icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
1. apr 2014

@zojec - barva kalhot je fakt super... jen kdyby to bylo víc praktický. Já mám pocit, že by náš Honzík nevypadal čistě ani minutu. Zásadně vylítne z baráku a natáhne se 😀 😀 😀

koki_melo
1. apr 2014

Tak když se tady dnes tyrkysuje a limetkuje, tak já taky přidám svou trošku do mlýna. Kalhoty za dvě hodiny ušité, včetně paspulí mezi dvojitými koleny (paspule jsou z letního softu a to je tak asi jediné využití, co jsem pro něj našla), štepování, mazlení detailů atd. Následně 4 hodiny páraní (ano, včetně štepování, detailů), jelikož 2x měř a 1 řež, anobrž na zadku nám to bylo malé. Následoval klín, klín č.2 (zásoba softu mizela docela rychle), postávání u odpadkového koše s kalhotami v rukou, no nakonec jsem se rozhodla je pokořit a střihla kus zadního dílu znovu, ale už to úplně není vončo, prostě další zkušenost 🙂.
Bundička je Philippa, ale udělala jsem jinak kapsy, kdo by je chtěl pajcnout, nechť tak nečiní, jelikož jsou nefunkční (málo hluboké, měla jsem je udělat v bočním švu, další zkušenost). Ale jinak jsem spokojená, má to samozřejmě ještě hejno masařek, ale myslím, že prďolíně sluší. Tedy než potkáme první kaluži 😎 .
Jo a fakt jsem to šila já, není to apríl 🙂.

mahafi
1. apr 2014

@koki_melo to je super! takové pěkně hravé.... 🙂.
@bury vaše dítě je taky hned na zemi? nejsou to s madlenkou sourozenci? 😀

koki_melo
1. apr 2014

...hmmm, tak než jsem to tu napsala a nasázela fotky, tak mi mladá oloupala celý kilo mandarinek...má smysl pro humor a pro apríla 😎 .

sinala
1. apr 2014

@koki_melo moc se mi líbí a ladí se žábami 🙂

mahafi
1. apr 2014

@koki_melo hmm mandarinky bych si taky dala.... 😀, třeba to věděla, tak jich prostě naloupala víc, pro případné hosty.... chtěla ti ušetřit práci.... 😀

caramilla
1. apr 2014

@koki_melo máš to hezký 😉

bordino
1. apr 2014

Holky, kam jít koupit jemný len na sukni? Všude jsou jenom těžké, nevadí mi ani směs s něčím, jen aby to mělo lněnou strukturu...

zuzimia
1. apr 2014

Tak moj vikendovy pocin - podsite bundy z hrubsej teplakoviny pre dievcata, kedze na soft je uz teplo. A jedna OT - mam novu kuchynu, na foto este s neporiadkom na druhy den po montazi, ale taaaaak sa tesim.... A do policiek potrebujem kosicky, tak som vcera urobila svoju aby som neklamala "druhotinu", prvotina bola predvcerom. Este ich urobit podla poctu policiek, usit platene vnutro a moze byt.

bury
1. apr 2014

@koki_melo - já si říkala, že si tu poslední dny byla málo a ty jsi šila!!!! 😀 😀 máš to moc hezký.... sakra sakra - ten barevnej softshell je fakt hezkej 😵 😵
@zuzimia - hezká kuchyň 😉 ty máš v kuchyni koberec? to teda obdivuju 🙂

petkasv
1. apr 2014

@bordino jak rychle ho potřebuješ??? klidně piš do IP 🙂

lilly2711
1. apr 2014

Ahojte,
tak po troch mesiacoch riesenia vsetkeho mozneho som konecne pred tyzdnom sadla za stroje a vratila sa k sitiu, lebo Nellie chodila v kratkych gatiach a zvysok rodiny sa uz zacal stazovat 😀 😀 😀 😀 . Nefotila som vsetko, lebo vela veci slo rovno do obehu ako leginy, tie som nestihla ani len dosit poriadne, obliekala ich este teple 😀 , termopradlo som odfotila jedno, zvysne uz nie a aj boxerkove gatule pre Mateja som stihla uchmatnut v mensom mnozstve, nez som usila. Nellie ma vybavu az do zimy, dufam 😀 , sila som haremkove teplaky - sedia paradne ( po malinkej uprave, no co uz, nezapriem sa 😝 ) klasicke teplaky do lemu k bundam, co su jej este dobre + zo zvyskov, menzestraky z latok, co som mala doma uz tak dlho, ze som na ne zabudla, goratexove sustaky na chodenie so psom a softky z letneho softu do nasho podnebia ako uliate a haremky pre Juli, ktore zozali uspech a po malej uprave ich idem sit este asi troje... 😀
Fotky nic moc, len na zachytenie veci, nehladajte tam nic umelecke 😀 😀 😀
Dalsia hromada handriciek urcite pribudne rychlo, lebo manzel ma dovcu 11 dni, a deti zacinaju v piatok dvojtyzdnove prazdniny, takze budem mat dost casu na robotku.

