Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita Tož já z toho froté šmikla "nouze pyžmové gatě", mě se to nějak ekluje jim z toho šít na tělo, když ten rub je umělina (aspoň si to teda myslím). Což mě ovšem vrací zpět k mému slavnému beránku (mimochodem, kde je @caramilla, nějak dlouho dneska spí...), že píšou, že MTX beran je 100%Ba, ale se mi nezdá, že by ta osnova byla bavlněná, příjde mi to nějaké lesklé .
@sinala věř mi, že jsem ten komentář asi 12x přepisovala, aby to nevyznělo blbě a demotivačně a proto jsem nabízela i pomoc. Já totiž taky vždycky teču, když někdo napíše "SOS dítě mi dvacet hodin řve, co mám dělat?" a do toho mu tam píšou...no to naše Anička je hodná...druhá radilka...hm , to máš blbý, to já neznám 😀.
A nebo někdo prodává něco na FB, jakože urgentní a pod tím...jé, to je hezké, ale nepotřebuju to, další...jé, to jsme měli a hned se to rozbilo 😀.
Mě rozsekala známá, když jsem začala dávat na FB svoje šití a hned zareagovala, že jejich vořech potřebuje nový kabátek...a já tam ty moje roztomilé holčičky 😀.
@koki_melo Spala do 7 a pak vezla dítě do školky. Jinak já spím většinou docela dlouho, můj normální režim je pracovat do 2 do rána a spát do 8, z postele lezu v 8:30 a někdy i v 9. Teď s tím břichem lezu dřív, protože se to už v posteli nedá vydržet. Ale normálně bylo zvykem Caramillu před 10 na MK nehledat 😀 Si tu kazím teď morálku 😀
@caramilla to jsem byla snad vzdycky.. 😀 rychlost je me druhe ja, jinak me to nevabi.. u niceho dlouho nevydrzim 😅 (po kom to ta ma dcerunka asi ma, ze 😉) a prave, s puntikama se nes... (i kdyz jsem je kdysi davno chtela emmine nasivat) a taky tam nemam ty tve vychytavky.. siju ji uplne jednoduse. jen ji na to chci frknout neco ala ty jolli-jou pampeluchy, ale teda nevim nevim.. 😀 😀 😀
@koki_melo já objednávala jednou, chtěla jsem barevné a dorazila mi šedá, zelenošedá a béžová. Mám z toho bezva hadýrky na úklid, ale neušila jsem z nich nic. 😀 Od té doby mě mánie Dadka odstřižků nechává chladnou. Ale úklidové hadýrky docházejí, tak možná zas někdy objednám, fakt jsem s nima spokojená. 😀
@diapozitiv01 Čítam, že nie si spokojná s COL... Ja práve uvažujem jeho kúpu, v novembri budem mať okrúhle narodeniny, tak by sa mi rodina poskladala. Ale bojím sa, čo budem robiť s tromi strojmi, keď prestanem šiť a či COL vôbec využijem a hlavne či sa s ním naučím robiť... Hmmm. Ťažké rozhodnutie.
no kdybyste se někdo chtěl zbavit dadky zuřivky zelené tak beru všema deseti... červenou taky.
@zuzu_epona
no ja som mu nejako neprisla na chut, stale sa mi nieco nezda, ale to bude asi tym ze na OL mam automaticke napnutie niti cize nic nenastavujem iba pritlak patky a zrazu presedlam na CL a trapim sa...
No uvidime ako to cele dopadne...
Škoda, že jste všechny tak daleko - já bych si dala workshop taky hned 🙂 zrovna všívání zipů by se mi hodilo.
@macin73 - ty jsi opravdu puntičkář, co? 😉 já se se zipem u bundy taky trápila a pořád si říkám, že už nikdy nikdy nebudu šít bundu 😀 😀 možná to zkusím, že zkusím to začištění jen stužkou, ale nevím nevím.
A mám depku taky jak sem holky švihají bundy, který mají ušitý za dopoledne 😝 😀 😀
@anastazieb ty jsou boží 😵
@petkasv neee ty bavlneny latky.. ty mi jeste furt nedorazily.. 😝 a to ferda postak ulici projizdel uz dvakrat.. 😠 ale vystrihnout neco podobneho a nasit, nejspis na zada..
@bury kdybys nasila tolik bund co my, tak je taky za dopo usijes.. 😉 ono je to hodne o cviku, nemusis uz nad ti premyslet a jde to naprosto automaticky.
@anastazieb Prekrásna nádielka boxeriek 😵 😵 😵
@bury ja tu ted cucela na ty zipy u bund, co jsem delala za posledni dva tydny a teda jak jsem psala, ze davam nejdriv softshell, pak zip a na to stuhu, tak to mam tak pul na pul.. 😀 v druhe polovine pripadu mam nejdriv zip, na tom softshell a nahore stuhu.. 😅 toz si vyberte.. 😀 😀 😀
ja jsem od prirody tvor, co cte navody, az kdyz vsechny ostatni metody selzou.. takze obleceni pro em. je metoda pokusu omylu.. 😀 ale zas na tom ja to pak vytunim a muzu sit pro ostatni.. 😅

@bbn ony se ti holky ozvou pres ip, pokud budou mit volne kapacity.. a vetsina toho, co najdes ze softshellu na fleru, pochazi prave od mistnich 😉
@sufik1 bych se pridala v zari.. doufam uz! 😀
@koki_melo taky ne vzdycky.. jako mne to vyslo, ja napsala, ze chci pestre a spis holcici a az na hnusnou rezavou jsem tam mela docela hezke barvy.. ale spouste jinych i tak dorazily vyblite barvy.. 😅 jsme to tu kdysi i smenovaly.. 😀
a vidis, to frote tu mam taky nekde.. toz z toho muzu neco smiknout mrnousovi..