icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
12. mar 2014

a končím své monology 😀 😀 😀 😀 jdu makat 😀

katka82
12. mar 2014

@petkasv díky 🙂 se tu červenám 😅 😀

caramilla
12. mar 2014

@katka82 jo, jehlice má, au! Tak to musím hned objednat! 😵 😵 😵 😵
@petkasv Doufám, že mu ta barva bude slušet, jak si myslím, že by mohla 😀

crawler
12. mar 2014

@caramilla no neříkej,že začneš fotit na bílé- jsem zvyklá,že tvoje věci hezky kontrastují na černé 😉

caramilla
12. mar 2014

Že já tam lezla http://www.veselajehlicka.cz/uplet-noemova-arch... To bude zase peněz 😝

caramilla
12. mar 2014

@crawler Jak co, já teď víc fotím na bílé, na černé jen to, co by na bílé zaniklo úplně. Konkrétně tyrkys se podle mě na černé moc fotit nedá, radši jsem to nezkoušela 😝

petkasv
12. mar 2014

@caramilla já si myslím, že mu bude slušet, víš jakej to bude cukrouš 😀 😀 😀 😀 😀 VJ má super látky mě se líbí ty kolibříci 😀

anastazieb
12. mar 2014

@caramilla nádhera, já se na ty věci ani nemůžu koukat 😀
@laeela @alenf do paspulky se ještě dává taková šňůrka, aby držela tvar, a ze softu si to teda neumím moc představit, to by bylo strašně tlusté.

caramilla
12. mar 2014

@katka82 tak ti pěkně DĚKUJU! Blbí krokodýli (měli poslední metr) mě stály 2250 Kč!!!! Blééééééééééééééééééééééééééééééééééé, ale jasmí bude nadšená z noemovy archy i džungle. Je to snad nejdražší látka, co jsem kdy koupila 600 Kč za metr látky s blbýma zvířátkama, fakt se nechápu, měkne mi mozek, ale já v tom ty dvě děti prostě viděla 😀 😀 😀 Je hodně málo taklhle unisex látek, co bude nadšená Jasmí a bude je moci mít i kluk, tak to nešlo odolat. Akorát teda na vel. 50 vyjde té archy tak 1/4 na celé body 😀 😀 😀 😀 Zasyslíme na větší vel. 😀

caramilla
12. mar 2014

@anastazieb já tu šňůrku z toho před ušitím vytahávám, když to dávám na soft, přece jen si říkám, že bunda není kabelka 😀

jancasoch
12. mar 2014

@caramilla je to nádherný...myslím, že matky budou stát ve frontě na tvoje šití již v porodnici 😝

alenf
12. mar 2014

@anastazieb a teda by som to mohla zosit len na tenúčko pásik softua ked dam fen soft s fleecom tak to bude dost odolne,vsak?A zvyknu byt na bundach okolo vreciek také obrysy nalepene dookola,to z coho moze byt? 😝

laeela
12. mar 2014

@katka82 perfektní. A krásně sladěné barvy i s čapkou, to nechápu. 😵

laeela
12. mar 2014

@alenf tak si to zkus na kousku, normálně je tam šňůrka, to je pravda, ale jde to i bez šnůrky, to jsem viděla na těch tričkách, já to plánuju vyzkoušet s úpletem, ale ještě na to nedošlo.
Momentálně mám vša odstěhované z kuchyně, kde obvykle šiju a rozložené v ložnici, páč se v kuchyni trochu bouralo. Nejhorší je, že čím menší podmínky k šití, tím větší chuť. 😀

saaralota
12. mar 2014

Můžu jeden dotaz mimo? Máte někdo zkušenost s těmito kšiltovkami z tchiba - jak jsou velké? Oni tam velikost nepíšou... Chtěla bych to na dvouleté dítě... https://www.tchibo.cz/ksiltovky-2-ks-svetle-a-t...

mamata
12. mar 2014

@laeela jj, jsem na tom podobně, my budem vystěhovávat přes víkend a bourání příští týden 😒

alenf
12. mar 2014

hehe staci mala myslienka a uz sa tak vynárajú veľké plány čo a ako ušiť,najlepšie by bolo hneď!!!Aj ja mám tu dosť rozrobených vecí,ale už premýšľam čo a ako doplňať dalsie soft veci,lebo budem robiť aj z letnych soft materiálov a chcem to dalsimi doplnkami vylepsit tak zhanam kde co....🙂

macin73
12. mar 2014

@caramilla A teď teda děkuju já Tobě... 😀 😀 😀. Jsem byla zvědavá, tak jsem klikla na ten odkaz a odešla, přišla starší, sedla si k počítači a hlásí... tahle látka se mi líbí, tohle tričko se mi taky líbí.... já se plazím po zemi (konečně vytahuju střih na tu softku) a kývám, jojo, hned se jdu podívat, a ona surfuje po stránce VJ a tipech, co z té látky ušít!!! Jako kam ten svět spěje... 😝

caramilla
12. mar 2014

@macin73 😀 😀 😀 😀 Tvoje dítě už samo surfuje, to Mína na PC nějak ještě stále nesmí 😝 A co naklikala do košíku? 😀

bury
12. mar 2014

koukám, že VJ otvírat nemám 😀 😀

katka82
12. mar 2014

@caramilla 😀 😀 😀 😀 hela co bys pro své děti neudělala ne? 😉 😀 😀
@bury ne raději VJ neotevírej a když už,tak nepouštěj děti k PC 😉 😀
@macin73 😀 😀 😀

katka82
12. mar 2014

@laeela no tu čapku už jsem ušila kdysi dávno v loni a ona k tomu krásně ladí 😀 ale stejně mládě žadoní abych mu ušila nějakou novou aby byl prej celej novej 😀

mamata
12. mar 2014

@katka82 nebo z čepice odpárat kukadla a našít raketu

katka82
12. mar 2014

@mamata 😀 😀 nemám ráda párání 😝 to mu fakt raději ušiju novou 😉 😀

katka82
12. mar 2014

@mamata krom toho raketa nevbudí takovej zájem u kolemjdoucích jak ty kukadla 😎 😀

macin73
12. mar 2014

@caramilla nesurfuje, přesně jsem si říkala, že to tak bude vypadat 😝 😀 - ona přišla, ať jí pustím Krtečka, sedla k tomu (ač jsem ji upozornila, že má PC nechat na pokoji) a hned to hlásila... ale než já velryba se z té země posbírala (no a chtěla jsem dokreslit ten díl, co jsem zrovna dělala, aby se mi to nehnulo), tak ona měla ty poznámky, co se jí líbí 😀 😀 😀

mamata
12. mar 2014

@katka82 ale ladila by...

katka82
12. mar 2014

@mamata 😀 no zase tak vystajlovanej bejt nemusí 😀

martinkah
12. mar 2014

@crawler ja mám tú gumu riedku len na okraji, inde je ok.. preto si myslím, že to nebude ani praním, ani sušením v sušičke, keď inde je v poriadku.. ale už to neriešim, mám tu iné, ktoré nerobia problémy..
a tá guma u tvojej zákazníčky, to je záhada 🙂

anastazieb
12. mar 2014

@caramilla mně se ta prázdná paspulka nelíbí 😅 Na softové kalhoty dávám tu paspulku normálně, plnou. Ony jsou dva druhy, nevím, která je odkud, ale jedna je taková měkoučká a druhá tvrdší.

@alenf můžeš to vyzkoušet, ale neumím si moc představit, jak našíváš kapsu a pod to ještě 2 vrstvy softu.