Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@betelgeuzz jo, Wee Wander, několikrát jsem si sedla na ruce a neobjednala z ciziny, Jehlička jí furt měla, že naskladní, ale nenaskladnila. Dala jsem si zákaz objednávek, jenže pak jí Jehlička naskladnila a já už se nemůžu dočkat až přijde balíček.
Ale borduru jsem nějak přehlédla, možná ještě nebyla skladem. 😉
Holky, vy mě fakt zničíte!!! Do dnešního dne jsem žila v blažené nevědomosti a VJ jsem vždy zaregistrovala, ale nikdy na ty stránky nelezla... a dnes je to teda silný kalibr... jak ty úplety, tak ty úchvatné bavlny!!! No nic, sednu si na ruce a slíbím si, že vyšiju aspoň půlku zásob, než si koupím další látky. 😝
To fakt nikdo nepotřebujete hnědý softshell?
@caramilla krásní krokouši, přiznám se, že trička z nich mě moc nezaujaly (je fakt, že šiju na holky a ještě čuňata, takže světlé klučičí motivy mě nechávaj chladnou), ale tohle se ti moc povedlo, hezky nakombinované a sladěné a i případná "hořčice" na zádech se ztratí 😀.
@alenf paspule - já myslím, že ideální by byly k softu z nylonu nějaký echt umělotiny, že se tolik neodřou, neztratí barvu...ale nikde jsem je neviděla ☹.
Ženy, neviděly jste někde smaragdový patent 2/1? @caramilla to je barva z tvého spektra, netušíš? Chci ke smaragdovému plyši http://www.batani.cz/batani/eshop/16-1-KOJENECK... (barva ve skutečnosti krásná!).
@koki_melo u mechulky jsem kupovala smaragdový, má ho teda napsaný jako tyrkysově zelený, jen nevím jestli by ladil. Navíc koukám, není skladem:
http://eshop.mechulka.cz/mechulka/eshop/27-1-Ba...
@koki_melo hele, krokouši jsou záhadní, protože mě se moc nelíbili, ale zase mi přišli taková zajímaví, tak jsem vzala půl metru, kdyby náhodou jsem z toho chtěla něco na malého, ale jak pak vymýšlíš klučičí věci a ty klučičí věci šiješ, tak je pochopíš, nevím, jak to napsat, asi člověk musí čekat kluka, aby je pochopil 😀 😀 😀
Smaragdový patent - nakoupíš od MTX a z batani 100 patentů a některé z toho budou smaragdové. Je to loterka, nedá se to poznat z fotky, protože smaragd je barva, co nejde nafotit a navíc každý pod tím názvem má trochu jiné spektrum namíchané s tyrkysem. Co vidím na té tvé fotce bych nazvala tyrkys do smaragdova, smaragdovou mám jako víc zelenou 😀 😀 😀 😀 😀 Jak ten smaragdově zelený, tak ten smaragdový spíš tyrkys do zelena mám z MTX, ale kupované tak před rokem a oba už téměř došly a taky neumím sehnat znovu ☹
@laeela @caramilla já už prolezla kde co! A nenašla...
Momentálně šmejdím po hedvábích, tak kdo nezná a chtěl by se pokochat http://www.sartor.cz/2-hedvabne-latky. Zítra se tam chci jít podívat, tak doufám, že dobře pořídím a nebudu se vdávat v teplákách!
@caramilla jo tak focení smaragdové je chuťovka...já bych řekla, že ten plyš je taková světlejší, ale trochu zelenější kachní modř 😀 http://www.sartor.cz/1518-habutaj-kachni-modr.html
@saaralota tyhle kšiltovky jsou tak 1-2 roky 😉
@michamicha moji oblíbení ptáčci. Krásná kombinace, musím se zamyslet, obě látky doma mám. 😉
díky všem za rady s gumou. tak uvidím, co ty další.
A další dotaz, nemáte zkušenost s jednolícem, který má úpravu natužení??? Myslím toto http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route.... Pasu po tomto proužku už pár týdnů, ale kurňa, jaké natužení? Vypere se to a nebude to trčet? Z mtx zatím neodpovídají, jestli tu nikdo neví, tak tam asi budu muset zavolat.
@michamicha krásné, ta žužu miki je nádhera!
@petkasv ta sukýnka je fakt super! Já chci taky šít z této tenké rifloviny, měla jsem v merku kanýrkovou, ale teda tato je taky super! Je tajemství, jak se to šije? Normálně naměříš finální šířku a pak přidáš záhyb v cm x počet záševků, nebo je v tom další záludnost? Hlavně mi neříkej, že jsi to špendlila na dítěti 😀 😀 😀
@laeela krásný, to jo, ale jak jsem už psala na blogu, dovysiju zbytek toho coralu a už nikdy vic :-P všechny co ztoho sijou cčasto nebo víc, fakt obdivuju, já u toho rostla :-P
@kuna to by mě taky zajímalo co to je za úpravu. Popř. pokud bys brala přidala bych se

Hmmm, koukám že píšu jako hotentot. 🤐
@petkasv teda ta sukně je nádherná. 😵