icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzkasim
19. mar 2014

@mikulka45 Krásná bunda s čepkou! Kolena na teplákách řeším furt, moje děti prodřou cokoliv včetně klasické pevné rifloviny, až seženu ocelové pláty, našiju jim tam ty🙂

mikulka45
19. mar 2014

@zuzkasim Diky, tie ocelove platy by som brala tiez 😀

ucitelka70
19. mar 2014

@mikulka45 a čo keby si použila strih na softky aj na tepláky, len užšie... ? tam máš zdvojené kolená....

a_lexa
19. mar 2014

@mikulka45 krásné to máš. Nejdříve se mi nejvíc líbila bunda, ale ty kalhoty na té předposlední fotce (z provozu) vypadají úžasně. 😵

mikulka45
19. mar 2014

@ucitelka70 no ved zdvojene kolena urobim lahko, len zase bude diera vo vrchnej casti 😠

mikulka45
19. mar 2014

@a_lexa diky, je to moj oblubeny strih z ottobre, uz som podla neho nasila asi 7 gati, aj z rifloviny aj z menzestru aj zo softu...

saaralota
19. mar 2014

@mikulka45 krásné! můžu se zeptat, za jakého Ottobre je to střih? Pátrám po něčem vhodném na bundu... a kalhoty? Líbí se mi ty sklady na kolenou, ale od oka bych si to asi netroufla...

sinala
19. mar 2014

@macin73 já poutko našívám až na ten šev. Jak mám sešitou kapuci a tělo na OL, tak tam pak přišiju poutko rovnostehem.

a_lexa
19. mar 2014

@mikulka45 prosím prosím smutně koukám a z jakého ott. ten střih je? 😉

sinala
19. mar 2014

holky, myslíte, že půjde na Veritasce namotat spodní cívku , která je do Janome?

lanka
19. mar 2014

@mikulka45 taky mě ten střih kalhot se složnýma kolenama navnadil....počkám si jestli bude číslo odtajněno.... 🙂
Zatím jsme odtajnili doma - dárek - ze starého nové. Radost byla veliká a pro jistotu ani nechce jít spát do postele aby mohla kočár hlídat.. 😀

laeela
19. mar 2014

@mikulka45 Vše krásný, ale nej nej je ta velrybí čapka. 😵

Dnes se tady s krásnými věcmi roztrhl pytel, mám velké štěstí, že jsem dnes nešila a nemusím po těch hezkých věcech vkládat svoje. 😀

zojec
19. mar 2014

dievcata, vy ste tu dnes vsetky take sikovne.. nemam slov 😉 mikina , tricka, retro gate.. super 😵 😵

crawler
19. mar 2014

@lanka no to je úžasný 😵 takovéhle šití obdivuju!!!

zojec
19. mar 2014

@lanka a kocik ma prave polozil.... nadhera.. nemam slov..

terezita
19. mar 2014

@macin73 proto ten zip siju s tou stuhou, tak se zip zacisti zeshora a nemusim uz resit nic dole.. 😀

ucitelka70
19. mar 2014

@mikulka45 na vrhchnú časť soft, goratex alebo podžehliť látku vlizelinom....???

snowwitch
19. mar 2014

@terezita Já vůbec nechápu, jak to s tou stužkou šiješ....
@lanka Ten kočárek je naprosto dokonalej.
@mikulka45 krásná bunda a softky super....taky lobuju za odtajnění střihu.
@zojec Tobě jsem zapomněla pochválit nosítko.....Je naprosto dokonalé.

terezita
19. mar 2014

@snowwitch zip frknu mezi ni a softshell 😅

macin73
19. mar 2014

@terezita Taky moc nechápu, jak to myslíš??? Prozradíš? Nebo spíš asi vyfotíš? Páč ani teď mi to není zcela jasné 🙂

snowwitch
19. mar 2014

@terezita Takže ten soft je vespod jen jakoby ustřiženej? Nebo nejdřív přišiješ zip k softu se švem navrch a pak začistíš stužkou....

terezita
19. mar 2014

@snowwitch @macin73 nejdriv obsiju na OL ten soft, pak prilepim nahoru zip a na ten prilepim stuzku a prosiju po obou stranach stuhy.

macin73
19. mar 2014

@terezita Ahá, takže zespoda to jako začištěné nemáš...

snowwitch
19. mar 2014

@terezita Už chápu, díky 😉

terezita
19. mar 2014

@macin73 no mam tam ten obsity softshell, ktery je tesne u kraje prosity a nikde nezavazi a drzi. takze dle meho nazoru jeste extra zacistovat fakt netreba..

arlette
19. mar 2014

@lanka ten kočárek, to čumím! A poslední fotka je milá 🙂

saaralota
19. mar 2014

Pyžamo - aplikace párané a znovu přišívané... a dvojjehla pořád nic moc, ale věřím, že to bude pořád jen lepší 🙂

mikulka45
19. mar 2014

@saaralota @a_lexa @lanka zakladny strih nohavic je z cisla 4/2012 c. 19 a kolena su z 1/2008 c.25. Bunda je strih c.12 z ott 3/2005, akurat som ho riadne zuzila.

mahafi
19. mar 2014

@macin73 tak tenhle krok jsem z fotonávodu nepochopila vůbec ☹, myslela jsem si, že to je tou mou neněmčinou.. nějak jsem to tam našila, ale asi ne vůbec tak, jak to tam mysleli. je mi líto, že ses na tom taky sekla ☹.

mahafi
19. mar 2014

@terezita to je super fígl, si to budu muset zapamatovat na příště 🙂