icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
1. apr 2014

@bordino @arlette tady před pár stránkama dávala trička z úpletů, které vyhrabala v nějakých zbytcích v MTX prodejně a jsou to úplety stejné, jako má Ruttu nuttu... Tak dumáme, jak je to možný...
@koki_melo třeba 😀 Anebo si tam někdo zkoušel nějaký pajcovačky 😀

snowwitch
2. apr 2014

Holky, daly byste na klučičí bundičku (miminkovskou) aplikaci veverky s oříškem? Já si to tak vymyslela, a teď mám pocit, jestli ta veverka nebude holčičí

laeela
2. apr 2014

@zuzu_epona moc hezký.
A pobavila mě věta: "akosi mám málo času na šitie". To bych právě mohla napsat taky a vložila bych dvě prázdné fotky. 😀

laeela
2. apr 2014

@snowwitch já bych dala, teď je to naopak moderní. 🙂

laeela
2. apr 2014

@bordino arlette to ulohnila někde ve zbytcích v MTX, tu látky s těmi zebrami navrchu hromádky a tu příšerkovou z toho druhého odkazu. Cena 50 korun za kilo. 😀

anastazieb
2. apr 2014

@snowwitch já bych taky dala, holčičí mi to nepřijde 😉

snehovavlocka
2. apr 2014

@snowwitch v pohode pre chlapca....pokial ju nedas ruzovu 😀 😀 😀

mahafi
2. apr 2014

@snowwitch já nevím, mně zvířátka (no dobře, možná motýlci) nepřijdou jako genderově vyhranená..., veverka s oříškem je super 🙂. moc nevím, proč mají dinosaury, žraloky, apod. v klučičím... většinu věcí, co jsem madle kupovala, tak v klučičím, protože to mělo nějaký barvy a její oblíbená zvířata 😀. tuhle mě někdo přesvědčoval, že snoopy, garfield atd. jsou ryze klučičí a moc nevím proč.. co je na psovi a kočce klučičího 🙂.

sinala
2. apr 2014

@mahafi tak mě snoopy přijde spíš holčičí 😀

zuzkasim
2. apr 2014

@mahafi Jak máme teď tu holčičku, tak mám taky tendenci nakupovat v klučičích, protože mají prostě veselejší barvy a obrázky (hello kitty mi nesmí do domu). A se snoopym jsem měla ještě z dob mládí spodní prádlo🙂

allymally
2. apr 2014

Holky, a nemá to Ruttu z Moraviatexu? 😀 😀 😀 😀

allymally
2. apr 2014
mikulka45
2. apr 2014

@zojec super gate!
@koko_melo ty si riadne sliapla na pedal 😀 paradna kolekcia 😵
@lilly2711 tvoje vytvory som tu veru postradala, jedno krajsie ako druhe a dufam, ze doma to uz je OK. Sama si si vymazala album, alebo admini?

sufik1
2. apr 2014

moje první capáčky. No ještě je co vychytávat, ale až těmhle odrostou...
co tam mám blbě, že mi lezou ty konce z pod nártu ven? moc krátké to kolem paty???? nebo vysoko gumka????
měla jsme hrozně jemnou kůžičku a teda jedině s kráčející patkou, málem jsem z toho zešílela...

mikulka45
2. apr 2014

@petkasv jaaaj a este som chcela pochvalit sako, na to by som si teda netrufla!

vranovcanka
2. apr 2014

baby zasa otazocka 🙂 ,cim pojde mastny flak zo softshelky?mam cez cely chrbat otlacenu ruku od malej a nejde to dole,skusala som koncentrovany jar,ale nic.... 😨

papajka7
2. apr 2014

@vranovcanka mne pomaha zlcove mydlo 😉

vranovcanka
2. apr 2014

@papajka7 dakujem a zozeniem v drogerke ci niekde inde?

bury
2. apr 2014

@vranovcanka - taky doporučuji žlučové mýdlo. má ho třeba DM - stojí kolem 15 Kč. Pak mají i tekuté, to je dražší a řekla bych, že není tak dobré.

vranovcanka
2. apr 2014

@bury dakujem,idem ho hned kupit 🙂

bury
2. apr 2014

@vranovcanka - a když nebude fungovat to, tak jedině nějaká nažehlovačka 😀 😀

jitu22
2. apr 2014

Budu objednávat zakázkového vysokogramážního biobavlněného beránka na plenky od českého výrobce. Pokud byste některá měla zájem se připojit, pište SZ. Pošlu vám bližší informace co a jak 🙂

zuzkasim
2. apr 2014

@vranovcanka Stříkla jsem Vanishem a normálně vyprala. Jestli se nějak porušila membrána nepoznám, flek byl na stehně...

