icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
30. mar 2014

jdu si pro radu. Poprvé jsem zkoušela nažehlit velurovou nažehlovačku a myslím, že takhle vypadat nemá.Má ty chloupky takový zfilcovatělý,trošku mi přijde i lepkavý. Nemám jinou žehličku než napařovací,ale při žehlení v ní voda nebyla a snažila jsem se dírkám vyhnout.Je možný že jsem moc brzy sundala krycí folii? A taky mi nedrží. Odlepují se už skoro všechny části ptáčka. Zkoušela jsem to ještě prižehlit přes pečící papír,ale moc to nefungovalo. Šatičky jsou z bambusu - nemůže to být tím, že to nedrží?

Pak ještě trošku zaplevelím. Trička z bambusu pro Toníka a jeho stejně starýho kamaráda. Lem u krku jsem zkusila střihnout oněch magických 31cm jak psala @terezita a asi mohl být delší, trošku se to klukům nařasilo..bambus jeden🙂 Ale on se ten rib zase vytáhne a bude to dobrý.
A konečně jsem spachtila softku pro K. mam z ní radost.Hlavně díky @koki_melo, která se šikovně ptala a i já pochopila jak přišít zip pomocí stužek. Líbí se mi to. Jen fotka se moc nepovedla, zítra to zkusím za lepšího světla.

crawler
30. mar 2014

@palosek no ale já to dělám tak, jak jsem Ti popsala 😉 to na tom rovnostehu jsem dělala párkrát,ale mnohem jednodušší to je tak, jak jsem Ti psala v minulém příspěvku 😀

crawler
30. mar 2014

@petkasv mě se takhle podělal stroj z aukra - jedině seřídit profíkem,mému mhd se to podařilo a vždy po 3 stezích se to zase rozjelo,mě to nikde v okolí tu značku yamata nechtěli opravit, tak jsem ho prodala do práglu s tím,že si ho dotyčná musí nechat seřídit...

nelibeli3
30. mar 2014

@petkasv podla toho co si napisala by som povedala ze maš pretočeny cely chapač(neviem ako to je cesky 😀 ) ale ak nemas skusenosti mechanika tak ti naozaj pomoze len servis 😉

terezita
30. mar 2014

@jieff mas to malo pritlacene.. nazehlovalas to na zehlicim prkne nebo na necem tvrdem? ja zehlim zasadne na prkynku nebo betonove podlaze a poradne pritlacit, ta nazehlovacka se jakoby splaskne a vic prilne k tomu podkladu. na zehlicim prkne se ti to tak nepodari, bo je mekke. a myslim, ze bambus by nemel byt problem, sice se to ma nazehlovat na smesi bavlny, ale mne se to podarilo zatim nazehlit na vsechno mozne. jednu mam i na smesi bambusu 45% a drzi.

arlette
30. mar 2014

holky kombinovala jste některá jarní soft s ještěrkama? Kámoška viděla ještěrky u nás, ale chce ten lehký soft, tak teda nevím ... 😒

mehlo
30. mar 2014

@arlette nádherné tepláčky a čepička
@caramilla na té první fotce byl Kryštůfek vertikálně a na té druhé v kolíbce nebo se mi to zdálo?

mehlo
30. mar 2014

@jieff ty čísílka na tričkách jsou taky super.

Děvčata tak já celý víkend malovala a budu ještě i příští víkend. Ted jsme s kámoškou stihly předsíň a kuchyň a příští týden nás čeká pokoj.
Jdu do hajan, zítra zase náročný den.

a_lexa
30. mar 2014

@caramilla tak to je nádhera 😵 Obdivuji když si někdo dokáže takto krásně poradit se šátkem. 😵
@jieff Krásné výtvory a ty trička jsou úžasný. 🙂

arlette
30. mar 2014

@elixia no ano, už se tam cítím jako doma 😀
@snowwitch nahrabala v mtx, ale říkám, není to jejich produkt. Tyto 2 potisky byly jediné dětské, jinak mám ještě jeden takový jak na halenu pro babku 😀 zbytek úpletů už je jednobarevný

jieff
30. mar 2014

holky moc děkuju za pochvaly.
@terezita já si vzala prkýnko a dala ho na žehlící prkno. To asi byly blbost, protože to prkýnko se na tom žehlícím prkně taky prohne.Zkusím tedy na stole a pořádně přitlačit. A to že je nahoře taková olezlá to tak má být, nebo jsem sundala ten papír moc brzy a zůstalo tam lepidlo?

laeela
30. mar 2014

@jieff téda ty jedeš. Trička se mi moc líbí. Ještěrky jsou ale fantastický.

laeela
30. mar 2014

@arlette to mě trochu uklidnilo, už jsem si myslela, že sis nasyslila 10 kg takových pokladů, jako máš na těch tričkách.

terezita
30. mar 2014

@jieff zkus to leda ojet tim lepicim valeckem, jestli to neni neco jako prach.. jinak netusim, s tim jsem se jeste nesetkala.. ja to tam drzi (nejezdim zehlickou) pod tlakem 20 sekund, pak pockam az vychladne a stahnu folii. pak jeste jednou prezehlim pres pecici papir..

