Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, daly byste na klučičí bundičku (miminkovskou) aplikaci veverky s oříškem? Já si to tak vymyslela, a teď mám pocit, jestli ta veverka nebude holčičí
@zuzu_epona moc hezký.
A pobavila mě věta: "akosi mám málo času na šitie". To bych právě mohla napsat taky a vložila bych dvě prázdné fotky. 😀
@snowwitch já bych taky dala, holčičí mi to nepřijde 😉
@snowwitch v pohode pre chlapca....pokial ju nedas ruzovu 😀 😀 😀
@snowwitch já nevím, mně zvířátka (no dobře, možná motýlci) nepřijdou jako genderově vyhranená..., veverka s oříškem je super 🙂. moc nevím, proč mají dinosaury, žraloky, apod. v klučičím... většinu věcí, co jsem madle kupovala, tak v klučičím, protože to mělo nějaký barvy a její oblíbená zvířata 😀. tuhle mě někdo přesvědčoval, že snoopy, garfield atd. jsou ryze klučičí a moc nevím proč.. co je na psovi a kočce klučičího 🙂.
Holky, a nemá to Ruttu z Moraviatexu? 😀 😀 😀 😀
Jinak zebřičky máte zde 🙂 http://www.seliashop.fi/savanni-jersey-p-994.html
baby zasa otazocka 🙂 ,cim pojde mastny flak zo softshelky?mam cez cely chrbat otlacenu ruku od malej a nejde to dole,skusala som koncentrovany jar,ale nic.... 😨
@vranovcanka mne pomaha zlcove mydlo 😉
@papajka7 dakujem a zozeniem v drogerke ci niekde inde?
@vranovcanka - taky doporučuji žlučové mýdlo. má ho třeba DM - stojí kolem 15 Kč. Pak mají i tekuté, to je dražší a řekla bych, že není tak dobré.
@bury dakujem,idem ho hned kupit 🙂
@vranovcanka - a když nebude fungovat to, tak jedině nějaká nažehlovačka 😀 😀
Budu objednávat zakázkového vysokogramážního biobavlněného beránka na plenky od českého výrobce. Pokud byste některá měla zájem se připojit, pište SZ. Pošlu vám bližší informace co a jak 🙂
@vranovcanka Stříkla jsem Vanishem a normálně vyprala. Jestli se nějak porušila membrána nepoznám, flek byl na stehně...
@vranovcanka ako pisu baby jedine zlcove mydlo z DM.. b. si raz niesla v ruke do skolky v puzdierku bambucke maslo s kokosakom a v aute jej to vytieklo na gate, leginy, bundu, auto.. proste vsadeeee.. softky som myslela ze vyhodim .. ale potrelasom vsetko zlcakom , nechala pol dna posobit a hodila normalne vyprat.. po flakoch na nicom ani stopy 😉
holky nebudete dělat nějakou hromádku na MTX? moc bych čebovala proužky http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... a sam a to nepoberu 😀 a ještě klidně tent proužek http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
@sufik1 Taky jsem měla úplně stejný problém...vepředu to lezlo a na patě ne úplně skvěle sedělo...
@anastazieb já bych se vůbec nezlobila, kdyby někdo v česku uměl vyrobit hezké a kvalitní dětské látky. Ale bojím se, že emtéiks to nebude 😀
@zuzu_epona s tím tyranosaurem sis vyhrála, každý hrot na hřbetě vyšitý svou barvičkou...jsem lenoch 😝
@mikulka45 dakujem . Album som ja vymazala ( na zaklade roznych poznamok, pre istotu )
doma....no u nas to asi pokojne nikdy nebude, ale zvykla som si 😀
@bury hej, usila som za kratku dobu, ale len vdaka pomoci doma a asi aj tomu zapalu, ze som dlho nesila 😀 este ma nestihli stroje rozculit 😀 😀 😀 a sustak je goretex co sa bral uz davno v hromade a skusenosti nemam, sila som prvy krat z neho, pred tym nebol cas a teda neviem ako nosenie, ci ma muchy a kedze podrobne to tu necitam, neviem, ci sa aj nepisali nejake negativne veci nanho, ale na zahradu a so psom urcite posluzi.
@petkasv vdaka za opytanie, no doma to bol des poslednu dobu. Po tom, co som pisala o Matejovi dostal hned na druhy vecer horucky a z virusu mal 7 dni horucky 41. Do lekara sme chodili ako na klavir, ale nic, ze musime vydrzat, tak sme cakali a nervacili a samozrejme hned po nom to schytala Nellie, ja a manzel. Nellie nevladala dychat, nezvladala take horucky sme sa sli zblaznit od strachu, nehovoriac o starostlivost o celu domacnost vo vysokych horuckach nie je sranda. Po mesiaci sme sa ako tak dali doporiadku.
Matejovi do urcitej miery pomohol pes, teda ta nasa fenka a do urcitej miery sme si museli urobit doma poriadok so vstahmi vsetci ( teda najme my dospeli )V skole mu pripravili rozne podnecovacie akcie a je to lepsie, teda aspon neplace. Ma sice vela uloh, lebo slabo artikuluje a kedze AJ je jeho druhy jazyk, tak mu to nejde tak lahko ako starsim surodencom. Inak ho celkom chvalila ucitelka, tak snad to prejde vsetko. Dostal aj pomocne hodiny na zlepsenie jazykovych veci a ma tam uzasne zenske, tak myslim, ze to bude fajn. Juli ma o dva mesiace kvalifikacnu sutaz v gymnastike, takze o zabavu doma mame postarane, ked sa neucime, a nerobime projekty do skoly, tak poskakujeme na zinienke, alebo cvicime na kladine alebo nahaname stena, ked nam kradne oblecenie 😀 😀 😀

@bordino @arlette tady před pár stránkama dávala trička z úpletů, které vyhrabala v nějakých zbytcích v MTX prodejně a jsou to úplety stejné, jako má Ruttu nuttu... Tak dumáme, jak je to možný...
@koki_melo třeba 😀 Anebo si tam někdo zkoušel nějaký pajcovačky 😀