icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mamata
9. apr 2014

@jitu22 dík za tu petici, jsem ráda, že se to řeší, ptž nikdy nezapomenu, že jsem u nás, druhý měsíc pobytu na neonatologii, nemohla za dcerou kdykoliv jako první měsíc v Podolí, to že neklokánkovali, to beru, ale dvouhodinová návštěva byla síla i pro mě

bury
9. apr 2014

@koki_melo - ty jo tak to je masakr s tou školkou... a to si plno lidí myslí, že skoukromé jsou lepší 😝 😔 náš chodí do státní - je to jen jedna třída - všechny věkový kategorie po hromadě a někdy TV pouští. Hlavně prej když má učitelka hodně práce s předškolníma a maláči jsou divoký, tak jim pustí pohádku - což chápu. Ale prej většinou jede Krtek...
a to, že nenahlásí takový úraz, to už je fakt divný 😝 😔 Náš Honzík je hodnej, ale často se přimotá, nebo ho někdo blbě strčí (on je takovej ňouma) a když je to trošku vážnější, tak se to hned píše i do knihy úrazů. Vždyť kdyby ti večer třeba zvracela, tak je to na žalobu.... 😒

petkasv
9. apr 2014

@mamata to je hrozný v kolikátým se malá narodila? Já měla Rozárku v Liberci na neo a rozdíl mezi libereckou a mladoboleslavskou je hrozně velký 😖 Bětku jsem pak měla na pokoji, za Rozárkou jsem musela neustále chodit, taková ta podpora matek, tam podle mě trochu chybí ☹

sufik1
9. apr 2014

@bury jo náš by taky chodil do státní, kdyby ho vzali, ale dostat mladší jak 4 letý dítě do státní školky je tady utopie.

mamata
9. apr 2014

@petkasv naše kilo mouky se narodilo na 30 tt, a je to na ní vidět?? není, domů šla s vel. 42 z hračkárny

děti stejně narozené měli o půl kila vyšší váhu, já měla u všech tří dětí cukrovku, tak mě po každý hrozili těžkým dítětem a starší byli kolem tří kil

koki_melo
9. apr 2014

@sufik1 @bury tak mi zrovna přišlo vyjádření ze státní školky, samozřejmě nás nevzali. Brali děti o 3/4 roku starší, takže skoro čtyřleťáky. Co jsem mluvila s matkami starších dětí, tak prej kdo má zkušenost se soukr a státní školkou, tak ty státní jsou daleko lepší. Sice je to takový starostrukturní postup a procedury, ale jedou podle šablon, věděj co dělaj, kdykoliv na ně může přijít kontrola. Což na soukr taky, ale dneska si školku otevře kde kdo, kdo má doma navíc kýbl hraček a umí pustit video. Ale co chci za osm litrů měsíčně...pak jsou tu soukr školky za dvacku a to teda fakt ani omylem. A je dost možné, že by mašinu zpívala taky, akorát v angličtně 😀. Óbr omlouva za OT.

bury
9. apr 2014

@koki_melo - hele já ti taky budu za 8 tisíc měsíčně hlídat tak, že jim pustím mašinku 😀 😀 😝 to je fakt hrůza. to je blbý, že jí do státní nevzali ☹ takže až za rok, co?
@sufik1 - já měla se školkou štěstí, vzali nás v necelých třech letech....
on je teda Honzík víc doma, než ve školce, rekord chození je asi 14 dní. Bohužel nám domů nosí bacily a odnáší to ten mladší ☹ ☹

koki_melo
9. apr 2014

@bury Jojo, vezmou ji za rok a půl, ovšem v té době budou ségře skoro tři, takže ji taky asi nevezmou a tím pádem sedím další rok doma, suma sumárum dva a půl od teď a šijůůůůůůůůůůů a šijůůůůůůůůů hrrrrrrrr hrrrrrr, to bude Dadkovin 😀 😀 😀 😀

katka82
9. apr 2014

@bury s těma nemocema jsme to měli stejné loni 😉 Honzík nastoupil do školky a tahal všechny možné infekce 🙄 jemu nebylo nic a Vašík marodil furt 😒
@koki_melo s přijetím do školky to je fakt šílené 😝 ještě tak tady u nás na malém města je nějaká šance,ale jinak je to děs a hrůza 🙄