tygrova
30. mar 2014

@petkasv to je blbý, ale snad to bude rychle opraveno. Já mám hodně podobný tvému a řeknu ti, něco na něm šiju ráda, ale je to takový rozmazleneček proti staršímu Brotheru, že mě docela vytáčí, jak je citlivý. To bravříček mě tak neštval 😎

jieff
30. mar 2014

Já si myslim, že jsem nedočkavě strhla brzy a jak to ještě uplně nevychladlo zustalo tam i lepidlo a na nej se nalepil prach. Díky moc za rady. Zkusim jí aspon přižehlit, vypadá i tak hezky, krásně ale ne...

jieff
30. mar 2014

@laeela díky ale to neni jen za víkend, to si tu šiju tak napřeskáčku delší dobu. Dneska jsme podobně jako @mehlo malovali. A v pátek jsem na Trabandech přišla o hlas. Si asi pořídím píšťalku abych mohla hlídat děti. O víkendu nás tu na ně bylo hodně, zítra ale muj šepot venku neuslyší...
@koki_melo pořád myslim na to cos psala a kloubouk dolu jak to sama zvládáš.

arlette
30. mar 2014

@laeela to né 😀 zorvna ty potisky byly jen po půl metrech a dost kazové. Kdyby tam toho bylo víc, tak bych vzala a nabídla i vám tady. Já jsem na vás švadlenky při tom hrabání myslela 😀

daisyr
30. mar 2014

@allymally no vidíš, na oleje jsem nevzpomněla a ten makový zní dobře 😉
@kamishek já NT deodorant mám teprve chvíli, použila jsem ho párkrát, ale @allymally si ho chválí. Takže se skvrnami na oblečení nevím, ale vůně krásná - mám šalvěj, uvažuji i o dalším na střídačku 🙂
@caramilla díky, šampon jsem na tvé doporučení koupila minule (uvažovala jsem o něm už dříve, ale díky tehdy prvnímu negativnímu hodnocení jsem si ho nepořídila), ten je super, na balzám juknu, ten by se mi hodil. Kozí krém Elizabeth mám, ten je fakt super, také ostatním doporučuji, krásně jemný a hezky voní, na střídačku chci ještě jiný, tak možná ten argan. Sprcháč určitě musím zkusit, závidím dětem ten jejich olej do koupele 😀 No vidíš, a to mléko karité jsem chtěla zkusit, takže raději zkusím vybrat něco jiného. 😉
Šátek je fakt nádherný, také mé oblíbené barvy. A váže se tedy dobře, i když je nový, nezanošený? Asi jo, že?
@allymally ono se to ještě může změnit s tím nošením a spaním atd., nezoufej 🙂 Já teda extra moc nenosila, jen ve chvílích nouze, ale moc se mi to líbilo.

koki_melo
30. mar 2014

@jieff Ále, zas mě nepřechval 🙂. Je to zvyk, člověk je porád ve střehu, nic jiného ti ani nezbyde, tak jako všechny prdíky apod je i to zlobení a neposlouchání věc dočasná, prostě jednou z toho vyroste a dostane rozum, alespoň doufám 🙂. Já taky nejsem jen nad věcí, někdy jsem z toho všeho taky pěkně pod věcí 😀.

petkasv
30. mar 2014

@tygrova to mě ta 707 přijde dobrá, prošije fakt hodně, jediný co mi vadí a těžce závidím @caramille je automatické napětí nití, to mě fakt drásá nervy, ale na její pfaff fakt nemám a to že bych si pořídila nový stroj jen díky jedný jediný věci která mi vadí to by manžela asi zabilo 😀 😀 😀

laeela
30. mar 2014

@arlette to jako né zas, že bych nutně potřebovala, abys nám tady něco nabízela. 😀
Spíš něco jako slepá závist 😀

tygrova
30. mar 2014

@petkasv tak já jsem si nový pořizovala jen kvůli těm vyšívacím stehům 🙂 U nového se zatím peru s nastavením nebo chrochtám blahem, jak hezky šije a má všechny stehy stejně dlouhé.

zojec
30. mar 2014

takze som prave stravila 2 hodky na nete, lebo nemam cas sit.. nic som nevybrala a zabila cas, za ktroy som mohla mat 4legin aj zozratych, nielen usitych 😖

arlette
30. mar 2014

@laeela ále, co bych nepoškádlila aj vaše peněženky 😀 Příště tu třeba něco vysypu 😀

zuzkasim
30. mar 2014

Jedno triko jsem sem hodila už dřív, dnes jsem dodělala i pro staršího.

zdeann
30. mar 2014

Holky, nestrašte, že dítě může být nenosící 😉

petkasv
31. mar 2014

@zuzkasim ty mají kukadla 😵 trika jsou krásný 😵

katka82
31. mar 2014

@caramilla tak snad mu to spinkání zůstane 😉 moc vám to přeju 🙂 nosící fotky super 😵 😵 já takle nosila Vášu ze začátku skoro furt 🙂

katka82
31. mar 2014

@jieff super výtvory 😵 a ta softka je fakt skvělá 😉
@zuzkasim 😵 jéé,klukom to moooc sluší 😉 😵