icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
22. mar 2014

@bury nejsi jediná,komu to přijde divný 🤐 navíc intuice mi říká...ale to je jedno, taky ji vůbec neznám...každopádně jestli se už dělá nějaká sbírka, tak podle mě a zkušeností, kterými prošla nedávno má sestra jsou,že všechno nabyté v době trvání SJM je půl na půl obou manželů...

sufik1
22. mar 2014

@crawler @bury souhlas s váma. Já u ní taky nikdy nenakupovala. Nepřeju jí nic zlého, ale mě jako zákazníka zajímá, jestli dostanu za peníze své zboží (a bez kazů a kompletní) . A co si upekli doma, to by tam taky mělo zůstat.

bury
22. mar 2014

@petkasv - proto píšu, že mi ten mail přijde alibistickej (napsat já s tím nic neudělám, obracejte se na manžela - i když to podnikání vlastně bylo její - přijde mi to od podnikatele dost nezodpovědný) a taky to, že mi je jasný, že když jí znáte, tak to je pro vás úplně jiný, než pro nás, co jí neznáme. kdyby ti takovej mail přišel od úplně neznámého, cizího prodejce, tak ti to taky možná přijde podezřelý.... možná proto jsem ho ani nedostala, protože mě "nezná" .
no nic - prostě budu doufat, že se někam dovolám a buď budu mít peníze, nebo zboží 😉 😵

bury
22. mar 2014

@sufik1 @crawler - to jsem ráda, že to nevidím jediná tak, jak to vidím 😉

caramilla
22. mar 2014

@bury Já to chápu, upřímně, když mi vždycky Petra volá jobovky, co se jí dějou, tak mi trvá dlouho než to vstřebám, že to fakt může být pravda. A bohužel ona to vždycky pravda je, až to bere dech. Petru osobně znám a ona má v životě fakt smůlu. Bohužel jsem viděla i důkazy toho, co se jí dělo (monokly, zničený byt atp.). Takže ona si to bohužel fakt nevymýšlí. To s tím podnikáním máš určitě pravdu, měli se prve vypořádat a ona pak měla pokračovat, ona se snažila už od Vánoc se s ním domluvit na převedení společnosti nebo odkoupení, ale bohužel jeden den se domluví a druhý den je všechno jinak. V současné době má jen 4letou RD na nejmenší holčičku, z toho se v Praze ani nikde jinde 4 děti uživit nedají, ona byla prostě v průs... a toto bylo jediné, co jí zbylo, dále podnikat na manželovu firmu a tím si nějaké peníze k té RD přivydělat, aby měla na chleba. Je to neuvěřitelný příběh, který je tak drsným, že chápu, že tomu někdo nevěří, fakt to úplně chápu. Bohužel to je ale realita a kdyby se kdokoliv z nás v ní ocitl, kdo ví, jak by jednal. Já třeba osobně bych asi si hodila mašli. Určitě je spoustu věcí, co měla udělat jinak a lépe, ale kdo může soudit člověka, co se ocitne úplně dně, má 4 děti, o které nechce přijít. To by byla samozřejmně "nejjednodušší" cesta, aby děti dala otcům nebo do ústavu a šla do práce. Ale kdo z nás by to udělal? Podle mě každá matka udělá naprosté maximum pro to, aby si děti udržela doma a uživila je, ona prostě moc jinou možnost podle mě neměla... ☹
Firmu založila ona, ale využila k tomu už existující ŽL manžela, vymyslela to ona, celé to vedla, on jí ale dost pomáhal. Takže to pak dělali spolu.

@jieff On ji dřív pomáhal, když byla v nemocnici, ale ono je to právě ten rozdíl mezi stavem, kdy ji má rád a kdy ji nenávidí a ta hranice je hrozně "rychlá". Bohužel to není jediný případ, kdy se mezi dvěma lidmi stane tohle a pak se tak nenávidí, že jsou schopni se i zabít... ☹

Samozřejmě pokud se dva lidi začnou nenávidět, nějaká míra viny bude na obou stranách. Bohužel si myslím, že oni si prostě bohužel povahově vůbec nesedli a o to větší peklo to teď je. Nicméně Petra ve chvíli, kdy jí zničil úplně všechno, mu stejně zachránila život, bez ní by tu už vůbec nebyl.

