Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahojky, tak dočítám a jen koukám co se tu děje. Chtěla jsem objednat soft na jaro a unuo asi vynechám. Kde jinde by se nějaký na kluky našel? Nějak s těma lumpama nestíhám hledat 😀
@aronek http://www.bibu.cz/www-bibu-cz/eshop/17-1-Softs... asi ho taky budu brát odsud..
@petkula vyloženě přehled střihů jsem nenašla, ale můžeš si prohlídnout kolekce, které uvnitř jsou http://www.burdastyle.de/archiv/burda-kids/burd...
ted jsem natrefila na pletaci navod na priserkove longies.. http://www.ravelry.com/patterns/library/monster... jsem zvedava, jestli se vybicuju k vykonu (mam na to jeste 8 mesicu, nejmensi vel. je od 6 mesicu.. 😅)
Tak jsem mezi vařením, čtením dětem a asistencí při hře, ušila mikinu, kterou jsem si zadala jako víkendové šití. Když si totiž řeknu, že o víkendu ušiju mikinu, tak celé sobotní dopoledne mě svrbí ruce a musím se do ní pustit. Když si zadám, že dodělám účto, tak se k tomu v neděli večer v deset hodin přemlouvám. Tak nevím, někde je chyba v matrixu. 😀
Byla snaha jí hezky vyfotit, ale děti chytly druhý dech a nakonec jsem je v zájmu všech vykopla radši na zahradu. 😀
Takhle nevinně to focení začlo:
A skončilo okusováním trámu. 🤐
@terezita kalhoty nádherné jako vždy, ale že se taková krásná bavlna dá ulovit ve Flex-texu, to nestačím koukat 😲 😀
Jinak ad mikina, ono je na fotce houby vidět, ale protože jsem na ní pyšná, tak píšu sama:
Teplákovina s počesem, dlouhý předlouhý "patenty" a lemování kapes - proužek od lille, uvnitř kapes a uvnitř kapuce zbylí jelínci.
Ještě mám v hlavě klučičí variantu. Střih je raglánový, malinko užší, propříště jí trošku rozšířím, aby se líp oblékala.
Chtěla jsem prošít lemování těch kapes - je to složený proužek, tudíž bych prošívala dvě vrstvy jednolíce plus vrstvu teplákoviny a ani náhodou - šije mi to furt namístě. Kráčející patka je pořád - doufám - na cestě, napřed mi jí zapoměli poslat, poslali jen půlku objednávky a já blbka měsíc čekala na balík, než jsem se jim ozvala. 😀
@anastazieb hele jo.. oni tam maj docela poklady, ale vzdycky nekde zastrcene.. 😅
@laeela tak kdyz misto vareni sijes, nemuzes se divit, ze ma hlad.. 😅 mikca vypada i s tema leginkama moc hezky! 😵
@laeela ja na ne kdysi pred lety natrefila, u te zenstiny, co je pletla ve velkem. tehda na to navody nebyly, jsem se pokousela od oka, ale dopadlo to desne.. 😅 jeste nekde ten vyplod mam.. ale tak muzu si dat skromny cil aspon ty stare upravit tak, aby je mohl orlik nosit.. 😅 (ja pleteni nejak neumim.. jako zkousela jsem to dostkrat, ale dopadalo to kriticky.. nikdy z toho nevylezlo to co melo 😀)
@terezita
http://marmaladebabycreations.blogspot.sk/
Možná myslíme tu samou 🙂

@caramilla Držím palce ať je to rychle za Váma a vše proběhne v pořádku 😉