icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mamata
12. mar 2014

@martinkah ani jsem nevěděla, že existuje dětská, díky za odkaz

sufik1
12. mar 2014

kdo jste se ptal na tu tchibo kšiltovku, tak na dvou-leťáka malá!!!!

saaralota
12. mar 2014

@sufik1 já jsem se ptala. Tak to je škoda...moc se mi líbí, loni jsem jí nestihla pořídit a letos tedy už pořizovat nebudu...

mooncaa
12. mar 2014

Já jsem zkoušela paspulku (reflexní) jak prázdnou tak plnou a ta prázdná vypadá hnusně a ta plná se zase blbě šije ve švech např. u zipu, kde se to přehýbá nebo stýkají dvě paspulky. Tak teď to dělám tak, že ten vnitřek odstraním jen na cca 1 cm a zbytek nechám plný. Vyzkoušela jsem teda zatím jen na návlecích přes boty, na bundě to budu teď teprve zkoušet.

zojec
12. mar 2014

kto to sem dal ten link na VJ??? 😠 😠 😠 ta noemova archa je prekrasna.. uff.. idem to radsej hned zavriet 😉 😖 😢

caramilla
12. mar 2014

@zojec no, ale co budeš dělat, až z toho sem hodím komplet sister and me? 😀 😀 😀 😀 😀

kofinek
12. mar 2014

@caramilla hehe, mame doma ciapku z tohoto, zo svedska... krasa.

bury
12. mar 2014

@caramilla - až sem hodíš komplet, tak tu budeme hromadně slintat, aáchat a proklínat tě, protože budeme taky nutně metřík potřebovat 😀 😀

palosek
12. mar 2014

Děvčata, nedávno tady byl návod na nasazení jezdce na nekonečný zip. Prosím, nemáte někdo odkaz??? Nemůžu to najít.... Děkuji. 🙂

jemi
12. mar 2014

@saaralota ano já koupila loni, to ji byla akurát už dobrý půlrok je jí malá-fakt bych to viděla tak velikost 74-86

palosek
12. mar 2014

@laeela děkuji....super, jdu to vyzkoušet....jsem to taky hledala....snad na 29straně a už mám v záložkách...i ten z Lille 😉 Fakt díky 🙂

saaralota
12. mar 2014

@jemi díky, tak aspoň neutratím...

bury
12. mar 2014

Holky prosím jak na OL zakončujete? Děláte nějaké uzlíky?
Já jsem dneska konečně trošku schopná, takže jsem OL vytáhla, zjistila, že to nedělá vůbec to co má, takže jsem se tu trápila, nakonec jsem si navlíkla 4 barvy nití, ať vím, co je co a podařilo se mi to seštelovat 😉 tak mám radost. "spíchla" jsem jednu čepici, ale není to ono - nějak se mi to celý kroutí 😖 takže se musím učit... přijde mi, že ten čtyřnitý steh je na ten jednolíc takovej moc "velkej" a pevnej.... takže možná to mám celý moc utažený.

laeela
12. mar 2014

@mamata tak pevné nervy. 🤐 😉

laeela
12. mar 2014

@palosek není zač. 🙂

laeela
12. mar 2014

@bury to si spíš nastav diferenciál, jestli se ti to jako vytahuje.

zojec
12. mar 2014

@caramilla potom si budem bit hlavu o stenu, ze som si dnes nic z VJ nezobrala :D :D

anastazieb
12. mar 2014

@bury já neukončuju, většinou je ten steh přejetý dalším, pokud jedu dokola, tak jedu přes začátek. Třeba na tričku boční švy prostě jen vyjedu, ustříhnu, přišijou se pak při zakončování dvojjehlou.

A jinak tuhé by to být nemělo, měl by ten steh být pružný, když to natáhneš.

terezita
12. mar 2014

@bury zalezi co siju. kdyz neco zevnitr, co nemusi byt videt, tak jen prejedu ten zacatek a smiknu. ale kdyz by to bylo videt, tak uzlikuju. jkdyz na ten cancour co z toho visi poradne kouknes, tak prostredni dve nite prochazi rovne, vytahnu si je vzdycky spendlikem a zauzlim.

caramilla
12. mar 2014

@bury jako holky, vetsina se nezakoncije, ale neco se zacistit musi, kdyz je to treba sev na triku na rameni, tak to by se paralo. Tak tam vyjedu retizek, zalozim z jedne strany pridavku na sev, prelozim pres to a zasiju to cikcakem, rovne a cikcakem. Neda se to popsat, koukni na kupovana trika, tam to tak je. Nebo to mam v navodu na triko, bodycko, spodary...

a_lexa
12. mar 2014

@caramilla luxusní komplet 😵 😵 😵 😵 😵 Si děláš prču s tím odkazem z Jehličky - jdu si ušít černou kuklu a mažu do banky. 😅 😉
@katka82 parádní soupravička 🙂

petkasv
12. mar 2014

@bury já neuzlíkuju 🙂 když šiju tepláky, kde nohavice a vršek pak ohnu tak nijak nezakončuju, jenom prostě přehnu projedu dvojjehlou, cikcakem 😉 ale jinak když mi vykujuje šev tak ho ohnu a přešiju na rovnostehu, já teda jenom rovně, zatím mi to tak drží všude, ale určitě koukni na návody ke Car 🙂

betelgeuzz
12. mar 2014

Mě teda dostalo tohle 🙂 http://www.veselajehlicka.cz/bordura-summer-nig...

Nejste tu někdo z okolí Kroměříže, pro případ nějaké objednávky?

jieff
12. mar 2014

@a_lexa teda černá kukla mě pobavila! 😎 to je dobrý návod!

petkasv
12. mar 2014

Můj dnešní šicí počin 😉

caramilla
12. mar 2014

@petkasv ta sukýnka je fakt bombová 😵

caramilla
12. mar 2014

@betelgeuzz nádhera, já mezi plátýnka radši ani nelezla, naklikala jsem úplety a rychle e-shop zavřela 😀

a_lexa
12. mar 2014

@jieff uděláme hromadu? 😀 Už vidím ty články - žena s černou kuklou vyloupila banku na Praze 1, Praze 5, Praze 8, Českejch Budějovicích, Chebu, Klatovech, Brně, Děčíně, Liberci ......... 😀 😀