schnek
22. mar 2014

čau holky, jedna mimo téma, ale potřebovala bych pomoct - sháním prostřednímu k narozeninám kolo a jediný místo, kde ho můžu koupit je prodejna insportline v Brně. Potřebuju tedy někoho ochotnýho, kdo by mi ho tam mohl vyzvednout, mám ho zamluvené do úterý. Peníze na něj převedu, samozřejmě se nějak vyrovnáme.

caramilla
22. mar 2014

@bury jo, určitě to chápu, kdybych ji neznala a byl to někdo úplně cizí, tak taky jen valím oči a nevěřím.

Jinak ale moc nevím, jak byste jí navrhovali, aby to řešila v situaci, kdy ji sebral všechny peníze z účtu a vystěhoval všechny látky. Co byste těm zákaznicím poslaly? Když nemá ani peníze ani látky??? Neměla podnikat na jeho firmu, ale jak byste to řešily, kdybyste měly 4 malé děti, 4200 Kč měsíčně a rozmlácený byt?

Na peníze právo máte a od majitele obchodu bych je vyžadovala, podle mě těch lidí bude dost, takže na trestní oznámení to klidně bude. Ale třeba ty látky pošle, posílal je v září, tak to určitě umí 😉 Pokud je to seriozní člověk a Petra je ta špatná, tak určitě se o zákazníky postará 😉 Třeba opravdu ten e-shop má hodně rád a chce ho mít on a bude v něm pokračovat a třeba bude lepší než Petra.

laeela
22. mar 2014

@macin73 na prvotinu je parádní. Mě se fakt moc líbí, toho u zipu jsem si ani pořádně nevšimla, dokud jsi nepsala, vypadá to, že to tam je záměrně. 🙂

laeela
22. mar 2014

K Petře bych jen ráda napsala, že se dle mého nehodí, to tady rozebírat. Nikdo, kdo v takové situaci nebyl, netuší jak by reagoval. To co vypadá jako lež může být pravda, naopak, co vypadá jako pravda může být lež.
Někdy ani ten, kdo zná obě strany a vyslechne je, nedokáže říct, kde ta pravda je.

Petra měla právo napsat zákaznicím co se děje a ve svém rozpoložení to nějak napsala. Na nás je respektovat to, pokud někdo cítí, že chce pomoct, tak to udělá a koho to nechává chladným, nebo se na to dívá s nedůvěrou, tak to nebude řešit. Beru to s ohledem na to, že jsem prošla nemilou životní zkušeností a kdybych někde četla názory na ní, nebylo by mi to milé. S ohledem na to, že většina z nás jí vůbec nezná, bych se v tom nevrtala. 😉

elixia
22. mar 2014

@caramilla krasne ako vzdy 🙂 ja som chcela fialovu pre syna ale manzel ma vysmial,ze je to dievcenska farba. A velmi chvalim ciapku, predpokladam,ze tiez tvoja vyroba....fakt krasna 🙂

laeela
22. mar 2014

jsem chtěla vyšít soft co mám doma - černý a šedý. A co myslíte, rozklikávám barvičky a dumám, které nutně potřebuju. 😀

bury
22. mar 2014

@caramilla - to je teda tak složitý, až to hezký není 😢 😝 já myslím, že v tomhle už jí neporadí nikdo, jen dobrej právník - na kterého ona asi nemá. Co bych určitě nedělala, že bych zákaznicím posílala takovej mail. Je fajn, že se k tomu chtěla vyjádřit - ale asi to měla dělat s trošku chladnější hlavou.
Já vůbec netvrdím, že ona je ta špatná a on ten dobrý. Prostě z pozice člověka, kterej jí nezná to vidím jinak, než člověk, kdo jí a její život zná 😉

sufik1
22. mar 2014

@bury Petra jela do porodky

bury
22. mar 2014

@laeela - už se v tom nechci rejpat, ale musím reagovat, že Petra asi chce, aby se to řešilo.... pokud je na ní nějaká sbírka, tak to asi ventiluje hodně a samozřejmě se to potom řeší. A svým způsobem jí to může i pomoct, že víc lidí se dozví o tom, v jaké je situaci a bude chtít pomoct 😉

