icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mamata
6. apr 2014

@petkasv ahoj, to nevím, ale zjistila jsem, že se to jmenuje Galanterie Kristýna a nejspíš to patří k téhle skupině http://search.seznam.cz/?sourceid=FFListicka_3&...

jieff
6. apr 2014

@lonara7 jestli neví jestli v tý úža galanterce ve Foru nemají nitě Hagal - jeansové? tak to sem myslim nepatří...

laeela
6. apr 2014

@petkasv tak to fakt nevím, ale zkus si najít číslo a zavolat.

zuzkasim
6. apr 2014

Kompletek pro dcerku. Jsem zvědavá, jak jí sedne, teď už modelka spí, přehlídka bude nejdřív zítra.

saaralota
6. apr 2014

holky, právě zápasím se zipem na soft. bundě...na podzim jsem jednu pokořila, ale teď zase nevím... jakou patkou všívat zip? Myslím to úplně konečné prošití z lícu? Zkoušela jsem to zipovou, ale šílený... co kráčející? Na ten podzim jsem to asi 5x párala, ale už nevím, co nakonec pomohlo... Ten soft se mi pod patkou hrne, ujíždí to do strany...a u krku je vůbec problém to našťouchat pod patku. Nevím co s tím... Jo, a je to zimní soft.

laeela
6. apr 2014

@zuzkasim wow. Krásný. 😵

laeela
6. apr 2014

@zuzkasim a přiznám se, první myšlenka byla na to, jak ses bála začít šít z úpletů oblečení. 😀

aerin
6. apr 2014

Holky prosim vas, kde kupujete patenty kdyz zrovna neni MTX nebo Mylly? Jako fakt patenty, tak 2x2, prijde mi, ze vsude jsou jen fineriby :-/ (Batani, Mechulka)

zuzkasim
6. apr 2014

@laeela To nevíš, že jsem to dělala 2 dlouhé večery🙂 Jako moje rychlost je šílená... Kanýrek na tunice jsem párala 3x, zkoušela jsem rufler (patka, která sama řasí), na plátno perfektní, ale s úpletem si nerozumí (nebo je to mýma rukama), takže jsem nakonec použila klasiku - prošít na velký steh a nařasit ručně.

laeela
6. apr 2014

@zuzkasim rychlost není podstatná ne? Důležitý je výsledek. Furt lepší, než když se s tím dlouho šiješ a nakonec je to hnusný. 😀 - vlastní zkušenost. 😀

macin73
6. apr 2014

@caramilla Fotky úchvatné, jako ostatní se budu opakovat, ale opravdu z Tebe sálá neskutečná pozitivní energie a krása, moc Ti to na nich sluší. Jinak s těmi brýlemi to mám taky tak, dokonce na posledním focení jsem si je už ani nesundávala, protože jsem zjistila, že když jsem si je sundala, připadala jsem si nějak neúplně na těch fotkách... a na posledních pár fotek jsem si je vzala a ty dopadly nejlíp... jakoby mi opravdu chyběl kousek mě. 😕

sinala
6. apr 2014

Konečně jsem si ušila i něco pro sebe 😀, sukně z levnější bavlny než střihnu do designové, trička z elast. jendolíce a recy rifle pro Andreje, jen jsem je nějak divně naaražovala, ale přefocovat nebudu 🙂.

zuzkasim
6. apr 2014

@sinala Ty trika se mi moc líbí!

crawler
6. apr 2014

@sinala moc pěkný 😵 a líbí se mi i to zahradnické zátiší😉ještě prosím foto na modelce - to je stejně nej 😉

arlette
6. apr 2014

@bordino nevím, kterou kabelku mám pochválit víc 🙂
@jitu22 krásné plenečky i turkáče 🙂
@caramilla krásné dupky a tobě to strašně sluší! Jak to děláš? Jako před porodem ti to slušelo, ale teď snad ještě víc 😉
@zuzimia košík je super!
@bury @caramilla tož to já jsem po porodu vypadala jak bubák 😅 😀 Ale zato jsem měla okamžitě poté tolik síly a energie, že bych v tu ránu vyskočila z lůžka a dokázala pokácet půlku hory 🙂
@snowwitch tak na to bych vsadila krk, že se miminkovi i mamince bude souprava líbit 😉
@petkasv pěkný komplet a Rozárka je šikulka 🙂
@anastazieb moc pěkné 🙂
@zuzkasim krása 🙂

koki_melo
6. apr 2014

@petkasv Nevím, bohužel a ani tam teď nemáme cestu ☹.

sinala
7. apr 2014

@crawler tak až mě manžel vyfotí 😀 😀 😀

jancasoch
7. apr 2014

Veškeré fotky výrobků co jste ušily jsou nádherné. Moc pěkně vypadají i nešicí počiny., ty koláčk y od @koki_melo ty bych si dala. Mňam.

