icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lip72
22. mar 2014

@caramilla Držím palce ať je to rychle za Váma a vše proběhne v pořádku 😉

palosek
22. mar 2014

@terezita tak ja se obcas taky divim,co mi to od nich prijde 😀 😔 😀

terezita
22. mar 2014

@palosek to se nedivim, ze se divis.. 😅 ja se tam vzdycky prohrabuju docela dlouho, nez najdu neco, co VUBEC nepocebuju.. 😀 😀

aronek
22. mar 2014

Ahojky, tak dočítám a jen koukám co se tu děje. Chtěla jsem objednat soft na jaro a unuo asi vynechám. Kde jinde by se nějaký na kluky našel? Nějak s těma lumpama nestíhám hledat 😀

koki_melo
22. mar 2014
aronek
22. mar 2014

@koki_melo díky jdu to hned projít 😉

betelgeuzz
22. mar 2014

@petkula vyloženě přehled střihů jsem nenašla, ale můžeš si prohlídnout kolekce, které uvnitř jsou http://www.burdastyle.de/archiv/burda-kids/burd...

terezita
22. mar 2014

prihazuju dnesni rychlovku, katata pro Em. vydesila me ta vedra (i kdyz zitra se ma zase ochladit), mlade nema krom softshellek zadna jina katata.. (ty latky jsou ve skutecnosti fialove, ale v zuzu je tam meli taky 😅)

macin73
22. mar 2014

@terezita ty jsou boží, to je střih Nonita? a plátno?

terezita
22. mar 2014

@macin73 jojo a dnesni ulovky z flex-texu - patchwork bavlna. jsem se tu inspirovala tim pasem do napletu a nohavice nerozsmikala, ale nehcala je v kuse.. 😅

macin73
22. mar 2014

@terezita jsou fakt moc hezký a látka se mi móóóc líbí.... dá se ulovit i na netu?

terezita
22. mar 2014

@macin73 ja koukala a nenasla jsem ji.. a na prodejne meli od kazde uz zbytky na rolich, netusim,jestli ji maj vic..

macin73
22. mar 2014

@terezita hm, škoda... koukám na ty jejich stránky, ale teda vyznat se v nich je asi umění... no aspoň ušetřím 🙂

terezita
22. mar 2014

ted jsem natrefila na pletaci navod na priserkove longies.. http://www.ravelry.com/patterns/library/monster... jsem zvedava, jestli se vybicuju k vykonu (mam na to jeste 8 mesicu, nejmensi vel. je od 6 mesicu.. 😅)

laeela
22. mar 2014

Tak jsem mezi vařením, čtením dětem a asistencí při hře, ušila mikinu, kterou jsem si zadala jako víkendové šití. Když si totiž řeknu, že o víkendu ušiju mikinu, tak celé sobotní dopoledne mě svrbí ruce a musím se do ní pustit. Když si zadám, že dodělám účto, tak se k tomu v neděli večer v deset hodin přemlouvám. Tak nevím, někde je chyba v matrixu. 😀
Byla snaha jí hezky vyfotit, ale děti chytly druhý dech a nakonec jsem je v zájmu všech vykopla radši na zahradu. 😀
Takhle nevinně to focení začlo:
A skončilo okusováním trámu. 🤐

anastazieb
22. mar 2014

@terezita kalhoty nádherné jako vždy, ale že se taková krásná bavlna dá ulovit ve Flex-texu, to nestačím koukat 😲 😀

laeela
22. mar 2014

Jinak ad mikina, ono je na fotce houby vidět, ale protože jsem na ní pyšná, tak píšu sama:
Teplákovina s počesem, dlouhý předlouhý "patenty" a lemování kapes - proužek od lille, uvnitř kapes a uvnitř kapuce zbylí jelínci.
Ještě mám v hlavě klučičí variantu. Střih je raglánový, malinko užší, propříště jí trošku rozšířím, aby se líp oblékala.
Chtěla jsem prošít lemování těch kapes - je to složený proužek, tudíž bych prošívala dvě vrstvy jednolíce plus vrstvu teplákoviny a ani náhodou - šije mi to furt namístě. Kráčející patka je pořád - doufám - na cestě, napřed mi jí zapoměli poslat, poslali jen půlku objednávky a já blbka měsíc čekala na balík, než jsem se jim ozvala. 😀

terezita
22. mar 2014

@anastazieb hele jo.. oni tam maj docela poklady, ale vzdycky nekde zastrcene.. 😅
@laeela tak kdyz misto vareni sijes, nemuzes se divit, ze ma hlad.. 😅 mikca vypada i s tema leginkama moc hezky! 😵

laeela
22. mar 2014

@terezita to dáš. A taky těch kalhotek jsem jednou viděla plnou stránku a různé varianty, když si vzpomenu, tak ti dám odkaz.

terezita
22. mar 2014

@laeela ja na ne kdysi pred lety natrefila, u te zenstiny, co je pletla ve velkem. tehda na to navody nebyly, jsem se pokousela od oka, ale dopadlo to desne.. 😅 jeste nekde ten vyplod mam.. ale tak muzu si dat skromny cil aspon ty stare upravit tak, aby je mohl orlik nosit.. 😅 (ja pleteni nejak neumim.. jako zkousela jsem to dostkrat, ale dopadalo to kriticky.. nikdy z toho nevylezlo to co melo 😀)

laeela
22. mar 2014

@terezita to nejsou legínky, ale dlouhý "patent". Pod tím má růžové tepláčky, které bezvadně ladí. 😀
A já stihla i vaření - heč - dokonce dvě varianty obědu.

terezita
22. mar 2014

@laeela ahaaa, to vypada na te okusujici fotce jako leginky 😅
(a ja navarit jeste nestihla, jsem sama doma, tak se mi nejak nechtelo.. 😝 😅 se stydim!)

laeela
22. mar 2014

@terezita když si sama doma, tak se nestyď, já kdybych neuvařila, tak sežerou mě. 😀
Manžel mi po jídle řekl, že jsem mu rozjasnila den. 😀
A to kdysi miloval mě, ne moje vaření. 😀

petkula
22. mar 2014

@vondandy děkuji něco takového jsem myslela ale u těch starších čísel to asi nelze zobrazit, že?

vondandy
22. mar 2014

@petkula , to jsem nehledala, tenhle odkaz jsem dostala s impertinentnim dovetkem, ze mam googlit a ne se ptat na takovehle trivialnosti...jsem rada, ze nejsem sama, kdo nevi, kde to najit 🙂

petkula
22. mar 2014

@vondandy no, měli by se inspirovat od Ottobre 😉 ti to mají hezky přehledné...

laeela
22. mar 2014
terezita
22. mar 2014

@laeela myslim, ze se jmenovala jinak.. nekde to mam v odkazech, ale nemuzu na to natrefit..
ja budu rozjasnovat den zitra, budu delat veprovou peceni v mlice, lahoda! 😵 jen teda ted uz mam docela hlad.. 😀

petkasv
22. mar 2014

@aronek batani.cz, sijemdetem.cz,