icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
30. mar 2014

@palosek zkusila si změnit přítlak patky? Nebo je to možná moc silný 😖 ty rukávy nahoře i dole i vrchní díl tuniky řasím jak jsem psala 7-8-5-5 dif na 2 a šířka stehu na 4 ale ten volán bych řasila na rovnostehu ale mě fakt stačilo upravit napětí horní nitě 😉 a řasilo to samo 😀

petkasv
30. mar 2014

Holky prosím, NEPROVAZUJE mi ROVNOSTEH , mám to rozdělaný, člunek venku, když jde jehla dolů nic jí tam nechytne aby udělala očko, jestli mi rozumíte, asi musím se strojem do servisu, co??

elentari
30. mar 2014

@petkasv mám to samé, až na to přijdeš, dej prosím vědět... já do servisu ještě nezavítala 😒 ale taky mě to nemine...

danielahe
30. mar 2014

@caramilla to je puclicek 😵 😵 😵

snowwitch
30. mar 2014

@arlette Jů, odkud jsou ty úplety? Ty zebry nutně potřebjem....

petkasv
30. mar 2014

@elentari fakt při čem se ti to stalo? Já šila riflovinu, ale můj jí zvládá v pohodě najednou v tom luplo a od tý doby to nejde, musím počkat až to rozvrtá manžel 😀

snowwitch
30. mar 2014

@petkasv Hele, a to to nejdřív nařasíš a pak až sešíváš? A při řasení vypnout nůž? Taky řasím na rovnostehu a nebaví mě to....

snowwitch
30. mar 2014

@allymally Poslala jsem ti SZ s Nobilisem, dorazíla?

terezita
30. mar 2014

@petkasv peti mne to taky delalo, jsem to vsechno musela rozmontovat, vycistit a u me to bylo tim, ze nebyly poradne dotahle sroubky a ty zoubky pod patkou se mi tam jakoby hybaly.. jednou to bylo i jehlou, mam nejake ze stoklasy a ty mi taky zlobi.. ale loni, kdyz mi to delalo, tak jsme se servisu nevyhli.. 😝 to se do toho pustil lukas a stroj uz pak nechodil vubec.. drzim palce, at se ti to podari rozchodit! me takhle loni zachranila sufik a pujcila mi svuj, bo se mi to samoze stalo, kdyz jsem musela nutne dodelavat objednavky.. 😠

zuzkasim
30. mar 2014

Holky, nemáte zkušenost s inhalační tyčinkou proti nevolnosti od Nobilisu? Dětem bývá zle v autě, přímo na stránkách nikdo recenzi nenapsal.

petkasv
30. mar 2014

@terezita no já ho rozmontovala už všude a všechno, ještě mě napadlo jestli není vypadlí přítlak patky, tak to je poslední možnost, Jirkovi se do toho nechce, přeci jen mám ho půl roku, že 😀
a jak jinak taky mám milion zakázek ale já mám starý rovnosteh ještě v baráku, takže to není problém jen ten neumí vyšívat 😖

petkasv
30. mar 2014

@snowwitch nejdřív nařaším všechno co potřebuju nařašit, potom při sešívání třeba rukávů k tělu nastavím délku stehu na 6(to kolečko před nožem, když řaším tak ho mám na 5, když sešívám tak na 6) v tom místě kde je to řasení, nůž nevypínám, ale ořezávám tu látku kde řasení není, jestli mi rozumíš 😀

mahafi
30. mar 2014

tak bilance dnešního dne.... 😀, je to trochu cimrmanovské 😀 snažila jsem se došít zprzněné nasrávačky, ze kterých je "po drobných přestavbách úplně jiné stavení" - tedy vůbec se mi to nepovedlo, tak jsem je předělala na legíny 😀. a pak jsem se snažila dokázat, že přešíváním staré dlouhé sukně, která mi už je dáávno malá (aneb kde postava mých mladých let je 😀) nová krátká nevznikne 😀 (ona by tedy vznikla, kdybych jí unáhleně nezúžila, že... 😀). takže hodiny práce v.. víte kde 😀. ani to fotit nebudu... 😀.

koki_melo
30. mar 2014

@mahafi Hoj, koukám, že máme stejnej víkendovej program 😀.

