Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka Jojo, taky tě tu mám nachystanou... Snad už PPLko brzo dojede, dneska si zas dává na čas. Bambus teď myslíš který? Já už nemám přehled, co kdo objednával...
@ivuska.h myslím ten s ještěrkama a koníkama🙂
@lillyzelvicka Jo, to by šla, ale tenounká letní, je to fakt hodně jemný materiál.
@ivuska.h A když bych to podložila beránkem nebo flízem?Nemám zkušenosti s kukličkama 😕
@lillyzelvicka s podšívkou z beránka to nebude pružit, bude to "helma"...s flísem to bude totéž, navíc ztratíš výhodu toho materiálu...bych z toho ušila buď jarní verzi nebo pyžámko, triko...
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ai...
Pro opozdilce, pro @caramilla 🙂 a zbytek, deadline 16.10.21:00
@lillyzelvicka Flís bych nedávala, to by se zbytečně "zumělilo"... Spíš bych dala toho beránka (narozdíl od @medvi11 si myslím, že je docela pružný), ale pak bys to redukovala vlastně jen na ozdobnou látku a to je trochu škoda...
Holky, prosím, poraďte - co se používá na olemování ať už softshelky, nebo flísové bundy? Je to třeba něco jako ta pruženka z VTC, nebo ještě něco jiného?
@terezita Myslíš tuhle http://www.sijemdetem.cz/produkt/lemovaci-gumic... - a na to lemování doporučuješ tedy raděj tu, jo?
@rebelie a ostatní, mám tu k dispozici asi 9 metrů této lemovací gumičky (http://www.sijemdetem.cz/produkt/lemovaci-gumic... ), barva asi čokoládová (na té fotce je to takové světlejší, ale je to asi tato barva) nabízím za 30 Kč/metr. Přibalím k Wendy nebo VTC, pište případně IP. Naměřím po 5 cm dle požadavků.
tak gumky už je jen 7 metrů
Ahojte 🙂
opat krasne vytvory...ja sa nejako nemozem dosit tej mojej softky...snad sa mi podari nieco dnes...Chcela som sa spytat, odkial si objednavate plastove cvoky?
Myslite ze na tu softku budu dobre???
dakujem 🙂
holky me jebne, nejak jsem se ztratila ve strihu na gate a asi jsem si otocila predni dil nebo nevim, nicmene to ted cely vubec nevychazi a ja ten soft muzu hodit do kytek 😖 😖 😖
@medvi11 Díky za nabídku, já ji bohužel nevyužiju, ta čokoládová mi nepasuje k ničemu, co mám zrovna v plánu... (a že těch plánů při mé neschopnosti a nedostatku času je...).
Ale rovnou poprosím o další radu - kolik té lemovací gumičky budu cca potřebovat na vestu pro manžela? Odhadnete?

@ivuska.h a já odejdu nebo už jsem odešla?A chtěla jsem se zeptat z toho bambusu půjde ušít kuklička?děkuju