bury
9. apr 2014

@koki_melo - se mi hrozně líbí to tvoje hrrrrrrrrrrrrr hrrrrrrrrrrrrr 😀 já už stroj neviděla určitě 14 dní, ale když k tomu sednu, tak si hned řeknu, jestli to bude hrrrrrrrrrrrr hrrrrrrrrrrrr a hotovo a nebo hr, hr, hr dlouho nic hr hr hr, dlouho nic hrrrr, hr ..... 😀 😀
@katka82 - ono je to tak asi fakt často. u nás je to extrém - momentálně řešíme 11 nemoc a to byl zdravej v šestinedělí a pak v létě dva měsíce. Takže fakt je to skoro co 14 dní. A některé nemoci se ho drží i tři týdny 😝 😔 😔 má čtvrtý antibiotika... no prostě hrůza. A Honzík je fakt často doma, aby to netahal a mladší onemocní stejně 😢

katka82
9. apr 2014

@bury jj je to hodně časté 😒 loni měl Váša za zimu asi 3x nebo 4x ATB 😝 z jara angínu pak průdušky a pak zase angínu po 6 týdnech od té první🙄 a taky trpěl na záněty středního ucha to měl loni taky asi 3x 🙄 no byl to fakt masakr 😝

kamishek
9. apr 2014

@koki_melo jak jako dadkovin? tou dobou už budeš vyšitá a budeš rychlá a dobrá minimálně jako caramilla 😀
@bury jako já šiju mikinu (jak jsem o ní nedávno psala) a už 2 dny jsem se k tomu nedostala... tak mi tam leží na stole kupka polosešitých kusů látek 😝 a šití samotné je přesně jak píšeš - hr hr hr hrrr ... dlouho nic (párám nebo špendlím lem nebo tak něco), hr hr hr, zas nic a tak furt dokola 😀 jako doufám, že stihnu došít do pátku, ať pak nemusím čekat další týden na Dadka day 😀 😀 😀 je to sice hlavně z teplákoviny z Wendy, ale mám tam použité asi 3 dadka čtverce, tak to logicky jindy vystavit nemůžu 😀 😀 😀

kamishek
9. apr 2014

@katka82 borazko, kolik toho stihnul 😖

katka82
9. apr 2014

@kamishek jj loni to byl fakt masakr 😝 letos naštěstí jen rýma+ jeden náběh zas na ty ouška a jeden náběh na průdušky 😉 no a dneska má zvýšenou teplotu a mam trochu nervy co se z toho vyvrbí 🙄 holky držte prosííím palečky 😉

koki_melo
9. apr 2014

@katka82 @kamishek @bury U nás paradoxně mladá ze školky krom mašinky nedonesla nic, co se týče nemocí. S mrňavkou už jsme dneska byli na ORL kvůli uším, jestli dobře slyší, protože vůbec nemluví, tak jestli to nesouvisí s tím, že má pořád rýmy a zalehlé uši. Jedno ucho má nějaké pochroumané, ale nezvládli jí ho vyšetřit, ale jinak máme na papíře chronickou rýmu, teď jede jednu 3.týden v kuse, s jednodenní pauzou. Jinak od podzimu každý druhý týden bez výjimky ☹. Já ale zas nechci jít cestu nějakých kortikoidů apod., Jinak paní doktorka byla velice vstřícná, milá, příjemná, ale pečlivá a věcná, takže kdo by potřeboval, vřele doporučují dětské ORL na Bulovce. A tady je moje poobědová rychlovka, hrc prc tepláky, střih ott 1/2014,. ale je dajaký nedobrý, vpředu moc široký, vzadu úzký, tak kdo ho bude šít, nechť radši dobře měří a upravuje, což já samo nikdy nedělám 😝
*starorůžový kojoplyš/hnědý patent (barvy vůbec neodpovídaj)

kamishek
9. apr 2014

@koki_melo no, ta tvoje malá si taky umí nabrat, není to troškař 😖 tak snad bude brzo líp

katka82
9. apr 2014

@koki_melo hele tak v rýmě jedem taky 😉 Vášule ji měl jak loňskou tak i letošní celou zimu 😝 tepláčky jsou moc pěkný 😵

mahafi
9. apr 2014

@koki_melo hrcprc.. já z tebe umřu... 😀

sufik1
9. apr 2014

@koki_melo a nemáte tam jinou školku? tady po okolí je jich soukromých hafo a většina je kolem těch 8 tis. a třeba v tý naší je max. 8 dětí... a úža se jim věnujou. Možná změnit školku?
My čekáme na vyjádření 15.4. Ale jestli nevezmou 4 letý dítě a místní, tak už fakt udělám bugr...

