Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo
ja som take podobne mala ale ina farebna kombinacia zeleny podklad tusim z minulorocnej kolekcie a teda co ja viem. Moj skusenost, je to o nieco horsie kvalitovo ako lille, robia s tam take minizmolky, ale zase ja sa stym nehram ked periem ani nepretacam..
@arlette tak abys viděla, jaké poklady jsi ulovila, já si hned říkala, že jsem ty potisky někde viděla:
http://ruttu-nuttu.blogspot.cz/2014/04/pienen-k...
http://ruttu-nuttu.blogspot.cz/2013/06/jos-ihan...
ahojte babulky 🙂 viete mi prosim poradit 🙂)
ste ohromne sikulky a ja len slintam nad krasnymi vytvormi 🙂
rozmyslam nad jarnym softom prechalanov, viete mi poradit ci je vhodny aj futbalistov? aka je pevna ta latka? 🙂)) dakujem 🙂
@elixia můžeš lemovat až po sešití obou ramen, ale pak si ten proužek musíš dobře poměřit a sešít 😉 v druhém případě - sešiješ jedno rameno, olemuješ a sešiješ druhé rameno, pak ten kousek lemu u krku začistím na rovnostehu, návody jak na to má Caramilla na ekozahrada.blog.cz myslím u lemování bodyčka 🙂
@petkasv nemám ho, uvažuju nad ním, ale právě vůbec tyhle úplety neznám. Já někdy čučím, že V. má stejné úplety, které ovšem dawanda prodává třeba za 16ojro, zatímco V. ho má za dvě stovky. Ale tak zas v normoš krámě přeci nemůže prodávat dvojku...pochopím v outletu, ale to je pak za stovku. Proto mám trochu vítr brát něco neznámého, cenou se vždy řídit nedá ☹.
@lilly2711
Zase sanka dolu 🙂 perfektne 🙂 🙂
@koki_melo úplet od M. Millera jsem od Mráze neměla, ale jinak mám s úpletama odtamtud dobré zkušenosti, žádné opírání, žmolkování atd. Měla jsem i jednu stejnou látku z Německa (kterou jsem předtím koupila u M.) a byla úplně stejná. Ono to je spíš tím úpletem, protože úplety M. Millera, možná i Kaufmana a Hilca jsou prý hrozné opírající se hadry.
@anastazieb kde? Co? 😀
@anastazieb díky!
No třeba v MTX trénujou a vyjedou z nějakýma českýma Lillošema 😀

@lilly2711 Nejen, že to máš fakt nádherné, ale ještě ta rychlost!