doma, tak v praci), tak pomaha ulozit je na pc a otevrit primo v adobe..

caramilla
11. mar 2014

@argo1 no, tak levné je doma škvařené sádlo, to funguje mnoha lidem a pak ta indulona modrá. Ale na mě je toto moc mastné, do mastnoty se mi chytá prach a alergeny a mám to pak o to horší, takže na mě to nefunguje 😝

@sislik2010 To si teda radši připlatím za Cicaplast 😀 😀 😀 My máme k tomu ještě taky tchýni vedle a skvělou tchýni 😀

alenf
12. mar 2014

Ahojte,baby tie čo šijete softhove oblečenie-dávate aj farebné paspule do švov miesto reflexnej paspulky?Lebo čo pozerám tie obchodné bundy trebars sú tam vkladané aj farebné a pekne to oživí bundu.Pozerala som na pár stránkach,ale všade ,teda aspoň čo som našla zatiaľ tak sú saténové paspulky a to neviem či sa tam hodí alebo to sú ony?Kde to zoženiem??? 😕

koki_melo
12. mar 2014

@alenf Taky jsem už nad tím přemýšlela, protože máme kupovanou bundu (nylon), která je krásně těmi paspulemi oživená, ale v krámě jsem viděla jen ty saténové a ty se budou podle mě odírat a moc mi k tomu softu nesedí ☹

petkasv
12. mar 2014

@caramilla, @argo1 tak u nás se nějaká vyrážka rozjela teď ☹ a nevím jestli to není kokosovým olejem ☹ Bětka má na zadku a nohách normálně místečka 2x1cm takový jakoby stroupky (suchá kůže ☹ ) mažu Excipialem a uvidím, dala jsem jim kokosák do koupele a ona má hodně citlivou kůži a možná to že prostě v našich podmínkách není kokosák obvyklý tak ona má takovou reakci, a fakt to hrozně na zadečku a nohách, přesně jak podle mě sedí ve vaně s vodou ☹

alenf
12. mar 2014

@koki_melo este keby aspon co su tie farebne neonové tuším aj to by som mozno dala krikľava ruzova,zelena,modra-asi su daco ako reflexne,ale ani to nevidím nikde:(((Mne dal tú myšlienku mm,lebo čítal leták zo sportissima a sú tam teraz veľmi pekné softky v ponuke farebné tak to začal detailne obzerať a že či to neviem zohnať 😕 😕 😕

eriqe
12. mar 2014

@petkasv zvlastne s tym kokosakom. On je prave aj antimykoticky, tak by nemal sposobovat taketo prejavy. Ja som zvykla detom do kupela robit aj ovseny kupel z ovsenych vlociek, ten dobre upokojil pokozku. Okrem kokosaku este pouzivam mandlovy olej a teraz mi kamoska dala slahane bambucke maslo s kokosakom - vyzera to ako slahacka, tak s tym sa detvaky natieraju s radostou aj same

caramilla
12. mar 2014

Krokodýlí kompletek.

zuzu_epona
12. mar 2014

@caramilla Úúúúúžasnéééé 😵 😵 😵 Ty budeš mať najparádnejšie oblečeného novorodenca v celom bývalom Československu 😉

alenf
12. mar 2014

@koki_melo nasla som toto,neviem či by sa to hodilo
http://www.latkyprovas.cz/www-eshop-rychle-latk...
čo myslís?🙂

katka82
12. mar 2014

@caramilla nádhera 😵 tyhle krokodýlky miluju 😀 😀

laeela
12. mar 2014

@alenf no právě tu obyč paspulku si můžeš vyrobit. Je to jen přeložený proužek, po délce sešitý. Já to viděla na úpletových tričkách, že se všije do švu, tak ze softu si podle mě úplně jednoduše můžeš udělat. 😉

katka82
12. mar 2014

tak jsem včera dodělala kosmický gatě a tady je soupravička 🙂 jen je to teda foceno ráno a je to trošku tmavší 😒 asi to budu muset vyblejskout ještě venku 😉

caramilla
12. mar 2014

@katka82 A já jich vzala jen 0,5 m a rukávy u bundičky jsem musela nastavovat, ale narvala jsem tam všechno. A lituju, lituju, lituju, že jsem nevzala víc ☹ ☹ ☹

alenf
12. mar 2014

@laeela a nevklada sa daco do tej paspulky?

petkasv
12. mar 2014

@caramilla Bože můj spadla mi čelist, to je tak nádherná barva, fakt úchvatný, ježiš už aby se malý vylodil 😵 já vim, ještě potřebuješ šít 😝 😝

petkasv
12. mar 2014

@eriqe já si to nedovedu ničím jiným vysvětlit, ona hodně trpí na omrzliny apod, ale i teď když jdeme ven tak má punčochy pod cokoliv, takže jí fakt snad zima být nemůže, zpocená taky není, a jediný co se změnilo, byl právě ten kokosák, který jsem dala do vany 😖
jinak nádherná profilovka 😉

flapi
12. mar 2014

Kde sehnat střih na hezkou dětskou bundu? Poradíte? Díky

petkasv
12. mar 2014

@katka82 nádher, fakt jsi dobrá 😵

petkasv
12. mar 2014

@flapi farbenmix.de 🙂

katka82
12. mar 2014

@caramilla já jich vzala metr a udělala jsem z nich zatím jen jedno tričko a jinak si je syslým 😀 😀 ale Veselá jehlička je ještě má 😉