Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Že já tam lezla http://www.veselajehlicka.cz/uplet-noemova-arch... To bude zase peněz 😝
@katka82 tak ti pěkně DĚKUJU! Blbí krokodýli (měli poslední metr) mě stály 2250 Kč!!!! Blééééééééééééééééééééééééééééééééééé, ale jasmí bude nadšená z noemovy archy i džungle. Je to snad nejdražší látka, co jsem kdy koupila 600 Kč za metr látky s blbýma zvířátkama, fakt se nechápu, měkne mi mozek, ale já v tom ty dvě děti prostě viděla 😀 😀 😀 Je hodně málo taklhle unisex látek, co bude nadšená Jasmí a bude je moci mít i kluk, tak to nešlo odolat. Akorát teda na vel. 50 vyjde té archy tak 1/4 na celé body 😀 😀 😀 😀 Zasyslíme na větší vel. 😀
@anastazieb já tu šňůrku z toho před ušitím vytahávám, když to dávám na soft, přece jen si říkám, že bunda není kabelka 😀
@anastazieb a teda by som to mohla zosit len na tenúčko pásik softua ked dam fen soft s fleecom tak to bude dost odolne,vsak?A zvyknu byt na bundach okolo vreciek také obrysy nalepene dookola,to z coho moze byt? 😝
@alenf tak si to zkus na kousku, normálně je tam šňůrka, to je pravda, ale jde to i bez šnůrky, to jsem viděla na těch tričkách, já to plánuju vyzkoušet s úpletem, ale ještě na to nedošlo.
Momentálně mám vša odstěhované z kuchyně, kde obvykle šiju a rozložené v ložnici, páč se v kuchyni trochu bouralo. Nejhorší je, že čím menší podmínky k šití, tím větší chuť. 😀
Můžu jeden dotaz mimo? Máte někdo zkušenost s těmito kšiltovkami z tchiba - jak jsou velké? Oni tam velikost nepíšou... Chtěla bych to na dvouleté dítě... https://www.tchibo.cz/ksiltovky-2-ks-svetle-a-t...
hehe staci mala myslienka a uz sa tak vynárajú veľké plány čo a ako ušiť,najlepšie by bolo hneď!!!Aj ja mám tu dosť rozrobených vecí,ale už premýšľam čo a ako doplňať dalsie soft veci,lebo budem robiť aj z letnych soft materiálov a chcem to dalsimi doplnkami vylepsit tak zhanam kde co....🙂
@caramilla A teď teda děkuju já Tobě... 😀 😀 😀. Jsem byla zvědavá, tak jsem klikla na ten odkaz a odešla, přišla starší, sedla si k počítači a hlásí... tahle látka se mi líbí, tohle tričko se mi taky líbí.... já se plazím po zemi (konečně vytahuju střih na tu softku) a kývám, jojo, hned se jdu podívat, a ona surfuje po stránce VJ a tipech, co z té látky ušít!!! Jako kam ten svět spěje... 😝
koukám, že VJ otvírat nemám 😀 😀
@caramilla nesurfuje, přesně jsem si říkala, že to tak bude vypadat 😝 😀 - ona přišla, ať jí pustím Krtečka, sedla k tomu (ač jsem ji upozornila, že má PC nechat na pokoji) a hned to hlásila... ale než já velryba se z té země posbírala (no a chtěla jsem dokreslit ten díl, co jsem zrovna dělala, aby se mi to nehnulo), tak ona měla ty poznámky, co se jí líbí 😀 😀 😀

a končím své monology 😀 😀 😀 😀 jdu makat 😀