icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
21. mar 2014

@terezita - nehodila bys někdy nějaký fotky? Honzík by nutně potřeboval nějakou šusťákovou bundu - nebo z jarního softshellu, ale ten zip mě prostě děsí 😝
Vzhledem k tomu, že bych ušila max. 2 bundy ročně, tak se to jen tak nenaučím 😀 😀 😀
Kamarádka mě nedávno přemlouvala, ať jí ušiju softshelku pro malýho. Kývla jsem, že když budu hodně odvážná, tak kalhoty ušiju (za cenu materiálu), ale bundu néééééé 😀 😀 já se u toho fakt natrápila, ale možná je to tím, že jsem nad tím nepřemýšlela a jela prostě podle návodu, s tou podsádkou, krytkou na zip .... no a několikrát jsem párala a to fakt nesnáším 😀 😀 😀

terezita
21. mar 2014

@bury dneska uz ty zipy mam hotove, ale zitra nebo v nedeli budu sit dalsi dve, tak ti to pak muzu vyfotit.

bury
21. mar 2014

@terezita - nemusíš podrobně - jen jak vypadá finále - myslím, že to už pak budu vědět. Díky moc 🙂

Jinak jsem po včerejší diskuzi, jestli je nutné mít střih na kalhoty ve větších velikostech, zkusila malému softshelky vel. 92, co jsem šila podle střihu od @caramilla a oni mu fakt krásně sedí, jen jsou krátký. Takže další budu šít podle toho střihu, jen prodloužím 😉

petkasv
21. mar 2014

@terezita to je bordelllll ale dneska píšou že vám je doručují 😀

kusepa
21. mar 2014

@anastazieb Ty boxerky jsou fakt krásný! Můžu se zeptat, odkud je střih? Z OTT? Nebo nějaký tvůj? V létě bych chtěla pomalu přestávat s plenkama, tak by se hodily 🙂

terezita
21. mar 2014

@petkasv asi se kochaj na poste.. 😝 😀

macin73
21. mar 2014

Tak teda reklamu jsem si tu fakt dělat nechtěla 😝 ... ono ani není na co 😖. Teď jsem bundu na dítko navlíkla a je to tristní... okolo kapuce je to tak široké, že jí to padá skoro na ramena, rukávy vůbec nesedí a ač jsem se střihla bez doporučovaného přídavku 3 cm, tak i tak jsou delší asi o 10 cm... Celkem rozumně sedí v těle, ale s mojí smůlou jí bude na podzim zase malá (těsná). Tak teď fakt nevím, co s tím... rukávy zkrátit jen o kousek a dát oproti střihu do gumy? Jo, a ještě technický dotaz na @terezita... když teda našívám zip a stužku na soft, jak začišťuješ ten kousek softu, co Ti dole kouká pod zipem? Díky!

macin73
21. mar 2014

@terezita Tak jsem tam našila kousek lemgumky... uvidím, jestli to splní účel...

caramilla
21. mar 2014

@zikie jo jo, tenhle, mám jich dost, ale budeš muset počkat, až konečně porodím a budu zase pracovat, což 14 dní po porodu minimálně fakt nebudu na poštu jezdit vůbec. Pokud je to urgent, tak můžu poprosit nějakou švagrovou, aby ti ten zip poslala třeba obyčejně.

a_lexa
21. mar 2014

Tak abych nevypadala že jen kecám, tak přidávám jedny klučičí softky k druhým narozeninám (jo jo, letí to). Jinak tedy má představa o velikosti vlastního dítěte je hodně zkreslená - neměřila jsem, páč jsem si říkala "To mám v oku" a veliký prdlajs 😝 - jsou mu dlouhé a pas jsem také musela zmenšit. 😅

caramilla
21. mar 2014

@a_lexa to je absolutní bomba!!!

