Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal vážne? Lebo iba ten menší komplet som šila z jednej farby a bočný oranžový pruh - na 1,5ročného... ale ked som priložila k tomu kompletu pre 3,5ročáka, je len o malilinko vačší. A to má ešte aj ten väčší rezervu aj na jar. Strihala som raglánový rukáv.
Joj, snáď dnes dorazí mylly aj mne, hlavne kým o 11hod odídeme. No držím si palce.. nechcem to vešať mangelovi na krky....
Na dotaz, co chybí došlo:
Pěkné dopoledne,
chybí dodat:
83089 připlétací alestická nit - 3 ks
zdrhovadlo PH6 N délka 45cm - 6 ks barva černá
zdrhovadlo W5 D délka 65cm - 3 ks barva černá
zdrhovadlo W5 D délka 70cm - 17 ks barva černá
80955 taháček na zip reflexní - 5 ks
Jinak je zakázka kompletní.
@medvi11 Hm, tak koukám, že jsem u těch zipů udělala chybu!!!
Nechtěla jsem N ale D, jak jsem to kopírovala, tak tam to N asi zůstalo, jsem blbá ☹ Zrovna tyhle zipy potřebuju úplně ze všeho nejvíc:(
Myslíš, Marti, že bys tam mohla napsat a poprosit je o změnu z N na D? Protože nedělitelný 45tky fakt nevyužiju:(
Omlouvám se za zmatky ☹
Teď čtu zprávu výše - a samozřejmě ten nedělitelný si vezmu, když jsem to zkonila, i kdyby to už nešlo změnit, tak si je vezmu, ale kdyby to šlo spravit, byla bych moc happy🙂
OK, změním 🙂 chceš teda 7 dělitelných a to, co teď pošlou nedělitelné, jo? Pošli mi pls RADŠI odkaz na ty, co chceš 🙂
Jinak mě nemoc holky přemohla, takže dnes stříhat nemůžu - nejsem sebevrah a navíc byste měly látky zasoplený, je to fakt humus, kolik toho dokážu vyloučit z těla ☹
holky, komu mam jeste co platit? tu lamu a wendy.. to jsem jeste nikomu asi neposilala..😅
@crawler Jdi si lehnout, udělej si dobrý čaj a vezmi si knížku! Na látky se vykašli 😉 My je vůbec nepotřebujeme 😀 😀 😀 😀 (já to ani v tom našem baráku už nemám kam dát 😀 😀 😀 , manžel mě vyhodí na ulici!!! )
@terezita lama se bude platit ester, ale zatím si o nic nenapsala; Wendy se platí Medvi a je to uvedeno v tabulce kolik a kam https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
@medvi11 http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/65045/zdrhovadla-p... 959 černá, DÍKY!!!
BERÁNEK MTX - dnes odesláno, doma to budu mít v pondělí! Tak během příštího týdne bych měla odeslat. Já se tááááák těším na naše nové prostěradlo! 😀 😀 😀
@terezita No, jestli se na něm ještě někdy probudím a vylezu z postele, tak ti vědět dám. Jako to já nepochybuju, že bude úžasný. Jasmína má z aksamitu bambusovýho a nejradši bych spala v tý minipostýlce s ní 😀 To naše obyčejný bavlněný na gumu vydrží rok a roztrhá se na cucky 😖
@caramilla problém je, že mi nikdo nepohlídá inšpígla :-/ takže jsem na nohách - prohlížíme knížky a pouštíme písničky, alei to mě unavuje :-/ manžapřijde kolem páté, takpak to budu moci zalomit 😵 jo a moc děkuji za to IP!!! doufala jsem v to - něco vyjde levněji a něco dráž, ale nic závratnýho, tak snad to všichni skousnou 🙂
@crawler Hm, tak to je sado, chřipka + hyperaktivní dátě, wow!!!! Jo je lepší chřipka bez dítěte a stříhat látky 😀 😀 😀 😀 A nejhorší je ta trojkombinace 😉
Jinak IP je samozřejmost, však víš, že ve mě máš vždycky podporu! 😉
Jakou ovčí matraci, pošli link! Chceme si pořídit pořádný matrace (už asi 3 roky 😀 )
@animal 😀 😀 😀 Taky jsem chtěla napsat "co na tý posteli děláte", a ty se vymlouváš na psa, jo??? 😀 😀 😀
@caramilla link bohužel nepošlu - je to už dost stará záležitost, kdy podomní obchodníci ukrkali manželovu maminku na ovčí sety - polštáře,malé deky, velké deky a pak tam bylo cosi, co jsme nevěděli jak využít - je to tlustší než deka a rozměr matrace, takže my máme normoš pružinové a na to jsme si dali tohle a spí se na tom opravdu báječně - v zimě hřeje, v teple chladí...prostě bájo 😵 a tyhle deky tenkrát stály dost peněz, ale opravdu není nutné litovat...je to německá výroba, ale fakt nic víc nevím...ještě se pak podívám na visačku, zda tam není podrobnější info...😉 jinak ještě ke všemu dítě, které zbožňuje být venku, chodili jsme i v dešti, protože Išek je nezmar a já radši snesla déšť než jeho řev u domovních dveří (ještěže nemáme přímé sousedy, kteří by ten řev mohli slyšet .-D)...
@caramilla hele ten parchant pes má v předsíni polštář, na kterém prostě leží (je jeho), jelikož máme malý byt a malinkou předsíň bez denního světla, tak má vždy, když nejsem doma, otevřeno i v ložnici. V obýváku by udělal mnohem více škody 🙂 . A ten parchant tam pořád tahá ten svůj polštář a rozcupuje ho, už jsem se zařekla, že jsem mu ho opravila naposledy. On totiž když jsem ho nechala vycukal (týden spal bez polštáře v předsíni), tak se mu to nelíbilo milostpánovi 🙂 tvrdá podlaha je tvrdá podlaha 😀 fajnofka Teď, když odcházím pryč, musím vždycky vyklidit peřiny z ložnice a i ten jeho blbý polštář s předsíně 🙂
holky, dávám tu odkaz na ty nažehlovačky
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
zkuste a pokud by to nešlo zase upravovat, tak pls písněte, zkusím se v tom pohrabat 😉
@season Asi spíš ne, tady máš sledování zásilky -- http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/sledovani-....
Izolepa ráno dorazila (a pak taky pošťák donesl balík s novýma PULama z USA, jenže tam bylo k doplacení DPH a on neměl zpět na tisícovku, tak mi to leží na poště 🤐 ), takže pražský balík (Baarca, Terezita, Olii) dnes odejde. Máte to v extra obálkách, všechno slepené do jedné velké hroudy, Terezitiny časopisy jsou extra v jedné obálce zabalené do MTX výplňku pro Baarču, tak snad se v tom nějak vyznáte 😀

@season já 3letém synovci šila komplet a spotřeba 1,5 metru s malými přebytky, ale v kombinaci s další barvou (jen pruh na kapuci a pruhy po bocích bundy a něco málo na kalhotech