icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sislik2010
31. mar 2014

@crawler
Más to také každoročně trápí. Nakonec nejvic nám účinkuje modrý gel "liquidgel". Kupuju ho v Brně v jednom zahradnictví. Kápnu do skulin, mravenci se nažerou a pak jen skulinky vysaju vysavacem. Někteří totiž zdechnou tam.

macin73
31. mar 2014

Já taky minule vyzkoušela ten šampon zelený čaj a nějak zvlášť uchvácená z něj teda nejsem.. 😖. Přijde mi, že mám po něm jakoby zacuchané vlasy a nijak zvlášť se mi nelesknou... takže ho používám na střídačku. Jinak já od NT ujíždím na EO a tom difuzéru, to je bomba. Krémy jsem vyzkoušela a nevím, jestli to byla blbá shoda náhod a zhoršila se mi po nich pleť a teď se mi ji nedaří dát dokupy. Nebo jestli to je u mě přesně naopak, že u kluka se pleť zhorší a u holek zlepší a jedno, co na sebe napatlám... no už jsem si zase objednala můj osvědčený krém od L'Occitane. Co mám ale ráda, je ten mandlový olej na děti. A manželovi vyhovuje ten krém s arganovým olejem.

arlette
31. mar 2014

holky, UNUO už funguje normálně? Potřebuju objednat softshell a jiné ptákoviny ...

katka82
31. mar 2014

@arlette jj už normálně funguje 😉 dneska mi od ní přišel balíček 😎

daisyr
31. mar 2014

@caramilla vše vyzkouším, myslím, že to vše také potřebuji 😀 jo a to hyaluronové sérum (nebo jak se to píše) je skvělý, taky mám doma a doporučuji též ostatním. Oleu mám také na seznamu 😉
@allymally super, večer písnu, jo? já ze sonn. něco určitě vyberu, budou velikonoce 😀
@crawler ohledně NT určitě jukni na pár příspěvků výše, kde Car. píše, co je fajné... většinu toho též mám a co nemám, pořídím 😀
@mamata já mám ten jejich dětský šampon na vlasy, ale kluci skoro vlasy nemají, tak nevím, zda by byl ok na mastné, ale mají vzorky na zkoušku, tak můžeš nejprve zkusit to. Nebo ti mohu trochu odlít, my to stejně budeme mít na 3 roky a to ani tak dlouho nevydrží.

kamishek
31. mar 2014

teď jsem objevila tohle - http://www.abeautifulmess.com/2014/03/diy-plant...
vypadá to úžasně, ale nevím proč mám pocit, že vypěstovat to v reálu by bylo nejen jednodušší, ale i rychlejší 😀 😀 😀 (aspoň teda s mou rychlostí šití rozhodně - a to mi toho víc chcípne než vyroste 😀 )

mamata
31. mar 2014

@daisyr díky, já už jsem ho u ally objednala, tak uvidíme

daisyr
31. mar 2014

@allymally ještě mě napadla pomáda na rty, máš vyzkoušenou? nebo někdo jiný?

zojec
31. mar 2014

@macin73 mne tiez sampon z NT nesadol, vlasy som mala ako ostata slama.. teraz mi sampony robi kamoska :D take tuhe, podbne ako ma lush, ale bez chemie.. ono podla mna chvilu trva, kym si vlasy zvyknu, ze tam nie su vselijake chemicke prisady na "dobre" vlasy.. takze teraz mozno po 3 rokoch co pouzivam prirodne sampony by mi aj NT bol dobry 😉 ale EO z NT su fajn a aj oleje.. mne sa na plet osvedcil sipkovy olej, vitamin A a k tomu bazalkove serum.. to je proste parada . aj arganovy je super, ale mne trochu smrdi. urcite vhodny na suchu plet 😉

caramilla
31. mar 2014

@zojec ; @macin73 Já už 6 let nepoužívám kosmetiku z drogerie a 6 let jsem si myla vlasy lávovou zemí, takže je mám dokonale odvyknuté na ty komponenty, co se dávají do běžných šamponů a tvoří závislost na sobě samých. To může být teoreticky taky důvod. Přechod bývá totiž na delší dobu.
Jinak já mám vlasy mastné, takže mě ten šampon vyhovuje, že se mi pak nemastí, a pak taky hodně jemné. Určitě nesedne všem vše. Já jsem ještě zkoušela šampon na objem a ten mne nenadchl (objem přidá, ale vlasy jsou lítací🙂, doma mám ještě vzorek obnovujícího, ale ten už asi nevyzkouším do objednávky, škoda 😀

