icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
9. apr 2014

@koki_melo ono se to u malých velikostí může splést, já se taky kolikrát dívala, že to má nějaké krátké nohavice a dlouhý sed, ale bylo to tak🙂

koki_melo
9. apr 2014

@zikie ehm ehm ehm, ale já jsem starší pleť 😎
@sinala už jsem je rozpárala a přešila komplet nanovo, ono to sice nebylo nějak extrémně vidět, ale když o tom vím, tak by mi to nedalo. Je to sebemrskačské u tepláků, které jsou na písek, ale aspoň si na to příště vzpomenu 🙂.

sinala
9. apr 2014

@anastazieb hlavně jde o to jaké jsou učitelky

sinala
9. apr 2014

@koki_melo fakt jsi párala? já bych odstřihla🙂 ( u tepláků, jinak taky pářu)

vondandy
9. apr 2014

@zikie , bydlim kousek od argo1, muzu se na sraz pridat? V Dabliku maji peknou hernu a velke stoly, kde by se daly i menit latky, delat strihy apod. 😉

anastazieb
9. apr 2014

@sinala já vám, jenže to prostě ze stránek nezjistím... A přeci jen, když najdu školku, která má veselé, barevné stránky, popisy, fotografie, bezvadný jídelníček atd. a pak školku která má nakreslené kytičky, jedinou větu - ve třech jazycích a pak už jen kontaktní údaje, tak si vyberu tu první no... A dělá to na mně dojem, že v barevné, nové školce s popisem jejich práce a výchovného programu snad žádná zapšklá megera pracovat nebude. Snad se dostane, no...

terezita
9. apr 2014

@koki_melo tak to je pod kopcem, tam se uz moc nevyznam. do libne chci frknout od zari ditko do sokola, ten nas tu stoji za prd.. 😝 my jsme na kobylisich
@zikie a ty bydlis kde? ja uz jsem zmatena, jsem myslela ze v bohnicich.. 😅 se mi to tu uz vsechno mota 😀

petkasv
9. apr 2014

Já mám takovou radost 😵 😵 😵 😵

zojec
9. apr 2014

@koki_melo teda to je cena za telku.. moja tiez chodi do sukromnej dokonca montessorii, ale teda ja za cely mesiac platim aj so stravou 155€ a je to celkom palka na tento region.. v bratislave si pytaju skoro 3x tolko za monte skolku.. ale mam dost, pytat si 8tisic a pustat im telku.. to uz hranici s drzostou.. 😠 mna by slahlo a chcela by som vratenie penazi 😝 za ten cas co maju pustenu telku.. to mozem aj doma pustit a mam to zadara

argo1
9. apr 2014

ad školky na Pze 8 - přihlášky jsem dávala loni i letos dvě. Loni jsme se samo nedostali nikam. Letos jsme se dostali do Krynický - Ondra je lednový, takže v září mu bude skoro 3 a 3/4. Jinak někde naposledy brali prosincové děti, někde až březnové. Ale hlavním kritérium bylo bydliště, pak jestli je předškolák, pak ostatní podle věku, bod byl i za sourozence ve školce a pak spešl sociální potřenost (nebo jak to tam bylo napsané)
A soukromé školky si tu jenom chválí - ale pokud vím, je tu jen jedna nejlevnější cca za 8tis a pak spíš za 12-15tis a víc... Kamarádka vede Montessori školku v Troji a je úžasná. Kdybychom mohli peníze přehazovat vidlema, tak bych tam malýho dala hned. Ale smolík, pacholík, půjde do státní. 😉

@koki_melo @wondandy @zike @terezita Hurá na sraz! 😉 Jsem pro každou špatnost 😀

argo1
9. apr 2014

@petkasv Krásná princezna pampelucha 🙂 😎

terezita
9. apr 2014

@argo1 kamaradka mela v resovske a byla tam nadsena. my tam chodili na akce, co poradali pro deti z okoli.. to nase skolka treba vubec nedela neco takoveho.. 😝 joo, alternativni skolka by se mi taky libila, sousedka dava holky do lesni skolky v bohnicich a taky nadsena. ale ja bych na to nemela peniz a cas tam em. vozit. ☹
@petkasv 😵 ja mam tu modrou a oranz prohozenou. a jiny strih 😉 takze jsou uplne jine 🙂
at zijou pampeluchy!! mam z nich nasmikane kratasky.. 😅 letosni leto stravi em. v pampeluchach.. 😀 😀 😀

zikie
9. apr 2014

@vondandy Rozhodně!
@terezita JJ, ale bydlíme až na konci sídliště u točny dvoustovky.
Sraz by byl super!!!
@petkasv Zítra nebo pozítří se na poštu chystám, tak mi napiš IP adresu a já ti to pošlu. Pampelucha je boží!