terezita
21. mar 2014

@macin73 ja tu stuzku necham delsi a pak jak to zahnu hore, tak konec toho zipu tou stuzkou prekryju. nebo kdyz je tam dole vic mista, tak se ten konec prekryje tim dolnim lemem bundy.
roste ti mala i do sirky nebo zatim do dylky? kdyby jen do dylky, tak ty rukavy nech a zahni, bo jak je ta bunda delsi, tak urco pres rok vydrzi (em. ji nosila 1,5 roku a poslali jsme ji dal jen z toho duvodu, ze jsem chtela usit novou..) jdu konecne dosit tu pampeluchu a zkusim to jeste tedka vyfotit..
@a_lexa nadherne nonity!!! 😵

a_lexa
21. mar 2014

@caramilla moc děkuji za pochvalu, to je fakt balzám na duši tahle debata a ty reakce 😉 . Jen jsem se tedy pěkně vyděsila když jsem nahrála foto a viděla nad sebou tvé fotky. 😀 Po tvejch dílech dávat svoje je dost traumatizující 😀 😉 😉 "naštěstí" to byla jen reakce na zip 😀 😀 .

a_lexa
21. mar 2014

@terezita jé děkuji - akorát tedy ten jejich vršek je nad moje chápání, 😠 takže jsem je musela dát do nápletu 😅

koki_melo
21. mar 2014

@laeela díky za komplimenty ke mně i k dětem. Jsem ráda, že vás tu bavím, protože co se šití týče, tak zatím toho ode mne moc pochytit nejde. Ale už i mě jedna paní pajcla kočku a jak jste někdy na ty pajcovačky naštvaný, tak já se teda dmula . Co se týče dětí a dotazů, zda jsou dvojky - jeden moc sympatický pán, ale fakt fešák, to jednou korunoval dotazem "a ony z vás vylezly....ehm...najednou?" Tak jsem odpověděla, že ehm vylezly, ale po roce. A do Philippy se pusť, je fakt jednoduchá (pokud teda nešiješ zipové kapsy...ty mi zatím leží na skříni a bunda už se vesele nosí).
@bury U nás v Praze je hezky a bude hezky celý víkend! Už to tu myslím padlo, že holt my pražáci nevíme, co to je žít na periferii 😎 . Mimochodem, jsem náplava z chacharska.
@anastazieb Boží trencle!
@a_lexa Krása, fakt moc hezké!
@caramilla jsem ti lajkla ten svetr, až pak mi došlo, že prezentuješ jen zip 😀

macin73
21. mar 2014

@koki_melo no to Ti teda pěkně děkuju... teď mám krizi ještě větší 😕 😀
a pouč mě prosím, co nebo kde je chacharsko?
jo, a jinak mě taky moc baví číst, co tu píšeš, když už jsme u toho... já jsem asi celkem nudný patron, takže o to víc se pak bavím (naštěstí tu sedím sama, tak se nikdo nepozastavuje nad tím, když se tu chlámu 😀)

bury
21. mar 2014

@a_lexa - kalhoty jsou skvělý!!!! 😉 ta kombinace barev je moc hezká, škoda, že ten tyrkys je takovej nepraktickej - myslím moc světlej 😒

@koki_melo - to jsme řešily spolu, že pražáci ví prdlajs o počasí.... 😀 😀 u nás už dost fouká a zatahuje se, tak nevím nevím, jestli bude o víkendu v Praze hezky 😝 😀 co je chacharsko???

sufik1
21. mar 2014

@a_lexa nonity super. Ale já taky radši do nápletu... krásně jsi to zpracovala a já je poznala hned. Taky je mám ráda...

koki_melo
21. mar 2014

@macin73 @bury Díky! Chacharsko je ostravsko 😉 ´.

Holky, co fotíte, SOS, začal mi drhnout objektiv, strašně těžko se s ním točí, netušíte, co to může být? A tip na Canon servis z Praze? Díky.

macin73
21. mar 2014

@koki_melo já jsem nikonistka, takže bohužel neporadím... strýček google neví?

zikie
21. mar 2014

@caramilla Ježiš, to v žádným případě! Ty v klidu roď!!!! Já jsem jen chtěla vědět jestli si to dobře pamatuju. Voděodolný jsi tam ale asi neměla, viď? Maloch mi vyrostl ze softky, tak mě svrbí jestli mu ji neušít... Ale MMB to doufám jistí.

