icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
25. mar 2014

@papajka7 wau 😲

koki_melo
25. mar 2014

@bury schov si to na pátek, na "DD", to je náš den 😀. A neva, že není z Dadky 😉

betelgeuzz
25. mar 2014

@papajka7 krásné věci, ale nejvíc mě dostala ta kapuce na mikině 🙂

jitu22
25. mar 2014

@piecee nepostřehla jsem, odkud jsi objednávala. Mně se tuto stalo na nej-sici-stroje, že mi poslali jinou kráčejku, taky s plastovými chyty, ačkoli na obrázku byla ta s kovovými. Hned jsem tam psala, vrátila, obratem vyměnili a ještě mi nahradili poštovné - poslali asi 20 spodních cívek. Takže to určitě reklamuj, měla bys mít aspoň v mailu podklady k platbě, potvrzení o objednávce nebo tak něco

terezita
25. mar 2014

@koki_melo v patek uz tu ale urco bude caramilla.. 😅 aby opet nezacla oslnovat vytvory pro krystufka.. 😀

sinala
25. mar 2014

@terezita no @caramilla bude muset oslňovat, protože to co má doma neobleče 🙂 . ALe při délce 52 cm, to ten měsíc ponosí 😉

sinala
25. mar 2014

@piecee určitě ji vyměň 😉

papajka7
25. mar 2014

@zojec preco ?su strasne jednoduche,len tunel ,zospodu prehnuty na 2x a na vrchu hlavy 4 odsevky,a ten silt je len vlozeny medzi to prehnutie a presity,fakt rychlovka 😉 priznam sa ze som to odkukala od origo ciapky co mali chlapci ,a radi ju nosili 😅

crawler
25. mar 2014

HELP😀 Holky nemáte některá doma navíc reflexní nažehlovačku slona z unuo nebo od caramilly? počebuju😀 děkuji

medvi11
25. mar 2014

Pro Janu k jarní bundě (loňskou jednu čepičku má krátkou a nemám už přízi, druhou jsem nadháčkovala, ale ta je modrobílá a k bundě neladí...). Je to z Cotton Quick print (stejný návin i gramáž jako Catania, Camilla...)

mahafi
25. mar 2014

@medvi11 to jsou super barvičky i vzorek 🙂. že bych jí nutně potřebovala pro mandelinku 😀?

sinala
25. mar 2014

@medvi11 tak já nic nevidím, jen prázdné čtverce 🙂

terezita
25. mar 2014

@medvi11 tak ta by se libila i mne.. 😵

medvi11
25. mar 2014
piecee
25. mar 2014

@jitu22 objednavala jsem na raj siti uz jsem pani posilala foto a uznala ze to neni ona takze mi to vymeni 🙂 jsem rada uz jsem si rikala ze bych vyhodila 400kc okenkem 🙂

sinala
25. mar 2014

@medvi11 moc hezká 🙂

koki_melo
25. mar 2014

@terezita hm hm hm, v sobotu večer rodila, tak to jsou zejtra dopo doma (jestli je neukecá dneska odpo), tak to tu nejpozději ve tři odpoledne máme "moje dnešní rychlovka" - komplet kabátek, kaťata, dvě bodyna, bryndák, dvě čepičky a jako bonus háčkované papučky a rukavičky 😝

saaralota
25. mar 2014

@koki_melo teda ty jí dáváš 🙂 Třeba překvapí a bude chvíli jen odpočívat a na pár dní s námi sladí tempo.... Ale jinak nesmíš zapomenout, že háčkovat a plést se dá i v porodnici 🙂

medvi11
25. mar 2014

Chudák @caramilla 😀 třeba opravdu bude odpočívat a sžívat se s miminkem, i když tomu ani já nevěřím 😀

bury
25. mar 2014

Takže nečekám na pátek 😀 😀 pyžamko do školky - moje první tričko... to lemování by mohlo být lepší - naštěstí jak to má vzor, tak to není tak vidět, že je to křivý 😅 ale párat se mi to fakt nechtělo, když jde o pýžo 😉

koki_melo
25. mar 2014

...jako chtěla jsem připsat svetr pro Jasmínku, ale nechtěla jsem jí tolik nakládat!

Jinak já měla největší pohodu prvního půl roku, když se nerodilo druhé, než se začala víc pohybovat, jinak to byl docela klídek a přeju @caramilla, aby ho měla taky a stíhala se realizovat v "rychlovkách", protože je potřeba pročistit hlavu od mlíka a prdíků.

@ses rozjela jak raketa s tím novým strojem! To je jiná píseň, viď? Hrrrrrrrrrrrrrr hrrrrrrrrrrrrrr a je hotovo! 😀

bury
25. mar 2014

@koki_melo - jojo, ze začátku u druhého jsem měla taky klídek... ale teď to je maso. koupe se v záchodu, 25x za den se skřípne do nějakýho šuplíku a řve, 36x za den blbě spadne, 18x za den jí něco nevhodnýho - mrtvého pavouka, baterku, peníze a začne se tím dávit a tak. 😀 😀

koki_melo
25. mar 2014

@bury tohle je sice na jiný téma, ale já když 5x denně nevysávám hlínu z vyhrabaného fíkusu, tak jdu děcku měřit teplotu, jestli není nemocné a něco se s ní neděje...

tohle u nás běžně plave...

betelgeuzz
25. mar 2014

@koki_melo @bury to vám můžu jen závidět. První půlrok u obou holek je moje noční můra, na kterou nerada vzpomínám. Všechno vztekání a řádění mi příjde daleko lepší, než ten začátek.

bonyfac
25. mar 2014

@sinala Tak sobkreslováním střihů jsemnatompodobně. Našla jsem nějaké střihy vburdě, tak tonějaknakombinuju a snad to padne.

bonyfac
25. mar 2014

@bury Přemýšlímprávě nad OTTOBERE že si jedno číslo pořídím, jinak mámstřihy z burdy, tak snad to zvládnu.

barcav
25. mar 2014

teda musím prolistovat cca 40 stránek uf 😀
@zuzimia krása 😵
@bury tepláčky jsou krásný 😵
@danielahe gratuluji 😵 😵 😵 Adinka je nádherná
@crawler krásný věcičky 😵
@kuna úžasný medvídek , povedl se 😵
@mikulka45 softka super 😵 a kaťata také
@lanka tak kočárek se fakt povedl 🙂
@jancasoch pěkné 🙂
@caramilla puntíky jsou krásný 😀

jajkaz
25. mar 2014

Holky, prosím o radu. Když bych chtěla šít PUL svrchňáky, tak mám tam všít gumičku nebo stačí taková ta lemovací? Nepovolí časem? Děkuji 😉

petkasv
25. mar 2014

@koki_melo já myslím, že po tom všem co car našila bude ráda za chvíli utírání zadečku a kojení 😉

petkasv
25. mar 2014

@jajkaz stačí ta lemovací, pokud budeš lemovat tou, kdyby si chtěla lemovat flísem musíš dát gumičku, ale lem. gumka to usnadní a vydrží 😉