Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kusepa jojo, máš pravdu, taky jsem softový komplet šila dva dny a mohla bych koupit soupravu v lidlu za pár stovek a nekoupila, má to prostě jinou hodnotu. Kryštof zatím je skoro 100% oblékaný ala maminka a je to prima 😵
@jitu22 paní na úklid v dobrém závidím, to bych taky potřebovala, myčka - pračka - sušička a paní na úklid musí být super kombinace 😀 Já jsem dneska si říkala, že nebudu plýtvat energii a pověsím prádlo a plenky ven a 45 minut jsem věšela prádlo 😕 😕 😕 To člověk pak čumí, kolik času sušička ušetří, když peru skoro každý den, že... A když se připočte žehlení!
Já právě mám taky potřebu být platná pracovně nebo alespoň vyřídit mejly, co za den přijdou a pak mě štve, že Kryštof chvíli nevydrží v postýlce nebo kočárku, prostě nic neudělám a to mě ubíjí. Ale snažím se užívat toho, že nic pracovně nemusím. To by mě totiž fakt asi odvezli, už jen zkontrolovat banku a odeslat střihy mejlem je pro mě teď fakt nedostupná operace 😠 Od pátka chci ušít malému bodýčko, ale bohužel nespolupracuje, tak bude napranej v té 52 se svýma 55 cm 😀
A s tím řvaním se to taky snažím střídat, první jsem si říkala, že budu řešit první mimino, ale pak si říkám, že jak k tomu Jasmínka přijde, že je chudák starší, tak má smůlu, tak někdy nechám řvát Kryštofa a věnuju se dřív jí.
@caramilla na tu nutellu bacha 😀 😀 😀 segra u prostědní ládovala milku, vše šlo do mlíka a když už nekojila, malá se nemohla dorvat...snědla, kde co viděla a pořád měla málo...chyběla jí ta Milka 😝 U synovce zas byl v kurzu marcipán, ale najednou i váha šla nahoru....tak šla do sebe a má miň než před těhu....ale skoro denně cvičí.....A pak chce šít furt menší a menší oblečení a mě tím deptá 😅 😅 😅 😅
uha.. tu sa rozoberaju strasti a patalie s dvoma detmi nasekanymi hned po sebe. tiez by som vedela rozpravat.. je to narocne a velmi... a ja som bola presne z tych super matiek.. ale pomaly som zo svojich narokov uz pri prvej zacaala upustat, teraz som uz viac-menej salamistka , kt. si da 2x do roka kompletne vyupratovat dom firme.. aj dnes tu boli :D proste sa nepototo.. najviac mi odlahlo, ked starsia isla do skolky.. teraz si to uz viac menej uzivam, ale zacinam byt vymetena a rozmyslam ze sa vratim do procesu.. veru aj ja stale musim mat nejake ciele, lebo potom sa citim ako lemra lemrava k nicomu suca..
@kajark já bych ho nekupovala, mám Brother a jsem s ním spokojená, nedokážu si představit, co by měl dělat líp. Naopak jsem četla názor na Pfaff, že je zbytečně složitý, že zlatý Brother.
@zuzkasim dost dobrý 😉
Tak já mám holky od sebe 19měsíců a 6ti nedělí bylo maso...ale hlavgně proto, že . se chtěla kojit pokaždé, když se kojila A. a to jsem teda nedávala, takže jsem ji asi po 2 měsících odstavila. Žárlení nijak hrozný nebylo, ale teď žárlí strašně malá na starší a nějak nevím, co s tím.
@caramilla Přidávám se k ostatním, že ti to na fotkách moc sluší a Kryštof je nádhernej.
@zuzkasim nádhera, taky jsem myslela, že je to produktové foto 😀 . Taky po tomhle kočárku pokukuju, pokud ještě někdy.... bude potřeba.
Tak já se taky přidám 🙂 Mám ty moje kluky od sebe 2 roky a 8 měsíců a nikdy více 😀 Myslela jsem si, že to bude vcelku v pohodě, že uběhne nějaký týden a starší bude zase v klidu. No, rozjel se teda pěkně 🙂 Začal být jaksi dospělý, nebo spíš puberťák, dost odmlouvám, neposlouchá, dělá naschvály ☹ Před porodem to byl miláček, nejhodnější v okolí. A já prostě už nevím jak na něj. Snažím se s ním být, ale tím, že je tatínek doma (nedobrovolně -zlomil si 2 dny po porodu palec na ruce na fotbale), tak to mám o to těžší. Neboť o mladšího se nepostará, nepřebalí, tak jsem to musela dělat jenom já a tatínek byl jen a jen pro staršího. No, tak se z toho teďka snažíme dostat, ale už je prostě puberťák a vymyšlí hlouposti a lumpárny. Už to není můj nejhodnější chlapeček. Už je to prostě chlapák 🙂 Někdy si říkám, že jsme mohli zvolit menší věkový rozdíl, ale kdo ví, zda by to bylo lepší. Takhle si to vyžerem a pojedem dál 😀 A to přemýšlím o třetím 😀 😀 Ale to asi nehrozí, i když nikdy neříkej nikdy 😉 Jen mi přijde hrozně líto, že kluci vyrostou a já těhotenství a tak dál už nezažiju 🙂
K tomu mladší má problémy s dechem, takže furt nějaká sranda 🙂 Zítra jdeme opět k dr., tak jsem zvědacá, co vymyslíme. Asi nás pošle na ORL. Jako není to nic strašného, ale po jídle lapá po dechu a já jsem úplně bezmocná. Nevím, jak mu mám pomoct, pokud nějak to jde ☹ Ten výraz je strašný, jak se na mě dívá a chce, abych mu pomohla a já nevím jak ☹
Jinak šestinedělí je téměř za mnou a bylo to lepší než prvně. Prvně jsem málem jela na psychinu, ale později jsem zjistila, že jsem zřejmě měla poporodní deprese. Byl to fakt mazec. Teď to byla docela procázka růžovým sadem. A kilča jsou samozřejmě taky dole, mě přijde, že po těch klucích to jde dolů lépe 😀
No a taky mám i něco ušito, ještě to hodit do počáku.