bury
22. mar 2014

@sufik1 - jako Car??? ty jo ona z toho ještě začla rodit 😀 😀

palosek
22. mar 2014

Ahoj, koukám, že tady přibylo stránek.... 😕 😕 😕 Kdo to má dočítat....ale jedu...poctivě .. 😅 😅 😅
@anastazieb Boxerky jsou úžasné..... 😉 Už měsíc je má u mě segra zamluvené pro syna, ale nějak nestíhám..... 😅 😅 😅
@arlette ; @koki_melo ...a Dadku mám ráda...že jí tady mám do zásoby 😝 ....ale mě už nestačí udělat ze 30cm půl metru....musím to vyhnat výš 😅 😅 😅 😀 😀 😀 Šila jsem MM trenýrky a na jedny teda padly 4čtverce jersey (50x50), ale zas z těch odstřižků budu dělat ty díly pro synovce 😀 😀 😀 😀 😀

palosek
22. mar 2014

@laeela soft...jejda, zas nějaká tabulka???? 😀 😀 😀

palosek
22. mar 2014

@caramilla ...pokud je to všechno pravda, co se Peti děje, tak mě to moc mrzí.. ☹ ...
Ale po pár lidech, co si tady navymýšleli kdeco....už člověk fakt neví, čemu věřit. Doufám, že se vše vyřeší ke spokojenosti všech zúčastněných....

palosek
22. mar 2014

KOukám, že si tady mezi vařením oběda píšu sama....tak jdu péct buchty 😀 😀 😀 😀
JInak všechny výtvory úžasné, soft kalhoty i bundičky.....už mám zase chut do softu střihnout 😀 😀 😀

terezita
22. mar 2014

@palosek tak hlavne ze si pokecas 😉 😀 😀 😀 ja se ted vratila ze zdravotni prochazky, byla jsem ve flex-texu pro lemovaci gumky (samoze nemeli barvy co NUTNE potrebuju) a nechala jsem tam 1,5 litru.. se mi ty gumky pekne prodrazily.. ale kdyz uz i tam dorazilo jaro! jdu do toho smiknout.. 😅
@petkasv hura hura trikrat hura, pampeluchy jsou doma a vypadaj nadherne!! 😵

laeela
22. mar 2014

@palosek tabulka naštěstí ne. 😀

laeela
22. mar 2014

@terezita o jakých pampeliškách to furt mluvíte? O Jolijou?

terezita
22. mar 2014

@laeela jojo

bury
22. mar 2014

@terezita - vidím jako velkou výhodu bydlení na konci světa a toho, že nejbližší obchod je 2 km a jsou to jen potraviny 😀 koukám, že celkem ušetřím, když moje zdravotní procházky jsou pouze o tom, že pozoruju krávy na pastvě 😀 😀 i když někdy bych si ráda zašla koupit galanterku i látky na živo 😉

laeela
22. mar 2014

@terezita ahá. Je nová kolekce. To by se mělo zakázat. 😀

mamata
22. mar 2014

u Petry jsem byla loni, touhle dobou pro šicí stroj, obdivovala jsem jí onehdá, teď taky, jak to všechno zvládá, pomůžu finanční částkou, najdu-li někde číslo účtu;

jen nechápu chování toho chlapa,

palosek
22. mar 2014

@terezita hura, nekdo se ozval 😀 Me prijde Flex-tex zitra. Jeste,ze to mam na prochazku dakeko. 😀 A jsi s jejich gumkama spokojena? Nezmolkuji se?

terezita
22. mar 2014

@palosek ja netusim, odkud ktere mam, ale vseobecne se mi na tech softshellkach nezmolkovaly.
ja teda obdivuju kazdeho, kdo je schopny na tech jejich strankach nakupovat. ty jsou fakt udesne!! 😝 jsem tam teda nenasla tu, co jsem ulovila.. skoda, mohla jsem vas trosku jarne naladit, co maj holcicky.. 😀

koki_melo
22. mar 2014

Jabadabadůůů, jsem to věštila o stránku zpět, že Petra bude rodit dneska 😎 .
Tak ať to jde dobře a rychle!

mehlo
22. mar 2014

@mamata číslo účtu je na FB. IP