mahafi
9. apr 2014

@sufik1 ta vaše školka zní fakt skvěle... 🙂, že bych tam na den, dva lupla madlišťáka? 😀

bury
9. apr 2014

@katka82 - no to je síla... taky si to pěkně dáváte - ty ouška musí bejt hrozný.
u nás se to točí vše kolem průdušek - takže buď "jen" kašel, nebo zánět průdušek a pořád dokola 😝 takže nevěřím tomu, že je to jenom to, že to tahá starší ze školky. U nás teda nikdo na průdušky netrpí, ale pochybuju, že jediný nemoci ve školce jsou kašle 😒 Naštěstí je mlaďoch trpělivej pacient a většinou mu nic není - jen strašně kašle a nejde to ven, no ☹
@koki_melo - ty jo tak ty rýmy jsou pěkně otravný 😝 já jsem takovej rýmovej člověk, takž s malou soucítím.
teď mám zrovna takovou "chutnou", pořádně neslyším, loupe mi v uchu 😀 😀 😀
No a koukám, že už je to tady hrc prc tepláky .... no jo, v pátek už se nepotkáme 😀 😀 😀

betelgeuzz
9. apr 2014

@koki_melo pěkné tepláčky. chci se zeptat, už jsem si u více kalhot/tepláků všimla, že tam často šijete falešné poklopce? Má to nějaký důvod? nebo jen na okrasu?

petkasv
9. apr 2014

@sufik1 připrav se na to že vzít nemusí, není předškolní tak že to pro ně není priorita, nevím jak máte v praze naflákaný školky, ale třeba u nás na vesnici je to letos dobrý, ale ve městě tam kde máme Bětku bylo plno už skoro před zápisem ☹

koki_melo
9. apr 2014

@sufik1 já už dala výpověď, budu hledat. Bohužel je tu takovej přetlak, že si holt dovolí na to kašlat, on se vždycky najde někdo, kdo o to místo stojí. Ale i kdybych za ty peníze měsíčně poplatila kroužky a klidně i hlídání, tak je to furt přínosnější než to, co je teď. To nemluvím o tom, že ač slibovali, že přes poledne nemusí spát, že s nimi dělají klidové hry, tak je tam v poledne prsknou do postelí, preventivně seřvou (jednou nepěknou scénu paní čelky jsem viděla a jen jsem zírala...), jedna zůstane hlídat a dvě jdou po krámech, děti do půl třetí spí a naše torpédo mi to včera v půlnoci pouštělo Mášu a líčilo Barbie se slovy, maminko ještě nespinkej, já si chci hrát...na ti mi paní čelky řekly, že ony v poledne uklízí a nemají čas se věnovat dětem...takže za ty prachy se tam mladá chodí vyspat a čučet na kraviny v televizy...

arlette
9. apr 2014

@anastazieb tu je ta teplákovina, ten potisk je špatně, jsou tam bílé linie.

bury
9. apr 2014

Mně přijde že v těch školkách je často průšvih to, že dneska má taky hrozně moc dětí odklad. Takže ty školky ještě víc praskají ve švech. Rodiče neřeší to, že v pěti letech dítě neumí mluvit, logopedii řeší pomalu někdy v březnu, když má dítě v září nastoupit do školy a diví se, že doporučují odklady, protože dítě neumí ani pořádně mluvit, protože jim doma nikdo nečte, nepovídají si. Děti se neumí vyjádřit... sice ovládají bravurně tablet, ale to je vše. Takhle to je u nás ve školce - učitelka si mi stěžovala, že je to hrozně znát, jak to začínají rodiče čím dál tím víc flákat 😝 😝 no a pak je v jedný třídě ani ne tříletý prcek se sedmiletým, co má odklad 😒 učitelka aby si to šla pak hodit...

arlette
9. apr 2014
bury
9. apr 2014

@koki_melo - rozhodně té výpovědi nelituj, to je fakt šílenost 😝
@anastazieb - teď jsem si vzpomněla, že jsi sháněla tu teplákovinu, jak ti píše arlette.Nedávno jsem na ní koukala na MMB http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=72105013&tab=8

koki_melo
9. apr 2014

@betelgeuzz poklopec šiju prvně, je to tuším podle stejného střihu jako tady byly ty krásné tepláčky, které šila @lilly2711, je to jen na okrasu, holčičky z něj stejně nemaj co vytahovat 😀.

sinala
9. apr 2014

@petkasv jak je možno mít plno před zápisem?