Ježiš, holky ani nevíte jak jsem ráda, že nejsem pološílená sama... My máme rozdíl cca 2 roky a 4 měsíce. Se starším jsem na tom dost podobně jako ally, taky dělá naschvály(přesně se změnil z nejhodnějšího dítěte v okolí v docela slušného lumpika). Navíc teď všude vleze( na stůl, opěradlo křesla apod, lanové prolézačky pro velké děti, což před tím nikdy nedělal. Musela jsem začít maloška nosit na hřiště v manduce( ač jsem chtěla později- tak snad vědí proč tam tu novorozeneckou vložku mají) protože ječící mimino v kočárku a staršího na špici lanové pyramidy jsem jaksi nedávala.
Naštěstí už drobeček křičí míň a začíná se smát a broukat, tak je to taky veselejší. A taky mi hrozně pomáhají obě babičky.
@allymally Držím palce ať je maličký ok., chudouš
Ještě rychlovýcvak drobečka v novém modelu.
@saaralota Nánožník je jednoduchý, dvojitě je pouze to přehnutí přes madlo, kvůli vzoru. Mám to hlavně aby na prcka tolik nefoukalo, aby nepadala deka, kterou věčně skopává a aby držela nahoře ta část pod nožkama, protože tento kočárek nemá polohování nožek. Klasický nánožník na jiný kočár mám ze silnějšího materiálu. Kdybych ho měla šít, asi bych dala dvojitě, nebo něčím podšila, i kvůli lepšímu držení tvaru.
My mame mezi klukama rozdil 19 mesicu a protoze mladsi byl pohodove mimco (az na vecerni hodinu prdiku) vydrzel v kolibce koukat na kolotoc pul hodiny i dyl), kojeni bylo v poho, spani se po 3 mesicich ustalilo, tak prvni spolecny rok byl podle me celkem "klidny" . I kdyz taky nekolikrat denne jeceli duo. Zarleni probehlo a probiha i ted. Ale cca od roka je to horsi, hlavne proto, ze mladsi uz si nenecha vsechno libit - uplatnuje sve potreby a naroky, chce byt prvni, atd. Takze v praxi je to neustale pretahovani o neco, jeceni, bitky, honeni (ktere vzdy konci karambolem se zdi nebo nabytkem) Oba uz jsou mobilni na odrazedlech, presto mladsi ma jine tempo nez starsi a casto mi starsi parku ujede. Do soukr.skolky nikam nechodi, tak jsme cele dny spolu. za me je horsi tohle obdobi. Tesim se, ze starsi pujde od zari do skolky, ale je mi jasny, ze budem vic doma nemocni vsichni nez zdravi. .... A to se tesim na treti.... Ale dame vetsi rozdil 😀
praci si k 2 malym detem nedokazu predstavit, terminy me desi, je fajn sit neco jen pro radost 😎

@a_lexa No, dneska jsem byla sama překvapená, na zkoušku jsem si zkusila vzít svoje předporodní rifle a jsou mi úplně normálně, byla jsem úplně v šoku. Po Jasmínce jsem nikdy do svých kalhot už nezhubla, půl roku jsem nosila těhotenské a jedny takové elastické a čekala, až zhubnu, po půl roce jsem si koupila rifle větší a po roce jsem ty starý vyhodila, abych se tím netrápila🙂 Teď mám sice 3 kg navíc, něco bude i v kojení, ale oblečení celkem obléknu, jen mi je něco malý přes prsa a břicho je taky ještě takový neforemný 😀
S tou nutellou mám výhodu, že mám superrychlý metabolismus, což znamená, že bohužel na mě nefungují žádné diety, můžu držet dietu a jíst jen zeleninu a výsledek je, že mám strašný hlad, ale váha víceméně stejná, ale zase výhoda je, že můžu sníst tabulku čokolády denně a metabolismus to spálí a váha taky stejná 😀 Takže fakt nutella jede. Tělo si řekne, potřebuju prostě energii. Teď jsem konečně obědvala, 4 rohlíky s chedarem, dietní jídlo 😀