Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita hm, tak že bych se tam vypravila??? si musím nastudovat, kde to vlastně je 😝
i když teď jsem objevila ještě toto, a myslím, že to by mohlo být něco obdobného, co bylo v té Tchibo sadě... http://www.stuhy.cz/svatebni-dekorace/svatebni-...
@petkasv nojo, ale když si k tomu připočtu čas a benzín... na webu jsem ho u nich nenašla ☹... EDIT: že by to byl tento? http://www.flex-tex.cz/cz/latky/tyly/tyl-svateb...
Já taky uzlíkuji jen ty kličkaře. Odšmiknu 2 nitě u jehel, pak kličkaře u špulek, navážu kličkaže, zvednu patku a tahám za ten řetízek nití dokud neprotáhnu uzlíky ven. Šít na sucho mi nešlo to se mi to trhali i v kličkařích. Pak navleču nitě do jehel.
Navlékat kličkaře se mi jinak moc nedaří je potřeba zachovat který se navléká dřív a který později a jehly až na konec. Pokud to poletu a navlékám v jiném pořadí tak se to trhá nebo neprovazuje.
@bonyfac ten podzim 2012 bohužel nemám ☹
@bury pyžamko moc pěkné 😉 s bojováním s OL si nic nedělej,ještě trochu něco pošiješ a budete kamarádi největší😉
@macin73
@terezita
@petkasv holky a ty sukýnky z tylu se nosí normoš ven k legínám?nebo jak jako? mě tohle jako krapet minulo,ale vím, že pomp de lux nebo i na fleru se prodávají, tak to asi je myšleno na běžné denní nošení, jo? 😕 je to pohodlné?
Sím sím toho reflexního slona nemá nikdo? 😢
@petkasv angelina balerína je podle knížek - britská předloha - byly i klasický malovaný 10minutový pohádky, nyní jsou i v moderním animovaném podání😉ale je to fakt hezký - vždy poučný,žádný ptákoviny a Lindě pustím tak 1x za 3dny ten jeden 10minutovej díl a ońa se u toho úplně klepe vzrušením 😀
@petkasv http://en.wikipedia.org/wiki/Angelina_Ballerina je to spíš pro holčičky ale dvd máme 4 kvůli Fanouškovi - ten ji miluje,co ji zná,ale tomu tutu dělat nebudu 😅 😀

@koki_melo já když lemuju na OL tak dělám ten proužek tak o 5cm kratší, ale to vychytáš, to chce prostě jen šít a šít a šít 😀