icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

a_lexa
19. mar 2014

@terezita jéé, svojí první mikinu jsem u zipu také začistila stuhou - přišlo mi to nejjednodušší. Viděla jsem to na FM. 😉

terezita
19. mar 2014

@a_lexa ja to z tama mam taky okoukane. hlavne se mi libi, ze ty bundy jsou pak o dost veselejsi.. 😉

caramilla
19. mar 2014

@mikulka45 máš to boží, všechno 😵
@arlette jj, to je asi důvod, že když jsem tam ty šneky v tom okénku viděla, dostala jsem na ně nepřekonatelnou chuť a musela jsem to udělat, tělo si řekne, ale skořici teda miluju i normálně. Sežrala jsem skoro půlku dávky, kontrakce nikde, ale tak třeba to ještě přijde 😀

caramilla
19. mar 2014

@lanka ten kočárek je fakt bomba a ta poslední fotka to je mazec 😀
@saaralota Moc hezký pyžamo.

sinala
19. mar 2014

@mahafi mě právě přijde ten fotonávod úplně super, německy bych návod vůbec nedala 🙂

mahafi
19. mar 2014

@sinala já jsem asi prostě na tyhle věci omezená..., některý kroky v tom návodu mi přišly, že ok, ale některý jsem z nich nepochopila a některý věci, co bych potřebovala nafotit tam zase nebylo... jsem prostě ztracený případ 😢 😀

macin73
19. mar 2014

@mahafi hele, tak to jsme na tom podobně... já se uklidňuji tím, že šít začínám, zkušenosti mi chybí, a tím pádem mi třeba něco není hned jasné, a proto se tím trápím... takže určitě "looserky" nejsme 😀

zojec
19. mar 2014

@mikulka45 inak ten strih na gate z ottobre pouzivam aj ja.. je super.. na chalanov sedi dobre. a nejaky dobry na baby nemas osvedceny? lebo b. take siroke gate vobec nesedia.. potrebovala by som teraz vo velkosti 110 a cca 130. musim prestudovat ottobre, len mi akosi neostava casu 😖

jancasoch
19. mar 2014

Konečně jde elektřina tak vkládám moje dva počiny -
1 - kalhoty pro synovce, je to vášnivý vyznavač rytířů. Tak snad jsem se trochu strefila - radost byla veliká. Jen tedy se mi nepodařilo dobře vyfotit ty barvy - byl to hnědý soft.
2 - bunda je tedy již staršího data, jen tedy teď koukám na to, že je to podél zipu nakrabacené. Ještě k ní musím ušít kalhoty

sinala
19. mar 2014

@mahafi @macin73 ale vy asi šijete krátce, ne? Já mám tu výhodu, že když jsem začínala se šitím, tak jsem měla kolem sebe 2 ženy, které tomu rozuměly a ty mi vždy poradily a já začínala s šitím ze tkaných látek a to mi přijde složitější než šití úpletu na OL 😀

sinala
19. mar 2014

@jancasoch super

petkasv
19. mar 2014

@jancasoch ta bunda je dokonalá 😉

mahafi
19. mar 2014

@sinala to jo, já jsem hodně začátečník..., ale do toho návodu jsme brejlily s mámou, která šila dobře a nechápaly jsme ty samý kroky 😀.
@jancasoch obojí je krásný 😵

sinala
19. mar 2014

@mahafi aha, tak jsem se hlavně dívala na krytí zipu a kapsy jsem zvládla podle toho ušít 😀

jemi
19. mar 2014

@jancasoch bunda luxusní 🙂 mě se teda zatím taky nepodařilo aby to bylo kolem zipu dokonalé-taky to mám nakrabacené

bury
19. mar 2014

@mikulka45 - máš to krásný!!! ty kalhoty vypadají tak nějak normálně, ale jak jsou v akci, tak jsou moc hezký 😉 fakt paráda.

bury
19. mar 2014

@a_lexa - nemáš odkaz na to začištění? já jsem se totiž u zipu dost natrápila a tohle by mi to možná zjednodušilo 😉

medunka21
19. mar 2014

uz mi treba na leto trika sit,no neodolala som tejto kombinacii..

medunka21
19. mar 2014

ale na leto sa uz pripravujem.. 😉

caramilla
19. mar 2014

@jancasoch drak je super 😵

caramilla
19. mar 2014

Jedny diskopuntíkové jarní pro Jasmínku. Zkoušely jsme te´d na procházce, kouká na svoje softshellky a pak na moje vyplandané šedé tepláky a říká "mami, měla by sis na ně něco našít" 😀

caramilla
19. mar 2014

A ještě ty rolky. Ty zase Jasmí komentovala slovy "mňam, mami, ty jsou tak dobrý, ty jsou lepší než chleba" 😀

a_lexa
19. mar 2014

@bury Musela jsem pohledat páč si to nepamatuju. 😉 Tady jsem to okoukala: http://www.farbenmix.de/joomla25/index.php/maen...

a_lexa
19. mar 2014

@jancasoch ten drak musel dát dost práce - krásné to máš. 🙂
@medunka21 jůůů, čas a datumovku jsem na fotkách už dlouho neviděla 😅. Jinak trika super.
@caramilla tak ty softky jsou naprosto dokonalý a ta mikča k nim sedí jako prdel na hrnec 😅 Fakt nádherný. Strašně moc se mi líbí ty barevná kolečka na softkách - to je naprosto famózní nápad i provedení. 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

macin73
19. mar 2014

@terezita tak ten pásek dovnitř jsem už zahodila... ale poraď mi prosím (nebo někdo zkušenější), jak teda obroubit kapucu? prostě jen objet na OL a na rovnostehu 0,5 cm zahnout a prošít? nebude se to kroutit a koukat ven?

terezita
19. mar 2014

@macin73 jako ja ji obsivam lemovaci gumkou, to mas zase nejsnazsi (predtim ojedu na OL, i kdyz neni treba..).. 😀 jinak u tohohle strihu kapucy bych to nezahybala dovnitr, bo ji mas do zatacky a nebylo by to hezke. takze bud podle strihu na kapucu obkreslis prouzek ca 2-3 cm siroky plus svovy pridavek a prisijes ho tam, nebo si zlehci zivot taky tou lemgumkou 😉 (anebo komplet podsit kapucu upletem, ale to bych u philippy taky nedelala, bo ta kapuca je fakt akorat na hlavu..)
mam tu moji v albu, tak kdyztak jukni.. https://www.modrykonik.cz/blog/terezita/album/m...

macin73
19. mar 2014

@terezita hm, tak já jdu teda zkusit tu lemgumku... mám ji natahovat? asi moc ne, co? ale stříhala jsem to s přídavkem, tak to asi bude moc velká, co? sakryš, to je věda...

terezita
19. mar 2014

@macin73 tak to usmikni 😀 a ja ji natahuju trosku dole v te zatacce a pak trochu uplne nahore, jak je vsity ten pruh. jinak moc nemusis..

macin73
19. mar 2014

@terezita díky... já to nechci vidět... po všech těch patáliích to nakonec ani nebude sedět a mě asi trefí... už teď se zdá, že jí to bude volnější u krku... ale stejně to bude mít spíš na podzim, podle prvních odhadů.... no uvidím, jestli vůbec seberu odvahu sem ten paskvil dát 😕

koki_melo
19. mar 2014

@macin73 Nechceš ještě zkusit ten pruh? Mě příjde nejjednodušší a nejčistější...chceš vyfotit naši budnu zevnitř a poradit jak na to? A nebo to na chvíli odlož a vrať se za pár dní, třeba to půjde líp.