Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita hele, dělala jsi tu sukýnku z toho tenkého "svatebního" tylu, nebo z nějakého jiného? podle toho linku si nedovedu představit, že by to z toho jemného takhle hezky "trčelo"... S. to měla omotané jak háďata okolo sebe, co jsem jí dala, jestli to vůbec budou chtít na sebe... (ta řídká, co musím doplnit)
holky kdyby měl někdo zájem mám k dispozici šlapací Ladu s entlem - víc o tom stroji nevím, jen, že je zadarmo 😀 a musely byste si pro něj přijet 🙂
@crawler ach neeee, co mi to děláš? 😀 asi madleti vytvořím novou závislost na angelině.. neznala jsem to, a když je to navíc myš... to u ní asi zaboduje... 😀.
@sinala tak to jsi mě nepotěšila, že i na dceru je potčeba philippu rozšiřovat, trochu jsem si hrála s myšlenkou jí udělat pro sebe, ale tohle fakt neee, to nedám... 😀. chtěla bych pro sebe nějaký soft kabátek (když se k ní ohýbám na hřišti, tak aby mi nelezla půlka zad, ale ještě jsem nenatrefila na ten střih s velkým S ☹.
@mahafi tak si to zkus ušít na zkoušku z něčeho starého, rovnou si rozšiř zadní díl o 4 cm, přední díl u zapínání ( nakonec nebylo potřeba), taky rozšiř a uvidíš, třeba to bude stačit. Já mám právě staré povlečení, tak si z toho zkouším, ale jen to sešiju a nic víc. Jen pak nezapomeň rozšířit i středový díl kapuce 😉
@sinala no obávám se, že to, co sedí tvé dceři nebude ani omylem sedět mě.. 😀, jsem trochu rozměrnější..., ale něco asi zkusím.., mám tu ikeadeky pro tyto účely 🙂. našla jsem softový kabát u alpinepro, ale nějak se ve mě probudil skrblík a nechce se mi za něj dávat takový prachy, když mám softu doma syslí zásoby... 😀.
něco jsem za poslední dobu zvládla našít, jen fotit zatím moc nestíhám, tak tu je jedna kukla pro malou kamarádku a Danai pro Tondu. Vzala jsem velikost, ze které mu už vyrostly ruce a lezly záda. Prodloužila jsem jen dýlku a rukávy a stejně mi přijde, že je mu obří-divný. Nicměně hned si jí musel vzít do školky a odpoledne ji nechtěl doma svlíct. Tak máme doma taky rappera... A ještě dvě trika. Pro Toníka a jeho kamaráda. Přáli si stíhačky..
Přišel mi mail z unuo, že zásilka byla vyexpedovaná - takže to vypadá nadějně 😉
@bury já jsem si tam dneska byla objednávku převzít, takže nejspíš zas všechno dobrý 😉

@crawler tak angelinu balerinu mame taky, em. na ni taky ujizdi.. a samoze chce byt baletka.. s jeji totalne nebaletni figurou.. 😅