Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
v daňové evidenci na to doklad vystavovat ani nemusíš. Bude to zřejmé z faktury - poslala omylem víc, rozdíl si jí vrátila.
S fakturami si to nekomplikuj, musela bys tam mít DPH. Omylem uhrazená částka není zdanitelným plněním.
Holky, asi si budu potřebovat objednat hnědý softshell, ale neupotřebím 10m, nechcete některá?
@sufik1 dnes jsem byla s kámoškou a její děcko mělo na sobě zrovna mikinu z autíčkového fleesu, tak jsem se jí jhned ptala a koumala, jestli jí to taky tak žmolí, ale vypadlo to v pohodě. Ptala jsem se jí, kolikrát to prala a pravila, že 3x-4x. Suší teda v sušičce, tak nevím, jestli je to tím, ale její mikina vypadala pořád v pohodě.
@jancasoch krásné trika a teda takový pořádek bych na stole taky chtěla mít 😀
@crawler tady mas kdyztak ty odkazy na formulare, at nemusis hledat..
http://www.mesec.cz/dane/dan-z-prijmu/pruvodce/...
@stassy tu bych mohla mit.. prijde mi povedoma 😀 jsem ty nazehlovajdy prolizala ted pred dofcou 😅
myslis? ja si naopak po usiti rikala, ze to bude posledni, co siju.. jako spotreba 1,5 metru latky na trilete dite mi prisla trosku moc.. 😀 😀 😀
@crawler jo a pokud by se ti ty online formulare k vyplneni nepodarily otevrit (me to v pc teda blblo jak doma, tak v praci), tak pomaha ulozit je na pc a otevrit primo v adobe..
@argo1 no, tak levné je doma škvařené sádlo, to funguje mnoha lidem a pak ta indulona modrá. Ale na mě je toto moc mastné, do mastnoty se mi chytá prach a alergeny a mám to pak o to horší, takže na mě to nefunguje 😝
@sislik2010 To si teda radši připlatím za Cicaplast 😀 😀 😀 My máme k tomu ještě taky tchýni vedle a skvělou tchýni 😀
Ahojte,baby tie čo šijete softhove oblečenie-dávate aj farebné paspule do švov miesto reflexnej paspulky?Lebo čo pozerám tie obchodné bundy trebars sú tam vkladané aj farebné a pekne to oživí bundu.Pozerala som na pár stránkach,ale všade ,teda aspoň čo som našla zatiaľ tak sú saténové paspulky a to neviem či sa tam hodí alebo to sú ony?Kde to zoženiem??? 😕
@caramilla, @argo1 tak u nás se nějaká vyrážka rozjela teď ☹ a nevím jestli to není kokosovým olejem ☹ Bětka má na zadku a nohách normálně místečka 2x1cm takový jakoby stroupky (suchá kůže ☹ ) mažu Excipialem a uvidím, dala jsem jim kokosák do koupele a ona má hodně citlivou kůži a možná to že prostě v našich podmínkách není kokosák obvyklý tak ona má takovou reakci, a fakt to hrozně na zadečku a nohách, přesně jak podle mě sedí ve vaně s vodou ☹
@koki_melo este keby aspon co su tie farebne neonové tuším aj to by som mozno dala krikľava ruzova,zelena,modra-asi su daco ako reflexne,ale ani to nevidím nikde:(((Mne dal tú myšlienku mm,lebo čítal leták zo sportissima a sú tam teraz veľmi pekné softky v ponuke farebné tak to začal detailne obzerať a že či to neviem zohnať 😕 😕 😕
@petkasv zvlastne s tym kokosakom. On je prave aj antimykoticky, tak by nemal sposobovat taketo prejavy. Ja som zvykla detom do kupela robit aj ovseny kupel z ovsenych vlociek, ten dobre upokojil pokozku. Okrem kokosaku este pouzivam mandlovy olej a teraz mi kamoska dala slahane bambucke maslo s kokosakom - vyzera to ako slahacka, tak s tym sa detvaky natieraju s radostou aj same
@caramilla Úúúúúžasnéééé 😵 😵 😵 Ty budeš mať najparádnejšie oblečeného novorodenca v celom bývalom Československu 😉
@koki_melo nasla som toto,neviem či by sa to hodilo
http://www.latkyprovas.cz/www-eshop-rychle-latk...
čo myslís?🙂
@eriqe já si to nedovedu ničím jiným vysvětlit, ona hodně trpí na omrzliny apod, ale i teď když jdeme ven tak má punčochy pod cokoliv, takže jí fakt snad zima být nemůže, zpocená taky není, a jediný co se změnilo, byl právě ten kokosák, který jsem dala do vany 😖
jinak nádherná profilovka 😉
Kde sehnat střih na hezkou dětskou bundu? Poradíte? Díky

@mooncaa pane jo,tak to je moc zajímavé,co mi píšeš- schválně paní napíšu, v čem pere - díky!