Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
inac som vam chcela napisat,ze ste hrozne kecky 😅 ,fakt denne nakecat tolko stran a tak uzasne veci usit ,uhackovat a tak 😨 ,ste fak dracice 😀 ,mam vas rada 😵
no jo idem skracovat ten zips 😝
@caramilla nojo, jenže Ty jsi o několik levelů výš, pro mě naprosto nedostižná meta 😝... jako já bych tak chtěla to vysmrknout na první dobrou, ale když já fakt nevím, jak na to... Stylefix jsem použila, i jsem krásně tu jednu část zipu přišila, abych pak zjistila, že se mi tam nevejde pod ten chránič zipu ta druhá strana, neb jsem to neznalá zákonitostí bund našila "esteticky" o kus jinam, než jsem měla... takže jsem to slavně vypárala a jak to tu šteluju půl odpoledne, tak už ani ten Stylefix nelepí... a pak teda asi stejně budu muset kus toho předního dílu šmiknout... jsem to ale "šikula" 😕... jo, a důkaz toho, jak si umím báječně komplikovat život... co myslíte, jako stuhu jsem si vybrala na to schování zipu? aha? no s pravidelným vzorem, takže tu ještě šamaním, aby to bylo jakože aspoň přibližně stejně... no nedali byste mi korunu 😉?
Maminky prosím poradíte mi 😒 po delší době jsem šlápla do pedálu a chtěla ušít jen pro pejsky potah na pedušku, a ejhle, zvrchu to šije krásně, ale ze spodu je ta nit, jakoby jen čárka (z vrchu entl) a já nevím kde co utáhnout, aby to bylo OK... Už jsem s tím sekla, zkoušela jsem potočit se vším a nic 😲
Holky, za ty dva dny zase vše moc krásné přibylo!!!
@zuzka72 Zkus nejprve rovný steh, zda šije ok - horní i dolní nit, pokud je jedna volnější, tak ji buď dotáhnout nebo tu druhou povolit. Bývá nahoře někde u navlékání nitě kolečko s číslicemi nebo pak šroubkem na člunku. Jinak zkusit vyměnit ty nitě, mít obě stejné (stejný výrobce a typ)... chce to zkoušet, má na to vliv více věcí
@macin73 Teta, seš z Prahy? Ty se s tím tak morduješ, někde děláš chybku, ta bunda je fakt lehká, i bez němčiny podle obrázku to jde hrc prc, ale někde máš der Hund begraben. Že bych ti s tím pomohla...jako není kam spěchat, zejtra bude dvaadvacet stupňů a pak už léto, takže do podzima čas, ale stejně 😎.
@arlette Máš to hezké! Já si právě říkala, že třeba pátek by mohl být "Den Dé" neboli Dadka Day. Prznit Lille umí každý, ale udělat z 30cm prostřihu půlmetrové pyžamo, to je umění! Tož tak já taky přidávám, je to teda kombinové se starýma zásobama od stréca V., takže model spíš na sobotu, ale v sobotu bude hezky a nikdo tu nebude, tak aby ta krása nezapadla!
@macin73 tolik se s tím nepárej 😉 To že je přední díl širší neřeš, pokud to není o 10 cm, což ale asi stuha nedokáže 😉 Těch pár cm se vůbec nepozná 😉
@anastazieb hele, já už tu propadám depce na třetí... jako v párání jsem už mistr, o tom žádná... párám se s tím doslova i obrazně, neb jsem nepoučitelná a puntičkář k tomu... a štve mě, že mi to nejde, a nedám pokoj, dokud to nějak neušmoulím... ale kdybych měla spočítat čas, co jsem nad tím už strávila, tak to bude jednoznačně nejdražší softka všech dob, navrch asi i nenositelná, heč 😝
@koki_melo to jsi hodná (jsem skoro z Prahy, takže to by problém nebyl), ale já jsem fakt asi looserka... no blížím se do finále, zip je na místě!!!, teď kazím prošívání FM-stužky a pak bude ještě horor v podobě ukončovacích prací... ale někdy bych snad nějaký workshop pro blbé a nešikovné brala... jen netuším, kdy 😝 😵
@macin73 ty jo to ale neni spatny napad udelat si nejaky workshopovy sraz 😉 ja bych si zas treba rada zkusila COL 😀. Ale musely bychom najit nekoho, u koho to poradat... U nas je to dost male, ale tak 3-4 by se sem s detmi snad vesly... Ale zas nemam COL. Kdyz vy jste ale skoro vsechny pred porodem...
@macin73 abys z toho jeste predcasne neporodila.. 😅 hele a usmikla jsi svovy pridavek na pd? ono podle me at to sijes jak chces, tak ta philippa ten pd ma o siri zipu sirsi. takze tim bych se nestresovala, hlavne pro vlastni ditko ne.. a stuhu se symetrickym vzorem jsem jednou taky vzala, jeste na zakazku a vsimla si toho, ze mi nesedi, az kdyz jsem to odfotila pani k prodeji.. 😅 no nakonec jsem to podala jako umysl.. 😀 (ale vzhledem, ze ja ty bundy asymetricke mam, tak to nebyl takovy problem 😉)
Ahoj, najde se tu někdo, kdo by ušil komplet ze softshellu? Kalhoty + bundu. Díky
@macin73
@anastazieb sraz může být klidně u nás, sice je to tu malé, ale COL mám. I jsme o tom s Macin už mluvily, ne? Já teď budu pořádat pro maminky z okolí v MC kurz šití kanafasových gatěk, jsem vážně zvědavá, jestli se aspoň ty 4 sejdou 😀
@bbn to tu šije kde kdo😉 😀 je toho plný fler😉
@anastazieb já jsem nabízela,když budeš chtít dojet včetně Vilémka - stačí napsat, něco upeču a dojeď - ubytování skromné,ale místa hodně, zahrada pro děti,pískoviště domácí😉 a mohly bysme si pohrát u strojů😉 fakt stačí napsat 😉ráda Tě poznám osobně😉
@macin73 nositelná určitě bude (vzhledem k tvé preciznosti očekávám normální krásnou softku 😉 )ono když šiješ něco poprvé, tak se chybám nevyhneš,ale počkej až budeš šít softku druhou, třetí😉
@diapozitiv01 jsem spokojená moc 😵😵usnadnil mi život 😉
@elixia Dadka je toto http://www.dadka.cz/inshop/scripts/shop.aspx
Kdesi jsem četla, jak jsou ty prostřihy super, krásně barevné, velké, objednala jsem jak Jersey, tak froté (nevím k čemu, když plenky a spol nešiju) a došel mi balík děsně vyblitých barev v odstínu krémové, kterou fakt nemusím. Jediná barevná byla takhle popelářská oranžová 😀. Ale asi když člověk do objednávky napíše, že chce něco barevného, tak asi chňapnou po barevném balíku.
Je to něco jako "balíček překvapení" od Lille, ale v českém podání 😝.
jo, taky chystám workshopy zas na chatě jako minulý roky, budem tam na střídačku od května do září... minule to bylo fajn. Zahrada velká... jen teda stroje musím vozit. Kurňa letos zas o jeden víc.... 😀

@rina76 wow, tvoje háčkování je naprosto dokonalý. To si prohlížím střašně ráda. 😵 😵
@caramilla krásná bunda. Nechápu že můžeš ještě něco dělat - natož šít. Jsi nezmar.......nebo cvok 😀 😉 ,