icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

a_lexa
9. apr 2014

@sinala @petkasv to by mě taky zajímalo ... kolik známejch a "sponzorů" je už v naší vyhlídnutý školce upíchnutejch.

katka82
9. apr 2014

@bury jj pokaždé to znamenalo probdělou noc,pak prospal dopo a po poledním spaní hnis z ucha a odjezd na ORL 😝 jinak s těma školkama máš naprostou pravdu 😒 bohužel je spousta odkladů v poslední době 😒 a s tím časem na děti je bohužel taky fakt,ale zase nutno podotknout že je čím dál tím víc rodičů kteří mají co dělat ty děti uživit a makaj od nevidím do nevidím 😖

bury
9. apr 2014

@a_lexa @sinala @petkasv - holky u nás už bylo před zápisem taky skoro plno, ale je to tím, že jsme malá obec a MŠ dostává seznamy dětí, která mají nárok na MŠ - od obecního úřadu ,které mají trvalé bydliště v obci, kde je školka (to právě nevím, jestli se bere i ve městech, kde je školek víc, to asi ne) Pak počítají s mladšíma sourozencema dětí, které už do školky chodí, děti s odkladem a třeba děti, které patří spádově, jsou už předškolní a ještě do té doby do školky nechodily a jako předškolní by začít měly... No a pak ty známí a sponzoři, jak píše @a_lexa 😀 😀 😀 😝

bury
9. apr 2014

@katka82 - my jsme malá obec, takže vlastně víš o každém skoro všechno a případy, kdy by rodiče fakt čas neměli, protože celé dny makají tu snad nemáme... buď to jsou sociální rodiny, kdy na to prostě kašlou a nebo taky zbohatlíci, který si myslí, že penězma si koupí všechno a že dítě jim vychová školka/škola. To jsou takový ty, co pak řvou na učitele, že se blbě na dítě podívali 😝 😔

katka82
9. apr 2014

@bury no bohužel takovej je taky čím dál tím víc 😒 ono vůbec ta morálka a tak vůbec jde někam do pryč 😝

koki_melo
9. apr 2014

Tak jsem pořád dumala, jak to, že ten střih tepláků nesedí...no bodejť by seděl, když místo sedu jsem sešila nohavice a místo nohavic má zadní sed...jak to má tu sníženou prdku, tak jsem to otočila...takže hrc prc rozpárat a znovu. Ale modelka je spokojená 😎 .

katka82
9. apr 2014

@koki_melo 😀 😀 jo tak předek a zadek už jsem taky kolikrát spletla 😉 😀

rebelie
9. apr 2014

@koki_melo Tak to je mazec s tou školkou... Představa, že vysolím 8 litrů měsíčně a výsledkem bude, že dítko čučí na telku, to by mě asi omyli... bouli raděj nekomentuju

koki_melo
9. apr 2014

@katka82 no předek byl jasnej, tam je poklopec, to jsem spíst nemohla 😀 ale když koukneš na fotku zezadu, tak na to, že to jsou tepláky se spuštěným sedem, tak je má na půl žerdi a docela zařízlý, holt ta nohavice je krátká na to, aby se jí tam vlezl zadek s plenou 😀

@rebelie zas ať nepřeháním, za asistované čučení na telku platíme "jen" 3,5tis, protože chodí na dva dny v týdnu, celotýdenní to maj za 8.

bury
9. apr 2014

@koki_melo 😀 😀 tak to už se mi taky stalo 😀 😀

petkasv
9. apr 2014

@sinala ono to samozřejmě není možno, ale pokud má ředitelka přehled tak ví kdo bude mít zájem nastoupit a ví jaké má rezervy kolik dětí odejde a kolik jich může vzít nových, tady v tom fakt sponzoři nehrajou žádnou roli, kor dneska v době přehršle dětí, kde prostě musíš děti odmítat, v době kdy bylo dětí málo tak nebyl asi problém dělat různé věci ale dneska nemá ředitlka problém s tím naplnit školku normálně 😉

a_lexa
9. apr 2014

@koki_melo jéé, tak to s tím sedem je dobrý. Já jsem včera šila (prvně pro cizí dítko) legínky. Kamarádky holčička bude mít 2. roky. Říkám si, co tam já dám za cedulku a pak mě do očí praštila "MAMA factory", ta k nim bude super ladit - tak jsem si jí položila vedle stroje ke špendlíkům abych na ní nezapomněla. Pak jsem si našpendlila sed (přední i zadní) a sešila, potom jsem sešila vnitřní nohavice a čumim že mám hotové legínky a nemám na nich cedulku. Já jsem si je střihla bez bočního švu!! 😅

koki_melo
9. apr 2014

@a_lexa já je taky stříhám bez bočního. Na ty malý prcky, co jsou stejně jak hranolek a pas a boky maj stejný, tak to neva. Ještě, žes jí to nenašila dozadu do sedu jako ocásek 😀

jitu22
9. apr 2014

@koki_melo synek je taky v soukromce. Státní jesle nehrozí 😀 Ale těch soukromých jeslí a školek t už je v okolí tolik, že se asi snaží, jak je konkurence, nebo nevím... Každopádně jsem spokojená. Fakt se snaží, věnují se jim, nic není problém. A cena kupodivu taky přijatelná. V které části Prahy jste?