mahafi
30. mar 2014

@koki_melo 😀 😀 😀. no teď jsi šla zacvičit nějaký rehabkový cviky a anmi to mi nejde.. jakmile jsem si lehla, nebo byla v kočičce, tak po mě začala skákat naše slečna 😀, buď na mě lezla jako na koně, nebo si stoupla na židli a jala se na mě skákat (taktak jsem se odkulila, aby na mě fakt neskočila 😀). takže u mě je to na všech frontách 😀

elixia
30. mar 2014

@zuzkasim ja som si ju kupila v poslednej hromadke presne kvoli tomu....zatial sme nemali moznost ju vyskusat,ale kupovala som ju na zaklade odporucania od kamosky, ktora ju pouziva pravidelne pre seba aj pre dceru a je spokojna,ze funguje 🙂

tygrova
30. mar 2014

petkasv já jsem zkusila pohýbat vzadu přepínáním posuv látky - to co se přepíná, když šiješ knoflíky. Taky jsem nadávala, že bude muset do servisu a rozešel se nádherně

elentari
30. mar 2014

@petkasv vůbec nevím... šila jsem, došila jsem, našpendlila další věc, chci to sešít... a už to neprovazovalo :-/

lenasss
30. mar 2014

@caramilla ještě jednou obrovská gratulace. Malej je nádhernej 😵 😵 😵

arlette
30. mar 2014

@snowwitch člověče, odkud jsou, to je mi taky záhada 😀 Já je vyhrabala když jsem byla teď v pátek, ale to není jejich. Oni sami nevěděli, odkud to je. Asi jak jim občas dojdou nějaké odstřihy z barevny, tak tam jsou i takové skvosty. 50,- stálo kilo, tak jsem si tam nahrabala 10kg různých úpletů 😀

elixia
30. mar 2014

@arlette ty tam tusim chodis castejsie ako do potravin 😀 😀

abigail1
30. mar 2014

Ahoj holky,
máte prosím někdo odkaz na free střih na obyčejnou dětskou čepičku z úpletu? Předem děkuju.

caramilla
30. mar 2014

@katka82 On spinká v noci krásně, takže mám šanci to dospat, chodím i odpoledne na hodinu a v noci těch 7 hodin s nějakým přerušením spím. Papá po 4 a pak po 3 hodinách, což je luxus, mezi tím o něm nevím. Ale nechci to přechválit, Jasmína začala v noci zlobit asi v měsíci, takže ještě se to může změnit 😝

@daisyr No, někdo říká, že je do Macháčků a někdo zase, že je podoný mojí mámě, ale já mámě nejsem podobná vůbec, ani v nejmenším, jsem podobná tátovi. Podle mě má Macháčkovic syslíky a bradu po mém dědovi, po kterém je právě podobná mamka. Řekla bych, že je trochu namíchanej. Kukuč má ale podle mě po manželovi, dneska jsem koukala, jak kouká, když odpočívá na zahradní houpačce a to byl celej Kryštof 😀

Nobilis - já doporučuju šampon zelený čaj, balzám na vlasy s arganem, arganový krém (ještě mám vyzkoušený i ten s kozí syrovátkou, ten na léto je úplně dokonalej, ten levandulový je taky fajn, ale kozí mi přijde lepší, jmenuje se tuším Elizabeth), pak pleťová maska s mořskou řasou je super, jejich sprcháče úžasné, neobejdu se bez mycího gelu Fema. Naopak mi nesedí tělové mléko karité. Jo a deodorant růže moc příjemný 😉

snowwitch
30. mar 2014

@arlette To si děláš srandu....a kde že si to nahrabala??? Já chci taky!!!

petkasv
30. mar 2014

@terezita, @tygrova a další, díky, díky za rady ale stroj nešije ☹ takže je uložen do krabice a zítra putuje ☹

caramilla
30. mar 2014

Blue Donau v akci 😀

mahafi
30. mar 2014

@caramilla no tak ten je dokonalý (vlastně oba, kryštůfek i šátek 😀)... ty barvy, to jsou přesně moje oblíbené ... 😵 😵 😵 😵

allymally
30. mar 2014

@caramilla já teda závidím 🙂 Štěpánek byl děsně nosící dítko, ale Matoušek je teda úplně opak. Skoro ani nechce se mnou spát v posteli a mě je to tak líto. Za to bráška by se nosil stále, a to má již 18 kilo 🙂 Ale uvažuji, že si šátek půjčím a zkusím to. Sice jsem gramlavec gramlavý, a moc vázat neumím, ale třebas se to naučím. Já stále věřím 😉

petkasv
30. mar 2014

@caramilla krásný, šátek je boží a Kryštůfek si v něm krásně hoví, úžasný 😵
@allymally jen si to pořiď, Rozárka nebyla mazlítko taky, v posteli s náma nespala ale v šátku to milovala 😉 a miluje 😀

caramilla
30. mar 2014

@allymally Jasmínka moc nosící nebyla, ale zase, že by vůbec nechtěla, to ne, nesnášela kolébky, ale vertikálně jsem ji celkem nosila, Kryštof je vysloveně šátkový 😵