Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
kdo jste se ptal na tu tchibo kšiltovku, tak na dvou-leťáka malá!!!!
Já jsem zkoušela paspulku (reflexní) jak prázdnou tak plnou a ta prázdná vypadá hnusně a ta plná se zase blbě šije ve švech např. u zipu, kde se to přehýbá nebo stýkají dvě paspulky. Tak teď to dělám tak, že ten vnitřek odstraním jen na cca 1 cm a zbytek nechám plný. Vyzkoušela jsem teda zatím jen na návlecích přes boty, na bundě to budu teď teprve zkoušet.
kto to sem dal ten link na VJ??? 😠 😠 😠 ta noemova archa je prekrasna.. uff.. idem to radsej hned zavriet 😉 😖 😢
Děvčata, nedávno tady byl návod na nasazení jezdce na nekonečný zip. Prosím, nemáte někdo odkaz??? Nemůžu to najít.... Děkuji. 🙂
Holky prosím jak na OL zakončujete? Děláte nějaké uzlíky?
Já jsem dneska konečně trošku schopná, takže jsem OL vytáhla, zjistila, že to nedělá vůbec to co má, takže jsem se tu trápila, nakonec jsem si navlíkla 4 barvy nití, ať vím, co je co a podařilo se mi to seštelovat 😉 tak mám radost. "spíchla" jsem jednu čepici, ale není to ono - nějak se mi to celý kroutí 😖 takže se musím učit... přijde mi, že ten čtyřnitý steh je na ten jednolíc takovej moc "velkej" a pevnej.... takže možná to mám celý moc utažený.
@bury já neukončuju, většinou je ten steh přejetý dalším, pokud jedu dokola, tak jedu přes začátek. Třeba na tričku boční švy prostě jen vyjedu, ustříhnu, přišijou se pak při zakončování dvojjehlou.
A jinak tuhé by to být nemělo, měl by ten steh být pružný, když to natáhneš.
@bury jako holky, vetsina se nezakoncije, ale neco se zacistit musi, kdyz je to treba sev na triku na rameni, tak to by se paralo. Tak tam vyjedu retizek, zalozim z jedne strany pridavku na sev, prelozim pres to a zasiju to cikcakem, rovne a cikcakem. Neda se to popsat, koukni na kupovana trika, tam to tak je. Nebo to mam v navodu na triko, bodycko, spodary...
@bury já neuzlíkuju 🙂 když šiju tepláky, kde nohavice a vršek pak ohnu tak nijak nezakončuju, jenom prostě přehnu projedu dvojjehlou, cikcakem 😉 ale jinak když mi vykujuje šev tak ho ohnu a přešiju na rovnostehu, já teda jenom rovně, zatím mi to tak drží všude, ale určitě koukni na návody ke Car 🙂
Mě teda dostalo tohle 🙂 http://www.veselajehlicka.cz/bordura-summer-nig...
Nejste tu někdo z okolí Kroměříže, pro případ nějaké objednávky?
@betelgeuzz nádhera, já mezi plátýnka radši ani nelezla, naklikala jsem úplety a rychle e-shop zavřela 😀

@mamata ja som myslela túto http://www.vtc.cz/sk/vyrobok/53005/guma-detska-...