koki_melo
21. mar 2014

@macin73 ...sem blbá, mám nikon! No radši bych nějaký osvědčený servis nebo třeba někoho, kdo se v tom hrabe. Fotí to, ale je slyšet, jak si to ten foťák chce přitáhnout a ten objektiv jde ztěžka...jsme dneska byly na písku, tak jako by tam drhnul písek. Dělám si srandu, pískem to není, ale pocitově stejné.

terezita
21. mar 2014

@bury tak tady ji mas, rychlovka pro dcerunku.. 😀 😀 😀
jen ted koukam, ze ten oranzovy stonek je nejak malo oranzovay.. 😝 to budu muset presit necim jinym.. 😝

alenf
21. mar 2014

@a_lexa ahoj toto je nádhera aj farebne a aj vypracovanie,žasnem!!!!!!!Si veľmi šikovná:D,klobúk dole:D

a_lexa
21. mar 2014

@bury díky 🙂 . On je sice světlej, ale fleky se na něm moc nedělaj - proto mám soft ráda. 🙂 Stačí oprášit nebo hodit do pračky a všechno se krásně vypere. Já tedy nevím jak ostatní, ale na teplákách mám fleky hned, ale soft je fakt držák.
@sufik1 díky. Však jsem pořád čučela k tobě na blog. Ty autíčkový s hvězdičkama jsou naprosto luxusní 😉, nebo pirátský, nebo žabičkový. A já tedy nevím jak s tím vrškem a u softu jsem se do toho nechtěla ani pouštět - možná u pláťáků. ☹
@koki_melo díky 🙂
@terezita ta je úžasná a ta aplikace je super - parádně ti to ladí se stužkama a nášivkou. 😵

terezita
21. mar 2014

@a_lexa ja kdyz delam dzinove nonity, tak ten pas delam z tenke bavlny.. ono to je jinak desne tuhe.. 😝
a tyrkysovy soft taky miluju! je to nadherna barva 😵
.. ale az nam dorazi ta pampeliskova latka.. az se postaci dokochaj! to teprv bude.. 😎 😅 😀
@petkasv zacinam mit obavy, ze jsme objednaly malo.. 😀 😀 😀

bury
21. mar 2014

@terezita - jo takhle? já pořád myslela, že máš tu stužku zespodu. Takže v rubu nemáš nic? Jinak bunda je teda krásná 😉 měla by si dávat častěji fotky.... zkusím to takhle - akorát nevím, jestli u tý klučičí bude ta stužka tak hezká.

@a_lexa - to máš pravdu, že ze softu jde všechno krásně dolů, ale tak nějak mám pocit, že na tom tyrkysu je všechno víc vidět 🙂 škoda, že není v tom jarním víc barev. 😢

caramilla
21. mar 2014

@koki_melo Ten svetr mě stál tolik sil, že díky, že jsi ho lajkla 😀 Já v Praze nedám dopustit na FotoŠkoda, měli by mít i servis, ale nikdy jsem nepotřebovala. Drhnout objektiv jsem taky nezažila, tipovala bych špínu, ale to jsi asi zkoušela, co?
@terezita Ta je fakt boží! 😵 😵 😵

@zikie Možná bych z fronty na poště definitivně konečně porodila 😀 Voděodolný nemám, jen klasika spirála a délka je 45 cm. A bude pak někdy další objednávka, ale tipuju spíš tak v létě, aby bylo pak na šití na podzimní kolekce 😉 Ale zelený vodoodpudivý se určitě nenasbírá...

Já dávám dneska jedno další kojo 😝 Jsme dneska fotily po odpoledním spánku, tak jsem jaksi nateklá 😀 Ale Mínka nějak není, jak ta to dělá 😀

terezita
21. mar 2014

@bury zezdola ji muze dat taky, ale to mi prijde uz skoda.. 😀 na klucici je davam taky 😉
hele ja siju furt to same, dokola, to je nuda to tim tady spamovat.. 😅
@caramilla na te prvni fotce jsi desne podobna nasi pani domaci.. 😀

a_lexa
21. mar 2014

@alenf Strašně moc díky. 🙂 Nejdříve jsem je chtěla prošívat tyrkysovou, ale pak jsem si řekla, že dám na kapsy stuhu s červenýma pruhama, tak budu prošívat červenou a ona to ta červená tak hezky projasnila. Akorát jsem si pak říkala že by mohly být klidně i holčičí. 😉