Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek Pavli jaký řasení myslíš? Těch řasení je několik druhů 😀 😀 😀
Takže pokud řaším tuniku - RUKÁVY aby dělaly balonový efekt, nebo třičko na předním díle nastavím OL - 7-8-5-5, šířka stehu na 4, diferenciál na 2 - foto výsledku č. 1 - tulipánová tunika
pokud chci zvlněný okraj na triku tak jedu podle návodu na blogu u jieff teď nevím jestli si vzpomenu dobře, nastavení nití je stejné, vyndám první jehlu, nastavím diferenciál na 0,7 a natahuju před i za patkou a vyndám stehový jazýček, dělala jsem tak i ten kanýrek na sukýnku 😉
ale ten kanýrek abych ho měla na řasený a mohla ho dát na tu sukni jsem musela nařasit na rovnostehu, a to tak, že jsem změnila napětí vrchní nitě na nejvíc a řasilo to samo, jinak existuje řasící patka, tu nemám 😉
Pokud řasím triko nebo mikinu - jak to dělám uprostřed mezi prsama tak to řasím - žabičkováním, teplákovina i kojo plyš mi jdou řasit prvním z popsaných způsobů bez problému 😉 takže napiš jaký řasení myslíš???
krásný výcvaky! nejvíc se mi Kryštůfek líbí v krokodýlcích a ve svetru, ty barvy jsou nádherný. Jen odpočívej, stroje počkají🙂
@caramilla krásnej puclík 😉
a opět nějaké moje výtvory 😉
@anastazieb - koukám, že už jedeš letně - kraťásky 😉 😵
@bury jj, všicni najednou už chtějí kraťasy, krátký rukávy a tříčtvrťáky 😀
@anastazieb tak to ja ted mam vlnu mikin 😅 ten autobusovy uplet mam taky a furt jsem do nej nesmikla, nejak nemam napad, co s tim.. na tom body vypada hezky, ale ja si nejak na bodyna jeste netroufnu.. 😅
@terezita já z něj doteď taky šila jen trenýrky a kapsy tepláčků, ale na body vypadá hezky a myslím, že i tričko by z něj bylo nakonec dobré. Ale mám ho už málo. Celý rok ho nikdo nechtěl, až teď.
@anastazieb to je klasika.. 😅 lezak a pak se po nem hnedle zakouri.. 😅 😀 ja ted cekam na jeden strih na miminci hadry a pak do nej taky snad uz smiknu 😉
@caramilla super a vypadá, že možná bude více na tebe oproti Jasmí ne? ale tak, to se časem uvidí 😉
@anastazieb opět hezké kousky! A busíky na body povedené
K Nobilis, poraďte, co kupujete, co by se hodilo, já vždycky objednám a pak zjistím, že spoustu věcí nemám, tak třeba, co se vám osvědčilo. Šampon mám, deod. také, nějaké EO...
@daisyr 🙂 rozhodne pletovou vodu. Mam rada levandulovou a krasne voni ruzova. Nyni zkousim materidousku. Pak vyuzivam kremy na plet,ted testuju ten levandulovy chere,je prijemny,plet vlacna :D na deti mam Zofku olejik, mandlovy olej na miminko. A taky kupuju rostlinne oleje. Makovy je nejlepsi zdroj vapniku, pak olivovy do salatu a dalsi kvuli omega kyselinam :D
@crawler @petkasv nemyslím zvlněný lem...to zvládám skvěle 😀 😀 😀 Je to mé oblíbené zakončování triček, tílek, tunik 😀 😀 😀 😀
Myslíš spíš ty rukávky nahoře, nebo když chci nařasit volán....šít to na rovnostehu (nejdelší steh) a pak to ručně stahovat...to mě děsně prudí 😝 jěště, když se mi přetrhne nit...to je pak paráda..... 😅 😅 😅 😅 Ale chtěla jsem kojoplyš takhle nasbírat....a tak to nešlo...... nevím proč :(

@palosek jediné,co je potřeba udělat je posunout diferenciál na 0,7, úplet netaháš,nic- řasí ho to samo 😉 nitě mám na 4-4-4-4...nic jiného nepředělávám😉