icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
17. mar 2014

Ten pán s IQ testy tu psal dneska správně! Vymyslela jsem si svatební šaty ve stylu "vdávám se v červenci v Karibiku" , ovšem realita je taková, že "vdávám se v květnu v Lužickejch horách", takže vymyšlené šatičky na ramínka asi fakt ne. Ve finále došlo na dlouho vyhlídnuté šatky, materiál pudrový habutai (jak jsem si dělala srandu, že v tom hedvábném krámě ho maj beztak na podšívky pro paničky...tak fakt to na ty podšívky berou 😝). A teď dotazy: tuší někdo, jak se dělá ta kytka? Podle střihu je podšívka součástí šatů (rukávy nejsou podšité), nikdy jsem nepodšívala šaty, jak to funguje? Jsou to jakoby dvoje single šaty, které jsou sešité ve výstřihu, průramcích nebo se sešívají ty šaty z "dvojité" látky? Není třeba lepší ušít dlouhou "košilku" na ramínka místo podšívky? Podšívka, ať už jakákoliv bude ze stejné látky jako šaty. V budoucnu mám v úmyslu ty šaty nabarvit na černo, předpokládám, že když to ušiju PES nitěmi, tak zůstanou světlé. Jakékoliv tipy, triky, kritiky vítám!

caramilla
17. mar 2014

@a_lexa ; @lip72 ; @koki_melo ; @arlette ; @mikulka45 Bezva, tak tady se člověk snaží trefit samospouští do ostrého místa a mezery mezi zafoukáním zezadu a nakonec je nejlepší fa fotka, co se to nepovedlo 😀 Je pravda, že prve jsem ji chtěla smazat, že je děsná, jak tam zafoukalo, ale pak se mi zdála minimálně zajímavá. Takový ten efekt, jak těm modelkám foukají vlasy na přehlídce, aby to vypadalo živelně 😀 😀 😀

@allymally ; @mikulka45 Moc vám děkuji. Užívám posledních chvilek klidu a ticha... ale měla bych víc spát... 😝

@mikulka45 Delší vlasy jsem si nechala narůst tady kvůli vám, jste mi řekly, že mi to tak víc bude slušet 😀 Já je měla dlouhé celý život, ale manželovi se to na mě nelíbilo, že prý je to moc usedlé a že by radši krátký rozcuch, že to k mé povaze jde líp, že jsem temperament. Ale teď mu jsou asi moje vlasy šumák a jsem přeci jen už usedlejší matka, tak si to můžu dovolit. Ono obojí má něco do sebe, ale teď se mi ty dlouhé taky líbí, hlavně mi je kadeřnice úplně zázračně hezky ostříhala, takže vypadají stále hezky 😵 A k tomu šampony od Nobilisu 😀

caramilla
17. mar 2014

@koki_melo budeš mít šaty z podšívky? 😀 Ta kytka není moc na té fotce vidět, takže těžko radit. Mě to přijde jako na sebe našité vystřižené kytky v mnoha vrstvách, ale to předpokládá, že se materiál nebude třepit a nebo ho nějak opálit? 😝

A s těma kytkama na břiše - ty jsi ale drzá! 😠 😠 😠 😀 😀 😀

koki_melo
18. mar 2014

@caramilla No to víš, na rodičáku si moc vyskakovat nemůžu, ještě jsem koukala, že u V. mají pěkný dederon za 39.- 😀.

zuzimia
18. mar 2014

@elixia
Je to strih z Ottobre, kuknem doma, ze z ktoreho a dam ti potom vediet. Len si pamatam, ze z jedneho strihu je bunda, z druheho kapucna a vrecka su len tak od ruky kreslene. Napisem vecer

zuzimia
18. mar 2014

@mikulka45
dakujem

piecee
18. mar 2014

Holý omlouvám se vím ze to tu už bylo nemůžu dohledat ...mužů poprosit odkaz na Kraceci pátku na starou veritasku ?dekujiii 🙂

mamucka
18. mar 2014

Ahojte, neporadite mi prosim kde by som kupila maskacovu teplakovinu? najlepsie na slovensku. Dakujem.

bury
18. mar 2014

@koki_melo - no pozooor, ale v květnu může být i v Lužických horách celkem vedro 😉 rozhodně je to větší pravděpodobnost, než že bude vedro v srpnu. Já se vdávala na konci září - byla zima, ale nějak jsem to nevnímala 😀
s tou kytkou fakt nevím - vypadá to, jak kdyby to bylo vyztužený nějakým drátkem, že to tak dobře drží 😒
No a jestli budeš dělat podšívku z stejnýho materiálu, tak bych se na podšívku skoro vyprdla. Myslíš, že je nutná? Jinak když, tak bych klidně udělala jen takové "kombiné" na ramínka 😉

zojec
18. mar 2014

no konecne som ten nosic pokorila ... asi som ho viac parala ako sila.. ale uz sa v nom da aspon nosit 😀