olivka84
1. apr 2014

@bordino a teda aj ostatne dievcata chcem konecne nieco poriesit so softshelu a teda hned mam problem strih staci mi hociaky strih na teplaky-nohavice alebo musi byt specialne len na soft? alebo ak by som sa rozhodla urobit si vlastny strih tak neni su tam ziadne specialne konstrukcie vystacim si so strihom na nohavice a bundu ? a este teda sit sije sa to nejakou speci nitou ? lebo videla som v ponuke nepremokave tak ci sa da aj s obycajnou?

lip72
1. apr 2014

@lilly2711 Nádhera, na to se krásně dívá 🙂 chci se zeptat, odkud je střih na ty poslední tyrkysové tepláky? Hledám takový střih...

alenf
1. apr 2014

@lilly2711 Ahoj máš krásne veci pošité🙂!Veľmi sa mipáči to ozdobné šitie vreciek,na akom stroji si to robila?A materiály sú tiež farebne veľmi pekne zľadené,no proste nádhera:D!!!!

anastazieb
1. apr 2014

@lilly2711 nádhera jako vždy!!! A jak se vám daří?

lilly2711
1. apr 2014

@lip72 dakujem. Je to Ottobre 1/2014 je to strih na detske teplaky do velkosti 128 dcere som predlzovala na 140 lebo je dlha a stihla. Tieto sme vlastne odskusavali na tych modrych a zelenych pre Nellie, je to rovnaky strih, len vsade som robila zahyby na prednom d. lebo sa mi velmi nepaci vela nariasene v pase do patentu. Juli je spokojna, len chce viac sirsie a aj hlbsi sed, takze upravim a sijem dalsie. Je nimi nadsena, lebo ju baby na treningu vychvalili, ze slintali nad nimi 🙂 Nellie sedia tiez pekne, tak moderne, patenty som im zahla dole, lepsie to vyzera podla nas 😉
@alenf dakujem mam Brother innovis d950 s vysivacim softferom, uz tri roky a som velmi spokojna, sije vsetko.

anastazieb
1. apr 2014

Holky nemáte prosím někdo nadbytek formulového úpletu z Lille? Děkuji

petkasv
1. apr 2014

@lilly2711 och,och, och, to je úžasný, nádherný,prostě skvělá práce jako vždy, jak se jinak máte, co malý ve škole a doma, lepší??

bury
1. apr 2014

@lilly2711 - ježiš to je nádhera!!!! tolik krásný věcí pohromadě, to se jen tak nevidí 🙂 😵 prosim tě, z jakého šusťáku jsi šila a máš s ním dobrou zkušenost? řešily jsme tu nedávno šusťák a nějak jsme nenašly nic vhodnýho.

koki_melo
1. apr 2014

@lilly2711 Krása!

A ještě něco mýho...jen ty modelky jsou teda nevycválané, zbytek březnového šití jindy, už jsme nezvládali dneska fotit.

bury
1. apr 2014

@koki_melo - já padnu!!! máš to moc hezký.... 😵 😉 ty už nepatříš do pátku 😀 😀

zuzimia
1. apr 2014

@bury
Dakujem. Mam pred linkou doma tkany koberec, u nas sa tomu hovori "pokrovec". Podla potreby hodim do pracky. Velmi sa mi to osvedcilo, ani by som inak nechcela.

zuzimia
1. apr 2014

@lilly2711
Krasne veci, ako vzdy od teba.

ucitelka70
1. apr 2014

máte krásne výtvory vvšetky, ja som nešila ani neviem.... vyše 2 týždnov som seknutá v hrudnej časti chrbtice, ťažko sa mi aj dýcha, takže k strojom ani náhodou.... a konečne je koniec zhonu s daňovými priznaniami.... tak dúfam, že sa mi už uľaví a bud. t. začnem so šitím.... chválim všetky softky, tričká, tepláky, a nešicí počin @zuzimia, parádne košíky.... tak len takto, hromadná pochvala....

koki_melo
1. apr 2014

@bury Děkuju! Mě to vždycky příjde o level vejš a lepší a hezčí a pečlivější než minule, ale jakmile se podívám pak na výrobky viz výše nade mnou, tak se zas vrátím zpět na zem 😀.

A fotky děs, já vím, foťák už jde k panu doktorovi.

bury
1. apr 2014

@zuzimia - já budu vypadat jako prase, když tu pořád píšu, že nemůžeme mít světlý softshell a teď ještě napíšu, že já mít koberec v kuchyni, tak to musím prát min. 2x týdně 😀 😀

bury
1. apr 2014

@koki_melo - ty jsi si vybrala zrovna blbou stránku, měla si počkat, na další 😀 😀
hlavně nemůžu z toho, že to @lilly2711 ušije za týden a ještě to není všechno 😀

terezita
1. apr 2014

@zuzimia @bury taky jsem to tak dlouha leta mela, ja litam v kuchyni neustale bosky a tak me tam aspon nezably na koberecku nohy.. 😅
@koki_melo a obdivuju kazdou dcerunku, ktera se necha vyfotit. zavidim!! ja emminu pomalu neukecam.. ☹

zuzimia
1. apr 2014

@bury
Never tomu. To je uplne ina kategoria ako normalny koberec. Vyrazne zachrani zvysok kuchyne a vselijake kvickance "vstrebe" a stratia sa tam. To je taky stary pokrovec, co este moja starka tkala doma na krosnach.