icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
22. mar 2014

@petkasv hm. Tak to je fakt divný.

petkasv
22. mar 2014

@laeela je no včera jsem tam dala věci na venkovní houpačku, nic náročnýho ani těžkýho, tak nevím když jí dám na samotné ždímání tak se neotáčí buben, kdežto když dám napouštění vody a ždímání tak normálně napustí a otáčí se ale když má dojít na ždímání tak nic 😖

petkasv
22. mar 2014

@crawler ani jedna není po mě 😀 fáákt Bětka je celá táta, oči, vlasy, obličej, řasy všechno, ona je prostě Svobodka jak vyšitá 😝 a Rozárka je totéž jediný co oči má po mojí mamce ale jinak je kudrnatá po tátovi, obličej taky jeho 🙂

laeela
22. mar 2014

@petkasv ony mají nějakou kontrolku vyvážení bubnu, protože se ten buben může poškodit, když je nevyvážený - málo těžších věcí. Tak jestli to není tím.

anfei
22. mar 2014

@petkasv Mám lg a dělá mi to když mám buď přetíženo, tak část odendám a odstředím na dvakrát nebo mi to dělá u nerovnoměrném zatížení bubnu např u polštářů i s jiným prádlem a tak.

petkasv
22. mar 2014

@anfei no jo ale já ten buben prostě neotevřu
@laeela to vím a taky si myslím, že ten problém bude někde v tom, ale jak to otevřít, asi to vypáčim 😀 😀 😀 jediný co vím tak že na tý druhý straně jsou ty dvířka nějak přidělaný tak je tam odšroubuju a uvidím 😀

palosek
22. mar 2014

@petkasv já spíš myslela šitou 🙂

a_lexa
22. mar 2014

@terezita wow, luxusní nonity. Ta látka je úžasná 🙂
@laeela teda ta mikča je krásná. Co je to za barvu? Scháním něco takového jako hořčici a tohle vypadá super.
@petkasv holky jsou úžasný. 😵 😵 a výtvory pochopitelně také. 😉

daisyr
22. mar 2014

@terezita super kaťata !
@laeela ta mikča je krásná, na to, jak nemusím žlutou a šedou (mi zaručeně nesluší 😝), tak v tvém podání bych si ji snad i vyzkoušela 🙂

petkasv
22. mar 2014

@palosek šitá nebude tak hezká jako pletená 😝 😝

daisyr
22. mar 2014

@petkasv super kostýmky a Bětka je úžasná

petkasv
22. mar 2014

@laeela podle mě je to stejná jako ta horčicová co má batani 😉

a_lexa
22. mar 2014

@laeela hmm, tak tady to vypadá hodně žlutě. Jaká je ve skutečnosti - hořčicová, nebo žlutá? 😒

palosek
22. mar 2014

@petkasv právě, že my tu pecičkovou máme 🙂 A tak bych radši šitou...nějaký úplet / jersey/, aby to tak neprofouklo 🙂

palosek
22. mar 2014

@petkasv je ta teplákovina na batani stejná, jako měla eliška? Protože ta od ní je suprová (ta elastická)

laeela
22. mar 2014

@petkasv ale to není elastická, má vevnitř hezký počes.

petkasv
22. mar 2014

@laeela ahááá

petkasv
22. mar 2014

@palosek jj je 😉

petkasv
22. mar 2014

@palosek no my máme taky a jsem hrozná protože začnu háčkovat jiný druh a nelíbí se mi tak pářu a vždycky končím u peciček 😀

daisyr
22. mar 2014

Něco málo ode mě, spíše jednoduššího, jak jinak s mojí rychlostí šití 😉
Recy tepláky z mikiny pro brášky, šité co nejdelší, tak snad budou alespoň z kraje příští zimy, když teď už se tolik neužijí. Cedulky pro snadnější určení PD. Větší se mi podařilo střihnout i s vyšívaným origo obrázkem, teda je na zadku, ale je tam 😀 alespoň je využit 🙂
Nákrčníky pro chladnější dny, na které je pletený už moc teplý, ale zase bez to nejde.
Nakonec kalhoty z peach šusťáku - kdysi koupen na batani, nastříháno na kalhoty pro staršího, ušito po cca 1,5 roce a teda dala jsem si tam tehdy rezervu, že mu ještě jsou 😅 Až odroste, budou mladšímu 😀

laeela
22. mar 2014

@a_lexa přemýšlím, barvy nejsou moje silná stránka. Hořčicová úplně není, ale není ani žlutá.
Myslím, že nejvíc odpovídá této fotce:
Stáhla jsem tam o stupeň barvu a mělo by to odpovídat.

Mě když se někdo ptá na barvy, tak já se úplně orosím. To jsem si užila na MMB. A prosím vás je ta modrá spíš nebeská nebo spíš mořská? A ten růžový chlup má takový stříbrný odlesk nebo je to jen bleskem? 😀

elentari
22. mar 2014

chtělo by to nějaký slovník barev 🙂 http://www.modnipeklo.cz/barvy/

kamishek
22. mar 2014

@laeela já se na tu mikču nemůžu vynadívat 😵 pro sebe jsem před časem taky zvažovala ty dlouhé náplety a pak jsem to pro sebe zavrhla jako nepraktické... ale na tvojí dcerce to vypadá vážně perfektně 😵

koki_melo
22. mar 2014

@laeela Na MMB jak nevíš, co je mecháčkově-chumláčková, tak si v pr...

terezita
22. mar 2014

@koki_melo jsem v pr... 😅

daisyr
22. mar 2014

@koki_melo já též 😀

laeela
22. mar 2014

@kamishek díky. Já si je chci ušít taky. 😀

laeela
22. mar 2014

@koki_melo no právě. 😀

laeela
22. mar 2014

@daisyr kaťata super. A nákrčníčky jsou parádní.