icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
25. mar 2014

@crawler tak angelinu balerinu mame taky, em. na ni taky ujizdi.. a samoze chce byt baletka.. s jeji totalne nebaletni figurou.. 😅

macin73
25. mar 2014

@crawler Mášu a medvěda jsem taky neznala, poznala díky @jieff zde, jestli si to nepletu, a hodně se mi to líbí, možná i víc, než holkám 😀 - třeba ten díl, jak medvěd šil jedny šatečky se šátkem za druhým, to mi přišlo takový tématický 😝 - takže určitě pohledej

macin73
25. mar 2014

@crawler jinak ty tylové sukýnky jsou fakt tak na doma nebo na karneval, ale tu mladší jsem z toho jednoho prototypu dnes nemohla skoro ani svléknout... jen ji asi budu muset udělat delší, protože jak se ty pásky lepí k sobě, měla to pomalu jen u pasu 😀

macin73
25. mar 2014

@terezita hele, dělala jsi tu sukýnku z toho tenkého "svatebního" tylu, nebo z nějakého jiného? podle toho linku si nedovedu představit, že by to z toho jemného takhle hezky "trčelo"... S. to měla omotané jak háďata okolo sebe, co jsem jí dala, jestli to vůbec budou chtít na sebe... (ta řídká, co musím doplnit)

baarca
25. mar 2014

@macin73
@terezita Ve Stoklasovi mají ten tyl spíš tužší. Kupovala jsem tam Karolíně černý na sukni jakože kostým kočičky a spíš to trčelo, než splývalo.
Není nad to rovnou v Holešovicích bydlet 😀

daisyr
25. mar 2014

@sinala téda, takže i na dceru jsi největší rozšiřovala..., tak to pro sebe šít ani nemusím, bych to zkazila, bo by mi to až tak zvětšit určitě nešlo 😝

sinala
25. mar 2014

@daisyr ona je ale dost vysoká, tím pádem to bylo v ramenou úzké. Rozšířila jsem hlavně zadní díl o 4 cm a pak trochu přidala v raglánu, ale ne u krku

macin73
25. mar 2014

@medvi11 ta příze je úúúžasná, co mi to děláš???

arlette
25. mar 2014

@medvi11 krásná barva 🙂
@papajka7 boží!
@koki_melo teda fuj, co to z vás leze? 😀
@bury pýžo je parádní 😉

sinala
25. mar 2014

holky kdyby měl někdo zájem mám k dispozici šlapací Ladu s entlem - víc o tom stroji nevím, jen, že je zadarmo 😀 a musely byste si pro něj přijet 🙂

macin73
25. mar 2014

@laeela když už bych se dopleskala do těch Holešovic, prozraď ještě prosím, kde tam mají nějaká klubíčka? nežebych toho doma neměla málo, ale když už tam budu... 😝 😀

terezita
26. mar 2014

@macin73 ja to delala z toho tenciho, netrcelo to, ale spis dolu splyvalo. mne prislo, ze z toho tuzsiho to musi skrabat nebo se zatrhavat o puncochy.. 😅 (a hlavne v tom tenkem meli tu barvu, co jsem chtela, v tuhem ne.. takze to asi u me hlavne rozhodlo.. 😀)

mahafi
26. mar 2014

@crawler ach neeee, co mi to děláš? 😀 asi madleti vytvořím novou závislost na angelině.. neznala jsem to, a když je to navíc myš... to u ní asi zaboduje... 😀.

@sinala tak to jsi mě nepotěšila, že i na dceru je potčeba philippu rozšiřovat, trochu jsem si hrála s myšlenkou jí udělat pro sebe, ale tohle fakt neee, to nedám... 😀. chtěla bych pro sebe nějaký soft kabátek (když se k ní ohýbám na hřišti, tak aby mi nelezla půlka zad, ale ještě jsem nenatrefila na ten střih s velkým S ☹.

