icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzkasim
1. apr 2014

@lilly2711 Nejen, že to máš fakt nádherné, ale ještě ta rychlost!

koki_melo
1. apr 2014

@terezita ...buď v klidu, každý set hader rovná se bonbon pro každou 😉 .
@bury ...jestli tě to uklidní, tak já mám taky prasátka doma, sama jím taky jsem, koberečky jsem jednu dobu taky měla a byly v pračce furt.

lip72
1. apr 2014

@lilly2711 To Ottobre mám, hurá..já chci, teda muj nejstarší chce abych mu udělala takového střihu tepláky, ale jen pod kolena, tak mě nenapadlo se podívat do Ottobre, děkuji za odpověď. Na děti a ostatní lidi se mi ty tepláky líbí, ale pro sebe bych si je neudělala 🙂

a_lexa
1. apr 2014

@zuzimia krásné bundičky 🙂
@lilly2711 nádherné - všechno. Takové živé....hravé.... fakt paráda 😵
@koki_melo no teda, to je dneska mazec - krásné a modelky také. 😵

mahafi
1. apr 2014

@lilly2711 @koki_melo moc nádherné věcičky 😵 . jsem sem chtěla dát moje spatlaný kalhoty pro sebe.. ale nedám... počkám si na pátek 😀.

koki_melo
1. apr 2014

@mahafi Hehe, já dneska při tom aprílu vystrčila růžky, ale v pátek taky přihodím nějakou "dadka" libovku 😉

koki_melo
1. apr 2014

Holky, neměla jste některá toto? Hadr? Dobrý? Je to Kaufman. Dík za radu.
ps. omlouvám se za obr fotku 😀

bury
1. apr 2014

@terezita - nechci tě uhánět, ale musím 😀 😀 myslíš na mě s tím střihem na prdelačky? já musím nutně něco našít, tak jestli mám čekat, nebo střihnout ty moje s klínem 😉

diapozitiv01
1. apr 2014

@koki_melo
ja som take podobne mala ale ina farebna kombinacia zeleny podklad tusim z minulorocnej kolekcie a teda co ja viem. Moj skusenost, je to o nieco horsie kvalitovo ako lille, robia s tam take minizmolky, ale zase ja sa stym nehram ked periem ani nepretacam..

lilly2711
1. apr 2014

@koki_melo som sa musela zasmiat, lebo ja ked sa pozriem na fotky svojich veci spred dvoch rokov, tak sa musim cervenat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 bol to des 🙂 takze len prax a prax a spravna motivacia ( samozrejme tu )

terezita
1. apr 2014

@bury myslim! jen ja neumim se skannerem bojovat a hodila jsem to na pritele a ten to o vikendu nestihl a ted vysedava v hospode.. zkusim ho zitra zaurgovat, ze to uz vazne specha!

bury
1. apr 2014

@terezita - to zase nemusíš (i když chlapa je vždy nutný trošku popohnat 😉 😀 nechci tě nějak moc uhánět - to máš za to, že jsi se nabídla, že mi ho pošleš - teď ti nedám pokoj 😉 😵

laeela
1. apr 2014

@arlette tak abys viděla, jaké poklady jsi ulovila, já si hned říkala, že jsem ty potisky někde viděla:
http://ruttu-nuttu.blogspot.cz/2014/04/pienen-k...
http://ruttu-nuttu.blogspot.cz/2013/06/jos-ihan...

petkasv
1. apr 2014

@koki_melo to je flanel, ne? já měla ty jeho flanely, nejsou atestovaný pro děti do tří let, hadr to není ale tím jak je to 100%bavlna tak nepruží a trochu žmolkatí 😖

koki_melo
1. apr 2014

@petkasv nene, to je úplet 95/5...ale já už si jednou naběhla s úplety od V. , byl to tehdy M.Miller, ale děs po vyprání, žmolky, barvy, hrůza.

petkasv
1. apr 2014

@koki_melo a od koho ho máš, od VJ? Mráz je holomek a jeho úplety jsou na nic, ale od VJ nebo Magenty nebo mellu bych se nebála ty druhou jakost neberou 😉

anielik
1. apr 2014

ahojte babulky 🙂 viete mi prosim poradit 🙂)

ste ohromne sikulky a ja len slintam nad krasnymi vytvormi 🙂

rozmyslam nad jarnym softom prechalanov, viete mi poradit ci je vhodny aj futbalistov? aka je pevna ta latka? 🙂)) dakujem 🙂

elixia
1. apr 2014

Kocky, ak chcem lemovat vystrih pruzkom na tretiny, mam najskor zosit ramena a lemovat dookola alebo zosit iba jednu stranu, olemovat a tak zosit druhu? V tom pripade,co mam urobit s koncami toho pruzku?

@lilly2711 nadhera....

petkasv
1. apr 2014

@elixia můžeš lemovat až po sešití obou ramen, ale pak si ten proužek musíš dobře poměřit a sešít 😉 v druhém případě - sešiješ jedno rameno, olemuješ a sešiješ druhé rameno, pak ten kousek lemu u krku začistím na rovnostehu, návody jak na to má Caramilla na ekozahrada.blog.cz myslím u lemování bodyčka 🙂

koki_melo
1. apr 2014

@petkasv nemám ho, uvažuju nad ním, ale právě vůbec tyhle úplety neznám. Já někdy čučím, že V. má stejné úplety, které ovšem dawanda prodává třeba za 16ojro, zatímco V. ho má za dvě stovky. Ale tak zas v normoš krámě přeci nemůže prodávat dvojku...pochopím v outletu, ale to je pak za stovku. Proto mám trochu vítr brát něco neznámého, cenou se vždy řídit nedá ☹.

rebelie
1. apr 2014

@bordino Já mám krásnou lněnou látku (teda ve směsi) na sukni z látek na Korunní, ale myslím, že to není jistota, že tam něco najdeš... ale je to můj oblíbený krám...

rebelie
1. apr 2014

@petkasv Sako se sukní boží! A konstrukci bych se nutně potřebovala naučit... s mojí atypickou postavou nelze jinak, 99% kupovaných střihů neobleču... a té sukni se říká tulipánová, ne? Jak jste tu s někým řešily, zda je to áčková sukně...

elixia
1. apr 2014

@petkasv dakujem 😉

petkasv
1. apr 2014

@rebelie díky, ale ani tulipánová sukně to není, ta může mít několik podob, buď uzavřený tulipán a to je nahoře široká a dole je upnutá, a nebo naopak rozevlátá jako rozkvetlí tulipán 😀

diapozitiv01
1. apr 2014

@lilly2711
Zase sanka dolu 🙂 perfektne 🙂 🙂

zuzu_epona
1. apr 2014

Pridávam niečo málo odo mňa, akosi mám v týcho dňoch málo času na šitie.

anastazieb
1. apr 2014

@koki_melo úplet od M. Millera jsem od Mráze neměla, ale jinak mám s úpletama odtamtud dobré zkušenosti, žádné opírání, žmolkování atd. Měla jsem i jednu stejnou látku z Německa (kterou jsem předtím koupila u M.) a byla úplně stejná. Ono to je spíš tím úpletem, protože úplety M. Millera, možná i Kaufmana a Hilca jsou prý hrozné opírající se hadry.

anastazieb
1. apr 2014

@laeela @arlette taky mi přišlo, že jsou to úplety z Ruttu nuttu, ale kde se tam v Moraviatexu vzaly? 😕 😨

bordino
1. apr 2014

@anastazieb kde? Co? 😀

koki_melo
1. apr 2014

@anastazieb díky!
No třeba v MTX trénujou a vyjedou z nějakýma českýma Lillošema 😀