Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky díky 😀 konstrukce je podle TUL - Technická univerzita Liberec, textilní fakulta - má volně stažitelné konstrukce střihů, od kalhot, sukní, po saka, halenky a trika a vzhledem k tomu, že už jsem podle toho kontruovala tu halenku tak jsem trochu už věděla, jinak vlastně ten střih co měla @bordino na šaty podle Ádi na modním pekle je hodně podobný 😉 s tím rozdílem, že střihů na saka je milion druhů, může mít ZD z jednoho, dvou, 4dílů, a na předním díle může být až 6záševek 😉 takže to pak záleží co si kdo vybere 😉 pro mě to byl oříšek v tom, jak přišít límec a klopy, to byl pro mě křest ohněm, protože na těch je vidět úplně všechno a fakt jsme na sebe pyšná, protože jsem nepárala vůbec nic a vyšlo to napoprvé, jen to dlouho trvalo s cácorkama když je hezky tak už to tak rychle nejde 😀
@sinala sukně je i není do A, je hodně přiléhává, fakt je těsná a rozšíření je až dole 😉 a záševky mám na zadku, v předu jsem je mít nemusela 😉
@ucitelka70 Bublifuk dělá manžel, nevím poměr, ale voda, přípravek na nádobí a cukr. Ten cukr je tam důležitej.
@ucitelka70 návody na bublifuk jsou na MMB...
Holky nechtěl jste ještě někdo ty krokodýly? http://latkychameleon.cz/index.php?id_product=7...
@caramilla no to asi bude ono... já jsem se k tomuto kroku ještě neodhodlala, i když bych měla asi jedinečnou šanci, dokud nechodím do práce... jinak mám taky jemné a rychle se mastící vlasy, dřív jsem si je myla denně, pak obden a co jsem doma, tak někdy to vydržím i 3 dny, pokud nikam nejdu... jaké jiné šampony používáš?
@koki_melo tak to chápu, ale tahle hlína aspoň nic nezasviní a uklízí se rychle a snadno 😀
a do háje, to mi připomnělo - pažitku ani petržel ještě nemám zasazené, ač jsem chtěla už dávno, uááááá... tak zkusíme zítra, třeba ještě není pozdě 😅
@petkasv uá, to je fakt supr, sedí to úžasně 😵 na ramínku jsem si říkala "jako dobrý, ale prostě sako no... já bych to šít nechtěla a stejně takový typ hader nenosím"... ovšem teď si říkám "no wow, to je úža, takový kompletek taky čebuju" (a to slušné hadry nemám ani kam nosit 😀 )
@petkasv hehe, že by nový trend? vařit v kostýmku? 😀 😀 můj muž by velice ocenil, kdybych něco takového měla v šatníku, ovšem svatby se teď kolem nás žádné neplánují, za kultůrou typu divadla obvykle moc nerazíme a kdybych tak zkusila jít do práce (IT firma), tak bych si připadala jako mimozemšťan 😅 takže bych to asi neměla kam jinam vynosit, než kolem té plotny 😀
ale jednou to musím zkusit zkonstruovat 🙂 nejbližší konstrukční úkol jsou ale kalhoty, už jsem to zkusila 2x a pokaždé děs běs, ale jednou to zlomit musím 😅
@petkasv já to v obou pokusech konstruovala podle učebnice kostrukce z 60-tých let (od tchyně, co se z toho ještě učila ve škole) a ono to teda vypadalo skoro ok, než jsem tam připočítala ty jejich záševky a přídavky, co se mají připočítat pro volnost a pohodlnost, to pak vyšel takový paskvil... a bez toho to bylo zas moc upnuté, že to taky nejde nosit 😝 no, už mám nějakou dobu v záložkách ty konstrukce, ze kterých jsi vycházela ty, tak už se snad brzo odhodlám na pokus č.3 😅 letní pláťáky totiž taky nutně čebuju 😀
@petkasv to sako je skveleeeeeee, naozaj.. 🙂 ze konstrukcia strihu 😀 😀 by som sa k nemu asi nedopracovala.. ale tiez som minule obzeala jedno zenske ottobre, ze tam je strih na pekne sacko, ale ked som videla tie diely , hned ma chut presla.. ja tak max . do 6ks sijem 😀
inak vy, co este nemate limetkovy letny soft, nevahajte, je to nadherna farba 😀 nemozem sa na tie gate vynadivat 😉
@mooncaa no tak pozisťuj prosím ťa...
@zojec jéé hvězdičkový .......ty jsou 😵 😵. Teď jsem ušila tyrkysový a jak tak na to koukám, tak asi nebudou stačit a nutně budeme potřebovat ještě limetkový. A to jsem se snažila včera večer tvoji zprávu o tom, že se na ně nemůžeš vynadívat ignorovat a rychle zavřela noťas aby mě nenapadlo vlézt do nějakého e-shopu. 😀 😀
@macin73 Teď používám už jen zelený čaj a doma mám ten NT na objem. Spokojená jsem ještě s šamponem Logona Jalovcový olej, ten je taky moc dobrej. Měla jsem mnoho šamponů od Lavery a po všech mě svědila hlava. 6 let jsem si myla hlavu fakt jen kaší z prášku z té lávové země, vlasy mě nesvědily vůbec, ale po té lávové zemi nejsou tak hezké, nemají moc hezký tvar a nejsou hebké a takové jakoby klouzavé. Jsou takové víc pocuchané a jakoby hutné. Ale za to nesvědění to stálo, až jsem objevila právě zelený čaj, po kterém mě vlasy nesvědí, tak jsem přešla z lávové země na něj, přeci jen vlasy vypadají lépe a nemusí se míchat kašička 😀
@zojec jsou krásný 😵
@anastazieb díky, našla som.... vyskúšam
Tak nevím jestli to není apríl,ALE zrovna mi přišla zpráva od Lenky 😵 Už přijetěl čáp,ano je to tak.S maminkou jsme v pořádku,zvládli jsme to zakrátko.Míry mam jak modelka 4kg a 50 cm no ideáln míry ne? 🙂 Hezký apríl přeje Štěpánek 😉

žienky, máte návod na domáci bublifuk?