Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bury jj pokaždé to znamenalo probdělou noc,pak prospal dopo a po poledním spaní hnis z ucha a odjezd na ORL 😝 jinak s těma školkama máš naprostou pravdu 😒 bohužel je spousta odkladů v poslední době 😒 a s tím časem na děti je bohužel taky fakt,ale zase nutno podotknout že je čím dál tím víc rodičů kteří mají co dělat ty děti uživit a makaj od nevidím do nevidím 😖
@a_lexa @sinala @petkasv - holky u nás už bylo před zápisem taky skoro plno, ale je to tím, že jsme malá obec a MŠ dostává seznamy dětí, která mají nárok na MŠ - od obecního úřadu ,které mají trvalé bydliště v obci, kde je školka (to právě nevím, jestli se bere i ve městech, kde je školek víc, to asi ne) Pak počítají s mladšíma sourozencema dětí, které už do školky chodí, děti s odkladem a třeba děti, které patří spádově, jsou už předškolní a ještě do té doby do školky nechodily a jako předškolní by začít měly... No a pak ty známí a sponzoři, jak píše @a_lexa 😀 😀 😀 😝
@katka82 - my jsme malá obec, takže vlastně víš o každém skoro všechno a případy, kdy by rodiče fakt čas neměli, protože celé dny makají tu snad nemáme... buď to jsou sociální rodiny, kdy na to prostě kašlou a nebo taky zbohatlíci, který si myslí, že penězma si koupí všechno a že dítě jim vychová školka/škola. To jsou takový ty, co pak řvou na učitele, že se blbě na dítě podívali 😝 😔
@katka82 no předek byl jasnej, tam je poklopec, to jsem spíst nemohla 😀 ale když koukneš na fotku zezadu, tak na to, že to jsou tepláky se spuštěným sedem, tak je má na půl žerdi a docela zařízlý, holt ta nohavice je krátká na to, aby se jí tam vlezl zadek s plenou 😀
@rebelie zas ať nepřeháním, za asistované čučení na telku platíme "jen" 3,5tis, protože chodí na dva dny v týdnu, celotýdenní to maj za 8.
@sinala ono to samozřejmě není možno, ale pokud má ředitelka přehled tak ví kdo bude mít zájem nastoupit a ví jaké má rezervy kolik dětí odejde a kolik jich může vzít nových, tady v tom fakt sponzoři nehrajou žádnou roli, kor dneska v době přehršle dětí, kde prostě musíš děti odmítat, v době kdy bylo dětí málo tak nebyl asi problém dělat různé věci ale dneska nemá ředitlka problém s tím naplnit školku normálně 😉
@koki_melo jéé, tak to s tím sedem je dobrý. Já jsem včera šila (prvně pro cizí dítko) legínky. Kamarádky holčička bude mít 2. roky. Říkám si, co tam já dám za cedulku a pak mě do očí praštila "MAMA factory", ta k nim bude super ladit - tak jsem si jí položila vedle stroje ke špendlíkům abych na ní nezapomněla. Pak jsem si našpendlila sed (přední i zadní) a sešila, potom jsem sešila vnitřní nohavice a čumim že mám hotové legínky a nemám na nich cedulku. Já jsem si je střihla bez bočního švu!! 😅
@koki_melo synek je taky v soukromce. Státní jesle nehrozí 😀 Ale těch soukromých jeslí a školek t už je v okolí tolik, že se asi snaží, jak je konkurence, nebo nevím... Každopádně jsem spokojená. Fakt se snaží, věnují se jim, nic není problém. A cena kupodivu taky přijatelná. V které části Prahy jste?
u nás na školkách mě nejvíc štve, že míst je dost. I pro 3 letý. Ale nahrnou se sem lidi z okolních čtvrtí a vesnic hned za Prahou, kde místa ve školkách nejsou, a místní mají smůlu. Protože bohužel kriterium bydliště je až za věkem.
@jitu vy jste tu nebyli na zápisu???? taky máte málo školek a všichni chodí zkoušet sem... ale V. je ještě o rok mladší jak H. tak to byste asi stejně neměli šanci....
@koki_melo na osmicce bydlime my.. 😉 je tu par fajn skolek, ale taky par "manufaktur". ta nase je asi prumer, ale mam ji nejbliz, potrebovala jsem stihat davat a vyzvedavat ditko ze skolky.. do tech "top" se ale treba sousedovic synek, co ma 3 roky v kvetnu, nedostal..
@zikie hihi, jsem se taky chtela zeptat.. 😀
@sufik1 ne-e, letos no nemělo vůbec smysl. Je prosincový, takže od září mi ho nikdo nevezme a pro dvouleté dítě nikdo držet místo taky nebude. Skoro všude mají v podmínkách "dovršené 3 roky", výjimečně, že může ýt v září nebo říjnu. Takže jsme to ani nezkoušeli. Ale já bych ho stejně ještě asi nechtěla dá na celý týden a dát jen na 3 dny je taky problém. Tak holt ta soukromka. Ale chlap je na tom zatím s prací dobře, tak to není tak strašný problém.
@sufik1 tý jo, bydliště je až za věkem??? To je síla teda... To u nás ne, bydliště musí být, ostatní nemají vůbec šanci. Dneska jsme byli u zápisu, ale prý se nejspíš stejně nedostane (4r v říjnu), tak jsem ještě před chvílí běžela do jiné školky pro přihlášku, zítra si opět hodíme kolečko čekání u dr. na potvrzení - do školky k zápisu... Ale nevím, jestli ho mám radši zapsat i do školek, kde by se dostal, ale moc se mi ty školky nelíbí (nemají zahradu atd...). Fakt nevím a jsem na to zvědavá.
@koki_melo takže signature 🙂 oka večer na to mrknu já dneska shlídla na FB stránkách mishy právě nějaký viděo o BB crémech a paní co má ošklivý akne a mlela něco o tom že má dvacítku a to tam právě nikde nemají, všude píšou jenom 21 a hlavně mě minulý týden poučovala kosmetička že ten makeup má mít stejnou barvu jako má krk, že řešit to podle obličeje je blbost prootože ten se opálí a já nevím co všechno, kde to krk zůstává stejný 😉 to je alchymie 😀

@sinala @petkasv to by mě taky zajímalo ... kolik známejch a "sponzorů" je už v naší vyhlídnutý školce upíchnutejch.