Já vkládám jen dvě věci.
1) jeden nešicí počin
2) softové kalhoty pro nejstarší. Jsou k té bundě, kterou jsem vkládala nedávno (přikládám znovu). A musím tedy říct, že když jsem jí je ukázala, tak to byla věc. Až jsem z toho slzu zamáčkla. Ona je taková, že neprojevuje skoro vůbec emoce. Tak jsem si říkala, klasika, dostane gatě, řekne dík (když si vzpomene) a ejhle. Ona normálně stála s otevřenou pusou a když se vzpamatovala tak se úplně tetelila blahem, jak jsou ty kalhoty krásné. Musím říct, že to byla pro mne opravdu ta největší odměna.

mahafi
7. apr 2014

@jancasoch náádherný 😵 taky bych se tetelila 🙂

laeela
7. apr 2014

@jancasoch Je to perfektní. Přesně chápu, že máš radost. Doufám, že se dcera bude náležitě chlubit, že to šila maminka. 😵

a_lexa
7. apr 2014

@jancasoch komplet je parádní 🙂 Přesně na tyhle reakce se těším (jestli nějaké budou), zatím je mu buřt, jestli je to "by mama", nebo "versace" 😀.

katka82
7. apr 2014

@jancasoch nádhernej komplet 😵 😵 jj radost dětí je ta nej odměna 😉
@a_lexa tak na tohle jsou naši kluci super 😉 ty se hned všude chlubí že to šila máma a kolikrát to nechtěj ani sundat dolů 😀 😀

caramilla
7. apr 2014

@arlette Tak třeba já zase vypadám svěže, ale nejradši bych skočila z věže a les bych teda kácet fakt nešla 😀 😀 😀 Ten bazilišek prostě chce chrnět v šátku, asi budu muset najít techniku, jak se šátkem nastřihat a ušít bodyčko, jinak se nedočkáme 😀
@zuzkasim kompletek je krásný, jsem zvědavá, jak bude vypadat na malé.
@sinala a foto na modelce bude? 😀 😀 😀
@jancasoch JAni, máš to krásný, já tu bundu neviděla, nedočetla jsem celou diskusi, tak jsem moc ráda, že jsi vložila znova, o ti bych fakt nerada přišla a je úplně dokonalá ta kombinace s tou žlutou látkou, nádhera! A gatě úžasné, já jsem zase zamáčkla slzu, když jsem četla tvůj příspěvek. Mě to taky vždycky dojme, kdyžJasmí jásá a mazlí se třeba s kalhotama, co jí ušiju. Diskopuntíkový komplet úplně zbožňuje a pokaždé, když jí ho dávám, je to odměna za odvedenou práci a je to moc fajn 😉

jitu22
7. apr 2014

turkáče mě nadchly, tak rovnou ještě jedny, tentokrát úpletové. A ještě sobotní nocovka na přání. Konečně taky nějaké neplenkové šití. Hrozně jsem si to celý víkend užívala. A teď už zase plínky...

katka82
7. apr 2014

@jitu22 Jůůů 😵 😵 to je super 🙂
@zuzkasim prosím tě ty jsi sem jednou dávala odkaz na ten úplet s kolama???někam jsem si to zašantročila a ne a ne to najít 😅

mamata
7. apr 2014

@laeela s tím chlubením bacha, to dělá Eva pravidelně a já pak zašívám tuhle taštičku na kolo, tamhle prasklý šev na riflích a všechno to jsou cizí lidi

jitu22
7. apr 2014

@mamata my máme na štěstí v ulici švadlenu, takže se všemi těmihle opravami posílám ostatní k ní 😉

crawler
7. apr 2014

@jitu22 skvělá aplikace 😵 😀

caramilla
7. apr 2014

@jitu22 😀 😀 😀

mamata
7. apr 2014

@katka82 šitínití.cz