piecee
18. mar 2014

@sinala dekujiii moc

petule55
18. mar 2014

@caramilla no já mám raději drobné vzory, asi jsem málo odvážná. Ale taky mě hned napadlo, že se mi tričko možná líbí i kvůli tomu, že se na těhotenském břichu i větší vzor ztratí 😀

michamicha
18. mar 2014

Holky, kdo jste šil trenky, dávaly jste tam takovou tu prádlonou našívací gumu, nebo jste ušily tunýlek a navlíkly normální gumu (bílou/černou)? Vojta si vyprosil trenky s fotbalistala z Lille, tak jsem mu udělala celkem troje, ještě s žábama a s drakama, ale nemám doma takovou tu měkkou našívací gumu do pasu ☹ doma mám jen 25mm širokou klasickou černou nebo bílou... dělá si barevná nebo to mají jen výrobci prádla, že si nechají udělat barevnou? u Stoklasy jsem našla jen reflexní zelenou/žlutou/oranžovou/růžovou :-/ ale hodila by se mi právě i třeba modrá nebo červená....

caramilla
18. mar 2014

@petule55 tak ono to břicho i po porodu bude takové, že ty kytky roztahne, ale už to nebude tak estetické 😀
Já mám ještě to jedno s drobnýma kytičkama a to je masakr, ty větší jsou oblečené mnohem lepší. Ono se to jakoby méně komíhá a působí to utříděněji než ten menší vzor, paradoxně fakt...

@zojec To je absolutní bomba!!! Jak látky, tak zpracování, tak fotky!

caramilla
18. mar 2014

@michamicha Já šila jen manželovi, dávám do pasu gumu do tunýlku, neprošívám ji, ale je třeba ten tunýlek udělat volnější, aby tam mohla být hezky navolno. Dávám 2 cm. Menší nevím, zda by se nepřekrucovala.

koki_melo
18. mar 2014

@bury No vzhledem k průběhu letošní zimy si fakt nedovedu odhadovat, jak bude. To hedvábí když tak bude chladit 🙂. Podšité by to asi být mělo, protože je poměrně tenoučké a proti světlu to na tuti bude průhledné. Právě jsem myslela, že místo podšívky bych udělala takovou tu košilku. Možná někdo poradí, co bude lepší, líp sedět.

arlette
18. mar 2014

@michamicha já jsem dávala gumu do tunýlku i jsem našívala. TA našívaná se mi líbila víc. A dala jsem normální prádlovou asi 3cm širokou. Myslím, že se dá koupit i barevná, kdysi jsem ji někde zahlédla a dokonce mám jednu i doma, dala mi ji kdysi mamka.

jieff
18. mar 2014

@koki_melo mě přide ten nápad dlouho košilkou dobrej, ale nic takovýho jsem nešila. Možná by ti poradila @liliželvička ta má větší zkušenosti s šatama

piecee
18. mar 2014

@sinala prosím tě a že ještě otravuju 🙂 potřebuju k tomu ještě nějaký rychlo upínač nebo něco?nebo to přidělám rovnou na stroj?

michamicha
18. mar 2014

@caramilla
@arlette Vojta má právě všechny trenky s tou našívanou a do tunýlku se mi to moc nelíbí, tak já holt s dokončením počkám až mi přijdou ty od stoklasy, obíhat zdejší galanterie nemá smysl, tam budou mít max. tu černou nebo bílou ☹

sinala
18. mar 2014

@piecee rovnou na stroj, odšroubuješ rychloupínač a místo něj našroubuješ kráčející patku

sinala
18. mar 2014

@michamicha já dávám do trenek Andrejovi gumu navolno, přišívám náplet jako u kalhot a dobré. Náplet cca 2,5 cm a do toho gumu 2 cm

mahafi
18. mar 2014

@michamicha já dělala jen manželovi, ale udělala jsem to jako @sinala náplet a do něj 2cm gumu, je s tím tak spokojený 🙂.

anastazieb
18. mar 2014

@michamicha já jsem zatím na tak měkou gumu, aby tam šla našít nenarazila, takže našívám tunýlek. Resp. dávám tam patent, ten to udrží.

ucitelka70
18. mar 2014

@zojec nádherná práca..... wau...

mikulka45
18. mar 2014

@anastazieb @michamicha ja som nasivala klasicku gumu a v pohode... inak taku makku mi raz mhd doniesol z lidla v takej sade, akurat skoda, ze v nej boli vacsinou tenke gumy

argo1
18. mar 2014

@anastazieb Podivam se, jestli mam doma zbytky auticek z Wendy. Ted jsem u rodicu, tak pristi tyden bych se ti ozvala. Chtela bys i mensi kousky?

@zojec Tyy brdo, pekna prace! Smekam! 😲 🙂

evaon
18. mar 2014

@zojec Paradny kusok!!! Si sikula, je naozaj krasny 😵

mikulka45
18. mar 2014

a zabudla som pochvalit @zojec, tak uz si od kapies povysila k nosicom? 😀 pekna praca 😵