icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
21. mar 2014

@terezita a to je kompliment nebo urážka? 😀

bury
21. mar 2014

@terezita - ty jo to je fakt hezký.... zase je to úplně něco jinýho. Můžu tě teda někdy pajcnout? (až se odvážím šít bundu 😀 )
@caramilla - jsem si říkala, že jestli nezadržuješ najednou vodu a on spánek 😀 😀

terezita
21. mar 2014

@caramilla 😀 😀 😀 jako je to skvela zenska, takze urco kompliment! 😉
@bury ja to videla na FM. neni to muj napad.

a_lexa
21. mar 2014

@caramilla Péti, tobě sluší snad uplně všechno 🙂 Já si obléknout takový květovaný tričko, tak vypadám jako ..... jako....... no nic slušného mě nenapadlo 😉 Krásné je. 😵
@terezita bundy jsou luxusní - ta stuha je nádherně ozvláštní - fakt krásné. 😵

petkasv
21. mar 2014

@terezita to si děláš prd. ta je boží, nádherná, úžasná, prosim tě ale máš to uložený na poště hrozný fakt 😀

terezita
21. mar 2014

@petkasv dik! 😉 no to je tam pujdu zitra zpucovat.. hajzlici nehodili ani papir do schranky.. 😝 a v baraku jsme dneska cely den byly 4 rodiny! to je fakt servis za vsechny prachy.. 😝 😠

macin73
21. mar 2014

@koki_melo servis Nikon byl svého času někde na Kodaňské ve Vršovicích, ale zkušenosti nemám... jednou jsem řešila problém s objektivem, kámoš fotograf mi zmínil někoho, kdo by mi na to mohl mrknout, ale byl zrovna nějak zatopený... a od té doby kámoš nereaguje... můžu ho zkusit pošťouchnout, jestli ještě žije 😝

petkasv
21. mar 2014

@terezita to je fakt šílený, pošlu ti číslo zásilky 😉 zmetci, normálně mě nutíš sednout k tomu stroji a z těch pampeluch něco ušít a já teď faktttt nemůžu mám milion zakázek a chci se jich zbavit, dostala jsem nabídku dělat modní přehlídku a tak chci mít nějaký čistý stůl 😀

petkasv
21. mar 2014

@terezita máš IP 😉

papajka7
21. mar 2014

@a_lexa tie su namakane 😵 😵 😵 😵

terezita
21. mar 2014

@petkasv dik moc! to by mi pak meli i vydat s tim cislem (bez papiru se s nima musim vzdycky hadat, bo tu nemam trvale bydliste..)
juuu, teda!! tak to jsem pak zvedava!! na modni prehlidku bych si fakt netroufla.. 😅

papajka7
21. mar 2014

@terezita
@caramilla dracice ste 😵 😵 😵
mozno raz budem aj ja 😅 😀

petkasv
21. mar 2014

@terezita no já sama jsem zvědavá 😀 ale zatím je to ve fázi plánování, tak uvidíme 😀

macin73
21. mar 2014

@terezita hm, tak to mám celý blbě a teď co s tím... mám to vypárat, nebo to nechat být? zvažovala jsem, že bych zúžila ten rukáv, ale to si rozhodím komplet vše a můžu začít nanovo... ježkovy voči, jsem já to ale talent... 😖

papajka7
21. mar 2014

hotovo 😵 ,som myslela,ze to dam bez aplikacii,ale neak som sa dobre vyspala 😅 😀

terezita
21. mar 2014

@macin73 tak to na malou navlikni a vyfot, jak moc blbe to vypada..
@papajka7 kraaasna!!

koki_melo
21. mar 2014

@terezita jó, nejlepší je drahej balík do ruky, víš, že přijde, sedíš doma jako trubka a pak se večer podíváš na sledování zásilek a tam "Adresát nezastižen".

petkasv
21. mar 2014

@papajka7 ta je boží 😉

a_lexa
21. mar 2014

@papajka7 děkuju 😉 Ty brďo - stavební softka je boží 😵 😵 to řešení půl na půl se mi moc líbí - můžu někdy pajcnout? Ale asi v příštím životě - dříve si na softku asi netroufnu. 😅

alenf
21. mar 2014

@a_lexa všeobecne sa mi páči ten strih,vyhrala si sa aj s vreckami,aj tými kolennými odševkami,perfektne zladené,júúúj aj ja by som také chcela.Inak strih je odkial? 😝 😀

