icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
28. mar 2014

@terezita nádhera, luxusní, jsi dobrá 😵 😵 😵 😵 😵

Látka je z dawanda - více na jolijou.com už vyjela s novou kolekcí, na tyhle látky není hromádka možná, kdo chce ať si koupí na dawandě 😀 a není to úplet, tahle designerka úplety nedělá je to 100%bavlna @adorbar je více druhů 😀

já opět nestíhám, lítačka mezi špitálem, a vývozem tchýně 😖

kamishek
28. mar 2014

@a_lexa to snad není možné, že si 2leťák vymyslí takovouhle zábavu 😅 promiň, chápu, že pro tebe to zábavné není, ale četla jsem to teď manželovi a ten dostal záchvat smíchu 😀

a_lexa
28. mar 2014

@kamishek 😀 No to by mě zajímalo jestli by se manžel smál i v tom obchoďáku. 😀 😀 (u některých jsem si všimla že mají tendenci vysvětlovat) jako já vůbec nevím co ho to popadlo- přijde mi, že se mu líbí ta pozornost lidí-páč na něho všichni potom civí a on se usmívá jako měsíček na hnoji 😉 Mě to ze začátku také přišlo vtipné, ale teď čekám jestli mi někdo nerozbije před obchoďákem hubu. 😅

kamishek
28. mar 2014

@a_lexa asi jo, jak ho znám, tak by se smál i tam 😀

macin73
28. mar 2014

Holky, neměly byste některá tip, jak udělat k té tylové sukýnce nějakou čelenku? Díky!

koki_melo
Odpoveď bola odstránená
koki_melo
28. mar 2014

@macin73 z toho tylu? potáhla bych asi gumu nebo vzala gumu v barvě, pokud máš, udělala z toho čelenku a z toho tylu kytičku a přišila.

macin73
28. mar 2014

@koki_melo no lemgumka mě napadla, ale nevím, jak na tu kytku... no asi něco prostě zkusím 🙂

cibulenka1
28. mar 2014

Milé maminky,
ráda bych vás požádala o radu. Chtěla bych si jako naprostý začátečník pořídit šicí stroj a zkusit šít jednoduché věci pro mého syna (20 měsíců). Mohla bych vás poprosit o tip jaký stroj by se hodil pro začátečníka (ideálně levný ale kvalitní🙂, případně zda máte tipy na nějaké kurzy šití pro začátečníky v Praze. Na stroj jsem koukala v IKEA - stroj SY. Co si o něm myslíte - hodil by se na úplety, později i na nějaké softshelly?
Moc děkuji za vaše názory,
Lenka

anastazieb
28. mar 2014

@macin73 taky bych udělala čelenku z úpletu v barvě sukýnky a z tylu kytku, nějaký návod určitě někde najdeš, třeba na MMB, nebo vygooglíš 😉

Mmch, kdy jste chtěly pořádat tu Ikeu?

anastazieb
28. mar 2014

@cibulenka1 stroj z Ikey bych nekupovala, kup si nějaký pořádný, z obchodu s šicími stroji - Janomé, Brother, Veronica... I ty nejlevnější těchto značek jsou dobré (akorát bych si pohlídala, aby měl volitelnou šířku i délku stehu, to ty nejnižší řady často nemají) a stojí 3-4 tis.

katka82
28. mar 2014

@a_lexa 😀 😀 koukám malej je fakt čtverák 😀 😀
@laeela krásně napsáno 😉 pod to bych se z fleku podepsala 😉

bury
28. mar 2014

@a_lexa - po kom váš malej podědil takovej smysl pro humor 😀 😀

@koki_melo - ty jo to jsou story 😀 😀 já fakt koukám, o co tady na samotě přicházím 😀 😀 žádný hřiště, žádný nahý dítě vyžívající se ve skoku do čůránek apod.... nuuuudááááá 😀

crawler
28. mar 2014

@palosek a co přesně Ti u řasení dělá problém? ráda poradím - já s tím problémy nemám.

@bulinka jééé a jak je děláš???dají se někde koupit ty komponenty? to bych pak taky mohla dělat ladící k tunikám apod😀

mamata
28. mar 2014

@laeela u prvních dvou jsem byla doma do jejich dvou let, oba šli do jeslí, holka na 27 měsících, kluk na rovných dvou letech, žádné následky nemají, ty dva roky na mateřské jsme bývali taky doma sami až do půl šesté, píšu o letech 91-97
u poslední jsem měla tu možnost chodit na 20 hodin týdně do práce, střídal se manžel s chůvou a pro všechny to bylo k něčemu dobré, holka není závislá, lze ji kamkoliv šoupnout, manžel se dokáže beze mě obejít a co se týče financí, tak to bylo asi nejlepší období

petkon
28. mar 2014

@sinala @bury toto http://www.postaramese.cz/softshell-kalhotovina... ? mám doma, myslím, že uvnitř není membrána. Šila jsem si z toho kalhoty alá Litex, je to trošku pružný, lehounký, ale došila jsem je nedávno, tak ještě neprošly zatěžkávací zkouškou 😉

petkasv
28. mar 2014

@cibulenka1 hodně záleží na tom jakou cenu si ochotná dát, já si myslím, že pro začátečníky je super stroj Brother BN 27 cena kolem 4.tisíc, je kvalitní, má dostatek stehů a je fakt dobrý 😉 do stroje z Ikey bych nešla, pak jsou dobré Janome, Veronica 😉

bury
28. mar 2014

@cibulenka1 - já mám ten stroj, co píše @petkasv a jsem spokojená. Předtím jsem šila na starém Neckermannu. Je pravda, že ten stroj pobral všechno, byl hodně těžký, zvládal těžké materiály, ale šití s novým strojem je úplně jiné. Takže já bych ho doporučila 😉

petkasv
28. mar 2014

@petkon jéé nemáš doma ještě kus látky, nemohla bych tě prosím prosím poprosit o vzoreček, stačí fakt pidi kousek???

