Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 Já karnevaly moc nemusím, chápu, že při tak malém času je potřeba vymyslet něco šup šup. Jedna by mohla být prostě klaun - sehnat (vyrobit) nos, namalovat klasicky velkou pusu, takové ty kříže přes oči, k tomu klobouk, velké kalhoty s kšandama... No a druhá třeba medvídek - obyč. škraboška s medvědíma ušima, hnědé triko a tepláčky? Se dívám, že holky máš stejně malé, jsou ochotné na sebe něco hastrošit? V tomto věku tomu ještě hodně dětí nerozumí a nemají o to zájem, netrápila bych se tím, klidně můžou být obě klaun, vždyť o nic nejde...
@macin73 Tak mě taky napadl jen medvěd - hnědé flísové kalhoty a mikina a na hlavu čelenku s papírovýma ušima ??? no ale to by jí v tom bylo hodně horko... nebo nějaká tanečnice - nabíraná sukýnka a tričko..... Myslím, že pochopí, když máš tak malé děti, že převleky si třeba nechtějí obléct - teda aspoň u nás to tak je - cokoliv vypadá nějak podezřele na sebe vůbec nevezmou 😉
@zuzkasim @argo1 přesně z toho důvodu, že jsou fakt ještě malé, jsem se ani nikam nehrnula (nehledě na to, že já obecně na takové akce moc nejsem, asi proto jsme ještě nikde nebyli 😝)... no uvidím, pokud nic nevymyslím, nebo spíš nebudu stíhat realizovat, tak to necháme být, i když dneska jsem v bazaru objevila hezkou sukýnku pro tu mladší, tak kdyžtak můžou fakt jít jen za tanečnice 😎
@macin73 Jsou malinké, já poučena besídkou jsem na školkový karneval nic extra nešila, dostala džíny a pruhované tričko, s tím, že namalujeme jizvy, pirátský šátek na hlavu nebo na krk a bude pirát. Už doma chytla hysťák, že šátek néééééé a malovat na obličej nééééé.
Já bych asi udělala tylové sukýnky -baletky, tanečnice, provazochodkyně, to máš hrc prc, matroš není drahý, holky na to na sebe na tuti oblíknout a nebudou se toho bát a pak si s tím ještě vyhrajou. A nebo jak říká Zuzka, klauni, pomalovat obličej, pod krk velikou mašli, bambule na papuče a nějaké baňaté tepláky s kšandama a hotovo.
Jinak skláním se před tebou k zemi, že dáváš třetí dítě v tomhle časovém sledu, taky jsem to měla tak namalovaný, ale poté, co je první dcerka hyperaktivka, druhá závisláček, od sebe rok a čtvrt, bez babiček, otecko od nevidím do nevidím bouchá prachy v Kolbence jsem tyhle plány vyzmizíkovala. Takže smekám!
@koki_melo no když mrkneš na můj nick, pochopíš z té číslovky, že já už s třetím dítkem moc otálet nemohla, a ani nechtěla... takže to prostě nějak dáme 😀... babičky taky daleko, tatínek taky v čoudu od rána do večera, ale aspoň po návratu funguje skvěle (koupání a ukládání dětí je jeho doména), takže díky tomu přežívám a mám chvilku pro sebe dohnat resty doma i v práci (dělám na dohodu)... v jednom mám štěstí, že jsem sova, takže mi to ponocování nedělá problém, zato ta rána, ta jsou krutá... ale prvorozená je evidentně už sova teď, takže spí dlouho (půl devátá žádná vyjímka, jsem zvědavá, jak tohle dítě zvládne vstávat do školky 😕), druhorozená vstává rozumně něco po sedmé, někdy i později, takže se to dá...
jinak máš recht, jednou jsem v nějakém záchvatu koupila jakýsi tyl na tutu sukýnky po česku, tak z toho zkusím něco vymyslet... mám pro ně pěkné PDL sukýnky, tak ty by mohly být jako spodnička, ať je tam nějaká podstata a na to frknout trochu toho nařaseného tylu... to by šlo... díky!!!
