Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo našiješ tutu sukničky
@cibulenka1 souhlasím s holkama, z těch tvých možností bych oželela jen ten horizontální chapač )já mám naopak rotační radši), ty ostatní ne. A jak píšou holky, ty levnější stroje mají plastový vnitřek, plastová převodní kolečka...
@koki_melo přesně jak píše @terezita... kup k tomu nějaký barevně ladící a výraznější, já taky dělala dvojbarevné... a dělala jsem je z toho "svatebního" tylu... jeho jedinou nevýhodu vidím v tom, že se to rádo lepí k sobě a moje provazochodkyně měly za chvilku okolo sebe prostě kolo z tylu, protože jak nejsou na sukně zvyklé, pořád si je šmudlaly a tahaly nahoru... 😝 😀
Holky prosím nemáte některá nasyslenou nějakou maskáčovou teplákovinu? Stačí kus na tepláčky, nemusí být celý metr... Nebo @arlette? Nemají jí v obchodě 🤐 ? Díky
@cibulenka1 souhlasím s tím, co bylo řečeno - sice těžko říct, zda tě šití chytně jako některé z nás a zda u něj budeš trávit většinu volného času,ale i kdyby ne, tak když už investovat, tak do dobrého stroje - bude na prd, když investuješ 3 500kč do stroje,který bude poruchový, neprošije třeba víc vrstev u jeansoviny apod. Stroje tady ozkoušené a oblíbené jsou za cenu už od 4000kč a ta pětiskovka navíc je prostě taková jistota, že spokojená budeš a pokud budeš šít hodně, tak je to víc než potřeba 😉já mám např . Brother ds 120 a je bombová, zatímco před ním jsem měla sice celokovový yamata a měl i dost stehů,ale prostě nešil tak pěkně a když se pokazil,tak mi ho ani nikdo nechtěl opravit 😉
@genkai271 bundička je fakt moc pěkná 😵
@katka82 to autíčkové hilco je boží, ach ach! 😵 😵 😵
@kusepa hele, ale klobouček stál za to, je úplně profi, i když já bych si ho asi radši někde koupila 😀 😀 😀
@koki_melo CHleba s rybičkama mě pobavil 😀
A s tou idylou, já zase nejsem tak úplně extra v extázi, neboj, občas řvu na obě děti, když obě děti najednou řvou a něco vyžadujou, jako ty kecy "jedno dítě, žádné dítě", jsem považovala za kecy a strašení, ale hluboce se omlouvám, je to PRAVDA! 😀 😀 😀 A to je Jasmína extra hodná, poslušná, samostatná a rozumná, kdo má děti od sebe rok, dva, tak to bych se fakt houpala na půdě už první den po příchodu z porodnice, jak se to dá přežít????
Mě stačí zvládat Jasmíny aktivity (školka, plavání a podobné kraviny) a do toho malého, musím ho všude tahat jak kočku, záda oddělaný:-P
@caramilla jj já tu látku taky miluju 🙂 no ležela mi tu asi 2 roky než jsem do ní střihla 😀 jinak máme kluky po 2 letech a první rok to bylo fakt psycho 🙄 teda alespoň u nás 😉tchyně mi tenkrát strašně moc pomohla a popravdě řečeno mam tu dobu teď jakoby v mlze-moc si toho nevybavuju,jen že to bylo děsný 😅 a taky tvrdím že jedno dítě=žádné dítě 😀 😀
@caramilla taky jsem moc nedávala na "jedno dítě-žádné dítě" ---netušila jsem,jak hluboká pravda v tom vězí...Linda má 13měsíců pryč a fakt brutus 😅 🤐 Teď vymyslela úža zábavu - vylézt na stoličku, ze stoličky na stůl a dolů asi pomocí křídel či co - andělé strážní musí fakt makat bo já jsem jen člověk a nemám oči vzadu...A to samozřejmě musím hlídat i Fanouška, aby jí tu židli nepodrážel, nepotrhoval jí ruce apod... 🙄
@papajka7 ale taky to máš pěkný střih😉 já ale preferuju rychlejší zapínání, takže raději míň patentek,ale vzhledově se mi líbí víc ty 2 řady 😉 Jojo,lemuju gumkou, na 2.místě mám ráda lemování PULem a nakonec flízem- flízem se mi to nelíbí a ještě je to pracnější 😝 kapsovky šiju taky, ale to šiju lícem k líci se suedem a pak prošívám zhora 🙂