danielahe
2. apr 2014

@lilly2711 moc moc krasne kalhoty 😵
@koki_melo souprava nadherna 😉

zojec
2. apr 2014

@vranovcanka ako pisu baby jedine zlcove mydlo z DM.. b. si raz niesla v ruke do skolky v puzdierku bambucke maslo s kokosakom a v aute jej to vytieklo na gate, leginy, bundu, auto.. proste vsadeeee.. softky som myslela ze vyhodim .. ale potrelasom vsetko zlcakom , nechala pol dna posobit a hodila normalne vyprat.. po flakoch na nicom ani stopy 😉

piecee
2. apr 2014

holky nebudete dělat nějakou hromádku na MTX? moc bych čebovala proužky http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... a sam a to nepoberu 😀 a ještě klidně tent proužek http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

koki_melo
2. apr 2014

@sufik1 Taky jsem měla úplně stejný problém...vepředu to lezlo a na patě ne úplně skvěle sedělo...
@anastazieb já bych se vůbec nezlobila, kdyby někdo v česku uměl vyrobit hezké a kvalitní dětské látky. Ale bojím se, že emtéiks to nebude 😀
@zuzu_epona s tím tyranosaurem sis vyhrála, každý hrot na hřbetě vyšitý svou barvičkou...jsem lenoch 😝

lilly2711
2. apr 2014

@mikulka45 dakujem . Album som ja vymazala ( na zaklade roznych poznamok, pre istotu )
doma....no u nas to asi pokojne nikdy nebude, ale zvykla som si 😀

@bury hej, usila som za kratku dobu, ale len vdaka pomoci doma a asi aj tomu zapalu, ze som dlho nesila 😀 este ma nestihli stroje rozculit 😀 😀 😀 a sustak je goretex co sa bral uz davno v hromade a skusenosti nemam, sila som prvy krat z neho, pred tym nebol cas a teda neviem ako nosenie, ci ma muchy a kedze podrobne to tu necitam, neviem, ci sa aj nepisali nejake negativne veci nanho, ale na zahradu a so psom urcite posluzi.

@petkasv vdaka za opytanie, no doma to bol des poslednu dobu. Po tom, co som pisala o Matejovi dostal hned na druhy vecer horucky a z virusu mal 7 dni horucky 41. Do lekara sme chodili ako na klavir, ale nic, ze musime vydrzat, tak sme cakali a nervacili a samozrejme hned po nom to schytala Nellie, ja a manzel. Nellie nevladala dychat, nezvladala take horucky sme sa sli zblaznit od strachu, nehovoriac o starostlivost o celu domacnost vo vysokych horuckach nie je sranda. Po mesiaci sme sa ako tak dali doporiadku.
Matejovi do urcitej miery pomohol pes, teda ta nasa fenka a do urcitej miery sme si museli urobit doma poriadok so vstahmi vsetci ( teda najme my dospeli )V skole mu pripravili rozne podnecovacie akcie a je to lepsie, teda aspon neplace. Ma sice vela uloh, lebo slabo artikuluje a kedze AJ je jeho druhy jazyk, tak mu to nejde tak lahko ako starsim surodencom. Inak ho celkom chvalila ucitelka, tak snad to prejde vsetko. Dostal aj pomocne hodiny na zlepsenie jazykovych veci a ma tam uzasne zenske, tak myslim, ze to bude fajn. Juli ma o dva mesiace kvalifikacnu sutaz v gymnastike, takze o zabavu doma mame postarane, ked sa neucime, a nerobime projekty do skoly, tak poskakujeme na zinienke, alebo cvicime na kladine alebo nahaname stena, ked nam kradne oblecenie 😀 😀 😀

bury
2. apr 2014

@jitu22 - psala jsem ti IP 😉 látka doma a ty jsi nenapsala, kolik a kam ti mám poslat. Tak písni.

@piecee - ten proužkovanej Finerib by se mi taky líbil 😀 😀 ale já už fakt nemůžu nic kupovat!!!!! 🙂

terezita
2. apr 2014

@snowwitch dala. kamaradky petilety synek miluje veverky, ten by ti to hnedle zkonfiskoval 😀