icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
20. mar 2014

holky která jste šila z teplákoviny elastické z batani (nebo od elišky) JAK MOC SE VÁM SRÁŽÍ????? Já mám tepláky cca rok a za tu dobu se sice trochu vytáhly do šířky, ale na dýlku už jsou kratší o cca 10-15 cm ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ tak je mám nastavený.... trochu podezřívám sušičku, ale je to fakt o hodně. Tak jestli je chyba u mě...

zuzimia
20. mar 2014

@sufik1
Ja teda nemam susicku a sila som y teplakoviny od Elisky niekolko teplakov detom. Peru sa casto uz takmer rok a vobec nezmenili tvar. Tak mozno naozaj susicka.

jajkaz
20. mar 2014

@lanka Jééé, přesně takový kočárek jsem dělala předloni pro malou na vánoce 😉
I ty šatičky jsem šila. Jen tady na to focení jsme zapomněli stuhu na ten prostřih a není tam vidět tylová spodnička.

koki_melo
20. mar 2014

@sufik1 Mě se taky srazila hodně, nebo mi hodně vyrostlo dítě 🙂. Kombinace obojího, určitě se cukla víc než jiné věci a taky suším v sušičce. Na druhou stranu se na rozdíl od jiných nežmolí, neopírá.

caramilla
20. mar 2014

@sinala Jo, právě v Benešově se nechává 5 dní po termínu, který se stanovuje jen jeden a to podle MS. Už víš, proč nechci rodit v této porodnici? 😝 Ale na monitory tam chodím, přeci jen hodina do Příbrami a hodina z Příbrami je trochu z ruky 😢
Jako na 7 dní to asi uhádat lze, ale 14 už bude fakt problém:(

caramilla
20. mar 2014

@sufik1 Já mám tepláky, co peru půl roku, sušička a jsou stále stejně dlouhé. Nevyrostla jsi? 😀

martinkah
20. mar 2014

@sufik1 ja ich suším v sušičke, ale nejakú výraznú zmenu dĺžky som si nevšimla, možno na začiatku sa scvrkli trošičku (ale isto nie 10 cm, a to šijem staršiemu 128/134), potom už nie

martinkah
20. mar 2014

@sufik1 až teraz pozerám, že sa ti o taký kus zrazili tvoje, je to možné, naťahuješ ich po každom sušení na dĺžku?

sufik1
20. mar 2014

@martinkah no jasně že nenatahuju... natáhnou se na těle 😀 bych se unatahovala, každý den mám čistý... děti blejou, slintaj, patlaj, nudlej a já jsem už v poledne jak čuně
mám zelenou, na nových hnědých zatím zkracování nepozoruju...
@caramilla já rostu leda do šířky 😀

jako měla jsem je uplý, vytahaly se trochu, ale že se zkrátily o tolik...

terezita
20. mar 2014

@sufik1 na leto jsou stejne idealni podkolenove.. 😀 😀 😀 nenastavovat, zkracovat! 😅
ja z toho delam mikiny, teplaky ne. susu nemam a na tech mikina nejake dalsi srazeni nepozoruju..

sufik1
20. mar 2014

@terezita no vidíš, mikina mě nenapadla. Na dětský tepláky jsem to zavrhla, i takhle mi okamžitě kolena prošoupe... takže mtx to jistí.... ale už jsem vymyslela nerozbitné záplaty, tak musím otestovat....

terezita
20. mar 2014

@sufik1 ta mtx mi prijde materialove lepsi, nejak si tu na tu pruznou teplakovinu nemuzu navyknout. ale barevne je o moc heeezci!! 😵

allymally
20. mar 2014

@sinala no můžeš cokoliv 😀 ale mě to nestojí za to, abych 6 hodin poslouchala řev mladšího 😀

anastazieb
20. mar 2014

@sufik1 ja ji pouzivam hodne a takove velke srazeni nepozoruju, nektere máme uz rok a prane jsou strasne moc. Ja z ni mám ted leginy a taky se nensrazily.

petkasv
20. mar 2014

@sufik1 já jich pro holky mraky, i z ní mám mikiny a nesrazila se ani jedna, ani nemění tvar, srazila se mi o 5cm bílá, protože jí projíždím na 60 jednou za čas,ale to se srazila hned poprvé, od tý doby nikdy 😉

laeela
20. mar 2014

@sinala to je bohužel téměř běžná praxe. Mě chtěli vyvolávat porod 3 dny po termínu dle ultrazvuku ve 14. týdnu, ač na dvou ultrazvucích vyšel Filip jako menší, protože doktorka udělala špatně první ultrazvuk. TP dle MS byl až o dva týdny později. Přesto když jsem odmítla vyvolávání, tak mi doktorka řekla, že mi dítě umře, protože ho placenta přestane vyživovat a odmítli mi dál poskytovat péči.
Ještě dodávám, že jsem vše měla ukázkové - průtoky, ultrazvuky, ozvy...