sufik1
9. apr 2014

u nás na školkách mě nejvíc štve, že míst je dost. I pro 3 letý. Ale nahrnou se sem lidi z okolních čtvrtí a vesnic hned za Prahou, kde místa ve školkách nejsou, a místní mají smůlu. Protože bohužel kriterium bydliště je až za věkem.
@jitu vy jste tu nebyli na zápisu???? taky máte málo školek a všichni chodí zkoušet sem... ale V. je ještě o rok mladší jak H. tak to byste asi stejně neměli šanci....

koki_melo
9. apr 2014

@jitu22 teď jsme na devítce, ale koncem roku se (snad!) stěhujeme na osmičku, takže ta pak začnu hledat.

zikie
9. apr 2014

@koki_melo A kam na osmičku?

terezita
9. apr 2014

@koki_melo na osmicce bydlime my.. 😉 je tu par fajn skolek, ale taky par "manufaktur". ta nase je asi prumer, ale mam ji nejbliz, potrebovala jsem stihat davat a vyzvedavat ditko ze skolky.. do tech "top" se ale treba sousedovic synek, co ma 3 roky v kvetnu, nedostal..
@zikie hihi, jsem se taky chtela zeptat.. 😀

zikie
9. apr 2014

@terezita nj, potrefená husa 😀

terezita
9. apr 2014

@zikie 😉 tam v tom vasem koute jsme ted relativne casto na dopravnim hristi.. 😅

jitu22
9. apr 2014

@sufik1 ne-e, letos no nemělo vůbec smysl. Je prosincový, takže od září mi ho nikdo nevezme a pro dvouleté dítě nikdo držet místo taky nebude. Skoro všude mají v podmínkách "dovršené 3 roky", výjimečně, že může ýt v září nebo říjnu. Takže jsme to ani nezkoušeli. Ale já bych ho stejně ještě asi nechtěla dá na celý týden a dát jen na 3 dny je taky problém. Tak holt ta soukromka. Ale chlap je na tom zatím s prací dobře, tak to není tak strašný problém.

jitu22
9. apr 2014

@koki_melo my jsme na 5, tady bych Ti uměla poradit. Tu 8 znám ale jen od kamarádky, co tam bydlela dřív. Tak už to taky nebude aktuální

anastazieb
9. apr 2014

@sufik1 tý jo, bydliště je až za věkem??? To je síla teda... To u nás ne, bydliště musí být, ostatní nemají vůbec šanci. Dneska jsme byli u zápisu, ale prý se nejspíš stejně nedostane (4r v říjnu), tak jsem ještě před chvílí běžela do jiné školky pro přihlášku, zítra si opět hodíme kolečko čekání u dr. na potvrzení - do školky k zápisu... Ale nevím, jestli ho mám radši zapsat i do školek, kde by se dostal, ale moc se mi ty školky nelíbí (nemají zahradu atd...). Fakt nevím a jsem na to zvědavá.

petkasv
9. apr 2014

@koki_melo prosím tě konečně jsem se dokopala k tomu objednat BB cream od Missha a nevím jestli ten perfeckt cover pro nebo signature complete? jaký v nich je rozdíl, nevíš?? a odstín??

koki_melo
9. apr 2014

@terezita @zikie my budem Libeň, kousek od Bulovky, státní jsme zkoušeli Na Korábě, tu mám asi nejblíž.

koki_melo
9. apr 2014

@petkasv mám signature real complete č. 23, 21 perfect cover jsem měla vzorek, zdál se mi lehce hutnější než ten signature, který je fakt lekounký. Odst. 21 je na porcelánovou panenku. Ale kupovalo ho tu dost holek, tak snad dostaneš i další recenze.

petkasv
9. apr 2014

@koki_melo takže signature 🙂 oka večer na to mrknu já dneska shlídla na FB stránkách mishy právě nějaký viděo o BB crémech a paní co má ošklivý akne a mlela něco o tom že má dvacítku a to tam právě nikde nemají, všude píšou jenom 21 a hlavně mě minulý týden poučovala kosmetička že ten makeup má mít stejnou barvu jako má krk, že řešit to podle obličeje je blbost prootože ten se opálí a já nevím co všechno, kde to krk zůstává stejný 😉 to je alchymie 😀

zikie
9. apr 2014

@petkasv mam tu ještě vzorky toho Perfect coveru 21 a 23 kdybys chtěla poslat. O tom signature mi v obchodě tvrdili,že je pro starší pleť.

zikie
9. apr 2014

@terezita to je od nás ještě kus. Ale chystám se to tam omrknout. Tak můžeme i s argo1 dat nějaký sraz 🙂

petkasv
9. apr 2014

@zikie a neotravovala bych tě s tím, nemusíš hned až půjdeš třeba někam s klukama ven, nebo na KO k dr. a pod, rozhodně nepospíchám 😉 děkuju