zikie
9. apr 2014

@koki_melo No to já taky, ale podle paní v prodejně asi ne dost 🙂

koki_melo
9. apr 2014

Jdu si napravit reputaci za ty poobědové tepláky. Aby nás nepokakal na Velikonoce beránek, zejtra dodělám seniorku.
*smaragdová elastická teplákovina/limet patent/stužky Farbemnix

a_lexa
9. apr 2014

@petkasv Krásné šatičky - ty bych do světa neposílala 😅
a tady máš trochu alchymie: http://www.stream.cz/nejnovejsi/fasada/10001907....

argo1
9. apr 2014

@terezita Lesní školku často potkáváme v Botanický (kde jsme skoro denně) a jsou úžasný, blbnou s dětma, zpívají, tancují a hlavně tam mají chlapa jako pana učitele 😉 . Toho si cením moc, to se jen tak nevidí. Jen nevím, jak to mají se spaním - myslím, že od letošního roku tam můžou být děti až do odpoledne - a spaní v lesíku si moc nedokážu představit 😀

anastazieb
9. apr 2014

@argo1 oni většinou mají nějakou základnu, nějakou chatku nebo něco takového, kde mají věci, záchody a můžou tam i spát 😉

allymally
10. apr 2014

tak jsem docetla :D ja resim skolku taky,ale u nas je to lepsi s mistem. Ale jistotu taky nemam,tak uvidim. Osobne mam v hlave projekt vlastni skolky 🙂 jen mi chybi pozemek s domem, vzdelani a nejaka ta licence ci povoleni. Napadu mam hoodne,nadseni taky,ale ty dalsi hlavne financni veci uz mene :D byla by to taky lesni skolka,kterou bych pro prcka chtela,ale ke 4tis bych jeste 2,5tis projela,takze by nas stala dosti:( a rodicak mam jen 6tis :( tak bude muset do statni,pokud bude chtit. A docela se steluju,ze jej budu ucit doma,ale musim vymyslet nejakou vlastni obzivu po skonceni rodicaku 🙂

petkasv
10. apr 2014

@a_lexa díky doma zůstat nemůžou 😀 je to velikost 98/104 a Bětka má 90cm 😀 takže tak možná za dva roky 😀 no vidiš tam v tom videu říká to samý jako ta na kosmetice 😀

petkasv
10. apr 2014

Má včerejší práce 😀 červené jsou pro @jancasoch zkoušela jsem vyfotit na sobě (je to skoro má velikost) ale prostě počasí fakt nepřeje ☹ ale Jani přesně takové jsem si chtěla ušít 🙂 ale kovářova kobyla bude chodit nahatá asi 😀, bílé klasika, velikost M

jancasoch
10. apr 2014

@petkasv jéééé já se tak těším. Jak malé dítě na ježíška. Já si pros ebe nic neušiju 😉

a_lexa
10. apr 2014

@petkasv ty tvoje kalhoty se mi líbí čím dál víc 😵 . A hrozně by se mi líbily jako džíny pro malé holčičky. 😉

mamata
10. apr 2014

@petkasv teda to jsou provokace.... máš je nádherný a šatičky bych taky neposlala dál!!

allymally
10. apr 2014

Holky, tak hlásím, že mi došel voňavý, 21 kg těžký, zatoulaný balíček z Nobilisu 😀 Jejda, to je krásná vůně. Dneska roztřídím a naposílám podklady 😉 A snad konečně najdu foťák s chlubírnou mého šití.

terezita
10. apr 2014

@petkasv dyt ty saty muze nosit uz ted.. 😅 em. nosi vetsinou od doby, co ji jsou do pul lytek a pak az pod zadek.. takze nam vydrzi min 2 leta.. 😵
@allymally no citim tu vuni az sem! 🙂

petkasv
10. apr 2014

@terezita no hele loni jsem ušila B.tyhle a byla to ta velikost 74/86 a bude je mít stopro ještě příští rok 😀 celý den tu v nich včera chodila 😀

petkasv
10. apr 2014

@a_lexa to by asi nebyl problém ale určitě by musely být z jiné rifloviny 😉 dokonce tu jemnou riflovinu mám tak je můžu pro B. zkusit ušít 😀 jo set mum and me by byl hustej 😀

petkasv
10. apr 2014

jinak teda při focení z ní vypadlo, že je nutně počebuje, jenže má dvoje, dvoje sukně a potřebuje 3/4 tak našiju ty, to bude lepší 😀

a_lexa
10. apr 2014

@petkasv to bude super komplet. A možná potom budou chtít ženský i jiný barvičky než jen bílou. 😉