icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
31. mar 2014

@zuzkasim to je krasná fotka, je videt, že kluci maji z triček radost!

kveta007
31. mar 2014

@zdeann Může - moje miminko v Manduce i v Babyvaku vřeštělo jak o život, jak mu strašně ubližuju...

jancasoch
31. mar 2014

@zuzkasim trička jsou úžasná

caramilla
31. mar 2014

@zuzkasim trika i fotka jsou úplná bomba!
@daisyr Argan na prostřídání úplně super, protože kozí je spíš takový lehoučký "letní" a ten argan je mastnější, ale taky lehký krém a pleť po něm je eňo ňuňo 😀 Argan je hlavně fakt zázrak!
Ten balzám s arganem je taky úžasný, krásně hebké vlasy, které hezky drží tvar (necuchají se a nejsou takové polámané nebo jak to napsat, jsou hezky rovné a lesklé) a přitom nejsou mastné, já kondicionéry atp. nikdy nepoužívala, ale ten balzám je úžasný.

Karité - je takový hodně lehký, namažeš se s ním, vsákne se to a jako by ses nemazala, nevím, jak to popsat, mě to zklamalo, mám ráda takové mastnější krémy, po kterých ta pleť něco "udělá"😀 😀 Doporučuju třeba zkusit vzoreček a uvidíš.

Moc prima je také tento olejíček http://eshop.nobilis.cz/pece-o-ekzematickou-pok...
Já ho používám i na tělo místo toho mléka.

Jo a pak ještě doporučuju všem tohle
http://eshop.nobilis.cz/24/hyaluronove-serum.ht...
To je vám fakt zajímavej "gel" 😀 😀 A na léto bude OCH!

Jo a ochranný krém na ruce Olea, používám ho po práci na zahradě, ne preventivně, ale po té a fakt zázrak, totálně suché ruce hned promění zase do normálu.

Tolik PR😀

@daisyr Šátek se váže skvěle, i nezanošený, girasoly jsou měkkoučké 😉
Zrovna v něm malý spinká, bez šátku bych už měla asi provaz 😀

mamata
31. mar 2014

@caramilla ahoj, mohla bys mi doporučit šampon pro dcerku, má slabé vlásky a už druhý den po umytí se jí dělají provázky, přijde mi že na svůj věk je má dost mastný...

allymally
31. mar 2014

@daisyr Benjaminek zitra v prodeji ;) jupiii

zabza40
31. mar 2014

@allymally budeš brát i něco ze Sonnentoru?

zabza40
31. mar 2014

Já si vzala minule šampón ze zeleného čaje a mě teda po něm děsně svědí hlava ,tak teď chci zkusit ten Obnovující s s arganovým olejem ,balzám na vlasy skvělý.

petkasv
31. mar 2014

Tak já vkládám svojí šicí maturitu 😀 😀 😀 moje dílo od konstrukce, která trvala pouhé dvě hodiny až po ušití, které jsem po chvilkách volna skončila ještě neskončila 😀 aneb knoflíkové dírky dodělám až s automatickou dírkou, dřív fakt ne 😀 a ještě tam chci výšivku a prošít okraje 😀 ale to až bude funkční mašina 😀
mimochodem sako sedí naprosto dokonale 😀

petkasv
31. mar 2014

@zabza40 sonnentor prý bude taky, ale na ten já nereaguju, protože bych se po bonbonech užrala 😀

allymally
31. mar 2014

@zabza40 sonne snad taky 🙂 pokud nebudu muset brat ja sama za 2tis. :D holky,zkuste na nej kuknout. Cokolady paradni,caje luxusni a ty vychytavky na dezerty :P

zabza40
31. mar 2014

@petkasv maj tam bezvadné koření používám už dlouho a pak skvělé čaje 🙂

crawler
31. mar 2014

@allymally prosím Tě-já bych taky chtěla zkusit něco z NT - ale nevím co😀 a jak je to s cenama ?