caramilla
31. mar 2014

@kamishek tý jo, to je fakt úžasný nápad! Ale já bych chtěla najít čas i na tu reálnou zahradu natož na tokové pí...viny 😀

bury
31. mar 2014

@crawler @petkasv - holky nám nejvíc pomohl na mravence Rebel http://eshop.adera.cz/produkty/proti-hmyzu/prot... . Je to dotykový jed. Stříknu to na lišty kudy nám lezou do baráku a je klid. Domečky jsou na dlouho a ty přírodní věci taky moc nefungujou. Tohle je fakt super. Sice se mi chemie moc nezamlouvá, mravenci jsou fajn, ale ne v obýváku 😀

bury
31. mar 2014

@katka82 - traktůrek je fakt skvělej 😉 proč mám z těch aplikací takovej strach, když je to tak hezký 😉

michamicha
31. mar 2014

můj poslední počin (víc na blogu) http://bymicha.blogspot.cz/2014/03/cerno-modre-...

betelgeuzz
31. mar 2014

@kamishek moc pěkné. Ono to není ani tak těžké. Dělala jsem loni zeleninu a ovoce z filcu, ale na vaření, ne na "pěstování" a šlo to dobře. Akorát to u holek nevzbudilo takové nadšení, takže jsem nedělala všechno, co jsem měla původně v plánu.

koki_melo
31. mar 2014

@kamishek tak tohle fakt dělat nebudu. Poté, co mi mladá denně 5x vyhrabe fíkus, společně s tatínkem 3x během 14 dnů dnů shodili do čistě povlečených postelí narostlé truhlíky šnitlíku a petržele, cokoliv kolem hlíny nechci vidět! 😀
Ale nápad je to hezký!

petkasv
31. mar 2014

Tak tady fotky na mě 😀 fotil manžel a sápaly se po mě holky 😀 fotky rozostřený, tak se nelekejte 😀 snažila jsem se co jsem mohla to doostřit 😀

crawler
31. mar 2014

@bury díky moc za tip, tak to se po tom taky podívám - nám zrovna útočí na dětský pokoj, takže děs - tam mě to bolí nejvíc - i ten úklid,když musím zašlapat ty dálnice po víkendovém pré mravenců,když jedeme k našim 😝

crawler
31. mar 2014

@petkasv supr!jsi šikovná 😉

petkasv
31. mar 2014

Vlastně i ta sukně a halenka jsou moje dílo 😀

petkasv
31. mar 2014

@crawler díky 😀 ať žije kontrukce sřihu 😀

mooncaa
31. mar 2014

@petkasv Krása, sedne jak ulité. Mohu se zeptat ty jsi chodila na nějaké kurzy jako Car, nebo čerpáš z nějakých knih ty konstukce střihů? Já nejsem schopna kupovat si střihy, já si je musím obkreslovat a tvořit sama, ale mám ještě velké rezervy, tak bych potřebovala něco nastudovat.

katka82
31. mar 2014

@bury jj taky jsem se jich dřív bála 😉 ale nic na tom fakt není 🙂
@petkasv jůůů ty jsi ale kočka 😵 fakt ti to krááásně padne 😉 Vašík tu křičel Paní Paní 😀

mahafi
31. mar 2014

@petkasv krásný krásný 😵

allymally
31. mar 2014

Holky, pokud jsem Vám neodpověděla, že jsem zapsala, tak mi prosím dejte vědět. Dělám to nyní, takže je možné, že jsem nějakou zprávu opomněla 😉 Děkuju moc

zuzkasim
31. mar 2014

@petkasv Sedí fakt krásně, to se nedá s tou fotkou na věšáku srovnat🙂 Po proštepování bude skvělé.

a_lexa
31. mar 2014

@petkasv jak už jsem psala - sako je fakt luxusní a teď je vidět jak krásně ti padne. Máš můj veliký obdiv. 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

ucitelka70
31. mar 2014

@petkasv ty máš ale bezva postavičku..... na dobrej kostre všetko dobre ukáže.... ja v každom saku vyzerám ako tehotná..... a nielen v saku, ale prosste nič nesedí tak pekne ako v časopisoch...

sinala
31. mar 2014

@bury tak ten můj postřik má stejnou účinnou látku, tak asi bude fungovat 😀