mikulka45
20. mar 2014

@argo1 no mne ale nederavi soft, ale teplaky do skolky, tam sa dost hraju na zemi na koberci...
@zojec babsky strih na gate zatial nemam ziadny osvedceny, nemala som pre koho sit, ale o taky rok sa mi nejaky uz zide 🙂 tak potom sa ta opytam
@caramilla gate perfektne sadnu 😵
@aerin krasne, profi ako vzdy 😵
@sufik dobry napad s pizzou!
a uz neviem koho som este chcela pochvalit, urcite som na niekoho zabudla 😅, ale vsetky vytvory super!

mikulka45
20. mar 2014

@sufik1 mne sa zrazila mozno trosicku prvykrat ako prebehla susickou, ale potom uz vobec. Tiez mam teplaky z nej a tocim ich pracka-susicka cca 3/4 roku a su rovnako dlhe...tak neviem, kde bude problem u teba. Neoprala si ich niekedy omylom na 60? Inak ma nic nenapada...

sinala
20. mar 2014

@laeela tak u nás je týden po TP úplně v klidu a pak podle siruace ,ale myslím, že do 14 dnů, pokud by bylo vše OK by mi dali pokoj

caramilla
20. mar 2014

@laeela Tvůj příspěvek jsem snad ani neměla číst ☹ Tohohle se přesně děsím... Ale tak v nejhorším ty 2 hodiny do té Příbrami prostě jezdit každý den budu, je to stále lepší jak vyvolávat předčasně a navíc se tou cestou třeba mimi vyklepe, jen teda doufám, že nezačnu rodit cestou...

betelgeuzz
20. mar 2014

@caramilla tak to je potom lepší zkusit nějaký vyvolávací nápoj, do toho jít nechceš? Jsem tak vyvolala i první dceru 10 dní před termínem, protože musela ven, jinak vyvolávání nebo císař.

laeela
20. mar 2014

@caramilla já pak byla na konzultaci a prohlídce ve Vrchlabí a tam se tomu doktorka smála. Prohmátla mi břicho, řekla, že prcek má ještě čas a spoustu místa.
Koukla do průkazky na ultrazvuky a řekla, že je evidentní, že ten první ultrazvuk byl špatně udělaný. On jí doktorce totiž vyšel o 2 týdny větší , páč to poměřovala s 12. týdnem a já byla ve 14. týdnu. Takže posunula termín a pak zas vyšel dvakrát o 2 týdny menší.
Nakonec jsem přenášela ještě týden po tom správném termínu, tudíž by doktorka vyvolávala téměř 3 týdny dřív, než jsem skutečně rodila.
Ještě jsem měla v kartě velkým písmem napsáno, že nespolupracuju. 😀 Ale to byla fakt doktorka blbka, být tam ten den jiná, tak by to vypadalo určitě jinak. 😉

allymally
20. mar 2014

@laeela uffff, tak to muselo být dost kruté ☹ Mně teda vyvolávali asi 12 dní po termínu dle UZ. Ale vím na 100 %, že termín dle UZ byl ten správný. Furt jsme čekali, zda se to nerozjede samo. Myslím si však, že kdyby ještě 2-3 dny počkali, tak bych rodila sama bez vyvolání.

bury
20. mar 2014

@laeela - ty jo tak to je síla 😝
@caramilla - já ti věřím, že máš bobky z vyvolávání - snad na to nedojde. Můj dr. vždycky říkal, že se učili, že těhotenství trvá 38-42 týdnů, tak neví, proč by měl plašit, když je vše v pořádku (ozvy, průtok apod.). Ale on je takovej "přírodní" - ani neposílá na cukrovku, že sám by se z toho poblil, takže když nejsou indicie, že by mohl být problém, tak taky nevidí důvod, proč nás ženský trápit.

ellysa
20. mar 2014

Všetko kraaaasne mne ostáva čas len na blbosti momentálne sijem sliepky.aj ked tam to vrrr vrrt hádam ani šitie nie je 😢
A hračky pre deti stále niečo potrebujú 😀
Strihy z knihy meine kuschelfreunde.

bury
20. mar 2014

@ellysa - krásný Kuschelfreunde 🙂

lip72
20. mar 2014

@mikulka45 Takže to bude holčička?? 🙂

mamata
20. mar 2014

@sufik1 já mám taky rok a nesráží, ale nesušičkuju

katka82
20. mar 2014

@caramilla náhodou 23 je super datum 😉 moje maličkost se též vyskytla 23 a taky v neděli(ale teda v květnu) 😀 a hlavně 23 je šťastné číslo 😉 jednou mi povídala paní zabývající se mimo jiné i numerologií že je to taková ochranná stříška 😵 a hlavně nedělňátka mají v životě štěstí 😉

mikulka45
20. mar 2014

@lip72 jj, vyzera to tak 🙂