@petkasv hoď pak foto na sobě ať to vynikne 😉

petkasv
31. mar 2014

@crawler jo to bych musela mít někoho kdo mě vyfotí 😀 Bětuška to asi nezvládne 😀

Teď jsem octem zlikvidovala mraveniště u B. v posteli a jdu zvracet, ty trumpety tam vylily šťávu a je bylo to hrozný ☹

vranovcanka
31. mar 2014

Kočkyyy potrebujem radu-ako mam zvacsit vystrih na tricku,otca "skrti" a nechem aby mi ho zadusilo 😀 😀 .dakujem

crawler
31. mar 2014

@petkasv taky bojujeme s mravencema -ostatně jako každé jaro - je to psycho 😝

crawler
31. mar 2014

@vranovcanka tak prostě lem odstřihni,tím se výstřih mírně zvětší a olemuj znovu 😉

katka82
31. mar 2014

@petkasv 😲 no tak to už je fakt něco 😵 😵 se těším na fotku až to budeš mít na sobě 😉
jinak přidávám pár výtvorů 😉 jedna rychlozavinka-bože už tak dlouho jsem žádnou nešila 😀 a pak 2x softky pro kamarádky raubíře 😉

petkasv
31. mar 2014

@crawler je to šílený, tisíckrát můžu říct ať nic nenosí do pokoje a ony tam vylejou šťávu, já hned setřu ale ty potvůrky neřekly že je to v posteli ☹ takže když se probudily a já se rozhodla že převlíknu postele tak jsem tu Bětky vydesinfikovala, napadl mě ocet a to je teda masakr 😖

sinala
31. mar 2014

@crawler a co na ně, já jsem koupila nějaký postřik, protože bio verze se mi zdálo dost drahá 🙂

vranovcanka
31. mar 2014

@crawler skusim,dakujem 🙂

caramilla
31. mar 2014

@petkasv ty jsi magor 😕
@zabza40 nekecej, fakt tě po něm svědí hlava? To je síla. Mě svědí hlava úplně po všech šamponech, z drogerie nemluvě, ale i třeba po logoně atp. a toto je první šampon, po kterém hlava nesvědí vůbec, jak jsem rodila, tak jsem si nemyla pak hlavu dlouho a vůbec mě vlasy nesvědily. Takže tam bude asi něco, co ti tam vadí, na co jsi možná alergická.

crawler
31. mar 2014

@petkasv
@sinala já žádné postřiky nee- bojím se,že by měly hodně blbý vliv na dýchání, takže já každým rokem kupuju domečky od biolitu nebo raidu - mají několik vchodů a postupně jed vyhubí celé to společenství...ale vzhledem k tomu, že každým rokem na nás útočí několik klanů, tak to trvá třeba i měsíc než jsme komplet bez mravenců😝

caramilla
31. mar 2014

@mamata Já mám mastící se vlasy a myju se právě tím zeleným čajem a mastí se mi méně, ale jinak nevím. Dětské šampony nemám ozkoušené, Jasmína používá od narození stále jednu a tu samou lahvičku, protože prakticky vlasy nemá 😀 A pak je na mastné vlasy super lávová země, ale tu NT nemá.

petkasv
31. mar 2014

@crawler no já se těch postřiků bojím taky, žádnou chemii doma nemáme, ocet vyprchá, to je dobrý, domečky taky nemáme, u nich mám strach, že kdyby nedej bože ho jedna z holek objevila že to strčí do pusy, nebo nevim, takže loni když se začali rojit tak jsem měla všude hřebíček a skořici, to pomohlo, ale jinak je to mazec, my máme všude nové betony a ani to je nezastaví 😖

crawler
31. mar 2014

@petkasv no,já zkoušela taky všechno- levanduli, kypřící prášek s vanilkovým cukrem a nic...ty domečky dáváme tak, kam se děti nedostanou - za skříně, postele...ale i tak je samozřejmě potřeba hlídat...je to dost otravná havěť...nám vnikají do místností mezýrkama v lištách 🙄 😠

a_lexa
31. mar 2014

@crawler také dávám domečky. A přesně jak píšeš - sice to trvá cca měsíc, ale jak si to nanosej do mraveniště, tak je to vyhubí všechny.
@petkasv 😲 😲 spadla mi brada - luxusní kousek. 😵 😵
@katka82 super softky a ten traktor s naloženym valníkem je povedenej.

zabza40
31. mar 2014

@caramilla Mám pocit ,že je to nějaká aler. reakce ,mohla jsem si hlavu udrbat, tak ho používá dcera a ta je spokojená. Vybrala jsem jiný ,tak snad to bude v pohodě.

katka82
31. mar 2014

@a_lexa děkuju 😉 taky mi dal docela zabrat 😝 😀

zabza40
31. mar 2014

@katka82 šikulka , kde koupím reflexku traktoru?