Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@michamicha 😀 ode me urcite ne, ja ty kytky nesnasim.. 😀 mam je tu taky a teda nelibi.. 😅
Holky, tak první vážnější problém s Philippou... jala jsem se přišpendlit kapucu a na každé straně mi tak 1,5 cm chybí... mám to nějak nastavovat? Díky za radu!
no vidíš, to mě nenapadlo... to by asi šlo... díky za tip!
teda to je neskutečné, kolik stran tu přes víkend přibylo! to nemám šanci dočíst, tak snad mi nic důležitého neuniklo! 😀
chtěla jsem vložit fotky, ale nejde mi to, tak zkusím zítra
@anastazieb Aha, tak to já myslela, že tam právě necháš ještě kus pod tím švem, to musí být jinak hrozně divné, úzké a tuhé, to si nějak neumím představit...
Já žádné návody na lemování nikdy nikde nečetla, ale nějak tak mi to tak přišlo logické a smysluplné. A mám ten postup na blogu už u bodýčka, které jsem dávala na web před dvěma roky 😀
@javyb já jsem kdysi sháněla náhradní navlékač jehly k Brotheru, který se v ČR už vůbec neprodával a skoro nikdo ho neznal, a zde mi poradili a do týdne mi přišel náhradní díl za pár korun:
http://www.brother-czech.cz/kontakty.php?source...
Určitě doporučuju, je to přímo první zdroj pro Brother v ČR, ostatní nakupují podle mě přes ně.
@macin73 jj, asi někde větší přídavky na švy... já už jí mám došitou, šila jsem 86/92 bez přídavků, takže ve finále je to tak 80/86 🙂 ještě jdu šít kalhoty a zítra snad vyfotím na modelce 😵
@caramilla no já se vždycky snažím to založit ještě víc, než je ten steh, ale ne vždy se to dobře zadaří 😉 Proto se mi právě líbí ten tvůj způsob. A ten postup je moc starý, to jsem ho ještě asi nečetla 🙂
@petule55 já kupovala pár látek v us, na místě i přes eshop, ale zařizovala to ségra 🙂 záleží, kde jedeš, nejlepší je si ty látky osahat, Hobby Lobby a Joans Fabrics by snad mohly být velké řetězce, které najdeš na více místech (ale nevím to jistě), já je procházela v Michiganu, měli spíš plátna, flísy, moc hezké flanely... v MI taky mají můj oblíbený Fields Fabrics - http://www.fieldsfabricsonline.com/ - úplety ale měli spíš viskózu, pár bavlněných, ale nic moc, já tam objevila PUL za super cenu a měli krásná plátna, eshop jsem nezkoumala, ale na místě to bylo nebe, jsem se tam strašně ráda procházela a osahávala látky🙂 pak jsem jednou kupovala přes eshop kidsinthegarden.com, ale tam mají jenom plenkové věci... a pak ještě jsem jednou hledala u nás vyprodané číslo Ottobre a našla tento eshop - http://www.banberryplace.com/, měli i úplety a stužky, tak jsem tehdy ségru překecala na větší dárek k Vánocům :D
@sufik1 prosim tě nafoť to co ti dělá ten stroj, jakýma jehlama šiješ, já se řídím tím co je na tom stroji, takže pokud šiju levou a prostřední mám nastavení na 6-4-3, moje Janome na tý destičce na stroji nemá žádný nastavení 3-3-4 , návod jsem nečetla, řídím se podle toho co je na tom stroji a šije parádně 😉
@petkasv tak pokus jestli už jdou fotky.
stroj Janomka cover 1000cpx jehla levá a pravá streč (ale teda jen 75, 80 nemám...)
hmmm tak fotky jsou na https://picasaweb.google.com/100499987172504824...
tady to nefachá...
jinak kolečkama už je hejbáno, jak jsem zkoušela, jinak to bylo 4 -bez jehly-4-3
z návodu jsem nic nevykoukala...
@sufik1 a jaký máš nitě, mě odkaz hlásí error ono jako z rubu u jednoho je stříška u druhýho kulatý kličky 😀 ještě záleží na tom hlavním panelu jak je rozkreslené jaké máš mít napětí je dole takový přepínání a u jednoho jesouprávě stříšky a u druhého kulaté kličky, vidíš to??? je to asi 7cm nad nápisem COVER PRO tak zkus přepnout tohle 😉
@petkasv @sufik1 já jsem taky pochopila dle obrázku nastavení 3-3-4 až po radách od @petkasv jsem dala na levou jehlu víc dokonce až 7 nebo skoro 8. A stříška se mi dělá, když šiju jen přes jednu vrstvu látky nebo když lemuju a levá jehla mi sjede a šije přes jednu vrstvu a prostřední přes dvě, tam jsem to ještě taky nevychytala
@sufik1 jestli tohle máš na jedný vrstvě úpletu tak podle mě v pohodě, a moc to hrotíš na to druhým obrázku máš zvolený to čárkovaný nebo to v plným rámečku, to bude hrát tu hlavní roli toho jak ten steh z rubu vypadá, pokud tam máš blbý nitě bude to jima taky ale podle mě ten steh není ¨nic hroznýho, provazuje, provazuje a zkusila bych přepnout z čárkovanýho na plný rámeček, nevím jak to líp popsat 😉
@sinala šiju na něm dennně 😀 😀 😀
Holky, doporučíte mi, prosím, nějaké slovenské obchody/e-shopy s látkami? Znám Bubulakovo, ale jinak nic...chtěla bych nějaké tipy pro švagrovou, která žije na Slovensku.

@rina76
@a_lexa díky, holky🙂