petkon
28. mar 2014

@petkasv písni mi adresu do IP a v pondělí Ti nějaký odstřižek pošlu 😉

cibulenka1
28. mar 2014

@anastazieb, @petkasv a @bury - děkuji za doporučení, koukám na ten Brother. Je tedy dražší než jsem si představovala, ale zase je to investice na dlouho... budu chvíli zkoumat uvedené značky strojů a pak to zkusím přednést doma🙂

arlette
28. mar 2014

@a_lexa tak to jsi mi připomněla jak na mé dětství vzpomíná mamka. I já si s oblibou vybírala tatínky, ukázala jsem prstem na nějakého zarostlého chlapa a zavolala: "To je můj tatínek!" 😀 😀 😀
@koki_melo jó, to já taky byla matka chytrá a měla jsem ten nej způsob výchovy 😀 Ano, mé první dítě bylo naprosto ukázkové, vychované, slušné, brzo mluvilo,... no jen samé klady a pozitiva. A pak se narodilo druhé dítě a pomalu se měnili v bandu opičáků. A Gábina to teď všechno vede. Takže vyrazit někam je někdy i na ostudu 😅 A nikoho bych si netroufla už soudit, že něco dělá špatně. Mám v tom už mnohem více jasno 😀

crawler
28. mar 2014

@cibulenka1 za mě Brother - já mám konkrétně DS 120,každopádnětahle značka tě nezklame a já byla vždy spokojená s eshopem nej sici stroje - rádi poradí, mám od nich 3 stroje a vždycky nákup 1 s *

sinala
28. mar 2014

@petkon píše se, že jsou bez membrány a dej pak info, jaké jsou 🙂

a_lexa
28. mar 2014

@arlette no tak to je taky dobrý 😀 😀 doufám že ho to přejde než začne skládat věty. 😅

jitu22
28. mar 2014

@cibulenka1 souhlas s holkama, levný a kvalitní stroj není. Stroj,který za něco stojí, nestojí pod 3,5tis. Kupuješ ho na spoustu let. Vem, kolik zaplatíš za telefon, který si kupuješ na dva, tři roky 😉 Taky jsem kupovala na nej-šicí-stroje a maximální spokojenost.

@a_lexa pecka!! Fakt jsi mě rozesmála. My měli podobné prekérky, protože Vojtík všechny zdravil Pá pá, ale on ještě neumí vyslovit P, tak říká "tá tá". A on když na někoho sladce kouká, mává a říká tá-tá... 😀 Teď už pronáší nonšalantně "čau" a baví všechny kolem intonací vyžilého seladona.

@laeela já jsem v očích mnohých za matku satorii, že jsem začala dávat Vojtu do školičky, ještě mu nebyly 2 roky. Zkraje na 2 dopoledne v týdnu, od dvou let na dva dny. Jsem strašně spokojená - mám čas na malou, když spinká nebo si hraje, tak i na práci, dva dny v týdnu je doma ticho a já si v klidu uklidím, vyžehlím, odpočinu.. A pak s mnohem větší trpělivostí a láskou stavím koleje, bábovky, hraju na bubáky a to všechno ostatní. Dost lidí to odsuzuje, že dítě má být s mámou doma, když to jen trochu jde. Ale já to beru tak, že on se tam vyřádí, má všechny ty výtvarné činnosti a projektíky, na které já nejsem (fakt si neumím představit, že bych vytáhla vodovky a "jdeme si malovat"), je v kolektivu, chodí tam od začátku rád, a já si taky odpočinu. Manžel pracuje od nevidím do nevidím, domů sice chodí kolem šesté, ale pak večer dělá ještě sám na sebe, tak ty peníze navíc s radostí dám za školičku. Na žádné negativum jsem zatím nenarazila.

sufik1
28. mar 2014

@jitu22 proč za satorii. Já to vidím stejně. Já mít doma všechny 3 děti, tak už dávno zešílím. Starší chodí 3x týdně do 3 a já jsem pak spokojená, on je spokojený... a krom toho razím názor, že nechci (a ani nemůžu) věnovat dětem 100% svého času. Šťastné děti potřebují především spokojenou mámu. Co na tom, že když šiju, tak mi dvojčata vykrámujou půlku kuchyňské linky... jim se ty hrnce líbí 😀

petkasv
29. mar 2014

@jitu22 Jíťo přeci pokud je tam malej spokojenej a nepláče tak to je přeci super a hlavně si nic nevyčítej 😉 u nás je to právě naopak, Bětka tam chodí za trest, a teď si hrozně užívá asi 3týdny toho že tam nemusí 😀

palosek
29. mar 2014

@sufik1 souhlasim, spokojena mama.....spokojene deti. A kdy dat dite do skolky/pokud to neni primo nutnost kvuli zamestnani/ odhadne kazda maminka podle vyspelosti ditka......hlavne stihnout nasit vybavu 😀 😀 😀

palosek
29. mar 2014

@crawler jee, prave jsem ti hned vcera chtela psat, jak stroj prestavujes na raseni...treba upletu, ale pak jsem sla na zahradu. 😀 A vecer strihala prostredni na teplaky do telaku. Ja zkousela to raseni, jak tu psaly holky, ale nejak mi to nerasilo. Platno to zrasilo, tak nevim, kde byl problem. Jeste asi i@petkasv rasi na ol,ne?