Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sinala Jo, právě v Benešově se nechává 5 dní po termínu, který se stanovuje jen jeden a to podle MS. Už víš, proč nechci rodit v této porodnici? 😝 Ale na monitory tam chodím, přeci jen hodina do Příbrami a hodina z Příbrami je trochu z ruky 😢
Jako na 7 dní to asi uhádat lze, ale 14 už bude fakt problém:(
@martinkah no jasně že nenatahuju... natáhnou se na těle 😀 bych se unatahovala, každý den mám čistý... děti blejou, slintaj, patlaj, nudlej a já jsem už v poledne jak čuně
mám zelenou, na nových hnědých zatím zkracování nepozoruju...
@caramilla já rostu leda do šířky 😀
jako měla jsem je uplý, vytahaly se trochu, ale že se zkrátily o tolik...
@sufik1 ja ji pouzivam hodne a takove velke srazeni nepozoruju, nektere máme uz rok a prane jsou strasne moc. Ja z ni mám ted leginy a taky se nensrazily.
@sinala to je bohužel téměř běžná praxe. Mě chtěli vyvolávat porod 3 dny po termínu dle ultrazvuku ve 14. týdnu, ač na dvou ultrazvucích vyšel Filip jako menší, protože doktorka udělala špatně první ultrazvuk. TP dle MS byl až o dva týdny později. Přesto když jsem odmítla vyvolávání, tak mi doktorka řekla, že mi dítě umře, protože ho placenta přestane vyživovat a odmítli mi dál poskytovat péči.
Ještě dodávám, že jsem vše měla ukázkové - průtoky, ultrazvuky, ozvy...
@argo1 no mne ale nederavi soft, ale teplaky do skolky, tam sa dost hraju na zemi na koberci...
@zojec babsky strih na gate zatial nemam ziadny osvedceny, nemala som pre koho sit, ale o taky rok sa mi nejaky uz zide 🙂 tak potom sa ta opytam
@caramilla gate perfektne sadnu 😵
@aerin krasne, profi ako vzdy 😵
@sufik dobry napad s pizzou!
a uz neviem koho som este chcela pochvalit, urcite som na niekoho zabudla 😅, ale vsetky vytvory super!
@laeela Tvůj příspěvek jsem snad ani neměla číst ☹ Tohohle se přesně děsím... Ale tak v nejhorším ty 2 hodiny do té Příbrami prostě jezdit každý den budu, je to stále lepší jak vyvolávat předčasně a navíc se tou cestou třeba mimi vyklepe, jen teda doufám, že nezačnu rodit cestou...
@caramilla tak to je potom lepší zkusit nějaký vyvolávací nápoj, do toho jít nechceš? Jsem tak vyvolala i první dceru 10 dní před termínem, protože musela ven, jinak vyvolávání nebo císař.
@caramilla já pak byla na konzultaci a prohlídce ve Vrchlabí a tam se tomu doktorka smála. Prohmátla mi břicho, řekla, že prcek má ještě čas a spoustu místa.
Koukla do průkazky na ultrazvuky a řekla, že je evidentní, že ten první ultrazvuk byl špatně udělaný. On jí doktorce totiž vyšel o 2 týdny větší , páč to poměřovala s 12. týdnem a já byla ve 14. týdnu. Takže posunula termín a pak zas vyšel dvakrát o 2 týdny menší.
Nakonec jsem přenášela ještě týden po tom správném termínu, tudíž by doktorka vyvolávala téměř 3 týdny dřív, než jsem skutečně rodila.
Ještě jsem měla v kartě velkým písmem napsáno, že nespolupracuju. 😀 Ale to byla fakt doktorka blbka, být tam ten den jiná, tak by to vypadalo určitě jinak. 😉
@laeela - ty jo tak to je síla 😝
@caramilla - já ti věřím, že máš bobky z vyvolávání - snad na to nedojde. Můj dr. vždycky říkal, že se učili, že těhotenství trvá 38-42 týdnů, tak neví, proč by měl plašit, když je vše v pořádku (ozvy, průtok apod.). Ale on je takovej "přírodní" - ani neposílá na cukrovku, že sám by se z toho poblil, takže když nejsou indicie, že by mohl být problém, tak taky nevidí důvod, proč nás ženský trápit.
@caramilla náhodou 23 je super datum 😉 moje maličkost se též vyskytla 23 a taky v neděli(ale teda v květnu) 😀 a hlavně 23 je šťastné číslo 😉 jednou mi povídala paní zabývající se mimo jiné i numerologií že je to taková ochranná stříška 😵 a hlavně nedělňátka mají v životě štěstí 😉

holky která jste šila z teplákoviny elastické z batani (nebo od elišky) JAK MOC SE VÁM SRÁŽÍ????? Já mám tepláky cca rok a za tu dobu se sice trochu vytáhly do šířky, ale na dýlku už jsou kratší o cca 10-15 cm ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ tak je mám nastavený.... trochu podezřívám sušičku, ale je to fakt o hodně. Tak jestli je chyba u mě...