Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Není tu @caramilla , tak toho musím využít, než sem zase začne házet své úžasné fotky, modýlky či modelky a třebas nového modela 😀 a to mé se tu zase ztratí 😀 😀
Takže ještě jedna trička pro brášky (menší šito zase opět někdy před rokem, takže jsem ho přenechala mláděti a ušila jedno větší 😀)
A něco též pro mě. Mám z něho docela radost, i když jdou citrónky trošku z kopce, ale tak šito s vysrážené látky, které bylo původně jen 0,7 m, tak jsem to tam nějak vecpala a toto neřešila 😉
Jinak teda cedulky našívám zásadně dodatečně, tzn. pářu 😀 , protože napoprvé na ně vždy zapomenu, a to si je připravím hezky ke stroji 😖 😀
@daisyr trička pro kluky jsou moc pěkné a triko pro tebe mě dostalo 😵 co to je za střih, prosím tě? a jinak teda závidím ty barvy... bohužel - jak moc se mi tyhle svěží jarní líbí, tak stejně tak moc mi nesluší (hlavně zelená) 🤐 bych v nich vypadala jak na smrt nemocná 😀
@koki_melo tak rukávy zas tak moc nevytahuju, používám mikiny hlavně v práci, kde drazí kolegové furt stahujou klimu na co nejníž, tak je mi furt kosa... no, ale jak se znám, tak sem hoďte pár takových mikin a za chvíli si ji budu šít i pro sebe 😀 ale zatím fakt nevím, jestli by choler ve mě nezuřil při nutnosti rychlejšího vyslíkání takové mikiny 😅
a předpokládám, že na dlouhorukávé triko to nosit asi moc nejde, ne? to by se tam podle mě muselo krabatit... hm, takže jsem si odpověděla i sama 😅 no, ale na jarní/letní lehkou mikču by to mohlo vypadat dobře... kurnik, baby, já si snad ještě budu muset na svůj už tak ukrutně dlouhý seznam připsat i dlouhonápletovou mikinu nebo co 😅
@kamishek střih je můj, různě upravovaný. Obkreslila jsem si tričko, které mi sedí a ostatní pak plynulo tak nějak v procesu šití. Původně to mělo být jen z té vzorované látky a obyč. tričko, pak jsem zjistila, že k tomu jde smaragdový úplet, tak že dám rukávy a třeba lemování a nakonec z toho vzniklo toto 😀
A s odstíny to mám trochu podobné.... Já tu látku totiž původně chtěla poslat dál, ale pak jsem to nakonec riskla, že na sluníčkové léto (snad bude) to bude snad fajn.
tak dnes už se toho přírůstku asi nedočkám 🙂 Tak až zítra no 🙂
jinak teda k unuo ještě musím říct, že já nikoho nesoudím a ani si nemůžu vytvořit názor neb paní Petru znám jen z objednávek a páru telefonátů a o jejich vztahu nic nevím. Ale z pohledu ženy a matky je mi celé té její situace velice líto. A řešit konflikt násilím a agresí není správné, to víme všichni. Vím, o čem mluvím.
@caramilla 🙂 gratulujem a drobcekovi prajem do zivota to najlepsie 🙂
tak a nieco este odo mna,softka pre Oliho,no a ta uz sa nepodarila 😝 ,kapucna siroka 😖 ,tu presijem,zo spodu uzka 😝 ,to tiez upravim,ale je mu dlha 😅 ,ale to uz nemienim skracovat 🙄 ,nechce ju obliec 😠 ,poputuje do skrine 😝 ,pocka si ho,a dlabem na to nech chodi v bunde z minuleho roka z letneho softu 😅 ,aj tak je uz krasne teplucko 😵
@kuna ve flex-texu mají občas poklady. metr jak kdy ale 100-200,-
a kdyby měli pořádný e-shop, tak se V. může jít bodnout... no dělají si to sami, škoda. Mají fakt hezký látky a i výběr i ceny. Ale prostě musíš tam...
nemají sice kaufmanna, ale je tam spousta dalších látek od jiných míň profláklých návrhářů, ale jsou úžasné.

@petkasv Mě se to po cca 5-10min samo odblokuje. Kdybys byla z Prahy, tak Ti doporučím super technika na pračku, byl u mě v úterý, tak čerstvá zkušenost 😉