Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@aerin ten modrý kompletík je úúúžasný 😵
@sufik1 pizza je k sežrání 😀
@ellysa krásný zviřátka 😉
@katka82 moc se mi líbí ty šedivé softky 😵
@anastazieb ty jsou , ty trenýrky 😵
@a_lexa ty jsou boží a ta kapsa je úžasná, fakt bomba 😵 😵 😵 😵
@terezita ty jsou boží bundičky, moc se mi líbí jak ten zip lemuješ stuhama 😵 😵 😵
@papajka7 nádherná softka 😵 😵
@daisyr super 🙂
@jieff krásné 😵
@terezita ty jsou prďácký 🙂 kaťátka
@evaon kaťata jsou boží 😵 super aplikace lístečků
@bordino ta je úžasná 😵 😵 😵 😵
@petkasv krása krása 😵
@papajka7 mikča je super 🙂
@bury pýžo se ti povedlo 😵
@katka82 http://www.minimenschundco.com/epages/62615212....
a odkud má tu šedou, to nevím, ale z té by asi Honzík moc nebláznil, viď 😀
@bury @terezita teď jsem o víkendu šila 6 triček a všechny lemy kolem krku jsem dělala 2x...
@katka82 - to je normálně Lille 😉 nikdy nikde není, mám jí od Ally - ještě než porodila, tak se smilovala a poslala, co měla nasysleno pro sebe 😵 asi ty hormoooony 😀
Ale nějak nevím, co z ní mám ušít. Mám vyhlídnutou jednu vestu v Ottobre, ale ta je celá vepředu lemovaná a je na patenty a já pořád nevím, jak to vymyslet ... 😀 tak teď je z nich pýžo.
jinak všem děkuji za chválu, jste hodný, moc mě to těší 😵 😵
byla jsem fakt vyřízená, protože s OL pořád bojuju. jak dojde na výměnu nití, tak je konec. když je jen navážu, tak to potom prostě nešije a musím navlékat celé znovu. navléknu znovu a šije to zase ukázkově 😝 výhoda je, že navlékám teda už skoro jako profík.
no a naše děti teď vstávají opravdu brzy, takže mám dlouhé dny, tak to tak nějak víc stíhám.
@koki_melo na to budes mit casem grif.. musis to mit akorat obstrihle a pak jen prikladas prouzek na vystrih a sijes..
@bury ja navazuju jen ty 2 spulky v pravo, zvednu patku a kousek posiju, aby mi ty uzliky projely durch. a skrze jehlu pak uz navlekam normalne, tam mi to pres ty uzliky taky neslape.. 😝
@terezita Já nevychytávám dýlku těch proužků, šila jsem tři různé střihy, tak to holt na poprvé neklaplo 😀. Jako zcela jistě to bylo nositelné a možná by si nikdo nevšimnul, ale já to prostě vidím, že to někde odstává nebo více pruží. Prvně jsem lemovala jednolícem a je to prostě jiný než ribem.
@bury mě to navazování nití nefunguje, vždycky se mi to někde zašmodrchalo, tak navlíkám ručně, dneska jsem měnila barvy třikrát, a je to...hrc prc 😀.
@koki_melo ja je delam vzdycky stejne dlouhe.. 😅 at je to prcek nebo vetsi ditko, tu sisku maj vicemene stejne velkou.. 😀 mam uz miru na dylku pravitka. ale jinak myslim ze holky smikaj o nejakych 5-6 cm min nez je obvod vystrihu. a teda lemovat jednolicem je dost na prd, zlaty patent nebo finerib
@bury nechci být ošklivá, ale mě fakt těší, že v tomhle nejsem sama 😀 když jsem si koupila OL, tak tady všechny holky říkaly, jak převlíkají nitě navázáním a přetažením a jak je to v poho a bez problému... no, a mi to nefungovalo - navázala, přetáhla a šmodrchalo až urvalo... jediná @sinala tuším, mi psala, že měla podobný problém... tak jsem se pak naučila to holt rychle poprovlíkat standardní cestou 😝 ale aspoň je mi teď fuk, jestli převlíkám jinou barvu nebo rupnutou nit 😅 a už to jde i rychle 😉
jo, jinak sukýnky jsou hotové... teda spíš prototypy... měla jsem tu nějaký tyl, ale byl dost tuhý, asi i trochu škrábe, podle toho návodu jsou tedy dosti dlouhá, ale tak zase by chvilku mohla vydržet... druhou jsem dělala z tylu, co jsem měla koupený v nějaké sadě stuh z Tchibo, ten je úžasně jemný, podle mě ideální na tyto sukýnky, ale zase ho bylo málo... no mám tu ještě jednu barvu, ale zase nevím, jestli by byla až tak šťastná kombinace růžové a tyrkysové... 😕... kdybyste měla některá doma a nevěděla, co s tím tylem, ráda odkoupím!!! https://www.tchibo.cz/sada-ozdobnych-stuh-ruzov...
Holky, co se vyznáte v látkách... myslíte, že tento tyl bude ten jemný vhodný na sukně? http://www.latka.cz/39-a1253-sealwax_tyl-light-... Obávám se, že tu první jsem dělala z toho pevného, proto je to takové trčavé (ale nic jiného u nás v galanterce nemají, hlásila jsem, že to mám na sukýnku). Akorát ho jdu hledat jinde, nevšimla jsem si výše poštovného u tohoto shopu ☹.
Hm... tak jsem ho zatím našla bohužel jen zde 😕 http://www.dumlatek.cz/tyly/41661-tyl-jednobare...... v jiné šíři a s kapku jinou gramáží... kdo se v tom má vyznat... 😖
co sa tyka lemovania krku, v ottobre tusim bolo pisane, ze obvod tricka treba vynasobit koeficientom 0,7 a vysledne cislo smiknut na patent.. mne sa to osvedcilo a funguje to skvele 😉 teraz uz viac menej detske tricka striham od oka.. ono ten 1 cm menej, alebo viac sa strati 😉 preto milujem sit z upletu 😀
a OL tiez riesim ako @terezita.. prevliekam len posledne 2,to co ide do ihly navliekam od zaciatku 😉 zatial mi neruplo nic

@sinala 😕 ty mi dáváš - já tu přemýšlela jak se překreslují sedící kalhoty, a že to není možný a lámu si hlavu nad tím, jak ty kalhoty budu muset vycpat aby samy seděly 😀 😀. Ach jo 🙄 blondýna 😅 😅.
@papajka7 ty brďo to je krásné. A ta mikča 😵 😵
@medvi11 ta je boží - ten vzor áách.