Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 Zkrať rukávy a spodek a bunda je super! Chybama se člověk učí. Já mám podobné kiksy už na třetí softce a žádná nevypadá tak precizně šitá jako od tebe a zatím všechny tři slouží. Já si říkám, že děti z toho tak rychle vyrostou a tolikrát to zprasí, že mě to vůbec nemrzí, že někde je něco nakřivo nebo se začalo párat.... Ale chápu, jak to mrzí, když se s tím člověk patlá tolik času a pak to není "jako ze žurnálu"
@bury Já jsem se to dozvěděla dneska asi 30 minut před tím než přišel mejl ofiko od ní z Unuod. Budu ráda, když mě nebudete dávat za vinu, že jsem něco věděla a nedala vědět. Opravdu, přísahám, že mi to Petra napsala dnes až těsně před mejlem zákazníkům a před tím jsem s ní mluvila před týdnem, kdy se mě ptala, jak mi je a zda už rodím. Látky ji odnesl manžel včera večer, takže to není nijak stará informace.
@macin73 kdybys viděla mojí první softshelku 😝 Též si myslím, že jí alespoň chvíli vydrží, na krk šálku či šáteček, alespoň ho bude mít v teple a kapucu tak často nosit nebude.
@a_lexa krásné softky
já se těch světlých barev také dost bojím, mám zimní soft zelený (limet nebo něco takového ještě z prvních hromad) a teda praní nic moc 😝
Koukám, jsou ty fotky tady pěkně hnusný, na blogu budou vidět pak líp, nejsou tak kostrbatý 😖
Děvčata tak já dneska vyráběla něco jiného- svůj první mycí prostředek na nádobí a tekuté mýdlo. To mýdlo bylo furt strašně tekuté, že jsem myslela, že zítra budu muset jít koupit ještě obyč. mýdlo a jak jsem tu seděla a dočítala Vás, tak to ztuhlo tak strašně, že jsem musela ještě ředit.
Petru jsem potkala před chvilkou na FB, byly tam od Ivušky i vložený fotky jak to vypadalo v bytě- úplná hrůza.
@caramilla No já právě důmala, jestli to sem dáváš schválně jako aušus, protože fotky máš vždy super ostré! A díky za tip na foto servis.
ps. zejtra rodíš 😎
@mehlo prací gel jsem dělávala, ono to je furt nic a pak hrc prc a je to tuhý. Fakt se musí přesně dodržet návod, jinak to člověk z lahve nedostane 😝.
Na FB vznikla skupina "Pro Petru" , ale bližší info tam není.... https://www.facebook.com/groups/136613726509354/
ale i tak koukám, že to tady ty fotky mrví, na blogu jsou ještě hladší 😠
...já si teda nejsem úplně jistá, nejsem právnice, ale pokud jsou stále manželé, tak má on nárok na polovinu všeho, tedy i toho, že se na Petru udělá nějaká sbírka nebo aukce...ráda bych se mýlila.
@caramilla to jsi hodná 😀 😀 😀
jinak MOC díky všem za povzbudivá slova a líbíky mé strašidelné softí prvotiny!!! už si nepřipadám jako úplná neschopa, ale jen jako nezkušená neschopa 😝 (ale za to nemůžete vy, ale moje puntičkářské já)
jo, a nedalo mi to, takže aspoň s tím vrškem se pokusím něco udělat... takže už tu 2 hodiny pářu a pářu... snad to nebude na škodu věci 😕... ale teď už jdu spát, včera jsem šla spát ve tři a teď to tu na mě padlo jako deka... dobrou všem!
tak teď jsem teda úplně v šoku z toho co tu čtu o paní Petře a Unuo... 😔 A to tu mám zrovna otevřené její stránky, že potřebuju něco objednat. No o to ani nejde, ale co tu tak z útržků čtu, tak je to síla a má to asi sakra těžké... Nechci ani nikoho soudit, ale takovéto chování moje hlava nepobírá, pán by asi potřeboval odbornou pomoc...
ach jo ☹ ☹ ☹
HOLKY píšu to i sem to je pro vás co na UNUO MÁTE NĚJAKÝ OBJEDNÁVKY fakt ho uhánějte a chtějte po něm dodání zboží, pokud máte zpalaceno, on spoléhá na to že to vyšumí, ale prosím jen to po něm chtějte a volejte ve dne v noci!!!!!!!!!!!!
MOBIL NA NĚHO JE 734798000
@baflen viz víše, email nevim mrkněte na stránky, on se tam snažil něco měnit, ale já bych volala, určitě bych svoje objednávky nenechala propadnout na to on sází 😖
Ja si optimisticky myslim, že jestli máte zaplaceno, tak vám to zboží pošle. On přeci jak kdysi @caramilla psala posílal když byla petra v porodnici. Já věděla, že je v průšvihu a spíš proto jsem víc nakupovala u ní, aby se z toho průšvihu vyhrabala. Nenapadlo mě, že firma je na mažela.
@caramilla - Peti to já tak nemyslela, že za to můžeš, že jsi nedala vědět 😉 To je jasný, že za to nemůžeš a já tyhle souvstažnosti ani neznám - jako že se znáte osobně a tak...
Já žádný email nedostala a to jsem tam už taky objednávala vícekrát.
Moc tomu nerozumím - nechápu, že když se u nich dělo něco takového, tak holčina fungovala na jeho firmu. Vždyť musela tušit, že je možné, že chlap se zblázní úplně. Měla podle mě e-shop stopnout. Je to sice smutný, že zůstala sama s dětmi, ale pokud má takové podnikání, tak za to nese zodpovědnost, takže nechápu, proč fungovala na jeho firmu 😒
Ty okolnosti neznám, ale doufám, že chlap buď zboží pošle, nebo pošle peníze zpět, jestli ne, tak ho budu uhánět a uvidím, kolik nás bude - kdyžtak bychom mohly dát i trestní oznámení - nějaké to hromadné.
Mně ten mail přijde takovej alibistickej. Vy, co jí znáte, to určitě vidíte jinak, než já - vůbec jí neznám, pro mě by to mohlo znít i jako výmluva, kdybych od vás nevěděla okolnosti. Proto prostě napsat sorry, mám rodinné problémy, nemůžu s tím nic dělat, sice jste mi zaplatili, ale já nemůžu s firmou dělat nic, obracejte se na mého manžela .... 😝 prostě je to takový divný 😖
@bury ale ona v tom meilu přeci píše, že pokud chcete své zboží obracejte se na něho, takže jako co, ona nemá žádné kompetence ani momentálně možnosti co s tím udělat, on sebral všechno, vzhledem k tomu že je majitel eshopu tak si může dělat co chce, jasný měla to řešit dřív, ale podstatnější pro ní bylo postarat se o svoje děti 😉 já bych se nehrabala v tom co bylo, teď je situace taková a pokud prostě máte objednávku tak se obracejte na toho pána, petra s tím nic neudělá 😖

Přišel před chvílí - 21.29 tak ho tu dávám, aby věděli i ostatní. Hustý ☹