macin73
21. mar 2014

@terezita no sekundu jsem to zvažovala, ale nechtěla jsem se tu veřejně blamovat... ale co už, třeba to někomu pomůže od chyb, co jsem udělala a bude to k dobru věci, že? 😀
jinak vršek u zipu jsem nastavovala, vypadá to děsně, ale na funkci to vliv nemá (a bohužel to nakonec vyšlo asymetricky, jak jsem se zbavovala kusu PD)... 😝 ... to všití širšího pruhu do kapucy jsem zavrhla, neb jsem se bála, že by jí pak seděla ještě hůř... no prostě začátečnice, no 😔 😖
díky za konstruktivní kritiku (ale prosím s citem, abych tu zítra nepsala, že prodávám stroje a nasyslené zásoby... 😀 😀 😀 )

terezita
21. mar 2014

@macin73 ale prosimte, zadny uceny z nebe nespadl, ja delam cas od casu taky dobre kiksy.. a kdybys videla tu krabici nedositych hader, co tu mam, bo to nejak nesedi.. 😝
no mas to telo siroky, ale to jsou ty centimetry navrch, jak to nebylo site presne podle tech car.. a ten spodek je k tomu zas uzky, trochu nepomer.. jako tohle parat, to te z toho klepne.. mozna bych uvazovala variantu frknout to stranou az ditko trochu povyroste. a usila bych ji jeste jednou a presnejc.. jinak u te kapucy, jak mas vsity ten prostredni pruh, tak to zahybej a prosivej doprostred (na tom pruhu), pak ti to nebude delat takovy hrbol v tom ohybu.
jakou to mas vlastne velikost a jakou mala normalne nosi? prijde mi megaobri.. jestli by nebylo lepsi vzit o cislo mensi.. emmine siju 110-116 a je ji taky zatim vetsi.. ma nejakych 105 cm..

terezita
21. mar 2014

@macin73 jen pro info, takhle vypadala bunda na emmine, kdyz ji byla velka.. koukam, ze je to focene v listopadu 2012. ted se do ni jeste vejde, ted je na milimetr presne.

macin73
21. mar 2014

@terezita K. měří 94 cm, střihla jsem 98-104... tak ji mám dát k ledu a ušít ještě jednu? no to nevím, jestli na to mám dost psychického zdraví... 😀... podle mě jí je velká okolo krku a v ramenou, v těle dobrý... tak fakt zvažuju, jestli nezkusit nějak ten vršek zúžit... ale zase by to znamenalo párat skoro všechno včetně zipu a to nevím, jestli dám... no asi jsem měla dát na intuici, že na softku ještě nemám, no 😕 😢 akorát mi teda prosím poraď, Ty máš ten kryt zipu nějak jednodušeji, ten mi totiž v tom dělal asi největší paseku a šamanění s tím zipem... ale ten jsem dělala přesně podle návodu... tak fakt nevím

caramilla
21. mar 2014

@papajka7 Ta je úplně boží! V jednoduchosti je krása, jsem z ní úplně hin! 😵 😵 😵
@macin73 Je jí velká, ale mě přijde, že nositelně velká. Udělej kratší rukávy, abys je neohrnovala 15 cm, ale jinak mi přijde OK, Jasmí má teď taky větší a nevadí to, bude jí i za rok.

terezita
21. mar 2014

@macin73 ja tu krytku siju az za stuhou, prisivam ji uplne nakonec (u te cervene ji jeste nemam..) polozim tu latku tak, aby smerovala od zipu k rukavu, tesne prisiju po kraji stuhy, otocim k zipu a jeste jednou prosiju, aby drzela zaklapla spravnym smerem.. byl to muj polopatisticky zlepsovak, prave to vsivani mi prislo komplikovany, jeste s tou stuhou.. a muj stroj nema rad moc vrstel latky.. 😀
@caramilla zase by byla @macin73 prvni, kdo si nestezuje, ze pod philippu neda mikinu.. 😉

petkula
21. mar 2014

@macin73 vždyť je moc hezká! A ani mi nepřijde nějaká obří. Máš pěknou kombinaci barev 🙂

zabza40
21. mar 2014

@macin73 já si také myslím ,že je nositelně velká, pro lepší funkci kapuci .aby jí tam nefoukalo a tak neodstávala ,bych vypárala lem gumku a víc nabrala ,ještě můžeš na kapuce odšít záševky v místě kde by navazovali na raglánový šev od rukávu. No a upravit délku rukávu a je hotová krásná originální bunda s láskou šitá od maminky 😀 😀 😀 😀 (i když u toho nadávala jak špaček 😉 😉 😉 )

bury
21. mar 2014

@macin73 - já si taky myslím, že je bunda v pohodě nositelná a užijete jí aspoň dýl. Je blbý, že kolem krku dost potáhne, tam to chtělo určitě nějak vyřešit, ale rozhodně bych to nepárala a nezmenšovala. to se akorát navztekáš a kdo ví, jak by to dopadlo. Je barevně fakt moc hezká 😉 😉

@papajka7 - ty jo tak ta je super!!! zase něco jinýho 😉 😵

sinala
21. mar 2014

@a_lexa tak ty jsou 🙂 , moc se mi líbí