@koki_melo @macin73 éééch děvčata, u nás je to podobné, akorát, že ty věkové rozdíly jsem si rozplánovala líp 😎 😀 u prvních 2 tatínek jezdil dom jen na víkendy, u 3. od rána do večera v práci. Dokonce když jsem přišla z porodnice tak se n druhý den sbalíkoval a jel na týden kamsi rochat žetony (tedy jako makat 😀 ) No, ale taky to tak vypadá, děti nemají k tatínkovi vůbec vypěstovaný vztah a on to s nima taky neumí. Dokonce i když je zpucuju, tak se jdou vybrečet zpátky ke mě a ne k taťkovi 😅 Akorát autoritu, tu teda má nepodkositelnou. Babička mi jedna funguje, ale zase ji nechci otravovat. Klidně bych ještě nějaké potomstvo splodila, ale taťka už nechce, což teda nechápu 😕 😀 😀 😀 Mě se velké rodiny líbí, vidím v tom svou naději ve stáří. Říkám si, že čím víc harantů, tím víc šancí, že se o mě jednou někdo z nich postará 😀 Jeden měsíc mě navšíví ve starobinci jeden, druhý měsíc druhý ... A ve finále se za rok prostřídají každý max. 2x 😀 Akorát aby mi pak důchod stačil, jestli mi budou i pak pumpovat peněženku jak teď 😀
@macin73 proč malé? My byli na karnevalech už loni a obě holky si to užívaly. Akorát hlavně starší by nepřenesla přes srdce, být za něco jiného, než za princeznu 😀 Tak co třeba něco takového? http://zena007.cz/sukynka-pro-princezny-bez-siti/
@zuzkasim @anastezieb @katka82 a další - psala jsem si s Petrou z Unuo, zaplacené objednávky vyřizuje - něco už udělala včera a prý snad dnes by to měla dotáhnout. Jinak řeší přepis firmy, ale zatím to její není, takže jestli je "bezpečné" u ní objednat nemůže říct 😉 ale je to snad na dobré cestě. I když člověk nikdy neví, že jo ....
@macin73 , @terezita včera mi to nešlo odeslat, mám zavirovanej komp a celý včerejšek jsem to řešila ☹ i s nahráváním fotek tu mám problém, musela jsem z manželovýho PC 😉 tak za prvé je to tkaná bavlna - 100%ba 😉 úplet od týhle designerky nehledej 😉 teď jí vyšla nová kolekce a je to zase bavlna 😉 na dawandě jsem to kupovala od raginmar, nebo jak nick přesně je 😅 měla jednu z nejnižších cen a udělala nám slevu, protože jsme chtěli něco kolem 12m látek od různých designů 😀 hamty, hamty 😀 bohužel už teď nějaký vzory co jsme kupovali my nemá skladem 😉 ale jinak až na nějaký drobnosti, žeeee, nebyl problém koupit 😉
Tak jsem dneska zkusila napsat na mail Unuodesign a přišla mi obratem (asi automatická) odpověď, vypadá to nadějně 🙂 Snad nebude vadit, když to sem zkopíruju pro všechny.
"Vážení zákazníci ti co situaci neznáte, tak se bohužel ve firmě řešily vlastnické otázky, které jsou však na dobré cestě a již pod mou vlastní taktovkou začínáme zase pracovat! Prosím jen o trošku strpení... přeci jen zboží se nám vrátilo včera není všechno vybalené... ale díky všem za podporu a budeme pracovat na tom, abychom co nejdříve dali vše do pořádku tak, jak jste zvyklé!"

@macin73 udělej hlavu koně na tyči, dej jí tutu sukýnku a může jít za krasojezdkyni... http://liagriffith.com/diy-felt-stick-horses/ http://www.craftsy.com/pattern/sewing/toy/magic...