@caramilla když se po roce a čtvrt narodila juniorka, tak jsme pořekadlo "jedno dítě-žádné dítě" rozšířili o "dvě děti-moc dětí". Druhé dítko je mazec, člověk by nevěřil, jak moc je to jiné. My je tak plánovali s tím, že první rok bude asi masakr a pak už to bude jen lepší. Jako chytré ženské ti nebudu nalhávat že to tak není, byl to masakr občas, ale dá se to zvládnout (je dobrý mít alespoň číslo na Chocholouška, případně v likérce láhev rumu - u extra zlobivých dětí a uplakaných miminek rada "rum" odpadá, protože bys byla střískaná už od rána). Myslím, že nejhorší to mají superženy zvyklé mít superuklízíno, supernažehlíno, supernavaříno, superdětizeškatulky, prostě supervše, protože pak to je trochu náročnější. Jakmile člověk trochu sleví z nároků a nepohrdne v sobotu dovezenou pizzou nebo obědem někde v restauraci na zahrádce a vyprdne se na 15xdenní čištění fleků ze sedačky a radši na ni natáhne deku a hodí si nervy do klídku, protože ty děti tolik nevnímaj ty fleky jako napruzenou mámu, tak je to hned jednodušší. Ale neboj, takhle chytře mluvím až teď, co jsem si ten rok "protrpěla" a na nejbližší lampě se nehoupala jen proto, že jsem nidky nebyla dost dobrá na šplh . A ještě jedna věc, kterou jej dobré udělat (já to kdysi tak neměla) - přestat si myslet, že to všechno umím nejlíp a jediná se zvládnu postarat a všichni ostatní dělají všechno úplně blbě a když bude mít dítko triko výstřihem dozadu, tak je konec světa. Oni ti tatínci (babičky, dědečkové, pokud jsou) mají v sobě řadu schopností, které nám do té chvíle úspěšně tajili. Pravda, je to trochu crazyí pohled na ročáka, kterého se tatínek snaží narvat do pyžama vel 68, nebo na to, jak vaří krupici z mouky místo z krupičky, ale oni se to naučej, zatímco my si můžem dáchnout a dmout se tím, že když už to všechno neodedřeme, tak si to aspoň hezky zorganizujeme 🙂.
@caramilla Když jsi v té situaci, tak to prostě jít musí. Mám děti 2 roky a měsíc od sebe. Začátek byl blbý v tom, že miminko se neumělo přisát, takže jsem ostříkávala a krmila přes stříkačku, což bylo na hodinu - zkoušení přisátí, odstříkání, krmení, vše umýt (jsem hrozná, ale vyvařovala jsem jen jednou denně až večer). Ven jsme chodili jen do obchodu, odpoledne tak 40 minut hřiště, víc nešlo. Po obědě jsme spali všichni 3. Po pár týdnech se krmení začalo dařit líp, do toho jsme otevírali mateřské centrum, ale měla jsem obě děti doma, takže všechno dělaly se mnou. Když mi jednou po opakovaném upozornění starší křikem vzbudil miminko, tak jsem mu mimčo dala do postele a řekla, ať si ho teda utiší sám. Nechala jsem je tam spolu pár minut, starší rychle pochopil, že to není až taková legrace. Jsem možná drsná matka, ale bez toho by to u nás nefungovalo, já se nehodlám odrovnat, děti miluju, ale vše má své meze, i moje sebeobětování🙂 Teď se 3. je to hodně jiné, kluky samozřejmě ráno vypravuju do školy (vodění jsem po pár týdnech vzdala), po obědě přijdou, úkoly, kroužky, mnohem hůř se hledá režim. Ani já si nemůžu dovolit na celý den zmizet do města, za kamarádkou... V tomhle bylo jednodušší, když byli oba malí.
@crawler
Tie auticka som videla aj tu http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/...
a za 12€/meter
@koki_melo 😀 😀 mluvíš mi z duše 😉 taky jsem si musela kdysi uvědomit že když přenechám starost o děti někomu jinému tak to neznamená že jsem špatná matka 😉 😀 jj člověk musí jít někdy hluboko do sebe aby to vůbec přežil 🙂 jinak samo teď zpětně vidím jakou spoustu chyb a blbostí jsem po příchodu druhého sviště nadělala 😅
@diapozitiv01 - super, objednam si🙂

@mehlo budes mit pekne zpocenou prdel 😀 😀 na behani urco nedoporucuju, to potrebujes neco co dycha 😉 jako behaci bych si asi zrovna nesila, bych koupila bud v lidlu, tchibu nebo decathlonu nejake elastaky pod kolena, s tim si vystacis pomalu cely rok a nestoji tam vubec moc (vyjdou max. na tolik, co by te staly katata ze softshellu..)
@koki_melo dokup nejaky vesely barevny a udelej je dvoubarevne. vypada to hezky. a ten jemny tyl na to fakt nevadi, da se to. ja je z nej delala taky 😉