sinala
26. mar 2014

@mahafi tak si to zkus ušít na zkoušku z něčeho starého, rovnou si rozšiř zadní díl o 4 cm, přední díl u zapínání ( nakonec nebylo potřeba), taky rozšiř a uvidíš, třeba to bude stačit. Já mám právě staré povlečení, tak si z toho zkouším, ale jen to sešiju a nic víc. Jen pak nezapomeň rozšířit i středový díl kapuce 😉

mahafi
26. mar 2014

@sinala no obávám se, že to, co sedí tvé dceři nebude ani omylem sedět mě.. 😀, jsem trochu rozměrnější..., ale něco asi zkusím.., mám tu ikeadeky pro tyto účely 🙂. našla jsem softový kabát u alpinepro, ale nějak se ve mě probudil skrblík a nechce se mi za něj dávat takový prachy, když mám softu doma syslí zásoby... 😀.

jieff
26. mar 2014

něco jsem za poslední dobu zvládla našít, jen fotit zatím moc nestíhám, tak tu je jedna kukla pro malou kamarádku a Danai pro Tondu. Vzala jsem velikost, ze které mu už vyrostly ruce a lezly záda. Prodloužila jsem jen dýlku a rukávy a stejně mi přijde, že je mu obří-divný. Nicměně hned si jí musel vzít do školky a odpoledne ji nechtěl doma svlíct. Tak máme doma taky rappera... A ještě dvě trika. Pro Toníka a jeho kamaráda. Přáli si stíhačky..

koki_melo
26. mar 2014

@jieff Nádherná kuklička a stíhačky!!! Takový jednoduchý nápad a motiv (kytička i éra) a hrozně šmrncovní. A je super, že éra mohou lítat i po tmě (jsou to reflexky, viď?) 😀 Střih na Danaiku je prostě prokletej.

zuzkasim
26. mar 2014

@jieff Prosím tě, trička s raketama, ten jednobarevný úplet jsi použila teplákovinu? Mám taky ten pruhovaný (jak máš rukávy), je silnější, tak přemýšlím, s čím ho zkombinovat.

katka82
26. mar 2014

@jieff nááádhera 😵 😵
tož se tu taky trochu vysemením 😉 😀 😀 bunda pro kamarádky prcka a pak lacláčky a pýžo taky pro kamarádku 😉

bury
26. mar 2014

Přišel mi mail z unuo, že zásilka byla vyexpedovaná - takže to vypadá nadějně 😉

bury
26. mar 2014

@katka82 - výtvory parádní, hlavně ta bunda - ale musím teda pochválit ty tvoje děti, oni tak krásně pózujou a vždy se tak správně kření 😵 😉

terezita
26. mar 2014

@bury ze jo? ja kdyz potrebuju, aby se em. nechala vyfotit, tak si da ruce pred oblicej (v lepsim pripade) nebo rovnou zdrhne.. jako ja se ji nedivim, holt je po mne, taky se nerada fotim.. 😀 😀

katka82
26. mar 2014

@bury díky 🙂 no jo jsou to modelové 😉 ale Venda teda dělal dámu a když jsem řekla že si tu bundu vyzkouším sama tak už běžel že jo že ji vyzkouší 😀 😀
jinak super že Unuo zase fachčí 😵 😵

zabza40
26. mar 2014

@zuzkasim já k tomu proužkatému úpletu dávala elastickou teplákovinu 🙂

arlette
26. mar 2014

@jieff @katka82 holky máte to moc pěkné 🙂

elixia
26. mar 2014

@jieff ja som asi divna,ale mne sa ta Danaika paci,je to take raperske 🙂
@katka82 to fialove pyzamko (?) je krasne, uzasna farba 🙂

anastazieb
26. mar 2014

@bury já jsem si tam dneska byla objednávku převzít, takže nejspíš zas všechno dobrý 😉

katka82
26. mar 2014

@arlette díky 🙂
@elixia to je bavlna z Unuo 😉 😀

terezita
26. mar 2014

tak se pridam se svou dnesni bundou na objednavku. me by nejak nenapadlo vzit pro holcinu zelenou, ale kdyz jsem tuto dodelala, byla jsem prijemne z vysledku prekvapena. takze se asi budu pro priste inspirovat 😅